Szerintem is gondolkodás nélkül és érvelés nélkül nyerne Akainu . Jaeger ne akard már felborítani az egész OP világát azzal ,hogy a főadmirális akinek a tengerészet fejének kell lennie kikapjon egy Yonko jobb kéztől . Teljesen értelmetlen lenne. Jó harc lenne de Akainu nyerni ennyi kész pont. Erős Katakuri sőt nagyon erős és bírná bármelyik Yonko ellen vagy admirális ellen, DE kibírni és győzni nem egy és ugyan az.
Nem sok értelme van a témában ha gondolkodás és érvelés nélkül hozzol ki valakit győztesnek. Admirálisok nem az OP világának legerősebb karakterei szóval nem borítanám fel az egészet.
Azt viszont adom, hogy a Mochi nem elég jó a láva ellen. Az állóképesség az viszont relatív.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Katakuri állóképessége nem épp a legjobb, sőt én azt nevezném az egyik gyenge pontjának. Akainu állóképessége messze felülmúlja az övét. WB péppé verte és még utána is képes volt tartani a lépést a parancsonokkal. Ezzel szemben Katakuri gyakorlatilag ötször annyi ütést vitt be Luffynak mégse volt képes tovább talpon maradni. Én szerintem Katakuri tisztában van vele hogy nem a legjobb az állóképessége, ezért fejlesztette a megfigyelés színét mesteri szintre hogy a lehető legkevesebb támadást kapja be, ezzel kompenzálva ezt a hátrányát.
Amúgy is logikus lenne,hogy egy Főadmirális és egyben a Tengerészet feje nem kaphat ki csak úgy egy yonko parancsnoktól.Katakuri és Marco meg két különböző ember.Amit Marco nyújtott Marinefordon és amit Katakuri a Tükörvilágban Luffy ellen az bizonyítsa,hogy nagy az erőkülönbség köztük.Nem tudom,hogy amúgy milyen erős lehet Marco,de szerintem Katakuri félkézzel kibelezné azt a Marcot amit mi a háborúban láttunk.
Luffy meg csak akkor lesz Yonko szinten ha teljesen egyedül fogja legyőzni Kaidou-t,nem pedig 2-3 ember segítségével,sőt én még Oda-ból azt is kinézem,hogy egy Legrosszabb Generáció vs Kaidou küzdelmet fog a szemünk elé tenni.
Na de nézzünk egy másik küzdelmet: Jimbei vs Cracker
A háborút nem kell készpénznek venni mert akkor amit eddig láttunk Katakuritól az azt jelenteni hogy egyedül képes lenne legyőzni a 3 admirálist mert ők nem mutattak olyan erős és látványos támadásokat. Hidd el ha Katakurit behozták volna abba a háborúba akkor valószínűleg nem is használt volna se hakit se ébredést mert Oda akkortájt kezdte kitalálni hogy hogyan is működjön ez a dolog + az ébredés még a közelben sem volt akkor.
Például ha Doffyt nem láttuk volna Dressrosán akkor sosem gondoltuk volna hogy ilyen erős, mert csak az alapján ítéltük volna amit a háborúban láttunk tőle. Tehát a háború az arra volt jó hogy nagyjából belőjük az erőviszonyokat, de a haki meg a képességek nem voltak rendesen kidolgozva. Ezért tűnik Katakuri erősebbnek.
Azért is mondom,hogy most nem tudjuk milyen erős lehet Marco.Tudod ezek olyan erőviszonyok,hogy lehet katakuri legyőzi Marcot,de Marco legyőzi King-et,Queen veszít King ellen, de legyőzheti Katakurit stb...
Én így képzelem el a yonkok közti különbséget is.Lehet,hogy Kaidou legyőzi BM-t,de veszít fehérbajusz ellen.Lehet Shanks veszít Fehérbajusz ellen,de legyőzheti BB-t.
Tegyük fel Katakuri naggyából egy szinten van Marcoval
Mert mindketten egy Yonko legerősebb parancsnokai, ebből következtetek arra hogy csak minimális különbség lehet köztük, és ha ez így van akkor Katakurinak nem sok esélye van egy friss Akainuval szemben.
Nincs sok esélye,de biztosan betudna neki nyomni egy pár ütést.Biztos megnehezítené Akainu dolgát.
Na de inkább beszéljünk a Jimbe vs Cracker küzdelemről.
Gerigo leírta helyettem a választ. Nem azt akarom mondani, hogy Katakuri állóképessége gyenge ,de nincs olyan szinten, amit Big Mom,Akainu, Jack vagy Doffynál láttuk .Sokáig tud harcolni, de a pofonokat nem bírja sokáig.
Hakit azért nem említettem, mert a Yonko jobbkéz/admirális/Yonko nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne köztük. . Ezt láttuk Katakuri-Big Momnál.(kivétel max Shanks és GArp)
Attól, hogy az állóképesség nem a legjobb, még nem jelenti azt, hogy gyenge .
Katakuri első sorban olyan személy tudja elkapni, aki jó a megfigyelésben és baromi gyors .Ha valamelyik hiányzik, akkor nem tudja elkapni Katakurit. Itt jön képben Akainu egyik gyengepontja ,mert lassú .
Akainu támadása az egyik legerősebb, de Katakurinak van még egy titkos fegyvere Akainu ellen. Nem az ébredés gondolok, hanem testrész pótlásra.
Ha Aokiji is képes volt a lábát pótolni jéggel, akkor Katakurinak még könnyebb dolga van .
Mochi olyan mint a gyurma ,amivel képes pótolni a kezeit/lábait, ami baromi hasznos Akainu képessége ellen .
Sajnos azonban ez nem elég a győzelemhez. Ha Akainu elkapja szívénél vagy fejét akkor vége a harcnak .
