https://tcbscans....apter-1135
Itt a legújabb fejezet angol fordításban.
Néhány szót érdemes szólni Saul visszatéréséről és az Ohara incidensről. Egyetértek mindenkivel, akinek ez nem tetszik, de már annyira nem tudok ezen meglepődni, hogy feleslegesnek tartom megindokolni, miért olcsó húzás visszahozni őt, miért nem élhette volna túl, vagy miért hülyeség, ahogyan túlélte. Annyi biztos, hogy elvette a súlyát a tragédiának, arról nem is beszélve, hogy az összes kutatásokat tartalmazó könyvet sikerült kimenteniük, tulajdonképpen a Világkormány teljes kudarcot vallott, ismét. Emellett nem tudok elmenni amellett a 22 év mellett sem, amely idő alatt Saul egyszer sem próbálkozott kapcsolatba lépni Robinnal, megtalálni őt, biztonságba helyezni vagy megvédeni. Ha szó esett volna erről, és magyarázatot kapunk arra, miért nem sikerült ezt megtennie, akkor rendben, nem vitatkozom vele, de így... Roppantul idegesítő. Visszatérve a könyvekhez, nem igazán foglalkoztatott a dolog, Vegapunk visszaemlékezéséből sem tűnt fel semmi kirívó, erre a fejezet olvasása közben találtam rá erre az oldalra a 398. fejezetből:
Ennek láttán azonnal visszalapoztam az Egghead ívhez és próbáltam válaszokat keresni, hátha én tévedek, és kaptunk rá megfejtést. Nem így van. Vegapunk Ohara-i visszaemlékezésében Dragon még ki is mondja, hogy a Világkormány nem tudott erről. Nos, éltem a feltételezéssel, hogy nem csak én észleltem ezt, így utána néztem a különböző fórumokon, ahol beszéltek erről, és csalódnom kellett, mert sehol nem találtam kielégítő magyarázatot. Ne jöjjön már senki azzal, hogy a tengerészgyalogosok, akik rátaláltak a könyvekre, nem voltak tisztában az értékükkel, nem tudták, mire valók, nem kaptak parancsot arra, hogy elpusztítsák a maradványokat, vagy esetleg értesítsék a feletteseiket róla. Ohara lakosságát lemészárolták arra a hivatalos okra hivatkozva, hogy a Poneglyphek és az Elveszett Évszázad után kutatva megpróbálták megdönteni a Világkormányt. A betűzött oldalon látható, hogy a tengerészek sokkolva vannak a rengeteg könyv látványától, az egyikük még fel is teszi magának a kérdést, hogy "véletlen lenne...?". Nem hiszem el, hogy tényleg ennyire inkompetens a Tengerészet és ekkora lúzer a Világkormány élén a Gorosei-vel. Bár az igazat megvallva, Egghead után már ez sem tud különösebben kiborítani.
Luffy viselkedése furcsa számomra. Már akkor felvontam a szemöldököm, amikor egy bekötött szemű, kikötözött embert a 2. legerősebb formájával akart megcsapni teljes erőből csupán azért, mert megjegyzést tett Shanksre. Most meg Haki-val, az Elephant Gunnal próbál megütni egy gyereket, amitől még egy felnőtt óriás is összeroggyanna.
Rossz előérzetem van a békés Elbaffal kapcsolatban. Már most annyi minden fel lett vezetve, hogy nem hiszek abban, hogy Usopp bármilyen fókuszba kerül, de ha már évek óta azt jósolja mindenki, hogy itt lesz Usopp nagy berobbanása, van rá esély, de szerintem ez ki fog merülni abban, hogy valamilyen módon megment valakit/valakiket, szerez egy egyszerű, talán meme-szintű győzelmet valami/valaki ellen, ezért Elbaf békés gyermekei és lakosai példaképként fognak rá tekinteni, megnevezve őt a tenger bátor harcosaként, anélkül, hogy látnánk egy valódi, élet-halál harcot, illetve erőbeli/jellembeli fejlődést a részéről.
