Nem a negatív kritikával van baj, hanem azzal, hogy a károgók nagy részének már úgymond teljesen mindegy, mit csinál Oda a mangájával, nekik akkor se lesz jó, mert Wano nem úgy indult és nem úgy alakult, ahogy ők elképzelték.
Nagyjából ugyanazt írtad le, mint az előbb is. Biztosan azért károgok, mert nem az történt, amit elképzeltem. Tudod, ez csak terelés. Az emberek akkor szoktak terelni, amikor nem tudnak ellentmondani a másiknak, ezzel kerülve a témát. És igen, nekem teljesen mindegy mit csinál Oda a mangájával. Annak a híve vagyok, hogy már jobb nem lesz semmi sem ennyi idő után. A problémák jóval ezelőtt érzékelhetőek voltak.
Nagyon rossz példákat hoztál fel: a Narutot nagyjából a Shinobi háborúnál untam meg, mikor elkezdtek Walking Deadet játszani. Ahelyett, hogy követtem és heti szinten fikáztam volna, abbahagytam és azóta se néztem meg.
A Bleach-et az Arrancar arc közepén untam meg, mikor Karakura város körül jelentéktelen mellékszereplők jelentéktelen arrancarokkal kezdtek harcolni 4 fehér torony miatt. Ahelyett, hogy követten és heti szinten fikáztam volna, abbahagytam és azóta se néztem meg.
De sorolhatnám ide a Fairy Tailt, a Nanatsut és most már a Hero Academiát is. Nem hibásak, nem szarok, nincs lejtmenet. Egyszerűen nekem nem tetszik, ahogy alakul a sztori, ezért abbahagytam és pont, nincs tovább.
Miért ne hozhatnám fel ezeket példának? Ha valaki One Piece rajongóként azzal jön, ha negatív kritika éri a kedvencét, hogy "csak nem azt történt, amit elképzeltél", akkor jöhet bármelyik alkotás bármelyik rajongója ugyanezzel. Mintha így akarnátok hatástalanítani a negatív véleményeket.
Igazság szerint, ha valaki a "ha nem tetszik, ne nézd, ne olvasd" érveléssel próbálja aláásni a másik okfejtéseit, ott már tényleg arról van szó, hogy az adott illető jelenesetben képtelen elfogadni a negatívat.
Mindazonáltal senkinek semmiköze, hogy mit olvasok és miért. Nekem ugyanannyi jogom van kritizálni egy fejezetet, mint nektek dicsérni. Ha meg nem értesz velem egyet, akkor egy vita keretén belül megbeszélhetjük, de az semmiképp sem megoldás, ha kifogásokat keresel.
Enies Lobby több mint egy évtizeddel ezelőtt történt, ezért én kérek elnézést, ha nem foglalkoztam vele, de ne aggódj, azt sem szívleltem.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Rikiya írta:
És igen, nekem teljesen mindegy mit csinál Oda a mangájával. Annak a híve vagyok, hogy már jobb nem lesz semmi sem ennyi idő után. A problémák jóval ezelőtt érzékelhetőek voltak.
Azért a "nekem teljesen mindegy" és az "azért károgok" erőteljesen üti egymást ^^
De egyébként pont te vagy az, aki most konkrétumok nélkül elkezdett védekezni, úgyhogy kíváncsi lennék, milyen problémákról beszélsz ^^ Másképp nehéz nem "terelni".
Rikiya írta:
Miért ne hozhatnám fel ezeket példának? Ha valaki One Piece rajongóként azzal jön, ha negatív kritika éri a kedvencét, hogy "csak nem azt történt, amit elképzeltél", akkor jöhet bármelyik alkotás bármelyik rajongója ugyanezzel. Mintha így akarnátok hatástalanítani a negatív véleményeket.
Arra hoztál példát, hogy a két sorozat (Naruto, Bleach) szar, és nem arról van szó, hogy az egyén szemét szúrja, de egyébként jó. Mivel az én hozzászólásomat idézted be, gondoltam, nekem szól, így lereagáltam: az én szempontomból nagyon rossz példa mindkettő, mert amint elkezdte "szúrni a szememet", abbahagytam és kész, rá se néztem többet. Ellenben sokan mások végignézték, sőt, a Borutot még most is nézik emberek. Tehát rossznak biztos nem rossz. És nem is nézek hülyének senkit emiatt. Csupán engem már nem érdekel, mert elkezdett olyan irányba menni, ami nekem már unalomba fulladt. De ettől még nem mondom, hogy rossz az egész, pláne nem követem hétről-hétre csak azért, hogy fikázhassam.
Rikiya írta:
Igazság szerint, ha valaki a "ha nem tetszik, ne nézd, ne olvasd" érveléssel próbálja aláásni a másik okfejtéseit, ott már tényleg arról van szó, hogy az adott illető jelenesetben képtelen elfogadni a negatívat.
Az a baj az okfejtésekkel, hogy mindenki a saját elképzeléseinek megfelelő okfejtést viszi végig, beletéve a személyes gondolatait, elvárásait és vélt vagy valós sérelmeit. Ám a negatív rendszerint erősebb oldal, így pozitívan hiába akar érvelni a legtöbb ember, egyszerűen hülyének nézik. Én ezért szoktam mindig azt mondani, hogy a One Piece esetében a történetív egészét kell nézni, nem pedig egy-egy szegmensét. Más sorozatoknál talán meg lehet ezt tenni, de itt nagyon sokat változtat az összképen az, ha az elejétől a végéig átlátja az ember a cselekményt. Az anime fordítójaként több időt töltök a 24 perces résszel, mint ti a megnézésével, és számos esemény, történés, ami itt akkor fikázásra meg ócsárlásra került, értelmet nyer számomra úgy, hogy látom, hová vezet majd (mert ugye ismerem a mangát). Ezzel azt akarom alátámasztani, hogy igenis van értelme annak, ha egészében nézi az ember, és nem fejezetenként értékeli ezt a művet.
