De mondom, az anime készítők elismerték hogy elcseszték King szárnyát és a mostani heti részben már javítva volt. Megnézhetitek.
One Piece manga
kristof
Jó oldalszámokat adtál meg?
Mert párat megnéztem és pl.: 914/17 Law nincs az oldalon, 934/13 Babanuki nincs az oldalon
Mi az a Komatori?
Ettől függetlenül persze Oda is ember és hibázik.
És ezek még a kisebbek de általában a jelentősebbeket mint pl. Katakuri gyümije javítják.
De nem is ez volt a lényeg.
Hát igen a vírus na meg a robbanás mérete. Az lenne a minimum hogy az elefánt elveszti az ormányát.
Germa66
Megnéztem és igen javítva van
Hát ez a fejezet, nem is tudom... Ha választanom kellene, hogy jó vagy rossz, akkor már inkább a rosszat választanám, és főleg az offscreen miatt, amiből Wano alatt, ahogy látom, nincs hiány.
Remélem majd a 3. felvonásban nem lesz mindenegyes harc képen kívül leadva, amikben nem szerepel Luffy.
Babanukin már meg sem lepődöm. Legalább úgy lenne ábrázolva, hogy súlyos balesetet szenvedett el, és minimum hiányzik valamelyik végtagja, vagy az ormánya.
A 4 Yakuza főnök kinézete, hát... béna, de ez legyen a legkisebb problémánk. Megjegyzem, még mindig jobban néznek ki, mint Ashura.
Rikiya írta:
...
Megjegyzem, még mindig jobban néznek ki, mint Ashura.
Nekem a borító sztori is kicsit ködös. Lehet csak én emlékszem ködösen vagy felejtettem el, de miért Thriller Barkon keresik Loláékat? Úgy rémlik, mintha elmentek volna onnan.
A visszaemlékezés korántsem volt teljes. Hiányoltam Hiyori indítékát, illetve azt is, hogy kapták el Kawamatsut, mondjuk az számomra fontosabb kérdés, hogy ki.
Számomra se Kawamatsu, se Gyuukimaru nem volt szimpatikus. Már alapból nem voltak jók az első benyomásaim róluk, de Oda változtatott rajta ezzel a fejezettel, mondjuk Kawamatsut már előző fejezetben is kezdtem megkedvelni. Tetszett ez a történet és nem bánom, hogy erre most elment a mostani fejezet, mert legalább meg lett indokolva, hogy mit keresett itt Kawamatsu. Az előző fejezetben egyértelmű volt, hogy nem Hiyoriért van itt, legalábbis a meglepődéséből ez jött le. Bár azért nem lesz nehéz összerakni a képet, hogy Onimaru és Gyuukimaru ugyanaz. Gondolom ezt a nevet Kawamatsu találta ki és a másik ember, aki ezt használja elég gyanús.
A végét nem teljesen értem. Azt elvárják, hogy Zoro mondjon le Shusuiról, de azért Hiyori odaadná neki Enmát, az apja kardját. Én úgy látom, hogy ennek a kardnak is hasonló megbecsülése lehet, mint Shusinak, tehát nem hinném, hogy könnyen lemondanának róla.
Szóval azt a sebhelyet Oden okozta Kaidounak, bár az egyelőre kicsit fura, hogy csak Oden tudta megsebezni. Mindenesetre tényleg nem semmi teljesítmény, hogy megsebezte Kaidout, azonban az egyetlen sebhelyből ítélve még azért is ő elég messze volt a legyőzéséhez ezek alapján.
kristofkristof írta:
Nekem a borító sztori is kicsit ködös. Lehet csak én emlékszem ködösen vagy felejtettem el, de miért Thriller Barkon keresik Loláékat? Úgy rémlik, mintha elmentek volna onnan.
Szerintem az a különbség a 2 kard között hogy az egyik nemzeti kincs, a másik meg csak Hyori apjáé, ami valószínűleg ugyanolyan minőségű kard mint a másik. A különbség a legendában van.
Gondolom Oden mesterien tudta azt a hakit amit Luffy is éppen tanul, így lassan értelme lesz annak hogy leverje Kaidout.