Másfelől, ha figyelmen kívül hagyom tankoságot, akkor ott van képessége. Hiába ébredő, és végtelen mochi, ha Akainu lazán átmarja magát.
Katakuri kb annyit tud tenni Akainu ellen, mint Marco .Időt nyerni vagy megszívatni, esetleg megütni, de legyőzni soha. Akainu jól bírja a pofonokat, és a képességével megállíthatatlan szörnyeteg.
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.12.18. 10:01
Igen,egy parancsnoknak úgy tűnhet,de szerintem egy yonko simán veri őt.Az a jelenet mikor harcba száll WB-vel elég is,hogy eltudjuk dönteni,hogy mekkora a különbség kettőjük közt.Két lyukkal a testén,csupa vér már jó hogy nem vérzett el szegény WB még úgy is veszített ellene,és WB még csak nem is használt semmi különlegességet.Most biztosan,hogy erősebb lett 2 év alatt,de még most sincs szerintem olyan szinten mint a yonkok.Például ott van a gyengessége a lassúság.Vegyük most Kaidout.Egy szemreppenés alatt K.O volt luffy és csupán egyetlen pillanat/suhintás.Szerintem Akainu is simán bekapná ezt az ütést és ugyanúgy kiütné mint luffyt,főleg azért is mert luffy állóképessége szerintem jobb mint akainué,de még ha ugyanolyan akkor is ugyanaz az eredmény.
Miért hozzátok mindig WB-t fel Akainuhoz? WB KÉPESSÉGE A LEGERŐSEBB ÉS Ő IS VOLT A LEGERŐSEBB KALÓZ EMIATT. Az ,hogy beteg lassította , állóképességét minimalizálta és a teljes erőbedobásos harcot pedig szűkítette 1 max 2 támadásra. Csupán ennyi az egész. A hakija erőssége marad , a gyümölcs képessége marad minden amit elért és ahová fejlődött megmaradt csak nem tudja használni max 1x mert belehal. Ennek tudatában ment oda és képes lett volna belehalni a harcba csak ,hogy megmentse a beosztottját azaz családtagját. Bárki állt volna oda Akainu helyére nem azt kell nézni ,hogy egy FÉLHOLT WB ütésétől mi lett vele hanem ,hogy WB ütésétől mi lett vele. Szerintem Akainu 80% -ban elérte a Yonko szintet és nem sok hiányzik hozzá a történet szerint ,hogy behozza a lemaradást. Bármelyik Yonko jobb és balkezet legyőzné . Yonkot nem győzné le de bírná velük az iramot . Én ezt így látom.
Rikiya írta:
Vegyük most Kaidout.Egy szemreppenés alatt K.O volt luffy és csupán egyetlen pillanat/suhintás.Szerintem Akainu is simán bekapná ezt az ütést és ugyanúgy kiütné mint luffyt,főleg azért is mert luffy állóképessége szerintem jobb mint akainué,de még ha ugyanolyan akkor is ugyanaz az eredmény.
Szerintem WB támadása (hiába,hogy félholt volt, meg öreg, attól még ilyen öregen is Yonkou volt WB, nem nosztalgiából, vagy a régi eredményei miatt maradt Yonkou ennyi idősen is, hanem mert még ilyen idősen IS yonkou szinten volt az ereje) semmiképp sem gyengébb mint Kaido suhintása, tehát kétlem, hogy ha WB full rage ütéseit kibírta valahogy, akkor Kaido suhintása egyből kiütné. Az, hogy ennyire bírta az ütéseket WB ellen azt jelzi, hogy ő is nagyon nagy tank, még Luffyhoz képest is, aki viszont kifekszik Kaido suhintásától (még ha kairosekivel bevont is).
Szerintem még itt nagyon sokan túl becsülitek Akainu-t. A nagy háborúból nem kell kiindulni erről már annyiszor volt szó. Nincs Yonkou szinten Akainu arra nincs semmi bizonyítékunk. Luffy azért feküdt ki egy ütéstől mert Oda igy akarta különben nem került volna be a börtönbe stb.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Igazából nem mindenki becsüli őt túl.Például dungeon már nagyon abszurd amit te Akainu-ról gondolsz.Olyan jelenetekből indulsz ki ami épphogy az ellentetjeit bizonyítja.Nagyon istenítitek ezt az Akainut.Elismerem,hogy a tengerészetnél ő a legerősebb admirális,de ott van Aokiji aki csak egy kicsivel van lemaradva tőle és több lehetősége van legyőzni Akainut minthogy Akainu győzne le vagy egyenlőfélként állna ki egy yonko ellen.Nem fogok most itt pappolni,mert ha elmondanám itt a hegyi beszédet talán még az is egyettértene velem aki épp az ellenkezőjét mondaná.Maradjunk abban,hogy a 4 yonko a legerősebb eddig az OP világában.Ennyi.Aztán sorolhatnám ide az admirálisokat,akainut a yonkok jobb kezeit stb...
Tudjátok,ezek olyan erőviszonyok főleg a yonkoknál,hogy csak minimális az erőkülönbség köztük,sőt...
Lehet,hogy Kaidou legyőzi a Mamát,de kikap BB ellen.Lehet,hogy Shanks legyőzi Fehérbajuszt,de kikap szintén BB ellen.Lehet,hogy Kaidou meg legyőzi BB-t,de kikap Shanks ellen vagy a Mama ellen.Tehát én szerintem egyszer győzhet "ez" aztán meg egy "másik" szituáció.
-----------------------------------------------------------------
Na de szerintem hanyagoljuk már ezt a témát,mert már annyira felesleges erről beszélni.
Inkább erről a harcról mit gondoltok: Boa Hancock vs Nico Robin