Rikiya írta:
Mindazonáltal senkinek semmiköze, hogy mit olvasok és miért. Nekem ugyanannyi jogom van kritizálni egy fejezetet, mint nektek dicsérni. Ha meg nem értesz velem egyet, akkor egy vita keretén belül megbeszélhetjük, de az semmiképp sem megoldás, ha kifogásokat keresel.
Enies Lobby több mint egy évtizeddel ezelőtt történt, ezért én kérek elnézést, ha nem foglalkoztam vele, de ne aggódj, azt sem szívleltem.
Nyilván senki nem szabhatja meg neked, hogy olvasd vagy ne olvasd. Kritizálhatod is, amennyit csak akarod. Én úgy gondolom, kellően értelmesen és érthetően leírtam az álláspontomat, tőled viszont még nem láttam konkrétumot.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Te szerinted károgok. Szerintem meg csak kifejtettem a véleményemet, még ha negatív is. Bár előbb is érthetően leírtam, de a "teljesen mindegy" alatt azt értettem, hogy egy ideje bármivel is előhuzakodik Oda, nem fogja megváltani a sztorit. Innentől kezdve már csak rosszabb lesz.
Miféle konkrétumok nélkül? Már a spoiler témában egész szépen összefoglaltam, hogy mi a bajom a történésekkel, te meg nem erre reflektáltál, hanem jöttél a jellegzetes "nem tetszik, ne olvasd" kifogással/tereléssel.
De ha a problémákra voltál kíváncsi, akkor megadom neked:
Kezdjük a karakterekkel. Soha nem értettem, hogy miért dobnak az emberek hátast a One Piece karakterizációjától. Rohadt konstansak. Amivel nem lenne baj, ha nem férne a karakterre a változás. Egyik Szalmakalapos karakterfejlődése sem történt meg. Például Sanji 800 fejezetet követően kapott saját történetszálat, és... Nem változott semmit.
Másodszor a harcok. Hülyén vannak megírva, de ezzel nem mondok újat. Konkrétan nem tudok egy harcot se kiemelni, ami ne lenne teletömködve asspullal. Az ellenségek folyamatosan le vannak gyengítve a főszereplőhöz mérten, és ha Luffynak szerencséje van, márpedig neki és a többieknek mindig szerencséje van, akkor az ellenfél tesz is azért, hogy fair legyen a küzdelem, még véletlenül se nyerjenek. Mint például, amikor Katakuri hasba szúrta magát és tartott egy kis kajaszünetet.
Konklúzió? Már 2 alapvető feltételnek nem felel meg a One Piece. A most említett dolgok pedig időről-időre rosszabbodnak. Lásd a jelenlegi szituációt.
Oké, ha neked nem tetszik, akkor abbahagyod. Szíved joga. Viszont ilyen hozzáállással csak azt bizonyítod, hogy ha negatív kritika éri a kedvencedet, akkor gyerekesen reagálod le. Egy fórumon szerintem nem helyénvalóak olyasfajta ellenvetések, mint a "ha nem tetszik, ne nézd". Vagy "ha nem tetszik, csinálj jobbat".
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
A mai napig tartom magam ahhoz,hogy a Wano arc kezdése nekem nagyon tetszett. Úgy vagyok vele,hogy megvárom a végét és utána mondok majd ítéletet mert akkor én is és szerintem mindenkinek másnak is teljes lesz a "kép".
Szeretem olvasni ezt a topikot talán még ez az az egy amit érdemes végigolvasni. Rikiya szerintem semmi baj sincs azzal,ha megfogalmazod és bátran leírod a kritikádat a One Piecről még ha ezzel darázsfészekbe is nyúlsz.... Ha nem tudja a többség kezelni a negatív dolgokat ezzel kapcsolatban és védi ész nélkül a művet akkor az ember nem tehet mást mint elengedi az egészet.
Millió egy hibája van,plot armor stb stb. De a többség ott tart külföldi fórumokon főleg de köztük én is, hogy engem már csak a végkifejlet érdekel.
Ugorjunk az időben pár évet előre.
Lehet,hogy mindenki sikítófrászt kap majd a történet lezárástól majd pár év múlva mert mindenki másképp képzelte el a végén az egészet.
Ez is benne van a pakliban. Illetve az is,hogy Oda tojni fog mindenkire és a saját elképzelését viszi véghez (ami lehet az se lesz jó) vagy enged a tömegnek és fanservice lesz a vége.
Akkor mit fognak írni/mondani majd az emberek?
Azzal szerintem nincs baj, ha feljönnek a negatívumok, mert kb mindennek van negatívuma, viszont ha valaki már tényleg csak negatívumokat talál a mangában lehet érdemesebb volna kis szünetet tartani, mint stuffolni magunkat folyamatosan. Anno én is tartottam egy kis szünetet, ami elég jól jött.
