Luffy is hallja de nem tud felelni, Momo felelt is rá, tehát nem biztos hogy ugyanaz a képesség. Lehet hogy csak hasonló lehet teljesen más is részemről, azt meg nem mondták hogy Oden is tudott e válaszolni.
One Piece Teóriák
Nem, az a elefánt, csak Momo szavára hallgatót .Értette Luffy hangját is, de nem fogadott el parancsot .Ennyi a különbség.
Tengeri szörnyek is hasonló szituációban vannak .
BB dolgot szintén kizárnám , hisz ő most egy Shichibukai tag után ment, nem pedig Bm után . Hisz az újság arról írt ,hogy a Shichibukai rendszer megszűnt, és ő sietve elindult az egyik tag után, mielőtt a tengerészet elkapná .Moriával már elkezdte a begyűjtést .
Továbbá BB honnan tudna Pudding képességről? Ha Lafitte nem tud róla, akkor senki . Pudding faja is olyan ritka, mint King .
SZerintem BB csak akkor fogja megtámadni Bm birodalmát, ha hallott a bukásáról. BB se ostoba .
A shichibukai begyűjtés is egy jó lehetőség BBnek, na de melyikért mehet vajon? mivel Linlin kirándulni ment ezért simán el tudom képzelni hogy a poneglyphért megy.
Ja arra nem is gondoltam hogy csak szimplán figyelmen kívül hagyta Luffyt Zunisha, de van hogy a legkézenfekvőbb a legvalószínűbb.
dungeonlord írta:
Nem, az a elefánt, csak Momo szavára hallgatót .Értette Luffy hangját is, de nem fogadott el parancsot .Ennyi a különbség.
Tengeri szörnyek is hasonló szituációban vannak .
.
A minap olvastam egy igazán jó, komoly teóriát.
Ugye tudjuk, hogy Kaidou valamiféle hatalmas adóssággal tartozik Big Mom felé. Ahogy azt is tudjuk, hogy Fehérbajusz valamilyen oknál fogva nem ment megmenteni Odent, azaz a fiát. Sokan csodálkoztunk is nyilván, hogy ha Ace-t kimenekítette, akkor Oden segítségére miért nem sietett?
Nos, mi van akkor, ha elakart menni Wano országba szétrúgni Kaidou seggét és megmenteni Oden életét, de Big Mom megállította?
Szerintem meglehetősen jó elmélet, mert így két kérdésre is választ kapunk, már csak az maradt megválaszolatlanul, hogy mi oka volt a Mamának Kaidout segítenie? A teória feltalálója szerint nem feltétlenül fontos, hogy konkrét indoka volt rá, lehetséges, hogy pusztán azért tette mindezt, hogy egy nap majd betudja őt fogni.
Valamint kicsit hasonlítana is a Shanks és Kaidou féle szitura is, annyi különbséggel, hogy itt a megállítandó személy a megmentő
Illetve én személy szerint azt sem értem, hogy ha még Big Mom meg is állította akkor, aztán miért nem ment bosszút állni Kaidoun? Szóval nem rossz ez, csak kicsit indokolatlannak érzem.
Anno egy halál teóriát említettem, de amióta kitudott Kaido sebe, azóta vannak kételyeim.
Érdekes teória, de Wb karakterének ellentmondana. Kötve hiszem, hogy Bm miatt állt le, miközben Ace mait neki ment a legnagyobb hatalom ellen.
A egyetlen logikus megmozdulás az lenne, ha valamelyik Mink elmondta Wbnek, hogy Oden megszeretnék bosszulni, de nem most, hanem 20.éve múlva.
Részben erről is szólt a visszaemlékezés, amivel Marconak egy okot adtak arra, hogy megjelenjen Wanoban .
Van még pár teóriám , de bármit is mondanák, azzal ellentmondana Wb karakterének .Wb full Luffyt, szóval innentől nem is kell részleteznem tovább.
Bármit is talál ki Oda, az bizony Wb fog fájni .
Továbbá Rocks óta nem voltak jó kapcsolatban Bm és Kaido, szóval .. érted.
Itt nem egészen erről van szó. Ha visszaemlékszel Kaidou és Shanks helyzetére, még csak nem is kezdtek komoly csatába, volt egy kis összecsapás, de alapvetően nem próbálták meg egymás fejét venni. Nyilván egyikőjük sem hülye, leginkább Kaidou-nak volt ez kedvező, hiszen ha harcba keveredik Shankssel, netalántán még győzne is, sérülten és fáradtan úgy sem tudott volna mit kezdeni a háborúban. Tehát Shanks miatt leállt, pediglen ez egy életre szóló lehetőség volt számára, hiszen nemhogy csak WB-t letudta volna győzni, de még a Tengerészetet is eltiporhatta volna.
