Hát amikor azt mondja valaki hogy a Snakeman tuti kisebbet üt boundmannál, szerintem egyáltalán nem biztos hogy igaza van, ugyanis a sebesség nagyban megnöveli a becsapódás erejét. Példának képzeld el ahogy neked csapódik egy 10 kilós tárcsa a kondi teremben, lehet eltöri a lábadat, na akkor képzeld el a grammokban mérhető fémdarabot AKból mondjuk, az meg leszakítja kb.
Szerintem az annyiból állt hogy Kaidou valamiért küldött hajókat Fehérke ellen, de ő maradt piálni a szigetén. Mire Shanksék szétrúgták a seggüket.
Nem hülyeség, azonban ez pont nem vonatkozik Luffyra. Vagy Oda nem követi ezt a fizikai elméletet.
A Bound-man kilométerekre elrepítette Katakuri barátunkat, míg a Snake-man odébb tolta pár méterrel.
Azt se felejtsük el, hogy a Bound-man is rohadt gyors, ha nincs Katakurinak a jövőbelátás, talán elég is lett volna. Ahogy a Snake-man sem gyenge fizikailag, de teszem azt egy Doffy ellen meg nem lett volna elég.
Mindamellett Luffy nem volt lassú, ahogy Katakuri sem volt eszeveszett gyors. Alapvetően az volt a lényeg, hogy Katakuri előre látta Luffy mozdulatait, ezért feltudott készülni a védekezésre/ellentámadásra. Itt jön a képbe a Snake-man, ami volt olyan gyors, hogy Katakuri hiába látta a jövőt, lereagálni már nem tudta.
Bár azért azt is érdemes megemlíteni, hogy nagyon kevésszer találtak be a Snake-man támadásai, Katakuri netalántán többször megütötte.
És még valami... Szerintem nem véletlen, hogy Luffy először mindig a Bound-mannel huzakodik elő. Mert az egyszerre gyors és erős is. Katakurihoz nem volt szüksége nagy erőre, hogy kidőljön, de gyorsaságra annál inkább. Ekkor jól jött a Snake-man.
Doffyhoz meg túlzott gyorsaságra nem volt szüksége, csak elég nagy erőre, hogy végleg a padlóra küldje. Erre tökéletes volt a Bound-man.
Ez nem a Dragon Ball, itt nincs erőhierarchia Luffy formái közt. Mindegyiknek megvan a maga haszna.
Valahogy így tudnám őket besorolni:
Snake-man - Leggyorsabb
Bound-man - Középkategória/gyors és erős.
Tank-man - Legerősebb
Tank-mannek szerintem még egy alfajtája is van, egy vékonyabb.
Ha lesz Gear 5, simán eltudom képzelni, hogy ennek a háromnak a kombinációjára fog épülni.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Bocs Rikiya!
... ,de a Snake-man -t ... ott, akkor találta ki Luffy....
Találgatni, hogy Luffy -nak melyik az erősebb... felesleges!
Viszont rend szerint.. az ilyesfajta stílusú animékben.. mindig az újabb a jobb!
Valószinűleg Kaido ellen is ki talál valami újat.. mivel nem hinném, hogy amivel éppenhogy (Snake man) leverte Katagurit vagy éppen... ami nem működött (Bound man) ellene ..azok majd pont Kaido & Big mam ellen fognak elsőre!! Ezeket kizártnak tartom... Ezért gondolom, hogy Luffy elő áll majd valami újjal megint..
Aztán lehet hogy nem.. az is lehet, hogy nem nyeri meg a csatát.. majd meglátjuk!
Tank-man inkább védelmi formának kell elképzelni. Abban a formában lefogja támadásokat, és visszaküldi az ellenfeleknek .
Luffynak nem kell Gear 5, ha ezt 3 formát tudja cserélgetni a harcok alatt. Védelem, erő és gyorsaság .(fejlettem Gear 2-3)
Miből gondolod, hogy akkor találta ki? Mert emlékeim szerint erről nem esett szó, de még csak utalás sincs rá. Én pont az ellenkezőjét gondolom, mert Rayleigh már a 2 éves edzésén közölte vele, hogy vannak emberek, akik látnak a jövőbe, ez ellen pedig a Bound-man kevés lesz, ugyanis az nem elég gyors. Mi több, érdemes eljátszani a gondolattal, hogy nagy valószínűséggel Rayleigh is képes belelátni a jövőbe, elvégre Katakurihoz hasonlóan simán kikerülte a Gear 4 támadásait. Mondhatni ő szemléltette le neki, hogy milyen az, amikor egy ilyen ellenfél ellen harcolsz.
(...)
Tankmannak van egy nagy hibája, tele kell előtte zabálnia magát hihetetlen mennyiségű kajával.
Szerintem az ilyen alkalom szülte forma volt a kekszkatonák miatt, persze ha tele a hajó kajával és megeszi míg odaérnek.
Ez nem a Dragon Ball, itt nincs erőhierarchia Luffy formái közt. Mindegyiknek megvan a maga haszna.
Valahogy így tudnám őket besorolni:
Snake-man - Leggyorsabb
Bound-man - Középkategória/gyors és erős.
Tank-man - Legerősebb
Tank-mannek szerintem még egy alfajtája is van, egy vékonyabb.
Ha lesz Gear 5, simán eltudom képzelni, hogy ennek a háromnak a kombinációjára fog épülni.
Egyetértek, én is hasonlóan képzelem el, hogy még egy új formot fogunk látni, ami az említett 3 alform kombinációja lesz és ezzel a formmal már admirálisokat, sőt yonkou-kat fog leverni.
