dungeon azt vedd figyelembe, hogy Brookot nem akarta megölni a poneglyph lopós résznél, mindenképp el akarta kapni és az eszénél volt, így tudta korrigálni az erejét. Mellesleg ha belegondolunk akkor Big Mom ereje nagyban függ attól, hogy milyen "lelki" állapotban van. egyedül a védelme és szívóssága marad állandó, a támadóereje teljesen más. Mikor a teapartyn Luffy megütötte, tudatosan használt hakit és Luffy egyből kidurrant ha most azt az eshetőséget nézzük, hogy az azért volt, mert Big Mom hakija erősebb volt, akkor ugyanúgy megvolt ott is a oneshot, mikor tudatában volt Big Mom, hogy mit csinál. Viszont amikor nincs tudatában láthatjuk, hogy kb vaktába használja a képességeit és egyáltalán nem törődik a védekezéssel, Nami bevitt egy támadást ellene, Zeuszt kiütötték alóla, Jinbei lelökte a hajóról. Ezek mind azt mutatják, hogyha bekapcsol a betegsége és elkezd tombolni, akkor brutálisan hullámzóan harcol.
Ha most azt vesszük, hogy nincs magánál (ez lehet a kajabetegsége vagy az is, hogy amnéziás és nem tudja, hogy mit hogyan kell használni) akkor szerintem bőven megtörténhet az, hogy Luffy bevisz neki egy két találatot és simán kikerüli a támadásait, főleg most hogy a jövőbe lát.
Tehát ha úgy vesszük: Big Mom vs Luffy-nál is és Kaido vs Luffynál is ott volt egy oneshot.
De az itt lévő Big Mom most nem egy 100%os. Fizikai ereje még mindig brutális, de szerintem a sebessége és a gondolkodásmódja nem a csatára fókuszál. Korábban beszéltük azt is itt a fórumon, hogy Queen gyümije nem egy túl gyors dinó gyümi, lehet ő bízott a védelmében a sebesség kárára, így még lehet haki használatra sem volt ideje, közvetlen találatot kapott egy Yonkotól, kikapott. Viszont most Luffy hakival és valószínűleg erősített hakival fog egy olyan Big Mommal harcolni aki közelében sincs a teljes erejének. Abban én is egyetértek, hogy a 100%os Mama ellen esélye se lenne, de jelenleg szerintem arra bőven van, hogy életben maradjon, bevigyen 1-2 találatot(még ha nem is ér semmit) és ezzel fejlessze önmagát. Ez az egész igazából most erről szól. Valahogy fel kell érni Kaidohoz.. sokkal jobb és megmagyarázható ez a megoldás Luffy erősítésére, mintha valami seggből előhúzott képességekkel fogja megsebezni Kaidot, és amúgy azt sem tudjuk biztosan, hogy Luffy meddig fogja bírni, mert lehet, hogy ő is kénytelen lesz visszavonulni vagy lehet kikell őt majd menteni.
"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."