Tegnap a spoiler topicban én sem írtam le csalódásnak a fejezetet, csak volt 1-2 dolog, ami nem tetszett. Muszáj lesz még egyszer leírnom, hogy hihetetlenül nagy megkönnyebbülés, hogy Oda nem erőltetett egy fejezetbe valami nagy rejtély lelövését vagy valami olyan infót, amit juszt azért is belepakol 1-2 oldalba lecsökkentve annak az értékét.
Akkor most így ezek után egy kérdés, ami a spoiler topicban jött fel, de mivel kijött egy angol verzió itt folytatnám. Miért nem elég Marco ellen a haki? Anno Garp is lekevert neki egy sallert, amikor Marco főnix módban volt. Az alapján egyáltalán nem tűnik sérthetetlennek Marco. Bíztam benne, hogy felmegy ő is, az érzelmi töltet és a két Yonko miatt indokolt lenne Marco jelenléte fent. Akár Big Mom ellen menne, akár Kaido ellen segítene egyik eshetőséggel sem lenne gond, hiszen előbbivel már összeakasztotta a bajszát, utóbbira meg ott az érzelmi töltet és a múlt elvarrása.
Azért remélem, hogy Sanji legalább kap egy csapást, Zoro valószínűleg már fent marad, illetve azt is remélem, hogy Jack még előbújik, mert van még benne potenciál.
Nekem egyáltalán nincs bajom Luffy fejlődésével, sőt, szerintem annyi idő alatt is lehet marha sokat fejlődni. Az meg, hogy ezt miért nem tanulta el anno Rayleightől, arra azért van magyarázat.
1) Akkor kezdte el a hakit tanulni, az az időszak egyértelműen az alapok biztos elsajátításáról szólt.
2) Luffy azóta párszor már feszegette a korlátait, amivel bizonyította, hogy megérett erre az új szintre. A haki ezen formája a haladóbb kategória, kellett hozzá a sok megpróbáltatás.
Amúgy így aludva erre az egészre kicsit pozitív irányba mozdult el a mérleg. Egyrészt marha nagy pozitívum, hogy a régebbi fokozatokban mennyire felerősítette magát Luffy, ezt kétségtelenül jó látni, ekkora fejlődést még a hakival sem nyomott rajtuk (lásd Doflamingo, akit anno Gear 2 és Gear 3 támadásokkal egyáltalán nem tudott megfogni). Viszont a bohóckodás és hogy eddig többször ha kellett ha nem Gear 4 formában volt ott marad nekem kontrában.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
Szerintem a One Piece utóbbi éveiben mindig is a haki volt a kulcs. Luffy csak abban volt lemaradva az aktuális ellenségeivel szemben. A Gear 4 is szerintem a hakit + a gyümölcsöt használja kreatív módon.
Katakuri ellen is a megfigyelés haki új szintre emelése hozta meg neki a győzelmet. Bár azzal egyetértek, hogy ott nem neki kellett volna győznie, de ott az ellenfél ismételten alábecsülte őt. De végül is a sorozat eleje óta szinte mindig mindenki alábecsüli Luffyt erről szól az egész. Az én értelmezésemben arról szólt a fejezet, hogy megjött a fiatal generáció és egyszer felülfogják múlni az idősebbeket. Luffy most a két haki kombinációjával szerintem simán győzhet még Kaido ellen is. Azon szerintem kár kiakadni, hogy ez történik mindig papíron egy olyan ellenfelet győzőtt le amit senki nem gondolt volna. Crocodile ellen se kellett volna győznie mégis addig próbálkozott míg sikerült pedig ott is egy veterán sokat tapasztalt ellenfelet kapott, de ugyanez igaz Enies Lobbyra is.
Ha itt most veszítenek nem menekül meg Wano szóval nem veszíthetnek ez ilyen egyszerű .
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Rikiya írta:
Te szerinted károgok. Szerintem meg csak kifejtettem a véleményemet, még ha negatív is. Bár előbb is érthetően leírtam, de a "teljesen mindegy" alatt azt értettem, hogy egy ideje bármivel is előhuzakodik Oda, nem fogja megváltani a sztorit. Innentől kezdve már csak rosszabb lesz.
Tévedés, sosem mondtam olyat, hogy te károgsz. A problémám ugyanaz, mint dungeonlord barátunknál volt: nem arról beszélsz, hogy neked már nem fogja megváltani a sztorit, meg hogy szerinted innentől kezdve már csak rosszabb lesz, hanem tényként jelented ki mindezt, aminek ha nem adok igazat, akkor "ész nélkül védem a mangát".
Rikiya írta:
Miféle konkrétumok nélkül? Már a spoiler témában egész szépen összefoglaltam, hogy mi a bajom a történésekkel, te meg nem erre reflektáltál, hanem jöttél a jellegzetes "nem tetszik, ne olvasd" kifogással/tereléssel.
Tévedés, sosem mondtam olyat, hogy "nem tetszik, ne olvasd". Annyit írtam, hogy nem értem, hogy ha valakinek nem tetszik, akkor miért olvassa még mindig. Ezért is részleteztem, hogy én hogy álltam hozzá ugyanilyen esetben a Narutohoz és a Bleach-hez.
Rikiya írta:
Kezdjük a karakterekkel. Soha nem értettem, hogy miért dobnak az emberek hátast a One Piece karakterizációjától. Rohadt konstansak. Amivel nem lenne baj, ha nem férne a karakterre a változás. Egyik Szalmakalapos karakterfejlődése sem történt meg. Például Sanji 800 fejezetet követően kapott saját történetszálat, és... Nem változott semmit.
