Köszi a munkátokat, halad ez
One Piece manga
https://tcbonepie...apter-1147
Közel 4 hónap telt el, mióta utoljára hozzászóltam az éppen aktuális fejezethez, és akkor még ki sem derült, hogy a Shanks hasonmás tényleg a sokak által megjósolt ikertesó, ehhez képest mire beértem a mangát, már rég el is tűnt a szigetről. Ha valamiben, a minél inkább minimalizált képernyőidőben máris hasonlítanak.
Túl sok minden fordult meg a fejemben, és a gondolataim többsége valójában csak találgatás lenne, így a hosszú monológokat és elemzéseket meghagyom a történetszál végére, de azért 2 dologról szeretnék beszélni. Az egyik Harald halálának körülményei, a másik pedig a Szent Lovagok.
Loki állítása szerint nem gyilkos vágyból vagy önzésből ölte meg az apját, viszont azt nem tagadta, hogy megölte volna, sőt a többiek elmondása alapján ez egyértelmű. Mivel Harald a felelőse annak, hogy az óriások a harcias életmód helyett a béke útjára léptek, először azt prognosztizáltam, hogy a kettejük közötti konfliktus ideológiai eredetű - Loki nem értett egyet az apja vezetési módszereivel, megvetette a békés elképzeléseit, őt hibáztatta Elbaph meggyengüléséért. Ekkor még nem volt egyértelmű, hogy pontosan kinek az oldalán fog állni, így esélyt láttam erre, viszont most, hogy már egyértelmű a szerepe, illetve kaptunk újabb információkat, valószínűleg nem ez történt.
Mikor Gunko megidézte a társait, az egyikük megkérdezte, hogy miért vannak itt, talán Harald sírját jöttek meglátogatni? Nos, ez nem egy olyan gesztus, amit olyan emberek iránt tanúsítasz, akiket nem ismertél vagy az ellenségedként kezeltél, hanem inkább azok iránt, akik egykor a szövetségeseid voltak. A korábbi fejezetben Sommers úgy beszélt a szelíd Elbaph-ról, mint amit Harald elrontott, pedig nem ez volt a feladata. Szerintem nyilvánvaló, hogy Harald alkut kötött a Világkormánnyal (akár ügynök is lehetett), vagyis áruló volt, viszont még a halála előtt észhez tért, és megértette, hogy ha a Világkormány megkaparintja Elbaphot, amikor erejük teljében vannak, akkor a világ elesik. Az országát arra vezette, hogy békésebb legyen, elhagyják a terrorizáló, barbár szokásaikat, valamint arra törekedett, hogy a következő generációt passzívvá tegye. Mindeközben továbbra is megőrizte az álcáját a Világkormány felé. Az egyik lehetséges kimenetele ennek, hogy Loki rájött az apja árulására, hirtelen felindulásból megölte. A másik lehetőség, hogy a kormány rájött, miben mesterkedik Harald, ezért tettek vele valamit, amiért Loki kénytelen volt megállítani, hovatovább megölni, azt is eltudom képzelni, hogy Harald maga kérte a kegyelemdöfést. Eléggé ki lett hangsúlyozva, hogy Lokin kívül csak Jarul maradt életben, akinek viszont átszúrták a fejét egy karddal, így ő lett volna az egyetlen, aki bizonyíthatta volna Loki ártatlanságát, de elveszítette az emlékezetét, és ő is abban a hitben élt, hogy Loki szándékosan ölte meg a királyukat. Ha igazam van, végül Harald és Loki is megváltást nyer, klasszikus Oda történetmesélés. Bár számomra az eszmei konfliktus érdekesebb lenne.
Ami a Szent Lovagok "halhatatlanságát" illeti, úgy tippelem, hogy a varázskör/varázspentagram lesz a gyógyír. Nem lehet véletlen, hogy a Gorosei és ők is rendelkeznek ugyanazokkal a képességekkel, minden bizonnyal az erejük ezen része Imu-tól származik, és a varázskör köti össze őket egymással. Ha azt megsemmisítik, akkor vége a kapcsolatnak, nincs többé regeneráció. Különben az egész egy nagyon furcsa helyzet, ugyanis hierarchiában előzi őket a Gorosei, velük mégis hamarabb konfrontálódtak a főhősök, és ezt az teszi még furábbá, hogy sokkal kompetensebb harcosoknak bizonyulnak egyelőre, mint ők voltak. Ezt alapvetően nem nevezném negatívumnak, csupán nem értem. Önmagukban is erősek, a démongyümölcseik még inkább, a Szalmakalaposok felét könnyen el is kapták, ami nevetséges a Yonkou státuszra nézve, de hát ezen nem most kell meglepődni. Tekintve, hogy nagyon könnyen szétbomlik a testük, még a legkisebb támadások esetén is, sajnos van olyan érzésem, hogy ha megszűnik a regenerációjuk, akkor könnyen, akár 1-2 támadástól padlóra kerülnek. Abba már bele se megyek, hogy ha már Dragon, Brook és Saul is tudott a létezésükről, akkor eddig hol voltak a cselekményből. Brook viszont nem csak úgy általában a Szent Lovagokról tudott, hanem úgy tűnik, hogy Gunkot személyesen is ismeri. Alig ismerjük Brook múltját a kalózkodás előttről, azt leszámítva, hogy egy ismeretlen királyság harci konvojának volt az egyik vezetője.
Ugrás a fórumra: |