Olvastam egy érdekes teóriát, amit még pár fejezettel ezelőtt csuklóból elutasítottam volna, de amióta jobban "beleláttunk Kaido gondolkodásába" nem tartom kizártnak. (Azért írom ide, mert szerintem aktuális a téma).
Röviden annyi, hogy Oden lehetséges, hogy életben van. Mielőtt kiakadnál ezen feltennék pár kérdést:
1. Az nem tűnik furcsának, hogy Luffyékat is beakarja sorozni, akik konkrétan tönkre vágták az álmát? Az lett volna a minimum, hogy megöli, amilyen gyűlölettel beszélt Luffyról és Lawról.
2. Azon senki sem akadt ki, hogy 20 évig üldöz egy szamurájt azzal a szándékkal, hogy csatlakozzon hozzá?
Akkor ezek után pont azt az embert ölné meg, aki tudja, hogy lehet eljutni a Raftelra? Figyelembe véve milyen döntéseket hozott Kaido ez a tipikus felszínes gondolkodás simán passzol hozzá. Ugyanolyan reménytelen Odenre várni, mint Luffyra és Shutenmarura.
Igaz még nem tudunk szinte semmit, mi történt a múltban, szóval kíváncsi vagyok mit tehetett Oden, amiért instant megölhette volna. Azért valljuk be Luffy és Law is elég magasra tette a lécet.