köszönöm szépen az új fejezet fordítását!
One Piece manga
Köszi a fejezetet!
Azt tudja valaki hogy lesz-e idén még új megjelenés? Mármint Oda által kiadott új rész, és nem fordítás amire gondoltam.
Amúgy nem tudom ki hogy van vele, de én még mindig nehezen helyezem el erőszintbe az Óriásokat. Elméletileg az egyik legerősebb faj, de még nem láttam tőlük semmi elképesztőt. Hajrudint is ha jól emlékszem Luffy egy ütéssel ütötte ki. A két őreg kapitányt is, igaz egy kis ármánykodással, de mr3 legyőzte lényegében. Mert igaz hogy szemtől szemben sokáig nem húzta volna, de ugye azt tudjuk hogy nem mindig az nyer, akinek a legnagyobb a testi ereje.
Meg nyilván az is érdekelne hogy miért ne élvezzék túl sokáig az óriások vendégszeretetét. Meg amikor ott volt Shanks, akkor miért volt ott az összes követője, valamint azok miért voltak olyan gyengének ábrázolva. Remélem majd ezekre is fény derül.
De maga a történet most nem olyan vontatottan unalmas mint Wano-nál volt, határozottan jó irányba megy a dolog, de valahogy igy is azt érzem hogy mindig egyre csak több a megválaszolatlan kérdés.
Titok írta:
Azt tudja valaki hogy lesz-e idén még új megjelenés? Mármint Oda által kiadott új rész, és nem fordítás amire gondoltam.
Titok írta:
Meg amikor ott volt Shanks, akkor miért volt ott az összes követője, valamint azok miért voltak olyan gyengének ábrázolva. Remélem majd ezekre is fény derül.
HA jól emlékszem Big Mom mondta (vagy legalábbis abban az arc-ban hangzott el) hogy az órásoké a(z egyik) legerősebb sereg. Ez mint össszre értendő nem mint egy-egy egyénre.
Rikiya véleményét osztom, ugyanis például Loki erős alak lehet, meg lesz 1-2 kiemelkedő de sok még a kérdőjel. Tényleg nem sokat tudunk róluk, amit eddig láttunk(vagy amit Oda láttatni engedett) meg nem volt akkora nagy durranás.
De ez amúgy jellemző Oda úgynevezett erő besorolására. Például ott van Krokodile, vagy Buggy tipikus esete. Ahonnan ők indultak, illetve amióta kalózkodnak az alapján már réges régen nagy ágyúknak kéne lenniük nem hogy pár suhanc(Luffy-ék) legyőzik őket.
A One Piece-ben az erő inkább a saját akaratodat és a vágyadba/álmodba vetett hitedet tükrözi, semmint egy egyenletesen/lineárisan fejlődni képes karakter kiszámítható fejlődését.
sith13 írta:
HA jól emlékszem Big Mom mondta (vagy legalábbis abban az arc-ban hangzott el) hogy az órásoké a(z egyik) legerősebb sereg. Ez mint össszre értendő nem mint egy-egy egyénre.
Rikiya véleményét osztom, ugyanis például Loki erős alak lehet, meg lesz 1-2 kiemelkedő de sok még a kérdőjel. Tényleg nem sokat tudunk róluk, amit eddig láttunk(vagy amit Oda láttatni engedett) meg nem volt akkora nagy durranás.
Köszi az infót.
Igen emlékszem arra hogy Shanks zászlója alá vette őket, és igy élik túl, de nekem akkor is gyanús az egész. Miért lenne ilyen jófej Shanks hogy gyenge emberekkel veszi körbe magát, akikért pluszba fájhat a feje, ráadásul nem is 1-2 ilyen embert hanem kb tucatnyi ilyen kalózcsapatot. Ráadásul miért gyűlt össze velük Elbafon? Nyilván csak egy anime, de nekem elég logikátlan egyenlőre ez a felállás.
Azt akartam hozzá írni, hogy pedig a One piece egyáltalán nem szokott logikátlan lenni, de fent olvastam Crocodile nevét, és az a karakter teljesen az. Most a kalózok között is nagyon felértékelődött, majdnem 2 milliárdos vérdijjal. Úgy hogy amikor Luffyval találkozott negyven valahány évesen, úgy hogy elméletileg megjárta az újvilágot is, elverte egy olyan tizenhét éves srác aki csak néhány hónapja kalóz, haki-t még hírből sem ismert, csak pusztán úgy hogy bevizesitette magát és úgy ütötte. Aztán ez az ember kiszabadul a börtönből, és Doffyval, Sólyomszeművel is harcol aztán felfejlődik oda hogy egy nagyon is befolyásos valaki legyen. És az újvilágban már szinte senkinek sem kell trükk hogy megüssön egy Logia használót, és csak annyira erősek hogy annak a Luffynak, aki elverte, és utána még sokat erősödött hogy eljusson az újvilág küszöbére, még 2 év edzés kellett hozzá hogy át is menjen. De biztos sokat fekvözőtt Croco is, aztán azért a hirtelen power up.
És nem úgy lett valaki mint Buggy hogy össze vissza a szerencséje miatt hiszik azt hogy valaki, és igy lesz Yonko. Bár amilyen nevetséges a karakter, én még azt is elhiszem hogy ő lesz a kalózkirály, főleg azútán hogy 1000 részen keresztül hangoztatja Luffy hogy az álma hogy kalózkirály legyen, utána meg elmondja a többieknek már nem is tudom melyik Arc-ba hogy amúgy neki nem is az az álma, hanem... nyilván nem mondták el, de a többiek röhögnek rajta hogy mennyire illik Luffyhoz, (vagy valami ilyesmi, nem most olvastam azt a fejezetet már)
Amúgy az meg lett említve a történetben hogy Ryuma melyik korban élt? Mert mostanában egyre többet látom úgy megemlítve közösségi oldalakon, fórumokon, hogy 800 éve Joy Boy egyik legnagyobb szövetségese, de egyáltalán nem rémlik hogy ez ki lett mondva. Úgy rémlik hogy azt mondták róla hogy párszáz évvel ezelőtt élt.
Valamint az hogy Zoroval rokonok az se lett kimondva, nem? Csak mintha Hyougoro említette volna hogy nagyon hasonlít egy régen élt szamurájra nem?
Igaz nem a mangát kezdtem újra hanem az animét, de még ott nem tartok, eléggé nagyon hosszú már az anime hogy az ember ne szaladjon át rajta olyan gyorsan.
Ugrás a fórumra: |