Köszönöm a fordítást !
One Piece anime (Tilos a spoiler!)
Az epizód első fele elég uncsira és elhúzottra sikeredett, cserébe a második fele mondhatni kárpótolt teljesen. Vajon pusztán véletlenül jön ki pont így, vagy direkt csak a Zoro harcokat csinálják meg MINDIG gyönyörűen? Végülis Wano-kuni, szamurájok, kardpárbajok stb. az utóbbi opció is teljesen érthető lenne
Nos, meghallgattam/megnéztem az újonnan érkezett openinget...
A dal az egyáltalán nem tetszett, de hát ez elmondható az ezelőtti kettőről is.
Gondolom azon senki sem volt meglepődve, hogy ismét szarrá lett spoilerezve. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezeket szándékosan a mangaolvasóknak készítik. Egykor, amikor jómagam is animét néztem, nyugodt szívvel és ép lélekkel élvezhettem az openingeket. Mára az animéseknek kimondottan kockázatos akárcsak 5 másodpercnyit is látni belőlük, hiszen az opening mindegyik mozzanata tartalmaz egy bizonyos spoilert.
Mangaolvasóként bejött a klip, animésként azonban konkrétan nem láthattam volna belőle semmit, a zene pedig nem elég önmagában.
Nem hiszem, hogy sokan lennének olyanok, akik nézik az animét, de nem olvassák a mangát. Legfeljebb a kisebb japcsi kölkök, akik vasárnap reggelenként megnézik a tévében az animét, de ők meg nem fogják fel még, hogy mi az a spoiler. Sőt az is lehet, hogy a spoileres opening nem csak azért van, hogy a mangásoknak kedvezzen, hanem hogy ingerelje az animéseket, hogy vegyék elő a mangát, ha még nem tették.
Talán az előző opening egy kicsivel spoileresebb volt, mint a mostani.
Az időtartama közel 2 perc, ebből legfeljebb fél percnyi olyan jelenet van (de még annyi sem), amelyet egy animenéző is megtekinthet. Bár érdemes megjegyezni, hogy ezt a fél percet is az aktuális részből bevágott jelenetsor teszi ki jóformán.
Mióta elkezdődött a Wanói történetív, azóta divat ez a full spoileres koncepció az openingekre tekintve. A legviccesebb a dologban, hogy olyan részek is megcsodálhatóak benne, amik amúgy maximum félév múlva kerülnének adaptálásra, pláne a tempót figyelembe véve.
Ban
Nem vonom kétségbe, viszont ez végképp nem magyarázat erre. Vannak sokan, akik tényleg csak az animét követik, de igen, biztosan sokkal több a mangaolvasók száma.
Ugrás a fórumra: |