tudtam én, hogy lesz gear 5 múltkor meg álmodtam, csak nem ilyen formába
One Piece manga - Spoiler és annak megbeszélése
Ha tényleg annyira akarták azt a gyümölcsöt, akkor miért nem próbálták meg Luffy-t elkapni vagy megölni? Ez nekem teljesen fuck logic. És megvárom, hogy ki vagy mi az a Nika és miért lesz tőle Luffynak ilyen képessége... és Luffy gyümölcsébe belemagyarázni ezt a Zoan dolgot így ennyi idő után nekem nagyon furcsa.
Ez akkora hülyeség, már elnézést. Komolyan ennyi idő kellett ahhoz, hogy rájöjjön a Gorosei, hogy amúgy fosni kellene Luffy gyümölcsétől, mert az egy OP gyümölcs. Az egész most vesztette el a varázsát számomra. Pont azért bírtam ennyire Luffyt, mert egy kevésbé OP gyümölcsből mennyi mindent tudott kihozni kreativitással... Az meg, hogy nem is gumigyümölcsnek nevezik, sőt még Zoan is, kész. Poénkategória. Sosem tartottam Odát olyan mangakának, aki foggal-körömmel valamit be akar magyarázni meg nagyot akar mondani. Úgy tűnik a történet vége fele minden mangaka elkezdi fullba nyomni a kretént. A képek sajnos biztos, hogy valódiak és nem kamu. Már redditen is fent van a spoiler és azért ott annyira nem szoktak kamu dolgokat felrakosgatni a spoiler topicba.
Elmondtak, hogy a gyumije akkor veszélyes ha felébred amire eddig nagy esély nem volt ezért nem foglalkoztak vele. De mivel Kaiduval a harc elő hívhatja a gyumijenek az ébredését így muszáj volt lépniük. Mellesleg, hogy szerezzék meg a gyumit úgy, hogy közben eltitkolják, hogy miért kell nekik annyira? Az volt a céljuk, hogy úgy mint eddig ne ébredjen Fell mert akkor igazán veszélyes. Ha elkezdik őt a gyumije miatt keresni akkor nem csak a világ kormánynak kellene ráadásul mint látjátok csak azért mert elvesztette a gyumit Who’s who egyből börtönbe raktak peddig Shanksekkal szemben történt ami legyünk őszinték el éghető lett volna. Inkább az a igazán érdekes, hogy az ébredése olyan mint egy paramencia nem pedig mint egy zoané. Bár Marconal nem lehet tudni felébredt-e a gyumije.
Minden esetre nagyon meglepett Luffy ébredése. Mindenre gondoltam de iylenre nem.
VISZONT! Nagyon tetszik, nagyon kreatív.
(szerintem nagyon hasonló lett az ereje a DC Plastic Manéhez.)
Na most kezdődik a ,,valódi" harc. Brutális lesz.
És hála istennek a Goroseiről is lesz néhány momentum.
Nekem nagyon belemagyarázós szaga van a dolognak. Minden nagy One Piece rajongó évekig azt szajkozta azért ez a legjobb manga mert milyen logikus meg fel van építve minden... Nah ez innentől kezdve megdőlt.
Egy főhős számomra attól nagyszerű ha saját erejéből ér el dolgokat. Nem azért mert nála van a világ legerősebb dolga vagy képessége.
Eddig nem volt op a gyümölcse, kimondottan nehezen sajátította el vele a harcot, a gyümölcs nélküli testvérei folyton leverték. Így az hogy ébredés után op lesz a gyümölcs, semmit nem von le az eddigi eredményeiből, legalábbis számomra. A lényeg hogy maradjon az a gondtalan idióta aki eddig.
Az viszont tényleg elég gyatra hogy nem indítottak ellene hajtóvadászatot, ha akkora veszélyt jelent rájuk a gyümölcse. Hivatalosan persze nem a gyümölcse miatt, hanem mert hadat üzent a VKnak és megtámadott egy égi sárkányt. Az tökéletes ok lett volna akár több admirális utána küldésére is, példát kell statuálnunk mert "megszégyenült a VK és a Tengerészet".
