Köszönöm!
One Piece manga
Köszönjük a fordítást.
Nem nagyon néztem itt a fórumot, de hála a mostani fejezet miatt rengeteg kérdésem lenne:
1. Joyboy nem egy óriás? Imu palotájában láttunk egy nagy szalmakalapot, ráadásul Vegapunk is azt mondta hogy Joyboy óriás volt, most hogy van ez?
2. Az öt öreg közül az egyikük, aki ilyen madár volt, hohy tudott egyből visszajutni a palotába? Nem elrepítették jó messzire?
3. Olyasmit olvastam, hogy lesz 10. tagja a legénységnek, gondolom az Bonney lesz? Mert az ő legénységét már elpusztítottak.
4. Nem fura hogy Oda mintha szándékosan húzza el az utolsó szálat? Annyi sok oka volt annak, hogy nem rendszeresen megy a heti kiadás, mintha már nem tudna mit kitalálni..
DarknessRingo írta:
Nem nagyon néztem itt a fórumot, de hála a mostani fejezet miatt rengeteg kérdésem lenne:
1. Joyboy nem egy óriás? Imu palotájában láttunk egy nagy szalmakalapot, ráadásul Vegapunk is azt mondta hogy Joyboy óriás volt, most hogy van ez?
2. Az öt öreg közül az egyikük, aki ilyen madár volt, hohy tudott egyből visszajutni a palotába? Nem elrepítették jó messzire?
3. Olyasmit olvastam, hogy lesz 10. tagja a legénységnek, gondolom az Bonney lesz? Mert az ő legénységét már elpusztítottak.
4. Nem fura hogy Oda mintha szándékosan húzza el az utolsó szálat? Annyi sok oka volt annak, hogy nem rendszeresen megy a heti kiadás, mintha már nem tudna mit kitalálni..
DarknessRingo írta:
czera írta:
Ezek nem Oda miatt vannak, bár tény, hogy ha egy hónapban van 1 szünet amúgy is akkor nem kellene külön szünetet tartania Odának, de hát ez az ő döntése.
https://properlin...apter-1123
Most, hogy vége lett az Egghead ívnek, rengeteg gondolatom támadt, de a nyugalom megőrzése érdekében úgy döntöttem, hogy nem osztom meg ezeket, így csak a legutóbbi fejezetre, illetve 1-2 random dologra reagálnék.
Tehát Stella, Shaka és Pythagoras mindvégig tudtak az áruló kilétéről, a szóbanforgó helyzetet pedig úgy oldották meg, hogy kitörölték minden ezzel kapcsolatos emlékeiket. Megint intellektuális problémáim vannak ezzel, ugyanis ugyanebben a fejezetben elhangzik az is, hogy az agyukat "rejtőzködő/offline" üzemmódba helyezik, hogy a többi 4 Vegapunk után tudjanak nyomozni és ne derüljön ki az információ, miszerint tudnak valamelyikük árulásáról. Ez azt jelenti, hogy Yorknak és a többieknek fogalmuk sem volt erről az egész helyzetről, halvány lila gőzük nem volt az előre elkészített hangfelvételről és az elrejtett Den-Den-Mushiról, különben York az első pillanattól fogva tudta volna és közli a Gorosei-vel a hollétét. Tételezzük fel, hogy York gyanakodni kezd, Vegapunkék pedig annyira paranoiásak, hogy úgy érzik, tenniük kell valamit - mondjuk én speciel a legokosabb embertől a világon azt várnám el, hogy egyszerűen likvidálja az árulót, minimum elfogja és bebörtönzi, de valamilyen magasabb rendű tudás útján haladva, amit én biztos nem érthetek, mégis úgy gondolták, hogy a memóriatörlés lesz a lehető legoptimálisabb megoldás. Csak úgy előre leszögezném, hogy ennek az lett az eredménye, hogy York, az áruló szabadon tevékenykedett Egghead történései alatt, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a 6 szatelittből 4-en meghaltak, illetve az eredeti is (nyilván nem tudhatom, hogy mi történhetett volna pontosan ellenkező esetben, de konkrétan Shaka halálát például York okozta, szóval teljes joggal állíthatom, hogy ha kivesszük ezt a tényezőt, akkor sokkal kevesebb esély lehetett volna a halálukra), és ami a legfontosabb, hogy lett egy saját kis Vegapunkja a Világkormánynak, akinek a segítségével továbbra is használhatják az ősi fegyverüket. Értem én, hogy azért kiderültek dolgok az eltitkolt évszázadról, de ezek után én nehezen tudnám vesztesnek ítélni a Goroseit vagy győztesnek a Szalmakalaposokat.