A "szerintem" megint kimaradt a mondandódból, de vegyük úgy, hogy benne van.
A One Piece-ben nincs karakterfejlődés. Én pont az ellenkezőjét látom: a One Piece életszerűen kezeli a karakterfejlődést. Oda más mangakákhoz képest remekül kezeli az időt. Más mangáknál egy karakter személyisége van, hogy a történet szerinti 2 óra alatt (ami nekünk akár 50-60 fejezet, tehát 1 év is lehet) ötször változik meg. Nyilván most túlzok, de a lényeg: Oda tudatosan nem változtat a karakterek azon vonásain, ami nem ülepedhetett le a történetben eltelt idő alatt. A Sütemény-szigeti incidens nagyjából másfél napig tartott - nekünk meg 2-2,5 évig. Utána utaztak egy hetet Wanora, majd ott belemélyedtek a dolgokba. Egy hét alatt Sanjinak teljesen meg kellett volna változnia úgy, hogy ezt megelőzően két évet töltött transzvesztitákkal körülvéve? Nem. A dolgoknak ülepednie kell. Tehát én azt gondolom, hogy a karakterek igenis változnak, de életszerű tempóban.
Rikiya írta:
Másodszor a harcok. Hülyén vannak megírva, de ezzel nem mondok újat. Konkrétan nem tudok egy harcot se kiemelni, ami ne lenne teletömködve asspullal. Az ellenségek folyamatosan le vannak gyengítve a főszereplőhöz mérten, és ha Luffynak szerencséje van, márpedig neki és a többieknek mindig szerencséje van, akkor az ellenfél tesz is azért, hogy fair legyen a küzdelem, még véletlenül se nyerjenek. Mint például, amikor Katakuri hasba szúrta magát és tartott egy kis kajaszünetet.
Ne felejtsük el soha, hogy ez egy mese. A főszereplőknek (de legalábbis a főszereplőnek) illik túlélnie legalább az utolsó részig. Tehát mindig is szerencséjük lesz, mert különben jöhetne a stáblista, de ezt fel se fogom, hogy egyesek hogy nem tudják megérteni. A főszereplőnek előbb-utóbb győznie kell. Katakuri esetét tök jó mindig felhozni, mert ezek szerint senki sem értette meg az ő személyiségét. Miért hisszük azt, hogy egy féldimenziós karakter, aki csak azért volt ott, hogy megölje Luffyt? Miért nem lehet egy olyan ember, aki eddig még nem talált méltó ellenfélre, és kereste azt egy egyenlő csata reményében? Miért nem lehetnek hibái? Mint írtam, ez egy mese. De Oda rendkívüli módon törekszik arra, hogy hű maradjon a megálmodott karaktereihez, és nem rest hibákkal felruházni őket. Ha hibátlan karakterek hibáznak orbitálisat, azt hívják asspullnak (amit nem értek, miért nem lehet magyarul leírni... menőbb így, hogy angolul van?). De a One Piece világában nincs hibátlan karakter. Ahogy a való életben sincs. Ezért tartom zseniálisnak: egyszerre mese és életszerű.
Rikiya írta:
Oké, ha neked nem tetszik, akkor abbahagyod. Szíved joga. Viszont ilyen hozzáállással csak azt bizonyítod, hogy ha negatív kritika éri a kedvencedet, akkor gyerekesen reagálod le. Egy fórumon szerintem nem helyénvalóak olyasfajta ellenvetések, mint a "ha nem tetszik, ne nézd". Vagy "ha nem tetszik, csinálj jobbat".
Megint csak azt tudom mondani, hogy nem írtam ilyet. Egyiket se. Ha neked gyerekes az, amiket az előbb vagy most leírtam, akkor igazából nincs miről beszélgetnünk. Sajnálom, hogy nem vagy képes befogadni a véleményemet, de nekem meg muszáj a tiédet, mert ha nem, akkor gyerekes vagyok. Logikus.
Gyuri írta:
Ha nem tudja a többség kezelni a negatív dolgokat ezzel kapcsolatban és védi ész nélkül a művet akkor az ember nem tehet mást mint elengedi az egészet.
Ugyanez igaz visszafele is. Ha a negatív dolgokat látó, elégedetlenkedő többség nem veszi észre a pozitívumokat, illetve nem fedezi fel a logikát, az életszerűséget és elhamarkodottan ítél hétről-hétre, vagy esetleg régi vélt sérelmeket hajtogat újra meg újra, akkor nem tehetünk mást, mint elengedjük az egészet
kristofkristof írta:
Miért nem elég Marco ellen a haki? Anno Garp is lekevert neki egy sallert, amikor Marco főnix módban volt. Az alapján egyáltalán nem tűnik sérthetetlennek Marco.
Pont arról beszélgettem a minap Hiei-jel, hogy egyébiránt koránt sem biztos, hogy King és Queen tudnak Hakit használni. Queenről immár egyértelműen bebizonyosodott, hogy kiborg, King fajáról pedig továbbra sem tudunk semmit. Lehet, hogy mugli.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Elolvasva az eddig leírt kommenteket, én is csak azt tudom megerősíteni, hogy az ember csak akkor csalódik valamiben/valakiben ha elvárása van. Mindegy milyen elvárás az..bőven elég ha már van egy kicsike. Én mondjuk nem ülök le egy manga/anime elé hú de nagy elvárásokkal, bőven jó ha elszórakoztat, így ebben az esetben nem is szoktam nagyot csalódni. Persze vannak olyan dolgok, amiket az ember hiányol vagy kicsit szomorú miatta, mert nem úgy történt, de ez ellen nem lehet mit tenni. A mangaka így gondolta és kész. Felesleges felülni a "hypevonatra", mert onnét gyorsan leszállít a kaller, ha nagy elvárások vannak.