Ne gyere már azzal légyszi, hogy a gyümölcs csak akkor veszélyes, ha felébred és erre nem volt semmi esély. Mint ha Luffy nem adott volna jelet erre a potenciális veszélyre? Meg úgy alapból D, ami nem elhanyagolható tényező. A Világkormány nagy nehezen megszerezné a gyümölcsöt, de Shanks ellopja. Egy kölyök megeszi a gyümölcsöt. Amióta Luffy kihajózott 1001 lehetőség lett volna megszerezni ezt a gyümölcsöt, még Marineford utáni beszélgetésük során sem tért ki Luffy gyümölcsére a Gorosei, utalást nem tettek rá, hogy milyen fontos lenne, vagy hogy meg kellene szerezni. Pont Kaido elleni csatában jut az eszükbe, hogy "hú, hát ez amúgy felébredhet, akkor baj van".
Az meg komolyan a legalja, amikor nem értünk valakivel egyet és ahelyett, hogy érvelnénk emojikkal reagálunk rá, próbáljuk ledegradálni. Azt még megértem, hogy egy dungeonlorddal ezen a szinten voltál. Nem is értem miért vagyok meglepődve, hiszen Magyarországon vagyunk, ahol az egyik fél emojival kommunikál óriásplakáton, a másik fél meg negál mindent, amit az előbbi mond. Csak akkor ne lepődj meg, hogy egyre jobban kihal a fórum, ha mindenkit elüldőzöl. Azért a one piece manga topic mostanában nem volt olyan aktív, mint régen. Erre is tolhatod a vicces meg ez fájt emojit.
Mélységesen sajnálom, hogy van magánéletem, és az esti teendőim során csak addig jutottam el, hogy kiröhögjem és fészpalmozzam azt a valamit, amit odafröcsögtél. Tényleg bocsánatodért esedezem, hogy nem az aktuális One Piece manga spoiler értékelése a legfontosabb és legsürgetőbb a mindennapjaimban. Hozzáteszem, én nem bánom, hogy kihaltabb az OP manga témája, mert az elmúlt kb. 1-1,5 évben mást se lehet itt látni, mint ítélkezést, fikázást, fröcsögést, és szinte minden esetben olyan módon van előadva, mintha már a következő sztoriban lennénk, nem pedig egy folyamatban lévőben. Hányinger, amit itt egyesek leművelnek, és btw láttam hogy itt ólálkodik az egyik főfinnyás, meg akartam várni az ő hisztijét is, mielőtt véleményt formálok.
Őszinte leszek: nekem se tetszik ez a Nika napisten dolog, de ha egy kicsit jobban belegondol az ember, és nem vakítja el a saját elképzeléseinek vagy elvárásainak zátonyra futása, akkor rájön, hogy igazából ott volt a levegőben. Ennek legékesebb bizonyítéka a Red Hawk, hisz a gumi nem generál lángokat. De azt mindenki elfogadta és bemagyarázta magának, hogy csak effekt. (Nyugi, még én is.) Ott van továbbá Luffy ábrázolása a két skypieai bulin, a gyors gyógyulás, beleértve a fog visszanövesztését Big Momnál, és nem mellesleg Shyarly látomásában Luffyt lángok közt ábrázolják. Az én véleményem szerint nem azt kellene hangoztatni, hogy seggből előrántott, meg hasonlók, hanem végiggondolni, hogy mik lehettek (ha voltak) az előjelei. Kizártnak tartom, hogy pont Oda ne tervezte volna ezt el jó előre.
Hogy a Gorousei miért nem intézkedett rá? Nem tudjuk. De ez nem jelenti azt, hogy nem fogjuk megtudni. Persze, nyilván ez se fog tetszeni nagy részeteknek, mert ha valami utólag derül ki, akkor az belemagyarázás. Pont most lektorálom a Skypiea arcot mangában, nyilván akkor ott is baromság volt az, hogy Noland milyen "koponya szemében" látta az aranyvárost. Az, hogy az ív végére kiderült, hogy miről van szó, az már belemagyarázás volt.
Nem tudom, nem értem, miért kell folyamatosan előre savazni a történetet. Többségetek már nem is élvezi a mangát, csak azért olvassa, hogy megtalálja a kákán is a csomót, aztán beírhassa ide, hogy ő mekkora megmondóember. Sajnálom, hogy idáig süllyedt a One Piece manga topik színvonala.