Tudom, hogy WB karaktere megint más. Sőt, annyira más, hogy ha ez a teória igaz volna, a Mama és közte nem csak egy kis összeütközés történt. Ez itt a lényeg. Valamelyest erősebbnek vélem WB-t, szerintem ezzel mindenki így van, de ha élet-halál harcot vívtak egymással, biztos vagyok abban, hogy olyan állapotba került, hogy nem tudott volna azonosulni Wano országban. Mindemellett 3 nap telt el Oden elfogása és kivégzése között, talán addig harcolhattak is. Vagyis arra akarok kilyukadni, hogy ez mégiscsak más helyzet, mint Marineford (hiába ott a félhalott WB-ről volt szó), mert egy vele kb. egy szintű ellenféllel kellett csatázgatnia.
Persze erre a 3 napos időközönyre az cáfol rá, hogy nem valószínű, hogy enni idő alatt megtudta, hogy Oden bajban van, tekintve Wano elszigetelését a külvilágtól.
Ez a teória inkább BM részéről furcsa. Ugyanis kevésnek érzem azzal alátámasztani ezt, hogy csak azért segített Kaidounak, hogy egy nap legyen mivel zsarolnia meg ilyesmi. Hát azért WB volt az ellenfele, szóval ha nekiment, nyomósabb okának kellene lennie.
Szerintem Kaidou, BM és WB mindig is utálták egymást, sőt Sengokutól tudjuk, hogy a Rocks tagjainak túlnyomórésze ki nem állhatta egymást, vagyis a köztük levő konfliktus nem csak Rocks után keletkezett, azt hiszem.
Kaido vs Shanks nem tudjuk, hogy mi történt, és hogyan úszta meg sértetlenül.
Kaido harcos és üzlet ember, szóval ha nem küzdötek meg egymással, akkor marad az üzlet, ami még nem mondana ellent Kaidonak.
Most lazán mondhatnám azt, hogy ezek 2 összecsaptak, és semmilyen sérülés nem szenvedtek, mint Bm és Kaido, de arról inkább nem szeretnék beszélni, mert az hype harc volt. Hype harc = logikátlan összecsapás.
Szóval maradt üzletelés .Ha bejön a tippem ,akkor Shanks mit áldozott fel?
Wb említette a problémás kapcsolatot Rocksnál, és részben ott van a Katakuri visszaemlékezés , ami a Rocks idejében származik .Szóval a legénység nem volt egymással puszipajtás .
Kaido és Bm kapcsolata rivalizálásának kell nézni, szóval max üzlet, vagy még az se .
Nem akarom elítélni véleményedet, hisz fenáll a lehetőség, hogy ez lesz, de ha ezt megmeri tenni Mr troll Oda, azzal mindent elronttatta Wb, amiről ő hírest volt. Ha a tengerészetnek neki ugrott egy parancsnok miatt, akkor Bm és Kaido ellen nem merne lépni?
És ha Bm haragzott Cracker vereségén, akkor Wb nem ? Eléggé kínos szitu lenne attól, aki a társait testvérként tekint, és nem 1 használható bábuként .
Oden és Wb kapcsolata sokkal mélyebb, mint Acé , mert Oden szintén parancsnok volt, aki Wb hajóján házasodott össze, és született meg a gyerekei.
Szóval érthetetlen az egész.
https://www.reddi...ones_haki/
Ez egy kiváló elmélet szerintem.
szerk.:
És egy újabb:
https://www.reddi...vil_fruit/
Van egy teóriám a One Piece-re.
A valóságban ezt a kifejezést gyakran olyan dologra használják, amiből csak egy valami létezik, vagy egy darab maradt. Miután újra néztem a Romance Dawn-t (OP prototípusa) szembe tűnt egy olyan részlet, ami felett elsiklottam. A madár, amit a villain a vére miatt akart az utolsó példány a fajából. Hogy pontosan mire jó a vére az nem derült ki, de van egy tippem.
Miért akarna annyi ember tengerre szállni az életét kockáztatva, csak hogy megtaláljon egy kincset? Mik lehetnek a legnagyobb motivációi egy embernek? Pénz, és... egy másik klisé: halhatatlanság.
Szerintem a One Piece nem a neve a kincsnek, hanem egy jelző, hogy egy darab létezik csak belőle. Nem olvasom a mangát attól a ponttól, hogy Big Mom megérkezett Udonba (most jár ott az anime), de hallottam, hogy megmutatták Roger reakcióját arra amikor megtalálta a kincset - ugyebár nevetett. Egy madár, mint kincs elég vicces, nem igaz?
