Az a probléma hogy Orochi úgy lett eleve shogun hogy Kaidou trónra ültette.
Ezért nem érzem azt, hogy erős szövetségest veszített volna azzal hogy megölte.
Eddig is csak azért nem lázadtak ellene mert mögötte állt, ezért nem hiszem hogy olyan sokan Kaidou ellen vonulnának azért mert hivatalosan is bejelentette hogy ő a főnök.
Még az sem biztos hogy mindenképpen megölte volna, de ha már kétségbe vonta a szavát, mennie kellett.
Wanon meg csak Oden volt ellenfele Kaidounak, a többiek miatt nem volt szüksége ekkora óvatosságra.
Fogjuk röviden. Rendben. Bár nem tudom mit jelent, biztos valami szakmai kifejezés.
dungeonlord írta: te szerinted Kaido a saját eréjevel, semmi trünkkel legyőzte Wanot
Sosem írtam ilyet.
dungeonlord írta:Odent, aki emberiformájában képes bárkit oneshotolni .
Ezek szerint te olvastad az Oden életéről szóló 1500 fejezetes spin-off light novelt, amiben ezt alá is támasztották. Vagy csak annyit láttál, amennyit Oda megmutatott a One Piece című mangában? Mert abból ez nem derült ki.
dungeonlord írta:
Wano lakossága 20.éven keresztül céltalanul élték , és szenvedtek.
Próbálom értelmezni a mondatot, de nehezen sikerül. Wano lakossága céltalanul élte az életét 20 éven keresztül, egyedül azok reménykedtek Kin'emonék visszatérésében, akik végül melléjük álltak a harcban. A civilek céltalanul éltek, semmiben sem reménykedhettek. Erről szólt kb. a Wano történetív első felvonása. Nyilván szenvedtek, max azok nem, akik a fővárosban éltek. De nem is értem, miért kellett ezt leírni, benne van a mangában.
dungeonlord írta:TE, és többiek smiley jelzésekkel ezt akarjátok mondani. Igaz?
Nem. A smiley jelzésekkel azt akarjuk kifejezni, hogy ökörségeket írsz napjába többször is. Ahogy most is. Az, hogy gerjeszted itt a feszültséget jobbra-balra, és szabályosan hülyének nézed azt, aki nem osztozik a véleményeden, visszataszító. Kizárólag azért kezdtem el válaszolgatni ezekre a csökönyös, torz, valóságnak a közelében nem járó állításaidra, kijelentéseidre, hogy TE és mások is észrevegyék, hogy minden létező fél mondatodban legalább 3 valótlanság van (már ha sikerül értelmeznie az embernek, mert egy olyan mondatot se olvastam még tőled a pályafutásod kezdete óta, ami a magyar helyesírás szabályainak legalább 10%-ban megfelelne).
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
dungeonlord írta: te szerinted Kaido a saját eréjevel, semmi trünkkel legyőzte Wanot
Sosem írtam ilyet.
Most cáffolod azt, amit mondasz . Akkor mondd el, kérlek, hogy mi történt pontosan.
(Fogjuk röviden), azt jelenti, hogy amit kibeszéltünk , azt összefoglaltam röviden .Remélem most már érhető számodra.
Mindenki tudott a 20.éves ígéretről, még a civilek is : https://naruto-ku...ece/921/14
Voltak akik álcában, voltak akik szegénység alatt , és voltak azok, akik kényszer munkában próbáltak türelmesen várni.
Ezt is cáffolhatod nyugodtan, ha tévedek .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.07.26. 18:06
Hát nem tudom. Szerintem a főváros civil lakossága együtt se érne kb semmit. Ugyanaz lenne mint Dressrosa-n. Jajj mi csak ártatlan áldozatok vagyunk nem is akartuk ezt mentsetek meg. Jaj ne menjünk a közelükbe mert még belekeveredünk a megmentőink harcába jaj.
Kb ennyi következménye lehet. Persze tévedhetek.
Szembeszállt Odennel és rögtön meg is sérült, de amikor a banya közbe lépett, jó kalózként élt is a lehetőséggel, aztán leütötte azonnal.
Persze hogy mindenki tud a jóslatról, és akik akartak be is álltak már a szövetségbe Kaidouék ellen.
Na gondolod most azért mert meghalt Orochi, az ex emberei beállnak Luffyék mellé?
Vagy nem halt meg, és Orochi vezetésével állnak be a szövetséghez?
Esetleg külön támadják Kaidouékat?
