Az első reakcióm a fejezetre a következő: remélem, hogy most is lesz egy kis pisiszünet. Eltelt jó pár nap a legutóbbi óta, szóval kaphatnánk egy kis infót nyugodtan.
Először is teljesen érthető, hogy kicsit begyorsult a tempó, szerintem egyikünk sem szerette volna, ha mindegyik napot kirészletezi Oda, akkor sose lenne vége a történetszálnak.
Az viszont csalódás nekem, hogy most csak Luffyn és Zoron volt a hangsúly. A többiek közül is sokan megérdemelnének egy kis erőnövelést, de gondolom úgyis mindenki megmutathatja, hogy mire képes a Szalmakalaposok közül. Nagyon remélem, hogy most mindenki kap majd komoly harcot.
Továbbá így, hogy már elérkezett a harc napja Nekomamushi és Jinbe is befuthatna már sürgősen, illetve Denjirou kilétére is fény derülhet lassan. Bár lehet, hogy nem lesz nagy meglepetés, de nyilván kell a megerősítés.
A Zoro erősebb Luffy dologra csak egy szemléletes példát említenék meg. Adott Katakuri, aki azért ha nem is maxolta ki magát teljesen, de van olyan skillje, amiben még egy Yonkot is felülmúl az eddigi ismereteink alapján, itt az észlelés színére gondolok. Katakuri egy bika, de ettől függetlenül azért nagy különbség van közte és Big Mom között. Ha Zoro is tol lassan egy Király akaratát, az sem jelent semmit, hiszen erre Katakuri is képes és nem erősebb ettől Big Momnál. Tudniillik ez inkább elvárható lenne, hiszen Rayleigh is képes erre, tehát szerintem semmi extra nincs abban, hogyha Zorotól a közeljövőben látni fogjuk. A kapitány kvázi legjobb emberétől ez inkább elvárás.
Abban tökéletesen egyetértek, hogy az előző történetszálban Luffy kínszenvedések árán kapott egy kis erőnövelést, de ne feledkezzünk meg a mostani technikájáról sem. Tudom, hogy ezzel most néhány embernél kiverem a biztosítékot, de hiába kapott Zoro új kardot, abban biztos vagyok, hogy Luffy és Zoro hakija között azért van bőven különbség. Máskülönben Ryunak semmi értelme se lenne, bár még anélkül is erősebb Luffyé. Ha Oda nem fog trollkodni, akkor most már tényleg megláthatjuk, hogy ki mire képes.
Apropó új kard, én elégedett vagyok, hiszen pont arra számítottam, hogy Wanoban látunk olyan kardokat, amelyeknek van képessége. Most én tudom rosszul vagy nem lett kimondva, hogy valószínűleg Kin'emon esete is ilyen?
Remélem, hogy nem lesz elfelejtve az árulós szál is, emlékezzünk csak vissza, hogy erre már Zou óta van utalás. Wanoban is valaki nagyon durván szivárogtat, szóval valaki tuti simlis.
Pedro sírja nekem most nem adott okot az aggodalomra, inkább úgy éreztem, hogy most lett inkább megerősítve a dolog. Persze ettől még behozhatja Oda, de erre én már kevés esélyt látok. Borítósztoriban nem hinném, hogy szerepet kap. Ha Nekomamushi vagy Jinbe, esetleg Caesar feltűnésével nem kerül elő, akkor én amondó vagyok, hogy biztos halott. Wano után tök értelmetlen lenne őt visszahozni, szóval most vagy soha.
Még egy kérdés, aki jobban képben van a felvonásokkal kapcsolatban megerősítene, hogy jól tudom-e, hogy összesen 5 felvonásra lehet számítani? Ugye ebből eddig lement 2, szóval még 3 van hátra.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."