A One Piece egy olyan madár, aminek a vére meghosszabbítja az élettartamot. Roger beteg volt, de nem volt rá "szüksége", otthagyta ahol találta, pedig ezzel megmenthette volna az életét - dehát ő ilyen ember. Azon sem lepődnék meg, ha anno elmondta volna Whitebeard-nek, hogy mi az OP, és ő ugyanazért mondta azt Marinfordon, hogy nem érdekli, mivel nem hozzá illő az, hogy ilyen "eszközhöz" nyúljon a halálos betegsége ellenére.
Doflamingo tudja mi Marie Geois nemzeti kincse, de nem tudta megszerezni, ezért más módon akart halhatatlanná válni, mégpedig az Ope Ope gyümölccsel.
Az ismert, hogy One Piece Roger előtti birtokosa Joy Boy volt (netán Geois Boy, hasonlóan Raftel = Laugh Tale?), aki szerintem fentról származik, tehát egy Égi Sárkány. Azonban ő más volt, mint a többiek. Ő nem nézte jó szemmel, hogy a nemesek önző célokra használják, ezért ellopta a madárt és egy ismeretlen szigeten rejtette el.
Végül annyit mondanék még, hogy Luffy is az elődjei példáját fogja követni, otthagyja a kincset, és talán ez alapozhatja meg a következő generációt is.
Mint tudjuk, nagyon kevesen képesek a megfélemlítés Hakijá-ra, és az ,,ébredés"-t is csak kevesen tudják. Viszont, érdekes módon csak azoktól láttuk az ébredést akiknek van Megfélelmítés Hakijuk!
Szerintetek lehetséges, hogy szinte csak annak ébred fel a gyümölcse (vagy legalábbis sokkal nagyobb valószínűséggel), akik rendelkeznek a Hódító hakira?
Vagy a Fegyverzet-haki legmagasabb fokára, amit ugye Luffy elsajátított? Ugyanúgy valami speciális képesség vagy ,,kiválasztottság" -szerű valami kell hozzá?
Nekem is van egy teóriám.
Még mindig böki a csőrömet a Zou szálban látott Bestia Kalózhajókon a skorpió figurafej, mert nem hinném az a sok hajó mind Daifugo irányítása alá tartozna. Hacsak nem valami általános design (amit kétlek mert láthattuk hogy az esetben a Jolly Rogerük a figurafej) szerintem ez még mindig egy utalás.
Ahogyan szintén nem bírom figyelmen kívül hagyni a One Piece Magazinos revealt, a Kozuki Kastély felgyújtását tartalmazó panel kiegészítését.
https://thelibrar...formation/
A kinyújtott képen Queen mellett látható még egy alak, akinek a sziluettje erősen egy nőére hajaz. Ha az nem a pici Yamatot jelöli akkor szerintem az az alak lehet a Bestia kalózok Ász karaktere. Ugye sokak szerint maga a Kaido az ász a csapatban, de én egy kicsit kételkedem. Oda a legutóbbi SBS-ben megerősítette hogy Doflamingo képviselte a Jokert a csapatban és eredetileg ő vele is Onigashimán került volna szembe a Szalmakalapos csapat. Ez számomra egy kicsit megerősíti hogy biztosan létezik/létezett az Ász pozíció Kaido-n kívül (tudom, nem logikus érvelés, tisztában vagyok vele, de nem is állítom hogy az, csupán megérzésemet írom le)
Konklúzióként, szerintem a kiszélesített panelen látható női sziluett, a Bestia Kalózok Ásza, akinek skorpió gyümölcse van/volt, és véleményem szerint ő Yamato anyja. Ha esetleg eddig bejönne a tippelésem, én úgy gondolom hogy már nem él, és egy visszaemlékezésből (Kaido/Yamato) fogjuk megismerni.
https://youtu.be/...
Gondolom Mr. Morj neve ismerősen cseng azoknak akik szeretik megnézni a fejezeteket elemző videókat. Felröppent egy megoldás a One Piece végével kapcsolatban, ezt elemzi ki. Olyan érzésem van hogy habár rengeteg részlet nem tiszta, ez tényleg A befejezés lehet. Mi a véleményetek? Akik nem értik az angolt: lényegében a One piece, azaz a hőn áhított kincs nem más mint a tengerek egyesítése. Ehhez kellene a Pluton és a Poseidon. A teória szerint a Red Line két helyen, Reverse Mountainnél és Marijoanál lenne felrobbantva. Tudom ez egy kicsit sok, de sok apró (vagy nagyobb) utalást tesz a manga a teóriát támogató olvasók szerint.
Erről mit gondoltok ?
https://www.youtu...YzqDJBeI9Q
Ugrás a fórumra: |