Továbbá szuper dolog szerintem, hogy leírjátok, hogy mi nem tetszik benne, mert így mások is át tudják gondolni az adott fejezetet vagy történetívet, így egy értelmes vita is kialakulhat, de ne kezeljétek úgy, mintha az lenne az egyetemes igazság, mert attól agyhúgykövet lehet kapni. (Kinek nem inge..)
Szerintem szuper egy 1000. fejezet volt! Kicsit libabőrös is lettem, amikor a tetőn álltak (ha elszúrják az animében akkor nagyon morcos leszek). Teljesen mindegy lett volna, ha egy nagy titkot kaptunk volna, vagy csak egy sima fejezetet, mivel már az nagy szó, hogy 1000. fejezet, és valljuk be mondhatni töretlen sikerrel jutott el idáig a manga. Innét is sok sikert Odának a későbbi munkájához, illetve nektek a munkátokért!
Ez örök vita lesz Naruto témában is ez volt mindig, ha valami nem tetszik minek olvasod. Azért, mert még lehet jó, biztosan akik hétről hétre olvasták a Davy Back Fightot ugyan így éreztek. Ha most ott lennénk lehet még durvábban fogalmaznék. Katakurinál is kritikus voltam, még mindig elfogadhatatlan Luffy győzelme számomra. Ettől független vagy 6x megnéztem animében a harcot, mert ennek ellenére jó volt. Sőt az anime sztem még annyira se adta át, hogy Luffy belelátott a jövőbe mint a manga.
Amúgy félre értettétek a mondandóm első részét én tényleg nem értem Law és Kid mit keres itt. Hogy kerültek oda? Luffy előtt ellenségek tömkelege volt Kid nem gyújthatta le őket. Law meg isten tudja hol kóborolt ezidáig. Viszont biztos nem a tető közelében volt. Bár őt még a képességével eltudja az ember fogadni, hogy oda portált. Ezek a dolog nem voltak a One Piecere jellemzők. Wanon olyan hibák vannak, amit egy régi olvasó nem tud nem észrevenni. És itt nem Katakuri elleni plot armoreról van szó, Kaido esetét itt nem véletlen nem említem, mert lásd később. Hanem a hanyag összecsapottságról. Emberek tűnnek el és kerülnek elő a semmiből. Karaktereket írunk le tollvonással (egyenlőre látszólag Orochi), minek pazaroltunk rá ennyi időt és energiát? A repülőhatos megkötözése aztán varázslatos szabadulása. Otama ide kerülése, persze meglehet őket magyarázni később.
Sanji diablo jambléjával nem értek egyet, mert egyedül az kérdőjelezhető meg, hogy miért csak akkor használta és nem előbb, hiszen Zeffet is vöröslábúnak hívták lehet nem a vér miatt. Pearl égő támadását is simán megállította és a golyók kihűltek. Szóval bármikor belemagyarázható a dolog. Ahogy Luffy is csak Doffi ellen ment G4-be Hody és CC ellen se láttuk tőle. Pedig tudjuk, hogy tudta. Ahogy a G3 neve is egy fusen, mait Luffy addig is használt csak a csontjaiba fújja a lvegőt és nem a testébe. A sorura azt mondta, hogy látta, ahogy az a Cp9 megrúgja a talajt tízszer, szóval ezen nem volt miért fenn akadni elég egyszerűnek hangzott. Tekkait és mást nem láttunk tőle gondolom, mert azok nem voltak ennyire ellophatóak.
Ha Davy Back Fightnál olvastam volna az animét valszeg a fórumszabályzat se tűrte volna a véleményem. De nem olvastam akkor. Most olvasom.
Az embernek mindig van elvárása, akinek nincs az hazudik. Különben mindent szeretne. És az ember tévedhet vagy ítélhet meg valamit hirtelen. Nekem is Tapionnal való beszélgetésem kellett, hogy leessen Izo miért nem úgy reagált. Hiszen bár a tesójáról volt szó és Odenről mind a kettőn halottnak hitte és valóban a logikus az lenne, hogy a bosszú első gondolatára ugorjon, neki addigra volt kitudja hány másik testvére, akiknek az élete kockán forgott. Szóval én is hirtelen reagáltam erre és nem értettem. Ettől független a véleményem az, hogy a One Piece árnyéka önmagának. Túlsok a logikátlan One Piecere nem jellemző megoldás. Az egész összecsapottnak érződik, régen Oda mindennek megadta az idejét még annak is, ami nem érdemelte meg. Ez volt a védjegye, amit megszoktunk vagy az ember nem nézte.