Ami a random dolgokat illeti... Bár őszintén bevallom, hogy Stussy karakterének a létezéséről már WCI után megfeledkeztem, mivel Egghead során jelentős szerepet kapott, így elkezdtem gondolkodni a karakter lényegén (lehet itt követtem el a hibát), és arra jutottam, hogy semmi értelme. A csaj elvileg egy hírhedt ex-Rocks kalóz klónja, mégis elmegy Big Mom tea partijára, ahol a volt kalóztársa egyáltalán fel sem ismeri őt, ahol ott partizik a MADS egyik alapítótagja Vinsmoke Judge, amely társaságnak ő is tagja volt és tudósként tevékenykedett velük, mégse lett felismerve. Erre ha valaki megfelelő magyarázatot tud adni, annak esküszöm még pénzt is utalok a számlájára.
A másik random dolog az lenne, hogy ha Joy Boy hakijától még az aladmirálisok is kifeküdtek, akkor Luffyék közül hogyan maradhatott mindenki talpon? Gondolok itt Namira, Chopperre, Usoppra, valamint az óriások többségére.
A király akaratára ráférne pontosítás vagy valami részletezés. Én már furcsálltam a Gyojin-szigeten is, hogy néhányan nem dőltek ki Luffy király akaratától, plusz Wanon a Rayleigh visszaemlékezésnél is furcsálltam, hogy akkor hogy nem dőltek ki Usoppék. Egy darabig azzal próbáltam magamban magyarázni, hogy akit a használó nem tart ellenségnek, arra nem hat, viszont. Már nem egyszer utaltak rá, hogy Shanks a sajátjait is kiüti vele. Egy biztos, ez már nem az erősségtől függ, hiszen Joy Boy király akarata nem ütött ki senkit Luffyék közül. Most lehetne azt mondani, hogy Shanks ha használja, akkor teljesen elveszti a fejét és letolja, hogy kit üt ki vele, de ezt olcsó magyarázatnak tartom.
A mostani visszaemlékezés előtt én már azt sem értettem, hogy Vegapunk miért teremt klónokat rossz tulajdonságok alapján. Evil és Greed jellemzőkkel elég visszás rácsodálkozni, hogy elmebetegeket teremt. Nekem ez meg Stussy visszakéreckedése Kakuékhoz a legérthetetlenebb.
Big Mom szerintem végig tudta, hogy ez a Stussy csak egy klón, Lu Feld megjegyzései mindenki előtt szerintem ezt egyértelműsítik.
Gondolkoztam, hogy írjak-e egy összegzőt Eggheadhez, de most még inkább megvárom a következő fejezetet. Addig bedobnék egy dolgot, ami nem nagyon volt itt téma ha jól emlékszem, legalábbis már tisztábban látunk. Itt Oda Jump Festa üzenetére gondolok amúgy, arra, hogy mi várható az évben. Nos én már úgy látom, hogy időrendben írt mindent, szóval még lehet meglepetés és hype. Ugye először részletezi, hogy el lesznek varrva a szálak Eggheaden és Luffyék elhajózhatnak onnan és továbbmehetnek végre arra a szigetre [Elbaf], amit saját elmondása szerint nem tervezett be (ezt kötve hiszem), de nem állítja meg Luffyékat. Ezután írja azt, hogy és végre összecsap az a bizonyos karakter és a másik bizonyos karakter, aminek nem várt eredménye lesz. Itt ki mire gondol? Nekem egyelőre Shanks vs Feketeszakáll esélyes. Itt szerintem nem a mostani Gorosei csatára gondolt, mert nem többesszámot használt, egy bizonyos karakter és egy másik bizonyos karakter. Ugyan ezek közül szerintem már nem mindegyik idén volt, de kizárnám (Garp vs Aokiji, Shanks vs Kidd, Feketeszakáll vs Law, Luffy vs Kizaru, Luffy vs Gorosei, amire korábban utaltam). Nem hiszem, hogy Dragon ilyen rövid időn belül mozgásba lendülne. Illetve azt is kizárom, hogy Elbafon lenne ez a csata, mert Lokin kívül másra nem volt utalás. Ő meg nagy valószínűséggel eléggé fogyatékos és retardált lesz, ami One Piece világában nagy eséllyel jelenti azt is, hogy nem túl erős. Továbbá értelmetlennek látnék egy konfliktust már az óriásokkal, ezt már nagyon régen ellőtte, plusz ennyi spanolás után felesleges is. Emiatt zárom ki, hogy ott lenne valami hatalmas kimenetelű csata. Buggyék is még lapítanak, itt egyedül azt tartom elképzelhetőnek, hogy gyűjtenek még Schichibukai tagokat.