Sosem írtam ilyet.
Most cáffolod azt, amit mondasz . Akkor mondd el, kérlek, hogy mi történt pontosan.
(Fogjuk röviden), azt jelenti, hogy amit kibeszéltünk , azt összefoglaltam röviden .Remélem most már érhető számodra.
Mindenki tudott a 20.éves ígéretről, még a civilek is : https://naruto-ku...ece/921/14
Voltak akik álcában, voltak akik szegénység alatt , és voltak azok, akik kényszer munkában próbáltak türelmesen várni.
Ezt is cáffolhatod nyugodtan, ha tévedek .
Leírom még egyszer, amit már leírtam: adódott egy lehetőség, és Kaidou kihasználta azt. Nem egy előre kifundált, fondorlatos trükkel vette be Wanot.
Fogjuk röviden: sajátosan értelmezed, mint mindent. Ez a szóösszetétel marhára nem jelenti azt sehol a világban, amire te használod. Lehet valójában egy meg nem értett zseni vagy, és mi vagyunk full kretének hozzád képest. Bocsássa meg arcátlanságomat, dungeon-sama! -.-"""
Tehát mivel tudott mindenki az ígéretről, akkor az életükért küzdöttek 20 éven át. Lehetne így is, de nem így van. Voltak akik hittek benne, voltak akik nem. Életszerű, hogy 20 év alatt kiveszik a remény az emberből.
Én lassan 5 éve kőkeményen, töretlenül hiszek benne, hogy egyszer majd megtanulsz értelmes, összefüggő mondatokat írni, amiben minden szó a megfelelő toldalékot kapja, és nem a saját Hungeon nyelveden fogalmazod meg az elborult ám nálad kőbevésett teóriáidat. De kezd elhagyni a remény. Aztán hol van még a 20. év?
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Teljesen egyértelmű a manga története idáig szerintem nem kellene többet belelátni ....
Oda szán rá majd időt és biztos megválaszol majd minden fontosabb kérdést és dolgot ami felmerült ebben az Arcban.
Szeretem ezt a témát olvasni mert sokan tényleg jó dolgokat írnak ide bocs ha nem tudok mindenkit megnevezni.
Valaki visszaolvasta egyébként az előző 200 oldalt?
Mert én igen.
Ha más nem meri én simám leírom,kivételezett helyzetben vagy dungeonlordmert más embert kevesebbért is örökre kitiltanának innen. :\ Aranyszíve van Tapion-sama-nak és a többieknek. Légy hálás ezért.
Szerintem zackary arra apellál, hogy egyes helyzetekben a civileknek lehet hasznuk. A linkelt oldalon a polgárok Fujitora útjába álltak, mert tudták, hogy nem árthat nekik. Ezzel próbáltak időt nyerni Luffyéknak.
Ugyanakkor AFR-nek igaza van, a civilek nem nyújtanának segítséget egy háborúban, mert még annyi erővel se rendelkeznek, hogy legalább az aprólékot aprítsák. Öngyilkos merénylet volna beavatkozniuk a csatába.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Á de a linkelt oldal egy speciális helyzet. Ott olyasvalakitől védték akiről tudták hogy nem emelhet rájuk kezet.
Ellenben amikor Doffy-ékkal szemben kellett volna segíteni csak nyávogtak vagy ellenük fordultak.
Wano se más.
Szerintem Orochi emberei beállnak Kaidou legénységébe. Tehát ellenük fordulnak.
A civil lakosság meg sipákol.
Esetleg nem is fognak tudni róla mi folyik.
Vagy az is lehetséges hogy néhányan rájuk is támadnak mint Dressrosa-n.
Dressrosa népének egyetlen egy megmozdulása se volt az egész incidens alatt ami a megmenekülésüket segítette volna elő.
Csak nyávogtak meg Luffy-ékat hátráltatták.
Persze értem alapvető emberi hozzáállás.
Az elnyomók oldalára állsz mert félsz a megtorlástól ha nyernek esetleg az elnyomók győzelme esetén jobb helyzetet szeretnél. Ha meg véletlen a felszabadítók nyernek akkor be lehet dobni a nem volt választásom kártyát.
Vagy nem választasz oldalt és elfogadod hogy az elnyomók győzelme esetén rossz sorod lesz de élsz ha meg a felszabadítók nyernek akkor minden jól sikerült.