Davy Back fight, Thriller Bark, Punk Hazard egyik se volt olyan, ami megérte az időt vagy ért volna ennyit. De úgy hiszem mindegyiknek meg volt a maga apróbb szerepe. amiért kellett. Thriller Bark a név és a Shichibukai miatt. Punk Hazard valszeg CC miatt bár ez még isten igazából nem nyert értelmet, mert Totlanden a szerepe jelentéktelen volt a humor faktoron kívül, de biztos nem véletlen volt és hiszem, hogy a Davy Back fight is valaminek a előkészítése volt maga a játék, ahogy elmondták érdekes. Úgy gondolom Xebec nem véletlen Kurohige hajójának neve és az se véetlen, hogy Hachimizu a bázisa, hiszen a Rocks kapitányának Xebexnek is ez volt a bázisa. Úgy hiszem Kaido azért nem öli meg a tagjait, mert Xebec így szerzett erős tagokat. Úgy hiszem Rocks a Davy Back Fightal szerezte az erős tagjait. É ki tudja meglehet a Rocks pont ezen játék miatt állt össze? Mennyire más íze lenne a Davy Back fightnak, nem igaz? Odára jellemző előre látás munkája, ezt szeretjük a One Pieceben nemde?
Kinemon erős nem győzte le Doffit, pedig valszeg képes lett volna rá, de meg volt az oka ő nem akarhatta Momot bajba keverni vagy felhívni rá a figyelmet. Neki csendben Wanora kellett jutni és erre Luffy neve tökéletes volt. Viszont Wanon ezek a dolgok elkezdtek elveszni értelmetlen dolgok tömkelege van. Persze még kilehet ezt jól hozni, de jelen pillanatban ez nem így van és ezt látom és érzem ne várja senki, hogy ne írjam le a véleményem, mert negatív. Meglehet 10-20 vagy 30 rész múlva rám cáfolnak, de én nem azt látom, hanem amit olvasok és most ezt látom és érzem. Ha nekem nem kéne olvasnom a mangát, mert nem tetszik (ezt meg se tehet, mert moderátor és fordító vagyok), akkor másnak se kötelező elolvasnia a károgásomat. Ellenben veletek nekem elkell olvasnom mindenki véleményét és hozzászólását, mert ha nem tennék nem lennék igazságos moderátor.
A One Piece varázsát pont az adja, hogy ha leül az ember egy napig tudna róla beszélgetni teórizálni vagy ötletelni, de Wanon már minden csak úgy történik az ember nem tud összefüggést hozni, mert nem érti, hogy mi van és itt nem arra gondolok, hogy most Kaidot megütötték, mert azt se tudjuk, hogy egyátlalán van-e különbség ez az ütés és az elején lévő között lehet Kaido meg se érezte vagy csak karcolta. Szóval ezen kár rágódni egyetértek, attól független, hogy én pl nem hiszem, hogy Luffy most legyőzné Kaidot, ha megteszi. Ha legyőzné csalódnék-e az attól függ. Katakuri harcot se emésztettem meg, aki itt volt tudja mennyit kardoztam az igazságtalanság és plot armore ellen, azt mondták az anime megoldja. Hát sajnálom srácok nem tette sztem még annyira se adta vissza, mint a manga. Ha Katakuri az animében nem mondja, hogy Luffy a jövőbe lát nekem lese esik. Lehet velem van a baj, nem tudom.
Legyen még egy egyszerű példa én is sokat találgatta Kaido mi lesz vagy mi nem lesz mit evett vagy mit nem evett. Megtudtam. Csalódtam? Nem hiszem. Voltak elvárásaim? Voltak. Viszont Oda hozta a formáját és csavart egyet, ami belefért az eddig leírt szabályoknak, így röhögtem egy hatalmasat és azóta is poénkodunk barátommal, hogy még egy ponty is lehet menő sőt barátom végre megértette Magic carp vagy mi faxom miért lesz sárkány az evolúciójában . Kit érdekel? Tényleg van ilyen mitológiai lény, szóval rendben van.
Legyen példa még, hogy King és Queen. Fel voltam háborodva, hogy nem láttunk tőlük Hakit, ami szánalmas parancsnokokra tekintve, de szintén Tapionnak pont mondtam, hogy valójában ez nem is biztos, hogy baj. Milyen érdekes, meglepő fordulat lenne, ha kiderülne nem is tudnak hakit használni? Miért? Azért mert ha haki nélkül eljutottak erre a szintre az már inkább hype sem, mint kritika. Milyen menő lenne, ha két karakter Katakuri közeli szinten lenne úgy, hogy nem tudnak hakit használni? Mekkora kreatívítást igényelne már, hogy legyőzzenek egy jó haki vagy Loggia használót? Ha mondjuk Queen úgy használná az amúgy sztem szánalmasan kiábrándító Cyborg formáját, hogy az adott Logia elemet letudja győzni?
Kinget nem ismerjük, de ki tudja mit tud? A Szalmakalaposokat emiatt sok kritika éri, de tudjuk ismerjük őket, mind Franky, _Nami és Usopp is kreatív miért ne tanulhatnának vagy tanulhattak volna meg dolgokat, amikkel legyőzhetnek valakit, aki jó Haki, Tekkai vagy gyümölcs használó? Talán még menőbb is lenne, mint Luffy, Zoro vagy Sanji. Usopp milyen menő volt Luffy ellen? Igen, ismerte a képességeit és tanult, de itt is megismerhette P1-et. Hiszen Zoan lehet, mire látjuk a harcot legyőzi, mert tanult a vereségből és felkészül.