A Colon nevű srác apja minden bizonnyal a rejtélyes alak lesz, akinek eddig csak a sziluettjét csodálhattuk meg. Egy kalóz, aki még Elbaf harcosaitól sem riad vissza. Sokan azt hiszik, hogy Scopper Gaban vagy Shiki lesz az, én magam kizárnám Shikit a lehetőségek közül, sőt nem is bánnám, ha valóban Gaban lenne az. Jó lenne Rayleigh-n kívül valaki mást is látni Roger csapatából. Stansen megjelenésével kaptunk egy kis Sabaody kitekintést is. Azt nem tudom, milyen szerepe lenne, akár lehetne ő az utolsó Útvonal Poneglyph tárolója, ha véletlenül nem Saul lesz az. Mindenesetre tiszteletet érdemel, amiért megmászta azt a bizonyos hegyomlást.
A két behatolóval még várnék, amíg ki nem derül, kik is ők pontosan. A varázskörből és a fekete villámokból ítélve a Szent Lovagok lehetnek. Egyébként vicces, hogy senki nem vette észre őket, miközben Egghead-nél mindenkinek leesett az álla az égig törő villámoktól. Ami a Shanks hasonmást illeti... elég vékony jégen táncol Oda, meg kell hagyni. A Szent Lovagok említésekor láttunk egy Shanksre hajazó sziluettet, majd a fontosabb karakterek egy lapon való megjelenésekor is ott szerepelt egy hasonló sziluett. Nem tudom eldönteni, hogy melyik kimenetel lenne rosszabb a sztorinak, vagy melyik az a opció, amelyiket úgy be lehet illeszteni a sztoriba, hogy ne fájduljon meg a fejem tőle. Shanks vagy Shanks ikertesója/klónja? Az utóbbiról annyit, hogy a 907. fejezetben, a Reverie idején történő Gorosei-Shanks találkozókor sem biztos, hogy Shanks jelent meg a Világkormány színe előtt, hanem az a bizonyos illető, ezzel meg már csak annyi probléma marad, hogy a Gorosei egyértelműen Shanksre utalóan beszél. Azt akarom mondani, hogy ha így lenne, akkor valószínűleg Oda sem a Szent Lovagokat, sem a titkos ikertesót/klónt nem tervezte meg előre, sőt nekem enélkül is ez az érzésem.
Apropó, nem arról volt szó Wano előtt és közben, hogy a Seraphim lesz az új csoda fegyver, az az ütőkártya, amiért bedöntötték a világegyensúlyt fenntartó Shichibukait, helyettük ezzel tartják sakkban a Yonkoukat? Ez egy szépen felvezetett része volt a történetnek, ami bőven az aktuális események előtt lett beharangozva. Ennek ellenére, amint képbe kerültek és meg kellett küzdeniük a Szalmakalaposokkal, teljesen félre lettek tolva, képernyőn kívül vereséget szenvedve. Ehelyett most jön Garling és a Szent Lovagok, akikről 1-2 éve azt sem tudtuk, hogy léteznek, és most ők lesznek az a nagy veszély, amivel főhőseinknek és másoknak is meg kell birkózniuk. Na mindegy, remélem őket nem Luffyék fogják legyőzni, hanem valaki más.
Az előző fejezetben a könyvtári asszisztens, Ange arról beszél, hogy Elbafnak nincs elismert uralkodója Harald halála és Loki árulása miatt, azonban ha nem értettem valamit félre, akkor jól tudom, hogy Hajrudin szintén ugyanennek a királynak a fia, tehát potenciális trónörökös. Ráadásul idősebb is, mint Loki, így neki eleve nagyobb igénye lehet a trónra, nem? Erre csak az lehet a megoldás, hogy Hajrudin nem vérszerinti fia Haraldnak, míg Loki igen. Loki-Thor párhuzamot vélek felfedezni, egy kicsit máshogy.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.