Rikiya írta:
Nehezen értelmezhető ez a passzivitás.
A Világkormánynak nem az volt a célja, hogy az ő oldalukon harcoljanak az óriások szövetségesként, hanem hogy zsoldosként szolgálják őket az eljövendő háborúban. Harald pacifista intézkedései viszont a szemükben (és ugye ténylegesen is) puhánnyá tették az óriásokat, ezért folyton elutasították a csatlakozásukat, hátha esetleg megborul a rend és ismét a régi utat járják. Most a jelenben a gyerekekkel is ez volt a céljuk, hogy kizsarolják belőlük a szolgálatot. Sommers is említi az 1146. fejezet végén, hogy Harald elcseszte az alkut a könyvtárak, iskolák meg hasonlók létesítésével, ezért más módszerekkel kell becsicskítaniuk őket.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
A Világkormánynak nem az volt a célja, hogy az ő oldalukon harcoljanak az óriások szövetségesként, hanem hogy zsoldosként szolgálják őket az eljövendő háborúban. Harald pacifista intézkedései viszont a szemükben (és ugye ténylegesen is) puhánnyá tették az óriásokat, ezért folyton elutasították a csatlakozásukat, hátha esetleg megborul a rend és ismét a régi utat járják. Most a jelenben a gyerekekkel is ez volt a céljuk, hogy kizsarolják belőlük a szolgálatot. Sommers is említi az 1146. fejezet végén, hogy Harald elcseszte az alkut a könyvtárak, iskolák meg hasonlók létesítésével, ezért más módszerekkel kell becsicskítaniuk őket.
A Világkormánynak kellett Elbaph katonai ereje, akár szövetségesként, akár zsoldosként. Mindkét esetben a cél ugyanaz. Ha ez tényleg az egyik legnagyobb stratégiai prioritásuk volt, akkor teljesen érthetetlen, miért ignorálták Harald önkéntes ajánlatait évtizedeken át. Nemhogy nem fogadták el, de még csak nem is próbálták más módon megszerezni az országot: nem indítottak inváziót, nem szerveztek puccsot, nem küldtek ügynököket, nem gerjesztettek belső konfliktust. Egyébként nem pont azért terelte ebbe a pacifista irányba az országot, hogy megbékéljenek más nemzetekkel és könnyebben csatlakozhassanak a Világkormány tagországaihoz? És nem pont azért utasították el őket folyamatosan, mert az óriások múltbeli hódító és kalóztevékenysége miatt veszélyesnek tartották őket? Ez 180 fokos ellentmondás. Vagy azért nem kellenek, mert túl veszélyesek, vagy azért, mert már nem elég harciasak. Ha a pacifizmus miatt kevésbé fenyegetőek, akkor a régi félelem okafogyottá válik, és éppen most lenne ideális megszerezni őket. De ha tényleg így is van, ahogy te mondod, akkor is elég célszerűtlen, hogy inkább évtizedeket várnak, hátha változnak a viszonyok és újra harciasak lesznek. Arról nem is beszélve, hogy volt egy elég hosszú "üres időszaka" Elbaph-nak, amikor hivatalos királyuk sem volt, Lokit leláncolva tartották az alvilágban évekig, az óriás kalózok Dorry és Broggy vezetésével nem voltak jelen, tehát minden adott volt és minden lehetőségük meg lett volna akár lerohanni a szigetet, ha nem is a Tengerészet, de a Szent Lovagok által. Azt hiszem a jelenlegi történések mind azt bizonyítják, hogy elég könnyen megtudták volna tenni. Annak fényében, hogy Imu fél perc alatt az óriások jelentős részét erőszakos, démoni szolgákká tette, az elpuhultságuk különösen nem számít.
Őszintén szólva én ezt már Wano-nál sem értettem. Valahogy 800 éven keresztül megtartották a függetlenségüket, és senkit sem érdekeltek, legalábbis a Világkormányt biztosan nem. Minél többet tudtunk meg Wano-ról, annál világosabbá vált, hogy a Világkormánynak sok oka lett volna meghódítani őket. Ott találták fel a Poneglypheket, volt egy egész klán, akik a Poneglyphek olvasásának elsajátításával és a tudás átadásával foglalkoztak, emellett még egy ősi fegyvert is rejtegettek + az állítólagos legendás katonai erejük. Ráadásul még a kairoseki is onnan származik. Teljesen érthetetlen, hogy még kémeket sem küldtek oda, legalább csak azért, hogy felmérjék, vajon az ország veszélyt jelent-e az uralmukra. A Halember-sziget is egy érdekes eset, papíron a Világkormányhoz tartoznak, a Reverie-n is részt vehetnek, de két Yonkou védelmét élvezték, még a lobogójukat is felvállalva.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Jó fejezet volt érdekes ez a sztori de még mindig egyhelyben toporog a történet wanország óta nem volt egy olyan fejezet amitől izgatottan vártam volna a következőt…nem baj lesz ez jobb is 😄
Amúgy miért köszöngeti mindenki a fordítást én is hálás vagyok mert nem olvasnám amúgy de egy kibeszélő fórumon nem igazán ahhoz van kedvem hogy 100hozászóláson át a köszönömöt olvasgassam.. erre nem lehet egy külön topikot nyitni?
ecet112 írta:
még mindig egyhelyben toporog a történet wanország óta nem volt egy olyan fejezet amitől izgatottan vártam volna a következőt
Átugrottad Eggheadet teljesen?
ecet112 írta:
Amúgy miért köszöngeti mindenki a fordítást én is hálás vagyok mert nem olvasnám amúgy de egy kibeszélő fórumon nem igazán ahhoz van kedvem hogy 100hozászóláson át a köszönömöt olvasgassam.. erre nem lehet egy külön topikot nyitni?
Egyrészt azért köszöngeti, mert illik megköszönni valamit, amit kapsz. Másrészt teljesen érthető, amit írsz, nem ez volt a szándék annó, hogy másból se álljon a fórum, csak köszöngetésekből, hanem reméltük, hogy ha már idetévednek az emberek, kicsit beindulnak a kibeszélések is. De be kell látni, hogy a fórum lejárt lemez, egy-két elvetemült emberen kívül senki sem beszélget már rajtuk. Tervben volt a hírkommentek visszanyitása, de nem jutottunk el odáig még (kicsit át kell szabni azt a részt az alap kódban).
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.