A számok csak szerintem hangzik hülyén? Számozottak mondjuk?
One Piece manga
Number = Szám
Numbers = Számok
Numbered = Számozott
Mivel vélhetően a francia kártya 1-10-ig terjedő számait képviselik, nem számozva vannak, hanem "ők maguk" a számok. Akárcsak Queen, King és Jack esetében, akik kártyalapokat képviselnek, nem pedig címeket, mint pl. Jóska a Király, Béla a Bubi, stb.
Csak hogy szemléltessük a különbséget:
Scotchról nem tudjuk, hogy közéjük tartozik-e, habár van egy 18-as szám a vállán.
Ha ezeknek is lesz rendes nevük, mint Scotchnak, akkor valóban inkább Számozottak, mint Számok, hiszen a nevük mellé van rendelve egy-egy szám. Pl. Mari az Egyes.
De ha nem lesz saját nevük, csak kártyalap elnevezésük, mint pl. Jack, Queen vagy King esetében, tehát fedőnevük lesz, amiben szerepel a szám, akkor inkább Számok, mint Számozottak. Pl. Nyócas.
Én az utóbbit tartom valószínűbbnek, ezért és természetesen a 'Numbers' szó szerinti jelentése miatt magyarul Számoknak nevezzük őket.
Nem is tudom mit mondjak erről a fejezetről. One Piecere nem jellemző tartalmassággal bírt. Még ha pár dolgot már tudtunk jó ideje, most bizonyítást nyert.
Szóval a kardoknak tényleg képessége van. Így érthető, hogy Hyori miért élhette túl Kyoshiro támadását, annak ellenére, hogy megvágta.
Szóval Zoro is buffot kap annak ellenére, hogy sz*rt se mutatott az Új Világba érkezése óta. Ez mondjuk szerintem elég szánalmas, akár csak Sanji esetében a raid suit, hogy külső forrás miatt lesznek erősebbek.
De ez már itt nem is lep meg annyira.
Nem tudom ki hogy van vele, de amíg Momo nem veszi el a kardot, addig nem tudom komolyan venni a harcot, mert úgyis azzal vágja le Orochit, mióta tudjuk a nevét ez elég valószínűsíthető. Szóval addig csak bohóckodás lesz. A komoly csata pedig majd ott kezdődik el.
De ne legyen igazam.
Lehet hogy ez inkább a teória topicba tartozna, de a kard nevéből adódóan én is csak arra tudok asszociálni amit Hiei mond. Ennélfogva nem lehet hogy valami módon "kienged" Toki ereje és megidősödnek azok akiket előreküldött az időben? Vagy esetleg valahogy túlélte Kaido pusztítását, megjelenik a háborúban és ő maga teszi ezt meg? Tudom hülyeség, de az a kard szó szerint arra van hogy kivégezze Orochit.
Vajon Orochi honnan tud mindenről? Tényleg ennyire nagyképű hogy nem él ezzel a lehetőséggel?
Remélem Hawkins nem halott. Bár nekem az előző fejezetből ez jött le.
A japán színdarabokban a 3. felvonás a dráma. Orochi tudja, hogy Hiyori él és hogy hol tartózkodik. Azt is tudja, hogy a kikötőben lázadók gyülekeznek. Luffyék oldalán van egy áruló. Először azt gondoltam, hogy Law legénysége árulkodik Orochinak, hogy mentsék Lawt, mivel nem tudják, hogy már kiszabadult. De amellett, hogy a Tokage kikötőről alapból szóbeszéd jár a lakosok közt, ezt bárki jelenthette Orochinak. Hiyoriról viszont a jegesmaciék nem tudnak, szóval nem ők az árulók. Ki lehetett az, aki leadta a drótot Hiyoriról Orochinak? Most nem elég, hogy Kuina miatt megint elkezdett sajogni a szívem, (pedig Oda megpróbálta orvosolni ezt a hibát azzal, hogy beírta Tashigit a történetbe, csak ott cseszte el, hogy nem a tengerészekhez kellett volna rakni, hanem a csapatba és hozzáírni egy Wanós szálat, de még mindig kijavíthatja ezt a hibát, ha behoz egy harmadik Kuina - Tashigi hasonmást, mondjuk egy Shimotsuki kardforgató lányt aki csatlakozik a csapathoz, mert én szeretnék a csapatba Zoro mellé egy erős kardforgató csajszit)... de most már aggódhatok megint Hiyori miatt. Egyedül maradt, Orochi simán elkapja és ha megtudja, hogy Hiyori volt Komurasaki... szegény Hiyori-tan. Valaki nyírja már ki azt a rohadék Orochit! Kaido egy szimpatikus főellenség, de Orochit mindenki halottnak akarja látni. Kuinát meg Ace-t bezzeg kiírta Oda a történetből.
Szerintem Kuina él. Tudom már sokszor leírtam, de a One Piece magazinban látott 4. sziluett szerintem egy női alak. Nem tudunk róla semmit, viszont okkal mutatták meg a magazinban hogy a manga scan, abban a fejezetben nem volt pontos. Szerintem az Kuina (lehet) és vágyálmaim szerint egy skorpiógyümivel megspékelve
https://data.whic.../large.png
Hát éljen is!!! Egy kardforgatónak nem kell gyümi! Ha mégis, akkor legyen kardfogú tigris!
