Nos, Tapion-sama. Gondolom a spoileres topicban lévő dolgokba én is beletartozom. Hisz én is kritikusabb szemmel álltam hozzá az ott lévő spoilerekhez. Mint leírtam én sem akarom megmondani, hogy Oda hogyan írja a mangát, mert én csak egy olvasó vagyok. Ettől függetlenül, már elég sok film, könyv és még egyéb alkotás megfordult a kezeim között és így a saját tapasztalataim alapján tudok írni, hogy bizony a One Piece azért igen tisztesen meg van csúszva néhány helyen. DE, az tény, hogy ez a manga főleg Japánban népszerű, szóval Oda elsődlegesen nekik akar megfelelni. Ez pedig szimpla kulturális különbség így, hogy a Japánok mit szeretnek.
Nem fog ettől összedőlni a világ. Mint mondtam a One Piece számomra különleges, mert megszerettette velem a karaktereit. Ettől függetlenül kimondom, ha valami épp nagyon nem tetszik.
De akkor jöjjön is, hogy a fejezet olvasása után azért megint csak sokkal jobb lett a hangulatom, mint csak a spoilerek alapján.
Nagyon tetszett, hogy a kairosekiből ilyen kreatív "fegyvereket" is készítenek, mint egy szög, hiszen ezt elég sokoldalúan lehet használni. Pl milyen hasznos lett volna anno Chopper Monster point formája ellen, mikor még nem tudta irányítani.
Az is tetszett, hogy Kaido azért elismerte Luffy-t. Mondjuk nem, mint ellenfelet, hanem hogy jó lesz majd egy katonának.
Luffy Király Akaratát nem lehet megunni. Most is jól nézett ki, ahogy kb nem volt magánál mégis kiütötte vele Kaido embereit.
Kinemon elég érdekesen néz ki, főleg, hogy így titokban nézegeti O-Tsurut. Ők egy kifejezetten aranyos mellékszereplő pár. Illetve, így most már tuti biztos, hogy Shutenmaru nem más mint Asura. Ő egy igencsak erős szövetséges lesz.
Nemiék megmenekülése jó volt. Érdekes és vicces is Shino képessége, legalábbis vicces ahogy rá hivatkozott O-Kiku.
Azok a wutfacek a többiektől, mikor megtudták mi történt Luffy-val, hááát ... Én inkább ezek miatt toltam wutfacet. Még szegény Robin is kapott egy ilyen arcot.
A börtön kinézete meg mondhatni hangulata igencsak tetszik. Valahogy ez a Wano/Japán stílus párhuzam eddig is bejött. Ami kifejezetten tetszett, hogy Luffy a saját lábán érkezett a börtönbe. Én azt hittem, hogy még mindig eszméletlen lesz és majd csak bedobják oda.
Egyébként ki lehet az akinek bedobták a halat a cellába? Elég komoly, hogy olyan erővel köpte ki a halcsontot, hogy az beleállt a csávó nyakába.
A Luffy-Kid párhuzam meg igen ... Ebből gondolom én is, hogy Király Akarata van, plusz a fejezet végén a közös megszólalás. Igen, nincs kimondva, hogy ők egy szinten vannak erőben (mert nem kell mindent az ember szájába rágni), de szimbolikusan ezzel eléggé erre utal most a sensei. Kidet már a megjelenése óta sokan Luffy egyik legnagyobb jövőbeli riválisának könyvelték el. Ezzel nincs is semmi gond, de mint említettem, ha el akarsz mesélni valamit egy mangában azt mutasd és ne mond. Mert ez az alkotási forma ettől jó, hogy meg tudod mutatni a karaktereidet éppen mit csinálnak, nem pedig csak elmondani, hogy ez meg ez történt.
Pont emiatt reménykedem, hogy most többet is láthatunk Kid-ből és az erejéből, hogy valóban azt mondhassam, na ő tényleg méltó riválisa lehet Luffy-nak.