Köszönöm!
One Piece manga
Hát... semmit nem haladtunk előre...
Luffy nem fogja kiütni ezzel a támadással Kiadout, mivel Oda állította azt, hogy ,,nem szeretné, hogy Luffy Kaidout csak ütésekkel -és rúgásokkal győzné le."
Szerintem Rubberman A yonkou-bestiát gumivá fogja alakítani, méghozzá 100%-ban, tehát a monstrum elfogja veszíteni a tudatát, egy élettelen tudat nélküli gumi-baba lesz, vagy a főhősünk szimplán ,,magába olvasztja".
Amire nagyon kíváncsi vagyok az a ,,meglepő vég". (Mivel Oda nyilatkozta, hogy a Wano-arc vége meglepő lesz).
Giovanna írta:
Hát... semmit nem haladtunk előre...
Luffy nem fogja kiütni ezzel a támadással Kiadout, mivel Oda állította azt, hogy ,,nem szeretné, hogy Luffy Kaidout csak ütésekkel -és rúgásokkal győzné le."
Szerintem Rubberman A yonkou-bestiát gumivá fogja alakítani, méghozzá 100%-ban, tehát a monstrum elfogja veszíteni a tudatát, egy élettelen tudat nélküli gumi-baba lesz, vagy a főhősünk szimplán ,,magába olvasztja".
Amire nagyon kíváncsi vagyok az a ,,meglepő vég". (Mivel Oda nyilatkozta, hogy a Wano-arc vége meglepő lesz).
narutoforever írta:
Nem sok hozzászólás érkezett...
Valóban egy helyben állunk egy kicsit. Konkrétan Luffy annyit csinált hogy elkezdett egy támadást. Érdekes volt viszont látni hogy Kaido-nak még mindig van a gyümölcsében.
Ezzel remélem lezárult Orochi története. Elég semmilyen lett a végére és az erejét se aknázta ki a manga pedig Wano elején én őt hittem az egyik boss-nak.
A flashback időzítéséből ítélve ez lehet a végső összecsapás.
A rajzolás mesteri volt ismét! Nagyon látványosak lettek a harcok ebben az arc-ban. Animében remélem marad a magas színvonalú animáció mert ez a harc brutál mind méreteiben mind részleteiben.
A "Flaming Drum Dragon" technika neve érdekes a közelmúltbeli események tükrében. Kaido egy időben azt hihette hogy ő lesz Joy Boy. Bár a fordítók felhívták a figyelmet az alkalmazott szójátékra.
Momo fizikailag elkezdte eltolni a szigetet, hmm.. Magát a problémát hogy mi lesz ha a felhőcskék megszűnnek (mert mondjuk Kaido kikap) még mindig kicsit távolinak tűnik megoldani.
A lámpásokban található üzenetek ismét komoly hangvételt adtak a fejezetnek a végére, a vidék tönkretétele is gyakran van hangsúlyozva. Remelém a következő sziget (talán Elbaf) egy kicsit kalandosabb lesz. Mondom ezt úgy hogy a jelenlegi sztori is nagyon jó. Luffy-ék a zsarnokok alól való felszabadítást jelképezik így valószínűleg a jövőben is ez a vonal lesz az erősebb de jöhetne valami könnyedség is még a mangába.
Következő héten megint lesz manga!
Oda-sensei, banzai!
Megjelent az új fejezet:
https://www.manga...049-0.html
Na mi a vélemény?
Szerintem ez rendben volt, Kaido története is teljes és remélem nem kel fel most már.
Sokkal inkább érdekel, hogy mi lett Luffyval, mert azért eléggé rossz állapotba került ez egyértelmű. Marco kelleni fog nagyon.
Van még valaki játékban Kaido oldaláról egyébként??
czera írta:
Na mi a vélemény?
Szerintem ez rendben volt, Kaido története is teljes és remélem nem kel fel most már.
Sokkal inkább érdekel, hogy mi lett Luffyval, mert azért eléggé rossz állapotba került ez egyértelmű. Marco kelleni fog nagyon.
czera írta:
Na mi a vélemény?
Ez a történetszál lassan, de biztosan közelít a 4. évéhez.
Határozottan állíthatom, hogy a visszaemlékezések a legjobbak benne. A harcokról nem tudok a jó ízlés határain belül nyilatkozni. Ez a harc sem lesz kivétel.
Köszi az előző fejezetek fordítását!
#1049 Law 10 éve, 2012 májusában jelentette be a tervét Kaido legyőzésére. Most pedig itt vagyunk, 10 évvel később. Ilyen is szinte csak a One Piece-ben van
Fú, hát, vegyes érzelmeim vannak. Meg kéne várni a következő fejezetet, hogy mi lesz a lecsengése ennek, de mindenesetre ha itt van a harc és Kaidou vége, akkor nem tudom. De menjünk sorban.
Borítósztori: Kíváncsi vagyok mi történik, Feketeszakállra tippeltem volna múlt héten, de minek akarnák ők kiszabadítani a Germát? Lehet tényleg a Germa, vagy valamilyen szövetséges?
4. oldal: "Egy börtönhajú nem büfé" D Még mindig furcsa kicsit Fehérbajuszt ilyen arcok mellett látni. Ki az a (szalma?)kalapos valaki, aki szól Kaidonak az utolsó panelon?