Egyébként nem trollkodás, de egyelőre én a Teach és Caribou találkozását jobban várom, mint Elbafot.
A király akaratának működése mindig is zavaros volt. Definíció szerint mások akaraterejének túlszárnyalását jelenti, ami addig érthető is volt, amíg ez csak azokra a karakterekre terjedt ki, akik eleve nem is tartoztak bele ebbe a "királyi" kasztba, magyarán nem születtek ezzel a képességgel. Mondanom sem kell, hogy az akaraterő egy elég megfoghatatlan dolog, főleg az erős karakterek viszonylatában. Én kvázi azt gondoltam sokáig, hogy egy bizonyos szint felett már nem működik másokon, hiszen eddig csak a noname, random kalózok és tengerészek dőltek ki tőle, illetve amikor két olyan karakter eresztette el egymással szemben, akkor sem történt semmi extra dolog, kb. ilyen farokméregetésnek tűnt az egész, legfeljebb a körülöttük ólálkodók kifeküdtek, például Katakuri és Luffy harca közben is csak ez történt. Engem sokkal inkább bánt a dolog, hogy utóbbi időben ki lett találva, hogy az erős haki nullifikálja a démongyümölcs képességeket, bár ez nem feltétlenül vonatkozik kizárólag a király akarata használókra, hiszen Law is megcsinálta ugyanezt Doc Q képessége ellen. Ugyanakkor láttuk, hogy Ryokugyu konkrétan megdermedt és visszaváltozott emberi formába, amikor Shanks vetette be ellene, ráadásul az előző fejezetben is láttuk, hogy Joy Boy hakijától a Gorosei tagjai változtak vissza. Nekem nagyon nem tetszik ez a megoldás, mert ezzel totálisan háttérbe szorulnak a gyümölcs képességek, tulajdonképpen sok relevanciájuk már nem igen van, ráadásul utólag sok harcra visszatekintve rengeteg ellentmondást szül. Kíváncsi lennék Feketeszakáll ellen hogyan működne ez, mert ez alapján elveszti azt a különlegességét is, hogy ő maga pedig konkrétan képes hatástalanítani minden más démongyümölcsöt, elvégre egy nála erősebb Haki használónak képesnek kellene lennie arra, hogy a Sötétség-gyümölcs hatásait semlegesítse. A Gyojin-szigetes esetnél úgy tudom, hogy Oda egy SBS-ben azt nyilatkozta, hogy bár Luffy csak 50.000 halembert tudott kiütni, addig Shanks és Rayleigh képes lett volna mind a 100.000-et kifektetni, ezek szerint Luffy akaratereje a történet addigi pontján nem volt eléggé erős és ez is csak valami, amit tovább lehet fejleszteni. Nem értem ennek a logikáját, de oké, legyen így.
Stussy azt hiszem annyit mondott, hogy Pudding emlékezteti a fiatal korára, erre Lu Feld tett rá egy megjegyzést. Bele lehet magyarázni, hogy ez egy utalás a jelenlegi eseményekre, de továbbra sem magyarázza meg ezt.
