Az Garp. Miért nézi mindenki Rocksnak. Már sbs-ben is láttuk, hogy a fiatal Garp így nézett ki.
One Piece manga
Lehet, hogy egy hatalmas nagy baromság, de mi van ha Godvalley = Wano?
Az magyarázná Sengoku utolsó szövegét, azt hogy Wano elzárt ország és kapcsolható a Rockshoz/Odenhez meg minden szóban forgó nagyágyúhoz.
Szerintem esélytelen, mert láthattuk hogy mi lett PunkHazardból amikor 2 -ezekhez képest - kishal összecsapott.
GodValley valószínű lakhatatlanná vált, kitelepítették és elsüllyesztették.
Bár az igaz, hogy Wano formája több, mint érdekes és nincs megmagyarázva hogy hogyan jöhetett létre az a fizikai képtelenség.
Hiei írta:
Nem is láttuk a részben, hogy Rocks hogyan is néz ki. Szóval kizárt, hogy megtudja mondani valaki, hogy hasonlít Dragonra. Összekeverte Garpal ő hasonlít Dragon-ra és Luffy-ra ebben a fejezetben.
A one piece magazin szerint a yonko létezését azért "tűri" meg a kormány, mert ahogy a fejezetben is elmondták folyton cicaharcot vívnak egymással így nagyjából elvannak, valamint ha megjelenik egy új tehetséges kalóz, azt vagy a zászlajuk alá vonják vagy kiiktatják. Így nem emelkedik ki senki se közülük se rajtuk kívül. ( Meg amúgy se tudnának velük semmitse csinálni )
Szerintem Garp-ék nagyon is tudták mit csináltak, hiszen elutasította az admirális rangot hogy kb ne legyen köze hozzájuk, csak ha nagyon muszáj. Szerintem megzsarolták őket, ártatlanokkal. Kicsit sokszor fordul elő a sztori ezen pontján a világkormány szájából a "kitörlés a történelemből" frázis, szal valami eszközük/módszerük biztos van.
Wow, ez a legutóbbi két fejezet nagyon adta. Jó tudni a Yonko-k vérdíját, de a Rocks sztory az elképesztő. Igaz ki volt mondva, hogy fiatalabbak voltak akkor BM Kaido és WB de egyrészt belegondolni is szörnyű hogy volt egy ember aki ezeket a nagyágyúkat és még pár másikat irányította és hogy milyen erős lehetett Garp+Roger hogy ezeket letudta győzni.
Teljesen egyetértek Ban. Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy attól függetlenül szerintem Rocks gonosz volt. Az ő reinkarnációja lehet talán Blackbeard, illetve Rogernak Luffy. BB hatalmat akar, Luffy pedig szabadságot. Régebben volt egy angol fórumról szedett teóriám, amit linkelek is:
Kid, Smoker, Bartolomeo, Jigoro, Fukaboshi, Calgara, Gladius, Jean Bart, Mr. 5, Bastille, Caribou, Ronse... és még sorolhatnám. Mindegyikre hasonlít a frizurája (? Biztos hogy a frizuráját látjuk és nem valami mást?) az árnyéknak, amit láttunk. Lehet teljesen deformált az arca, mint Duvalnak. Ne képzeljünk már bele dolgokat csak mert annyira kötni akarjuk ezt az egészet Dragonhoz... Ezek a Teória topikba illő agymenések.
Én inkább azon filózok, hogy Odenről miért nem kaptunk még egy értelmes flashbacket? Oda nagyon takargatja őt, még a kinézetét is.
Ami engem a fejezet kijövetele óta a legjobban foglalkoztat, hogy eddigi ismereteink szerint Roger miútán átment 1 év alatt meghódította a Grand Line-t.
Ez volt 51-52 éves korában, mert 53 évesen meghalt. Ez volt kb 24 éve.
Tehát 14 évvel korábban legyújtotta a Rocks-ot Garp-al. Kérdésem, hogy akkor hol volt ez a God Vally? Miért tűnt el és hova? Nem lehetett a Grand Line-on, mert ekkora Roger még nem járt ott. Nem lehet, hogy ez lett a Raftel? Később Roger pedig visszaakart oda térni oda, mondjuk Odennel a társaságában valami oknál fogva?Mondjuk, hogy a kitörölt rész, ami történt ténylegesen God Vally-n felkerüljön a táblára?
A végén ez a mondat elég durva, hogy minden nagyágyú Odenhez köthető és ez nem lehet véletlen Sakazuki.