Maga a form előhívása is kisebb energiát emészt fel, harc közben váltogatni meg túl kimerítő lenne Luffy-nak, csak akkor lenne hatékony, ha előrukkol egy új kombinált formmal.
Rikiya, a nekem intézett kérdésedre, .... - ha komolyan kérdedezed, márpedig biztos vagyok benne, hogy igen - ... akkor nincs kedvem rá válaszolni!!
Miért? Mert...
Maga az Anime és a manga is tisztán és egyértelműen megmutatja és utal arra, hogy ez egy új forma!!! Ezen felül, hogy te mit akarsz bele látni.... az már egy másik dolog! Na ezért tartom feleslegesnek azt..., hogy hosszabban válaszoljak rá.. !!!
Ha megbántódsz akkor bocsi, de ennél kedvesebben a véleményemet nem tudtam leírni!!
Tényleg egy új forma, hiszen azelőtt még sosem láttuk.
Egyébként nem értelek. Neked ugyanannyira van igazad, mint nekem. Te azt látod bele, hogy ezt ott helyben találta ki, én meg azt, hogy ki volt már neki találva. A különbség csak az, hogy én érveltem is mellette, te meg csak azzal jöttél, hogy az ilyen típusú animékben mindig az újabb forma a jobb. Ami nem hogy csak nem bizonyít semmit, de nem egészen igaz erre a történetre.
Doffynál is sokan azt hitték, hogy Luffy a Bound-mant ott helyben találta ki, csak úgy kiszopta a kisujjából. Miután meg látták, ahogy átváltozik a 2 éves edzésen, csak úgy ment a pofára esés.
Nem azzal van a baj, amiben hiszel, hanem hogy nem tudod semmi konkrétummal alátámasztani. Illetve nem sértődtem meg, csak nem fogom fel, hogy miért gondolod ennyire abszurdnak az én gondolatomat, holott a tiéd is stagnál.
(...)
Amúgy Law mit csinál Wanon? Mármint mi a motivációja? Bennem ez vetődött fel a fejezet során.
Dressrosán felbontotta a szövetséget Luffyékkal lényegében és elmondta hogy az egész arra ment ki hogy Luffy segítsen neki Doffynál. Azóta mellesleg elég méteres ****-ként is viselkedik számtalanszor a szalmakalaposokkal.
Jó tudom volt közben egy Zou szál ahol "megújították" a szövetséget, de nem nagyon értem hogy miért csinálja amikor több alkalommal is látható rajta kb hogy a háta közepére nem kívánja az egészet.
Szerintem tudat alatt behódolt Luffynak, de még ellenkezik tudatosan.
Ne felejtsük el hogy Dressrosa végén a kezébe helyezte az életét, vagyis összekötötte vele a sorsát.
Abban meg nem vagyok biztos hogy felbontotta a szövetséget, azt mintha csak mondta volna, és nem gondolta komolyan, na meg a szövetség nem arról szólt hogy legyőzik Doffyt hanem rajta keresztül Kaido volt a hivatalos célpont.
Zoun meg csatlakozott hozzájuk a Szamurájmink szövetség.
Amúgy Law mit csinál Wanon? Mármint mi a motivációja? Bennem ez vetődött fel a fejezet során.
Dressrosán felbontotta a szövetséget Luffyékkal lényegében és elmondta hogy az egész arra ment ki hogy Luffy segítsen neki Doffynál. Azóta mellesleg elég méteres ****-ként is viselkedik számtalanszor a szalmakalaposokkal.
Jó tudom volt közben egy Zou szál ahol "megújították" a szövetséget, de nem nagyon értem hogy miért csinálja amikor több alkalommal is látható rajta kb hogy a háta közepére nem kívánja az egészet.
Remélem sikerült érthetően összefoglalni ,mert hosszú lesz .
Itt nem csak szövetségről beszélünk, amit Law és Luffy között zajlott, . Mert itt többről van szó, mit egyesek gondolják.
Itt jön képben Law visszaemlékezése.
Mint tudjuk, Law kiskorúbban céltalan élte az utolsó éveit, amit végül Doffyval akarta leélni .
De a sors keze közbe szólt, hisz Corazan ezt megakarta akadályozni. Nem akarta hagyni, hogy Law olyan életét éljen, mint a testvére Doffy .
Corazon célja Doffy bukása, és Lawnak szebb jövőt biztosítani .
Ez félig sikerült, mert Law-ot sikeresen meggyógyítottak , de nem sikerült Doffy legyőzni, és Corazant is megölték.
Law ismét egyedül maradt, de ezúttal nem céltalanul, mint régen. Law élet célja az lett, amit Corazan akart, megállítani Doffyt. (law itt most köztes állapotban volt)
Amikor Law és Luffy találkozott sabaodynál, akkor látott benne valamit, amit kelet a céljához .
Ezért mentette meg Luffy életét Marinefordnál, mert eszközként tekintette Luffy.
2.év után újra találkoztak, és amikor látta , hogy Luffy készen áll a céljához, felajánlott egy szövetséget .
De a terv megváltozott, hisz Doffyt legyőzték és Law túlélte, amire nem számított .
Doffy legyőzése után kaptuk meg azt a Law-ot, amit Corazon eredetileg akart. Nem követi Doffy útját, és a saját céljait követi.
Az a Law, akit ismertük, az eltűnt.
Miért maradt Luffyékkal, arra pontos választ nem lehet adni. Ameddig nem tudjuk meg Law saját célját, addig felesleges bármit is mondanom.
Ez az egyik ok, amiért hülyeségnek találom Law halálát, hisz Dressrosa után már saját céljai lettek.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.03.23. 18:28