Köszönöm az elismerő szavakat, ha jól emlékszem, akkor mi egyáltalán nem beszéltünk egymással, ennek ellenére sikerült felállítanod egy diagnosztikát, hogy mekkora szar ember vagyok. Szerencsére nekem is van magánéletem, talán októberben írtam fórumra legutóbb, azelőtt is elég ritkán írogattam már. És nem, nem azért mert kétszer léptettek elő tavaly és el voltam havazva munkával is és még csak nem is azért, mert idén elvesztettem a munkámat a háború miatt, hanem, mert bármennyire is hihetetlen van önkritikám. Tisztában vagyok vele, hogy Tottoland óta kritikusabbak a hozzászólásaim és nem akartam elrontani mások élményét, vagy ahogy Te fogalmaztál a hisztimmel és a fröcsögésemmel. Főfinnyásnak azért nem tartom magam, mert például tavaly óta próbáltam változtatni magamon és a pozitív dolgokat mindig kiemeltem a fejezetekkel kapcsolatban, azért az erős túlzás, hogy állandóan negatív véleménnyel vagyok. Továbbá megmondóembernek sem tartom magam, soha nem gondoltam azt, hogy az én véleményem az irányadó, sokszor szerepel a hozzászólásaimban a 'szerintem' meg a hasonló varázsszavak, amikkel próbálom sugallni, hogy saját véleményről van szó, ergo nem ex cathedra kinyilatkoztatok valamit. Ha valamiben tévedtem, azt mindig elismertem.
Mindenesetre köszönöm szépen az egész eddigi munkátokat (és az ezutánit is), örülök, hogy a régi fejezetek publikálása is pörög tovább, illetve hogy mennek az egyéb próbálkozások a közösséggel (pl Discord). Viszont én innentől inkább nyugdíjazom magam (még ha talán nem is örökre), mert nekem ez a stílus volt az utolsó csepp most a pohárban. Annyi útravalót azért adnék Neked, hogy a személyeskedés és a degradálás is legalább annyira toxikus, mintha valaki leírja, hogy neki nem tetszett xy csavar.
Az a reddites poszt már olvashatatlan méretűre dúzzadt .
Ez a Nika-s dolog nekem is furcsa (erre volt egy teória, amit nem találok), viszont a Zoan dolgot eltudom fogadni, mint ahogy más rávilágított, hogy Luffy hasonlóan viselkedett, mint Chopper, hogy átváltozás után összement (yt: chibi luffy), ami később már nem történt meg.
Speciel a gumi ég és én azt hittem Luffy olyan gyorsan üt, hogy a gumi kigyulladt. Enel miért nem sebezte akkor Luffy-t? Akkor most, amilyen képességeket kitalál Nikának Oda azt Luffy megkapja? Amúgy ki vagy mi az a nika? Nike-re akar utalni a görög mitológiából? Nem hiszem, hogy a gumihoz sok köze van. Vagy szimplán azért nem hat Luffyra a dolog, mert egy isten gyümölcsét ette meg? Ha a gyümölcs miatt képes tűzre miért lehetett eddig megégetni? Nem értem én ezt az egészet. Ennyi erővel megehette volna a mindenható gyümölcsöt még az is hitelesebbnek hatna. Mindegy előbb megkéne tudni ki volt az a Nika és hogy lett "belőle démongyümölcs". Mert nekem eddig az jött le, hogy ő létező személy volt...
Nem az a baj ha leírja valaki a negatív véleményét, ahogy az se baj ha valaki emojival értékeli, hiszen azért van.
De erre személyeskedő hozzászólással válaszolni már az, aztán az egó miatt jön rá a szintén személyeskedő válasz, utána meg megy a sértődés, ami viszont már nevetséges.
A kritikusoknak meg akár feltűnt akár nem a One Piece már a kezdetektől egy hatalmas "baromság" tele van idiótasággal és mintha minden szereplőnek meglenne a préri farkas túlélő képessége (bolondos dallamok, ha nem ismerné valaki).
Én ezek tudatában ezeket teljesen elfogadva tökre imádom ezt a mangát, legfőképp mert egy vicces vígjáték, és véleményem szerint egy nagyon jól felépített világa van, még akkor is ha mások szerint ez nem így van.