Ha már a katanáknál tartunk, amit Luffy szerzett kardot azzal mi lett? Vagy még nem volt róla szó? Az anime ugye eljutott odáig, amikor Luffy elviszi magával, és akkor egyből eszembe jutott, hogy a mangában mi is lett azzal a karddal? Akkor szedték el tőle, amikor Kaido lecsapta, mint a legyet, vagy korábban odaadta valakinek?
szerk.
Közben nézegettem OP wikin, amit Luffy megszerzett kardot, az a Nidai Kitetsu, abba a három kardból álló szettbe tartozik, ami Zoronak már van egy átkozott kardja, nála van a Sandai Kitetsu. Nem véletlenül mondta Zoro Luffynak, hogy mutasd má azt a kardot. Valószínűleg nála fog kikötni. Ami a Shusui és Enma cserét illeti, Zoro jól fog járni, mivel az Enma a 12 legjobb minőségű meito egyike, a Shusui pedig csak a 21 második legjobb minőségű meitóhoz van besorolva. A Shusuinak csak a legendája nagy, a minősége nem a legjobb. Továbbá a wiki szerint Luffy valóban Kaido ellen vesztette el a kardot. Na most akkor lehet ott van valahol a börtönben, lehet visszaszerzi Luffy. Azért gondolom, hogy ott lehet Udonban, mivel amikor Luffyt elkapták és börtönbe dobták, Kaidóék azt akarták, hogy csatlakozzon hozzájuk, mivel erős. Ha úgy döntött volna, hogy csatlakozik, akkor visszaadták volna neki alapból. Tehát nem volt értelme véglegesen elvenni tőle. A lényeg, hogy jelenleg nem tudni hol van az a kard, de nyilván lesz még róla szó, engem például rohadtul izgat.
Kizárt dolognak tartom, hogy Zoro lemondana Shusuiról, mivel gyakorlatilag a gazdájától kapta. És még azt is oda bökte, hogy kíváncsi vagyok nálad is megmutatja-e a kard a valódi erejét. Vagy valami hasonló. Ez az Enma dolog igazából Kaidou miatt volt lényeges meg tudtuk mi okozta a sebet. Viszont így vagy úgy, Wano végén Zoronál köt ki Shusui ebben biztos vagyok.
Az ő kardja, sokkal inkább az övé, mint Wanoé csak persze ezt ők nem tudják.
De lehet a Tengu tud beszélni a Katanákkal vagy valami és rájönnek ők is
Én meg el tudom amúgy képzelni, hogy lemondjon Shusuiról, ha ez egy ország javát szolgálja. Beszéltek az előző fejezetekben valami kardistenről, Zoro erre is felkapta a fejét, és hogy shusuinak valami különleges szerepe van az országban, s azért, mert ez elkerült, éri egyfolytában csapás őket. Most hogy ez igaz-e, vagy nem, azt persze nem tudom. Mindenesetre én el tudom képzelni, hogy másokért lemondjon róla, pláne, hogyha egy ilyen kardot kap cserébe - mellesleg így adná magát egy Kaidou elleni csapatharc is, mert azt továbbra sem hiszem, meg szerintem senki, hogy Luffy majd egyes egyedül leveri.
Aztán persze lehet, hogy nem fog lemondani róla, de én könnyen el tudom képzelni, csak ennyit akartam
Egyébként szerintem nagyon jó fejezet volt (ez is). A visszaemlékezés szerintem nagyon szép volt
Meg ez a dolog, ami nekem magamtól nem esett le:
Did you guys realize that the wano samurai who cut dragon is named Ryuma Shimotsuki? The Daimyo in Ringo is a Shimotsuki and Zoro's village is Shimotsuki Village. I guess there's really connection between Zoro, Ryuma, and Shimotsuki daimyo.
Lad írta:
Viszont Enma ellen szól, hogy ez lenne Momonosuke kardja, az ő öröksége, míg shusui "senkié".
Ban írta:
[...] de mivel még Hiyori is kapott egy katanát, így legalább két katanája biztos volt Odennek, mert máskülönben Hiyori biztos nem kapott volna, csak Momo. [...]
Ugrás a fórumra: |