5. oldal: Áh, azt hittem több infó lesz God Valley-ről, de akkor biztos, hogy későbbre tartogatja ezt még Oda. Érdekes Big Mom reakciója Kaido eltűnésére (ezek szerint... megszökött?). Nem gondoltam volna, hogy az öregasszony ilyen szinten volt összekötő kapocs Kaido és Orochi között. A fiatalabb Kaido amúgy baromi jól néz ki, nagyon nyers.
6. oldal: érdekes ez az anarchista felfogás Kaidoutól, nem mintha karakteridegen lenne, de eddig nem feltétlenül így jött le az ideológiája. Bár utólag belegondolva, lehet.
7. oldal: A csávó úgy döntött, akkor ő itt lelép a biztonság kedvéért xDD Viszont ahogy nézi Luffy és Kaido összecsapását, hogy tényleg egyenlően harcolnak, megalapoz egy hatalmas vérdíj növekedést Luffynak. Yonkou szintűt.
8. oldal: Érdekes, hogy így szétszedte a víz érkezését Oda több fejezetre, a főszínpadra még csak most ért el. Most hatásosabb volt, mint legutóbb, így jobban átjön a hatása az akciónak, csak érdekes, hogy szétszedte különböző fejezetekre (még csak nem is egymás után következő fejezetekre).
9. oldal: Én valahogy nem bánom az egyfolytában bevágott egy-egy panelokat, oldalakat, amik Wano lakosságát, a vörös hüvelyeket vagy éppen Hiyorit mutatják be, általában átjön az érzelem és a 20 év súlya belőlük.
11. oldal: Nagyon jó oldal. Luffy válaszának sokkal több súlya van úgy, hogy a fejezet előtt elolvastam magyarul az utolsó kettőt, és újra olvastam a múlt fejezetből Wano flashbackjét az elmúlt 20 év szenvedéséről (és ez megmutatja talán azt is, hogy a One Piece-nek néha az erőssége a binge-olvasásban van, van, ami elveszik, vagy gyengül ha hétről-hétre olvassuk). Nem bánom azt sem, hogy Momonak "csak úgy" sikerült hirtelen lángokat előállítania, nem tudom, lehetett volna-e más megoldás.
12. oldal: Na ez egy nagyon erős oldal. Szinte régi One Piece feelingje van az éles panelek közti határokkal, ill. a felosztással. Nagyon szép adalék a lámpák a sarokban.
13. oldal: Kaidou flashback szövege a becsapódás alatt hidegrázós. Gyönyörű oldal ez is.
Szóval szerintem baromi hatásos, látványos és érzelmileg is töltött konklúziója volt ez a történet eddigi legnagyobb volumenű harcának... akkor miért érezni azt, hogy kicsit antiklimaktikus lett?
Kaido flashbackje jó volt, de többet, részletesebb háttérsztorit vártam volna, nem ilyen montázsszerűt. Legalábbis azután, hogy Big Mom milyen emlékezetes háttérsztorit kapott. Így amikor elkezdődött a flashback, felkészültem rá, hogy 1-2 fejezetig legalább tartani fog, így kicsit talán hirtelen, gyorsan ért a befejezés...
Másrészt (és erről lehet a sok teorizálás (túlgondolás?) tehet), mintha lennének még elvarratlan dolgai Kaidonak... Amennyi szó volt az elmúlt fejezetekben az ébredésről, Kaidonak nincsen? (Meg ha már itt tartunk, egyik főemberének sem?) Gondolhatnánk, hogy a zoanoknál más formájú, de Kaido mondta konkrétan, hogy egyfajta transzformációval jár (mint Luffy ébredése).
Ráadásul, mint olvastam, Kaido legutóbbi nagy támadásai a 4 "bölcsesség király" (ha jól mondom) nevét viselték, de még hátra van a legnagyobb, az ötödik.
Aztán, Momotól valami grandiózusabb képet vártam vizuálisan, ha már ennyi fejezete megy a felkészülés rá, hogy fenntartja Onigashimát (pl. a lakosság szeme láttára).
Végül pedig, Oda még azt mondta 2016-ban, hogy az olvasók nem lennének elégedettek azzal, ha Luffy megoldása Kaido legyőzésére az lenne, ha egy eddiginél még nagyobb öklöst nyomna be neki. Na most, ha én ezt nem olvastam volna, én teljesen elégedett lennék ezzel Szerintem vizuálisan baromi látványos volt. Csak így bennem volt végig az, hogy itt még lesz valami. (Meg egy kicsit Dressrosa copy érzése van.)
Szóval a kérdés az, hogy lesz-e valami. Ha nem töltenék el ennyi időt a One Piece-szel, eszembe sem jutna valszeg, a harc lezártnak érződik, már így is szinte évek óta tart. De így... nem tudom. Még egy valamivel, csavarral, támadással, pár fejezettel többet vártam volna.
Viszont, ha ettől eltekintek, számomra baromi erős volt a fejezet vége, az egész harc, a vizuális megoldásai Odának, valamint az is, ahogy összeszőtte az ország sorsával, és tényleg nagy súlyt adott neki. Az egész manga egyik legjobb harca, sőt.
De mégis. Szóval vegyes érzéseim vannak. De hát ki kell várni a következő fejezetet, hogy mi lesz.
Én se értem Oda nyilatkozatát, de mivel győzte volna le Kaidout, ha nem egy erős ütéssel? Más módszerről nem tudok.
Ami a végét illeti: Bárhová is zuhan Kaidou, nem lennék meglepődve, ha ugyanoda, ahová Big Mom. Már ha még nem kaparta ki magát onnan.
Ugrás a fórumra: |