Amúgy most én nézek be nagyon valamit csúnyán vagy még mindig van 4-5 év Oden haláláig?
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
One Piece manga
kristofkristof írta:
Amúgy most én nézek be nagyon valamit csúnyán vagy még mindig van 4-5 év Oden haláláig?
Már kezdtem azt hinni, hogy én értettem félre valamit. Hiei állításával azonban nem értek egyet, miszerint tartott Odentől. A Yonkok közül szerintem Big Mom és Kaido állítható leginkább párhuzamba a legtöbb szempontból. Ugyan Kaido múltjáról nem sokat tudunk, de valószínűleg ő is olyan hátteret kap, hogy gyakorlatilag szörnyetegnek született, mint Big Mom. Ez nyilván eltér attól a kalózúttól, hogy a nulláról edzi fel magát, mint Shanks, vagy éppen kieszel egy tervet és mindenkit megvezet, mint Feketeszakáll. Kétségtelen, hogy nyilván ebben az időszakban bontogatták a szárnyukat, de a Rocks kalózok idejében is már teljesen más kategóriák voltak, mint a mostani Yonko parancsnokok. Szerintem más oka lehetett, hogy később lépett, de arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi. Egy olyan barbár, mint Kaido nem hiszem, hogy tartott volna tőle. Aztán lehet legénységtoborzással volt elfoglalva, Jack olyan 3-4 éves lehetett ilyenkor.
Viszont kétségtelen, beléptük a visszaemlékezés utolsó szakaszába. Alapból megüli a gyomrom a hosszú flashback, pláne ez, ami már szerintem most a leghosszabb a szériában. Nem mondanám, hogy rossz fejezeteket kaptunk, csak az volt a baj, hogy nem tudta fenntartani az érdeklődésemet. Az esetek túlnyomó többségében bárki jobban érdekelt, mint az, akiről az egész szól. Mondanám, hogy várom Kaido megszállását is, azonban kétlem, hogy meg fogom kapni a kérdéseimre a választ, szóval inkább alacsonyabb elvárásokkal állok az egészhez. Részemről 3-4 fejezetre saccolom még ezt az egészet. Onnantól remélem magasabb fordulatszámon leszünk és remélem az lesz az első, hogy előkerül Denjiro, mert már nagyon böki a csőröm, hogy mi van vele.
Hiei írta:
Valszeg félt Odenttől. Lehet most fogja Oden megsebezni. Itt Kaidou még nem is Yonkou, Sőt még asszem igen csak később lesz az. Nem régiben oszlott fel a Rock kalóz banda, így még csak bontogatja a szárnyait Kaidou.
Akkor újra fogalmazom lehet, Kaidou nem a végén kapja a sebet a mellkasára, hanem most és inkább elhúzza csíkot és később erősebben nagyobb csapattal tér vissza. Magyarul Oden elsőre elpicsázza. Kaidou többször elkapták már és gondolom nem minden alkalommal önkánt adta fel magát, szóval én úgy gondol újoncként többször kikaphatott. Ezért a sok kivégzési kísérlet ellene.
Itt egy angol változat, bár nem a legtökéletesebb lehet a fordítás és a szerkesztés se tűnik annyira igényesnek. Aki hasonlóan türelmetlen mint én annak itt van:
http://onepiecehy...age-1.html
Jobb vagy sem, nem leszek előrébb vele .
A véleményem nem változott a spoiler témánál, még akkor se ,ha 3 dislikot kaptam, mert mind 3 nem tudnak egyetlen jogos érvel se jönni, hogy miért nem az, amit én leírtam .
Mint pl Kaido nem tudott megölni egy gyereket, vagy Luffyt, vagy ezt a nevetséges börtön save dolgot se .
Minden mangának fel kell nőnie , és ez alatt a Shounen mangák se kivételek , mert Oda már bemutatta Marinefordnál ,hogy mi vár ránk az Újvilágban .Ezt később Dressrosa végén , Zou , Totland elején is láttuk , és ezt a irányt kellene tartani.
Remélem ,hogy innentől nem lesz több sablon, gyerekes mentés , és normális élet-halál harcok lesznek a visszaemlékezés után .
Oden vs Kaido összecsapást már várom , és remélem, hogy nem 1 fejezetre tervezi .
Ha igen,akkor ott az anime . Így nem vesztek semmit .
Mikor érted már meg végre, hogy egy tudatosan választott és nyilvánvalóan előre kigondolt alkotói koncepció nem hiba, hanem a szerző joga, és épp az lenne az elhajlás, ha ettől eltérne? Javaslom hagyd az egészet a fenébe, mert Oda nem fog változtatni, ebben biztos lehetsz.
Ellentétben veled, én felnőtt létemre is kedvelem Tama karakterét, de ha ez nem így lenne, akkor is elfogadnám, lévén nem csak időseknek szól a manga, sőt. Továbbá egyáltalán nem hangsúlyos a szerepe, csak türelmetlen vagy és állandóan ítélkezel, ahelyett, hogy várnál.
A One Piece egészen biztosan nem neked készül, ugyanis Oda szépen egyensúlyozik a vidám, kissé gyerekes, könnyen emészthető tartalmak és az "élet-halál harcok" között, de téged csak az utóbbi érdekel. Így jártál.
Hahaha ,oké XD .
Ezzel az érvvel nem tudok vitába szállni XD .
Paidion
Személyes vélemény , amit én gondolok , és ha nem tetszik , akkor azon nem tudok segíteni
Lenne mit mondanom , és cáffolnom ,amit feljebb írtál . De most nem vita véget írtam.
Még mindig a Yonkoknál van a hangsúly, akiket a manga a legeleje óta a legnagyobb gonosztevőként kezeltek, és ha igy elpoénkodja őket, akkor nem lehet komolyan venni őket .
Azzal nincs semmi gond, hogy valaki negatív kritikát fogalmaz meg, mert miért ne, ezért fórum a fórum, nekünk a kritika mondanivalójával van a bajunk, ami ennyi idő elteltével is ugyanannyira tenyérbemászó, mint amennyire ezelőtt is volt.
Lehet az én emlékeim csalnak, de Kaidou sosem mondta ki nyíltan, hogy megakarná ölni Luffy, illetve Law-t. Tönkretették az álmát, ez tény és való, na de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is akarta volna őket ölni. Valamint sokan elfelejtenek ez esetben egy alapvető tényezőt, hogy Kaidou hót részeg volt, tulajdonképpen nem teljes mértékben vehető készpénznek az, amit akkor mondott. Azonban a one hit után már józan volt. Tehát egyértelmű a két szituáció közötti különbség.
Tama már megint egy más helyzet, nem tudunk semmit a körülményekről, azt leszámítva, hogy Kaidou megtámadta őket. De hogy Speed mit tett, mivel védte meg Tamát, az még kérdéses. Ráadásul szerintem ettől még véletlenül sem lesz Kaidou karaktere elpoénkodva.
és ha újra ismételni a hülyeséget, akkor ismételem a negatív kritikákat
Ugrás a fórumra: |