Folytathatnám nap hosszat sőt a felét elfelejtettem annak, amit mondani akartam. Szinte mindenkinek vannak ötletei, elképzelései teóriái, ami vagy bejön vagy nem. Itt vagyok én talán kövéren hangzik, de még külföldön se merült fel az ötlet CC csapat tagságára én, azt mondtam, hogy tag lesz. Eddig úgy látszik tévedek. Sőt lassan több, mint valószínű már én is úgy látom, hogy fogy az esély. (Bár még mindig hiszek ebben és úgy gondolom, hogy nem sokára kiderül tévedek-e) Nem érdekel, hogy ha nem lesz igazam, nem érzem azt, hogy hibáztam volna, mert érvekkel átgondolva építettem ezt fel, alá támasztottam és ebben semmi szégyelleni való nincs. Bárki, aki leírja a ötletét, elképzelését és a véleményét legyen az negatív vagy pozitív becsülendő. Én is a végletek embere vagyok kötöm az ebet a karóhoz, amíg kicsit is úgy érzem igazam van. Lásd Katakuri sokadszor. Mind máig nem vagyok hajlandó elfogadni Luffy győzelmét. Katakurinak megkellett volna ölnie Luffyt. Többször is megtehette volna. ennek ellenére szeretem a One Piecet. Kritikus vagyok, talán jobban, mint mások, de azért mert szeretem ezt a művet, ha a béka segg alá süllyedne a minőség akkor is olvasnám, mert érdekel, érdekel a vége. Nem az, hogy én milyennek képzelem el, hanem, hogy Oda milyennek képzeli. Számomra mindegy a végén mi lesz a One piece, egy kincs vagy egy rúd kolbász, mert amit eddig kaptam tőle az számomra már értékesebb mindennél, amit Luffy találni fog ez teszi széppé ezt a magnát, hogy az emberek beszélhetnek, ötletelhetnek, veszekedhetnek, szerethetnek vagy utálhatnak karaktereket, hiszen annyi mindent kaptunk tőle, hogy mindenkinek tényleg mindenkinek kell lennie benne valaminek vagy valakinek, amit vagy akit szeret.
Szóval szeretnék megkérni mindenkit, hogy tiszteljük a másik véleményét legyen az bármilyen, amíg értelmesen, érvekkel alátámasztva kulturáltan megvan fogalmazva az igen is megérdemli a helyet és a vitát, mert erről szól a fórum.
Ne haragudjatok Word-ben írtam a hszt és elveszett a tagoltság
Nekem összességében tetszett a fejezet.
Jól sejtettem hogy kik fognak harcolni Kaidou és BM ellen.
Egyébként én se nagyon értem hogy hogy került fel Kid és Killer. Elvégre mikor Luffy felindult a tetőre vezető lépcsőn még még egy folyosón voltak.
Egyébként elgondolkoztam hogy a jelen lévők mire mehetnek a Yonkou páros ellen.
Luffy-t tudjuk hogy képes a Ryuuou-ra és a 2. szintjére is így ő egyértelmű nem kell hozzá fűznöm semmit.
Zoro. Ő kardforgató aki képes áramoltatni az erejét és képes Haki-ra így ha jól értettem ez a kettő együtt maga a Ryuuou tehát képes megsebezni őket. 2-es szint kérdéses. Nem lepne meg de szerintem csak Luffy lesz képes rá a jelenlévők közül.
Kid. Ugyebár ő a képességével fegyvereket és fémhulladékokat illetve mechanikus kart használ a harcba. Ennek hatékony felhasználásához nem lepne meg ha képes lenne őket Haki-val ellátni tehát Ryuuou-t használni. Nem lepne meg de ha képes rá akkor az felveti a kérdést hogy a korábbi harca alatt miért nem tudta megsebezni Kaidou-t. Tehát szerintem ő nem lesz képes rá és nem fogja tudni megsebezni se.
Killer. Róla azt se tudom hogy tudjuk-e hogy képes Haki-t használni. Ha tud akkor ugyanazt tudom róla is írni mint Kid-ről.
Law. Na ő érdekes. Ő szerintem képes a Ryuuou-ra. Emellett pedig a képessége szerintem lehet alapból is hatásos a Yonkou-kra és a felszeletelésük normálisan is támadható felületeket ad.
Én várom ezt a kis gruppent a tetőn.
Luffy ütése egyáltalán nem volt meglepő. Ez volt az egész edzése lényege melynek keretében kevesebb mint 8 nap alatt 2 szintet fejlesztett a technikáján és elérte az ismert Fegyverzet színe maximális szintjét. A Haki-ja korábban is elég erős volt csak a technikája hiányzott Kaidou megsebzéséhez. Ezt viszont kijavította. Nekem az volt a zavaró és logikátlan (de teljesen várható) hogy 8 nap alatt alapszintről fullprora húzta a Haki technikáját, bár még mindig jobb mint a pár óra alatt jövőbelátás. De ennek az eredménye teljesen logikus. Ez volt a minimum. Az meg hogy el tudta találni az se meglepő. Korábban is simán el tudta találni csak épp akkor még hatástalan volt.
Hál istennek végre vége az Ace visszaemlékezéseknek. Elhagyta Wano-t remélem többet nem látjuk. Ne értsétek félre Ace-t bírom csak itt nem hiányzott nekem.
Queen-ről kiderült hogy minimum olyan mint Franky. Tehát átépítette magát. Azt kizárnám hogy ő teljesen robot elvégre egy elhízott zabagép ami szerintem ezt kizárja.