Már ne is haragudjatok, de az mekkora baromság lenne már. Mégis mi a rákért lenne Kuina százfenevad kalózok tagja?
Nem értem, hogy ez honnan jött semmi utalás vagy bármi apró jel nem utalt erre.
Alapból, hogy a fenébe került volna Wanora?
Forradalmárok elhozták vagy mi? Ha így is történt miért lett Kaidou embere? Semmi logika nincs ebben. Tiszta seggből előrántott dolog.
Az meg, hogy legyen szalmakalapos még nagyobb marhaság. Alapból kizárja az álma, mivel Zoro és ő nem lehet egyszerre a legjobb kardforgató.
A mai fejezethez még írni akartam, hogy Pedro mutogatása már megint felébresztette bennem az érzést, hogy életben maradt. Remélem téves érzés
A képet pedig linké tettem, mert alig akart miatta betölteni a topic.
Hiei írta:
Már ne is haragudjatok, de az mekkora baromság lenne már. Mégis mi a rákért lenne Kuina százfenevad kalózok tagja?
Nem értem, hogy ez honnan jött semmi utalás vagy bármi apró jel nem utalt erre.
Hiei írta:
Alapból, hogy a fenébe került volna Wanora?
Forradalmárok elhozták vagy mi? Ha így is történt miért lett Kaidou embere? Semmi logika nincs ebben. Tiszta seggből előrántott dolog.
Hiei írta:
Az meg, hogy legyen szalmakalapos még nagyobb marhaság. Alapból kizárja az álma, mivel Zoro és ő nem lehet egyszerre a legjobb kardforgató.
Ban írta:
Ilyet senki nem mondott, hogy Kuina százfenevad kalóz legyen. A skorpió smile alapból foglalt (Udonos tiszt). Ha lesz skorpió gyümi használó, az igazi démongyümi lesz, nem pedig smile. De Kuinához szerintem tényleg nem illene egy skorpió gyümi.
Germa66 írta:
Szerintem Kuina él. Tudom már sokszor leírtam, de a One Piece magazinban látott 4. sziluett szerintem egy női alak.
Még mindig nem oldottad meg a problémát, hogy Zoro és Kuina álma ugyanaz. Már pedig nem teljesülhet mind a kettő álma. Az pedig kizárt, hogy a végén ne teljesüljön mindenkinek az álma a csapatban.
Szóval ez esélytelen.
Na nem mintha sok minden kötné a klánjához jó formán senkit nem ismert belőlük.
És ha valamitől félnie kell az nem Kaidou vagy Orochi, hanem a VK és a Tengerészet, mert az előző fejezet után szinte borítékolható, hogy az apja fegyverrel látta el a Forradalmárokat.
Amúgy ezzel már van egy ok a forradalmárok oldalán, hogy miért jöhetnek ide esetleg. Nekik nagyon nagy boost lenne Wano. A Vk-nak meg hatalmas érvágás.
Jaj ne már Hiei, Zoro lenne a legerősebb férfi kardforgató, Kuina pedig a legerősebb női kardforgató. Szerintem ez a megoldás többeknek tetszene, minthogy azért ne hozzuk vissza Kuinát, mert Zoro erősebb lesz nála és nem teljesül be az álma. Amúgy meg biztos vagyok benne, hogy még Zoróról is kapunk egy visszaemlékezést, mivel Sanjiról is derültek ki dolgok, Zoro hátteréről meg még kevesebbet tudunk, mint annak idején Sanjiról. Ez a Shimotsuki szál meg még úgy is ki fog bontakozni. Szóval erről jelenleg fölösleges vitáznunk. De nekem akkor is kell Kuina! XD
Most hogy belegondolok, egy Kuina - Tashigi jelenetet is megnéznék. Sőt, már most wanón Smoothie ellen. Eredetileg Totlandon akartam volna látni egy Reiju + Carrot + Nami VS. Smoothie cicaharcot. De abból nem lett sajnos semmi. De ha most jönne egy Kuina + Tashigi vs. Smoothie, na azzal kárpótolva lennék, sőt...
Téged lehet kielégítene, de Zorot és Kuinát egész biztos nem. Mivel a világ legerősebb kardforgatója cím elég uniszexnek hangzik. Ráadásul Kuinának az volt a legnagyobb baja, hogy nem lehet a legjobb, mert nő. Biztos nem akarja az ellenkezőjét bebizonyítani.
Zoro pedig egész biztos leakarja győzni, mivel nem volt képes rá. Ha pedig valamelyik megtörténik a másik nem fog beletörődni. Riválisnak meg ott van Sanji.
Jó, akkor Kuina legyen forradalmár, ne legyen szalmakalapos, csak hozzák vissza a történetbe, lássam Zoro oldalán harcolni Wanón. Hiei, így megfelel? De legalább már arra rájöttél, hogy miért jöjjenek a forradalmárok wanóra. Én őszintén megfeletkeztem róla, hogy Kuina apja a forradalmárokat segíti.
Ugrás a fórumra: |