Azt én is kötve hiszem, hogy Oda nem tervezte volna be Elbafot, mikor már évekkel ezelőtt szerintem tökre egyértelmű volt, hogy egyszer eljutunk oda is. Oda üzeneteivel nem sokat foglalkoznék, mert nagyjából ilyen szenzációhajhász az egész. Emlékszem, amikor Wano alatt nyilatkozott valami olyasmit, hogy egy régen elfeledett legenda fog feltűnni, szerintem mai napig senki sem tudja, hogy mire vagy kire gondolt.
Nekem az a bajom egy esetleges Shanks vs Feketeszakáll harccal, hogy Teach stratégiája még mindig egy erős kiszámíthatóságon alapszik, vagyis nem tudom elképzelni, hogy mégis miért keveredne egy ilyen szintű harcba, amikor kiindulva a jelenlegi tudomásunkból, Shanks valószínűleg elkenné a száját, de mindenesetre semmi sem garantálja azt, hogy ő nyerne. Már Rayleigh megjelenésekor is visszavonulót fújt, pedig Rayleigh elmondása alapján nem valószínű, hogy ő nyert volna, de persze ezt Feketeszakáll nem tudhatta biztosra. Csak akkor tartanám igazán esélyesnek, ha Shanksnél lenne az utolsó Road Poneglyph. bár azt se tudjuk egyelőre, hogy mennyi poneglyph másolatával rendelkezik, az biztos, hogy Law legyőzése után kettővel egészen biztosan (Zou, Wano), azt pedig csak feltétezni tudom, hogy Big Momét is megszerezte, amikor Aokiji és Van Augur megrohamozták a területeit. Arról nem is beszélve, hogy Hachinosut nemrég megrohamozták a tengerészek, Garpot elfogták, közben valamiért Eggheaden is ténykedtek az emberei, ezért én úgy gondolom, hogy a történet alakulásának szempontjából már a Luffy elleni harcának felvezetése történik és Elbafot követően lehetőleg már meg is valósul.
Ami Shanks jövőjét illeti, ha már ennyire erősen utalva van arra, hogy köze van a Figarlandokhoz és be lettek hozva a sztoriba a Szent Lovagok, talán az lenne a legjobb, ha őket kapnák ellenfélnek, különben nem értem, hogy mi a szerepük. Ugyanakkor a Forradalmi Sereg ellen lettek felvezetve, szóval nem tudom.
Dragonnal nekem pont az a gondom, hogy eltelt több mint 1100 fejezet, de tőle még az ujjának a megmozdítását sem láttuk, pedig bőven lett volna rá lehetőség, akár Egghead alatt is. Apropó, Egghead,,, A történetív elején láttuk, hogy Shaka kapcsolatba lépett Dragonnal és közölte, hogy veszélyben van és valószínűleg megfog halni. Én komolyan azt hittem, hogy majd jön a nagy leleplezés, hogy összebeszéltek Dragonnal, a videófelvételt közvetítő Den-Den-Mushit pedig Dragon biztosítja. Erre semmi.
----------
https://tcbscans....apter-1124
A Kizaru és Akainu közti beszélgetés érdekes volt. Ez az egyetlen értékelhető dolog, amit eltudok mondani.
Bár nem tudom teljesen átérezni Kizaru lelki összeomlását, ugyanis aközött, hogy palacsintává laposodott és csillagokról képzelődött, nem láttunk túl sok interakciót, érzelmi és narratív kötődést, vagy akár visszaemlékezést Vegapunkkal és a barátságukról. Talán, de csak talán, több időt lehetett volna szánni rá, mint a Gorosei körüli drámára vagy Nika konstans felszopására. Valószínűleg az is segített volna, ha legalább nem 10 fejezeten keresztül követjük a videófelvételt és kevesebb felesleges panel lett volna áldozva teljesen irreleváns reakciókra a világ különböző tájairól.
Ennek ellenére nem tudok elmenni amellett, hogy csak ez a párbeszéd érdekesebbé tette mindkettőjüket, mint amennyire a legtöbb Yonkou valaha is az volt.
A fejezet másik felének szellemi színvonalát pedig az alábbi fénykép illusztrálja:
Ugrás a fórumra: |