Ez a rész a sok infóval teljesen felkavaró volt.
Kurohige idősebb Shanksnél. Shanks 6 éve Yonkou csak. Kaidou mezei Újonc volt Xebecnél, de már úgyis kitűnt az erejével. Anyám.
Ami vicces a forradalmárok ilyen gittegyletnek tűnnek a Rocks kalózokhoz képestXD
Jah és megint az a D. talán tényleg ez lesz a kulcsa két Yonkou bukásának és nem az Awakening.
Btw Vegapunk fegyvere és Shichibukai új plakátjai is jó nagy hypeot adta a folytatásra. Annyi minden volt a fejezetben, hogy még átgondolni is nehéz az egészet.
Elég érdekes fejezet volt. Egy kicsit azt hittem, hogy több lesz a ,,veterán" Yonkou vérdíja. Én kb olyan 10 milliárdra tippeltem. Nem gondoltam volna, hogy Fehérbajusz is a Rocks tagja volt. Teljesen más mentalitássá volt mint a két másik volt csapattársának. Kíváncsi vagyok Dragonnak mennyi lehet. Valamint remélem minél előbb kapunk hírt Saborol és Alabastra-rol.
Amugy a kommenteket olvasva felötlött bennem egy gondoltat Odenről. Mi van, ha Oda azért rejtegeti Oden kinézetét mert már láttuk valamikor és vár az alkalomra amikor a legjobb lenne őt újra behozni a történetbe. Ez szerintem megmagyarázná, hogy miért nem volt eddig az arc-ban komolyabb visszaemlékezés, ami azért a One Pieceben nagyon ritkán marad ki.
Nos a konkrét ötletem az, hogy Oden nem más mint Zoro mestere. (Koushirou) Oda már utalgatott rá, hogy kapcsolatban van Wanoval valamilyen módon, de eddig ezt se magyarázta meg bővebben és szerintem az az oka, mert akkor kiderülne, hogy ő Oden.
Nekem mindig is egy melankolikus embernek tűnt, még akkor is mikor Kuina élt. Szerintem ez azért lehetett, mert úgy hitte, hogy Wano elesett és a teljes családja meghalt. Vagy Kaidou megfenyegette valamilyen módon, hogy ha valaha is visszatért akkor megöli a lányát, akihez könnyen hozzáfér. Miután család és otthon nélkül tengődött elment East Blue-ra és, hogy kicsit enyhítse bánatát kardforgató iskolát indított. Ez után valahogy ősszejőtt Kuina anyával, aztán az anya meghalt, majd Kuina is. Szerintem, ha ez a teória bejön akkor ő a One Piece eddigi legtragikusabb embere. Viszont, ha napvilágra kerül az ,,igazság", akkor visszatérhet Wanora és egyesül a család. (Mellesleg akkor újra találkozhatna Zoroval és elmondhatná neki, hogy büszke rá és, hogy közel van ahhoz, hogy teljesítse Kuinával közös álmukat. Ez után talán még az Enma testvérkardját is megkaphatná Zoro és így úgy alakulna, hogy az összes kardja Kuinátol és az apjától származna.)
Ui: Szerintem a teória mellet áll (igaz, hogy csak a dramaturgia és a formátum miatt) az, hogy mivel Sanjié volt az előző történetív, igy ez Zoroé. Ezt már tudjuk is Odátol. (És ehhez kapcsolódik az Ui2)
Ui2: Nekem a Cake land iv egy meséhez hasonlított. (Éneklő fák,virágok stb), a rengeteg édességről elnevezett karakter és a falánk öregasszony akit egy tortával győznek le. Ez mind nagyon messe szerű. Persze egy kis One Piecevel megfűszerezve. Nos a mostani iv pedig ugyebár a Japán színdarabra hajaz. 5 felvonás, szamurájok stb. Szerintem egy jó Japán történetben szinte mindig van egy mester aki végül büszke lesz a tanítványára. Valamint a tanítvány az, aki véghez viszi azt amit a mester maga nem tudott megtenni. (Persze Luffy győzni le Kaidout, de Zoro lenne az aki a mostani Shogunt letaszítaná. Így még mindig negálna a dolog)
Ui3: Bocs, ha sok a helyesirási hiba és ha inkább a teoria topicba kellet volna raknom, de az itteni kommentek voltak azok amik elinditották bennem a gondolatott. Főleg Tapion-sama kommentje.
Ugrás a fórumra: |