Viszont Tapionnak igaza van abban hogy "mert az elmúlt kb. 1-1,5 évben mást se lehet itt látni, mint ítélkezést, fikázást". Amivel alapból nincs is baj, de mivel többször is nem értettem velük egyet korábban, és ez miatt burkoltan le lettem hülyézve, pont az miatt írok én is ritkábban már ide.
Azt meg végképp nem értem hogy ha valakinek annyira nem tetszik már a One Piece akkor miért erőlteti mégis? Mazochista vagy csak okot keres a trollkodásra? Akinek nem inge ne vegye magára.
Igen, így utólag nézve voltak jelei annak hogy nem a gumi Luffy gyümölcse, több olyan helyzet is volt amiből elvileg ki kellett volna jönnie a guminak, de mégse jött ki. A guminak meg mindegyik része nyúlik, így az ökle a talpa és a feje is, ráadásul nemhogy nem lángol, a tűz hatására elolvad és tönkre megy.
Így az hogy, valójában nem gumi gyümölcsöt evett sokkal értelmesebb, mint az hogy a gumi ilyen furcsaságokat csinál, amit egész könnyen elfogadott mindenki.
Az "új" gyümölcs képességeit meg nem tudom értékelni addig amíg nem kapok magyarázatot Odától
Egy tippem van arra is, hogy miért nem üldözték durván Luffyt a gyümölcs miatt, mégpedig hogy a Gorosei se tudta a dolgot. Amikor kérdezték Imet hogy kiknek kell eltűnni, lehet hogy csak akkor tudták meg a dolgot.
Persze ez csak az én tippem és véleményem, nem akarok megbántani vele senkit és bármilyen emojit elfogadok rá.
@kristofkristof: Tévedsz. Pont azért lepődtem meg az eredeti hozzászólásod csapongó stílusán, mert te meglátásom szerint az itt jelenlévő (sajnos csak) 2 olyan ember egyike vagy ebben a témában, aki rendszerint olvasóként vizsgálta a fejezeteket, nem pedig önjelölt mangakaként. Most azt láttam, hogy egy a többiekéhez hasonló, kákán a csomót hozzászólást írtál, és ez bennem csalódást keltett. Ezért emojiztam, és már fél mondatot megírtam a hsz-emből, de mennem kellett segíteni a kislányom altatásában, utána pedig már csak lefekvéskor jutottam a fórum közelébe. Ez idő alatt Te személyeskedni kezdtél, én pedig alkalmazkodtam a stílusodhoz.
Magadra vetted a főfinnyás kifejezést, de kár volt, mert nem rád gondoltam. A hozzászólásom utolsó szakaszát azért is különítettem el, mert az egy általános vélemény a topikról, és ezt továbbra is fenntartom. Ma reggel a kocsiban már azon gondolkodtam, hogy nyitok egy "One Piece manga - spoiler dühöngő" témát, ahová a szokásos brancs írogathat, úgy talán nem veszik el azon új látogatóink kedvét a hozzászólástól, akik neadjisten nem teljesen negatív véleménnyel vannak - egész pontosan nem a szőrszálakat hasogatják.
Hiei írta:
Ha tényleg annyira akarták azt a gyümölcsöt, akkor miért nem próbálták meg Luffy-t elkapni vagy megölni? Ez nekem teljesen fuck logic.
Jaeger írta:
azért ez a legjobb manga mert milyen logikus meg fel van építve minden... Nah ez innentől kezdve megdőlt.
Hiei írta:
Speciel a gumi ég és én azt hittem Luffy olyan gyorsan üt, hogy a gumi kigyulladt.
Hiei írta:
Enel miért nem sebezte akkor Luffy-t?
Hiei írta:
Akkor most, amilyen képességeket kitalál Nikának Oda azt Luffy megkapja?
Hiei írta:
Vagy szimplán azért nem hat Luffyra a dolog, mert egy isten gyümölcsét ette meg?
Hiei írta:
Ha a gyümölcs miatt képes tűzre miért lehetett eddig megégetni?
Hiei írta:
Nem értem én ezt az egészet.
Hiei írta:
Mindegy előbb megkéne tudni ki volt az a Nika és hogy lett "belőle démongyümölcs".
Ugrás a fórumra: |