A szereplők által birtokolt és használt képességek kibeszélése.
A szereplők személyiségének és történetének kibeszélésére van külön téma.
One Piece - Képességek - Démongyümölcs, Haki, stb.
Én a múltkor azon gondolkoztam, hogy Luffy gyümölcse is hajaz a logiára. Ugye a logia képes átalakulni az adott anyaggá, tehát Kizaru fénnyé, Caesar mérges gázzá, stb. (kivéve Mr. 3 és Magellan, ők parameciák).
Na és ott van Luffy. Ő teljes egészében gumiból van. Akkor az szinte olyan mint egy logia nem?
Nem egészen. A logia használók el dönthetik, hogy ők most átalakulnak az elemükké, vagy épp a testük tudat alatt veszi fel a formát védekezésként. Így mondjuk egy lövedék, vagy valamilyen fizikai támadás átmegy a testükön. Luffy nem tudja befolyásolni, ő non-stop gumi. Másik fontos, ami miatt paramecia, hogy hatnak rá fizikai támadások. Egy logiára nem. És most tekintsünk el a kivételtől (Yami Yami no Mi), mivel később biztosan ki fog derülni arról a gyümölcsről egy s más.
Általánosságban hatnak rá, csak a gumi tompítja a sebzést. De ha egy későbbi ellenfelét nézzük, akinek nem volt hakija, mondjuk Rob Lucci, ő elég sok sebzést adott neki a küzdelmük alatt. Vagy ha még visszamegyünk az időbe, amikor még gyerek volt, de már gumiból volt a teste ott elég sokan tudtak neki fájdalmat okozni. Az igaz, hogyha Luffy hirtelen valami nagy sérülést bekap egy ütésből, azon rendszerint mindenki meglepődik, hisz a gumi teste a sérülések nagy százalékát redukálják. Impel Down-ban is, mikor Teach elkapta, elvette a képességét és úgy vágta bele a földbe, mindenki meglepődött, hogy vérzett. Azon mondjuk jót mosolyogtam, mintha nem lehetett volna látni vérezni azelőtt. : ) De persze kellett valamivel érzékeltetni Teach gyümölcsének az erejét.
Luffy ellen nem működik az Zúzó fegyver illetve támadás, de a vágás és a szúrás kárt tesz benne. Luccinak a shiganja volt a legnagyobb baj az Luffy gyenge pontja volt. A sima ütések nem használnak ellene, ha nem hakival történik.
Az pedig örök kérdés marad, hogy a Logia, hogy működik. Acet és Smoker se változott át, mikor Arabastán az étteremben nekik csapódott. Viszont Enel elaludt és még se tudta a csóka megsebezni.
Azért ez nem teljesen igaz. A támadó erejétől függ nagyban, hogy mennyire érzi meg gumi test ide-vagy oda. A One Piece wikin is úgy definiálják, hogy közel teljesen immúnis. De a közel az korántsem abszolút. Egyes angol fórumokon pedig úgy definiálják, hogy a gumiteste a sérülések 90%-át elnyeli és csak a maradékot érzi meg, amit nagyrészt helytállónak is látok. Ez a szám persze nincs benne a mangában és Oda se említette egyik SBS-ben sem. Ez persze csak spekuláció, de a látottak alapján valahova én is akörülre datálnám.
Megfelelő választ kaptam! Köszönöm
A logia meg szerintem úgy működik, hogy van egy "fél-automata" meg egy "automata" üzemmódja
Tehát a "fél-automata" bizonyos életveszélyes esetekben magától működik, a többi esetben nem működik (így történhetett Smoker csetepatéja arabastaban).
Az "automata" meg állandóan működik, tehát bármit csinálnak vele, akár figyel akár nem, átszáll rajta.
Gondolom ezt a logia használók tudják "állítgatni".
Bár jobb volna erről megkérdezni egy logia használót.
Hiei írta:
Az pedig örök kérdés marad, hogy a Logia, hogy működik. Acet és Smoker se változott át, mikor Arabastán az étteremben nekik csapódott. Viszont Enel elaludt és még se tudta a csóka megsebezni.
Az az alapvető probléma, hogy Oda későn találta ki, ezt a fegyverzetszíne Haki befeketedik. Így nem tudhatjuk, hogy ki használt és hol Hakit, Marinfordban is voltak többen (vagy inkább rengetegen) még sem volt sehol. Szerintem ez egy óriási hiba, és talán kicsit értelmetlen is.
Azt gondolom, hogy ez legyen a legnagyobb hibája Oda-nak, és marha boldogok lehetünk Sokkal több bakit nem tudok felsorolni. (Oké, Trébolt még mindig nem értem, de ezen kívül tényleg nincs sok.)
Mindenesetre én nem hiszem, hogy annyira általános lenne a haki. Új világ ide-oda, biztos, hogy a haki használók még mindig komoly kisebbségben vannak a többiekkel szemben. Csakhogy már nem nagyon foglalkozunk olyan emberekkel, akik nem elég erősek ahhoz, hogy hakijuk legyen. De attól még ők vannak többségben.
Legalábbis nagyon remélem. Én nem örülnék neki, ha mostantól boldog-boldogtalan haki használó lenne. A kapitányok, meg egy-két-három tiszt, plusz egy-két random vándorló emberke, plusz ugye a tengerészek. (Yonkouéknál nyilván több.)
Legalábbis nagyon kétlem, hogy pl. a többi supernova csapatában lenne 4 haki használó, úgy, mint Luffyéknál. Nyilván a kapitány, meg egy-két ember max.
(Még ha Usopp nem is nagyon tudja még használni, akkor is láthattuk, hogy felébredt.)
Adues írta:
Így nem tudhatjuk, hogy ki használt és hol Hakit, Marinfordban is voltak többen (vagy inkább rengetegen) még sem volt sehol..
Szittyka írta:
Én a múltkor azon gondolkoztam, hogy Luffy gyümölcse is hajaz a logiára. Ugye a logia képes átalakulni az adott anyaggá, tehát Kizaru fénnyé, Caesar mérges gázzá, stb. (kivéve Mr. 3 és Magellan, ők parameciák).
Na és ott van Luffy. Ő teljes egészében gumiból van. Akkor az szinte olyan mint egy logia nem?
Szerintem Crocodil is tud HAkit használni, Marinefordnál Doflamingót sem láttuk még Hakit használni. Jelen esetben biztos vagyok benne, hogy tud haszni. Nálánál "gyengébb" karakterek is használnak már hakit. Szerintem az uj világban viszonmylag "sokan " tudnak Hakizni. Persze a fegyverzet szinte tűnik annak a tipusnak amit legtöbben el sajátítanak. Javitsatok ki ha nem igy van.
Annyi biztos, hogy Shicibukai korában nem használta. Láttuk már, hogy néz ki, mikor Luffy gumitestét hakival ütik meg. A közös harcuknál arra nem volt példa. A fegyverzet színén kívül pedig a többire se mutatott eddig affinitást. Jó párszor került olyan helyzetbe, ahol használhatta volna. Az, hogy nem tette elég következtetni arra, hogy nem is tud. Azóta persze eltelt két év a mangában, szóval azalatt elsajátíthatta természetesen.
Abban igazad van, hogy az Új Világban szinte alapvető követelmény a haki. Crocodile korábban azonban csak a Paradicsomban tevékenykedett.
Ugrás a fórumra: |