Szerintem annyira azért nem gyászos a helyzet. Az egyetlen spoiler, amit erősnek találtam az Kaidouval kapcsolatos. Illetve még felfedezni véltem két olyan húzást, ami még a manga olvasói számára is spoiler lehet. Azt nem tudom, hogy mennyire volt ez tudatos, igazából mindkettőt lehetett sejteni, csak hogy is mondjam... "még egyik sem volt megerősítve". Ez felettébb szokatlan. Bár annyit mindenképp felrónék a készítőknek, hogy a végét túltolták, Kaidou és Luffy küzdelmét feleslegesnek tartottam belerakni, hiszen attól még a manga is nagyon messze van. Ezzel azért nem spoilerezek semmit, One Piece olvasóinak/nézőinek gondolom nem nagy meglepetés, hogy rohadt hosszúak a történetszálak és teljesen indokolatlan olyan dolgokat belerakni, ami még a mangában is messze van. Viszont az meg szerintem prűdség, hogy új karakterek miért ne szerepelhetnének az openingben? Illetve olyan dolgok, amikre már az animében is volt utalás, szvsz azzal sincs semmi gond. A rajzolással nem igazán volt bajom, én kiemelkedőnek találtam, pláne, hogy nem azzal a lusta megoldással álltak elő, hogy az adott részből vágtak ki és raktak be jeleneteket... ajj, jó, a közepe fele volt pár képkocka az animéből, de olyan minőségi ugrást tapasztaltam most, hogy ezt most igazságtalanságnak tartanám felróni. A tartalom már nem olyan jó, volt 1-2 gázosabb jelenet meg ugye amit az elején is írtam, a Luffy vs Kaido még indokolatlan volt. A zene simán üti a közepes szintet, igazából timeskip óta nem teljesen voltam oda a zene választásokért, de rossznak azért nem mondnám. Inkább szokatlan, eléggé Toriko feelingem volt. Összességében egy közepes szintet simán hoz.
A résszel kapcsoltban is pozitív észrevételeim vannak. Úgy tűnik, hogy nem csak Oda van bezsongva Wano miatt, hanem az anime készítői is, a látvány marha sokat javult az eddigiekhez képest. Kérdem én, hogy eddig miért nem lehetett így csinálni. Bár nem akarok vészmadárkodni, de kíváncsi vagyok, hogy ez meddig lesz ilyen. A filler jelenetekkel nem volt bajom, nem éreztem magam kellemetlenül miközben néztem, szóval az ilyenek típusú jelenetek simán beleférnek. Az eye catchereket is lecserélték, vagyis inkább Wanosították, igazából azok is tetszettek, bár hozzá teszem nem volt eddig magasan a léc. Az előzetes theme volt az, ami nem nagyon jött be. Igazából úgy látom, hogy egy viszonylag jól összerakott részt kaptunk, szóval most tényleg nem tudok panaszkodni.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."