Illetve mint most a Kinemon-ékkal tartó szamurájok, ninja-k és emberek ellenállasz és a felszabadítók mellé állsz. Na ezt Dressrosa-n konkrétan ha jól emlékszem 3 ember választotta. 3 az egész országból. Gatz és a 2 bemondócsaja. Még a megmentett egykori játékok is csak nyávogtak (mármint a Dressrosa-iak, a külföldiek rájuk vadásztak). Jó igen a VÉGÉN néhány gladiátor segítette Luffy-t de már csak akkor mikor látszott Doffy vereségének esélye és csak Gatz meggyőzésének hála. Wano-n legalább ebből a szempontból jobb a helyzet.
Bevallom töredelmesen. Oda-nak olyan jól sikerült bemutatnia Dressrosa tragédiáját és szenvedését hogy azért imádkoztam az arc végén hogy Doffy kalitkája szeletelje fel az össze romlott lelkű köpönyegforgatót mielőtt Doffy kikap és csak a Szalmakalaposok, Law, a királyi család, Gatz és a 2 csaj, a forradalmárok és a tengerészek éljék túl. Mert ezt érdemelték volna. Doffy irányítása alatt pszichopata volt az egész ország. Szomjazták az erőszakot és a vért. Nehogy már az ilyeneket kelljen sajnálni.
Wano ebből a szempontból átérezhetőbb tragédia. Az ország elhitt egy átverést de nem vett a személyiségük 180°-os fordulatot.
Viszont azt nem tudom elképzelni hogy az átlag polgárok másképp viselkedjenek mint Dressrosa-n mert ilyen az ember.
Viszont szerintem az nem igaz hogy az aprólék ellen is kevesek. Ha valóban minden átlag polgár összeállna és fegyver (illetve fegyvernek használatos tárgyat) ragadna akkor szerintem elérhetnének valamit.
Igaz 1v1-ben valószínűleg még a Waiters tagok ellen se lenne esélyük (bár a legalja Waiters tagok ellen igazából lehet lenne).
De a számbeli fölényük szerintem vitathatatlan. Szerintem együtt nem csak a Waiters tagokat de akár a Pleasure osztagot együtt is elsöpörhetnék. Sok lúd disznót győz.
Ha jól emlékszem Kin úgy mondta a Beast kalózok kb 20.000-en vannak. Szerintem keveset mondok ha azt mondom 10 az 1-hez ezt a civil lakosság biztos felülmúlja.
Szóval érted.
Nem fog megtörténni de lehámozhatnák az apraját. Bár a veszteségeik nagyok lennének a biztos (kivéve mivel One Piece így mindenki túlélné )
Leírom még egyszer, amit már leírtam: adódott egy lehetőség, és Kaidou kihasználta azt. Nem egy előre kifundált, fondorlatos trükkel vette be Wanot.
Akkor mégis trükközött Kaido? Nincs több kérdésem ^˘ .
Ironic, ha nem ismerném a humort, akkor ezt személyes támadásnak tekinteném xD .A kettős mérce szép dolog .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.07.27. 07:16
Édes istenem... nézd már meg, melyik szót emeltem ki, mikor belekötöttem a valótlan kijelentésedbe! Tanuld már meg értelmezni, amit mások írnak! Nem csoda, hogy a mangát nem tudod értelmezni, hát amit mondok, azt se fogod fel, sőt, kiforgatod a szavaimat.
Tisztában vagy a kettős mérce fogalmával? Mert szerintem nem. Meséld el, de lehetőleg ne hungeonul.
Hát persze ^^ , vak is látja nem ?
Vicces, hogy több volt a sértés, mint egy érvelés , amit próbálsz tagadni. Úgy tűnik, a közeljövőben nem fogok még egyetérteni.20.éve múlva talán leesik, vagy nem ^^.
Jövőre ismét megfogok kérdezni, mert te szerinted , Kaido nem trükközött Oden ellen, aki harcos létére nem mert kiállni Oden ellen, egy gyáva féreg, aki a legerősebb élőlény címet viseli .
Mivel Wb dologról nem jött több érv, ezért nem tudok egyetérteni, ami írtatok, mert nem erről volt híres a karaktere.
Mindig nagy élvezet látni a rivalizálásotokat, komolyan már csak ezért is érdemes olvasni a fórum szekciót, mondjuk szerintem valakinek már inkább fárasztó.
Szerkesztette: Szemi1992 - 2020.07.27. 17:39
Mi a kötelességed? A császár akaratának szolgálata.
Mi a császár akarata? Hogy harcoljunk és meghaljunk.