Fura volt ez a mechanikus nyaknyújtás. Hiányzott némi "anyag". De gondolom csak rajzolási baki.
Hiei
Én is gondolkoztam már azon hogy a 3 Csapás egyike se mutatta eddig a Haki jelét se és bár tényleg menő, durva meg érdekes lenne egy ilyen szintű Haki nélküli személy azért az túlzás lenne ha egyikük se tudná használni. Illetve vajon Kaidou miért nem tanította volna meg nekik? Elvégre a Tobi tagja tudnak Haki-t és a legerősebb hadsereg megalkotásához ez is hozzájárulna. Emellett csak Jack-ről tudom elképzelni hogy nincs elég sütnivalója ahhoz hogy Haki-t tanuljon.
Mondjuk a King mugli dolgot jót nevettem
Apropó Jack-ről semmi hír. Remélem Sanji vagy őt vagy Queen-t meg fogja kapni. King szerintem most már könyvelhető hogy Marco-é lesz. Ezt a párharcot nagyon szerettem volna.
Egyébként Marco öngyógyító képessége ellen lényegtelen a Haki. Persze nagyobb sérülést lehet rajta úgy ejteni de ugyanúgy meggyógyul.
Emellett én is már többször elmélkedtem azon hogy Ray miért csak az alapokat adta meg Luffy-nak. Az utolsó fél évre magára hagyta tehát ha rászán még legalább egy hónapot akkor röhögve lett volna idő kitanítani erre a szintre.
Tapion
Sokszor említettem pedig hogy Enies Lobby-nál az erőszintezéssel elcsesszintette a dolgot kissé Oda.
Azt viszont lehet én értelmeztem anno félre hogy Luffy már Aokiji-vel való találkozás óta dolgozott a G2 és G3 technikán. Elvégre tudta mi lesz a G3 utóhatása tehát kizárt hogy akkor találta volna ki. Az meg hogy lenyúlta a Soru-t nekem le se esett. Lehet átsiklottam felette de azt hittem azért mozog hasonlóan a Soru-hoz mert a G2 nem csak a technikáit gyorsította fel de a mozgását is. Ő olyankor tényleg Soru-t használ?
Egyébként nekem két arc-nál volt az az érzésem hogy semmit se vitt előre a történetben. Ez a kettő a Davy Back Fight arc és a Skypiea arc.
Nekem összességében jó lezárása volt ez az éves OP-nak.
Olvasgtam itt hozászolásokat.Hát alapjáraton ha nézük ez a fejlödés várhato volt. Vegyük ot hogy csak sárkány formájában tudta megütni amin nem olyan vastag a böre. DE EGYET TANULJATOK MEG MINDENEK ÉS MINDENKINEK VAN EGYENGEPONTJA. Ergo most pl ez a fegyverzet haki továbfejlesztet vezrioja már átudja ütni Kaido meg big mom védelmét börét. Ez várhato volt - Ott egy nagyobb elenfél FEKETE SZTAKÁL aki 2 gyümölcs erejével birt amiböl az egyik kioltja a démongyümölcs használok erejét. Ha nem fejlödik anyit hogy lebirja gyözni ezt a 2 öt segitökel akor mit várunk a jövöben ? (tegyük hozá hogy van még 1 nagyob fenyegetés a yonkoukon kivül akihez képest a yonkouk kispisták. (aki a D-k re vadászok ) aki megjelent a nagy tanácskozás alat rejtélyesen plakátokat szurkálva. Ha most évekig tartana fejlödnie kicsit ireális lenne. Mert ha még egyedül csinálja megerthetö. De ha van olyan aki ismerei maga az eröt amit tanulni kel és megvanak az alapok akkor már csak elkel sajátitani..
Nem egészen.
A Fegyverzet színe az az amit Luffy a 2 év alatt elsajátított és amit Wano előtt használt.
A Ryuuou ennek a Haki-nak az áramoltatása ami elengethetetlennek tűnik Kaidou megsebzéséhez.
A 2. szint pedig az amikor ezt a Ryuuou-t felerősítve a támadott dologba (ellenfélbe vagy tárgyba) küldöd a Haki-t és az belülről sebzi meg. Ezt használta Ray Sabaody-n Camie robbanó nyakörvének levételéhez, Luffy a saját és Hyou nyakörvének levételéhez és pl Oden Kaidou megvágásához. A Robbanó nyakörv levétele sima Ryuuou-val nem lehetséges.
Igen valószínűleg. Főleg hogy ezen a szinten nem csak támadni tud de védheti is magát mint Hyou BM csapása ellen. Így valószínűleg több ütést is ki fog bírni.
Ami viszont kérdéses hogy BM és Kaidou vajon tud-e használni Ryuuou-t vagy esetleg a 2. szintjét.
Ez így helytálló leírás, bár azt hozzátenném hogy ezt csak a fandom hívja Ryuuo-nak, Hyo azt mondta anno, hogy ők magát a fegyverzet hakit hívják Ryuuonak Wanon (ergo maga a Haki elnevezés nem létezik Wanon), nem pedig a fejlettebb formáját/formáit.
Üdv csak remélhetem hogy ezt jó helyre írom.
Csak afelől szeretnék érdeklődni hogy az One Piece 160 ik és az 585 ik fejezetek közötti hiányzó fejezetek mikor lehet várni a megjelenésüket ezen az oldalon hogy teljes egészében lehessen olvasni a történetet.
Tisztelettel
Tomesz
egy kitartó olvasó