Law az totál érthetetlen számomra. Ha jól szűrtem le, most először okozott belső sebzést Big Mom-nak. Mégegyszer megismétlem, MOST. Eddig mi a lószart csinált? Ő volt a gyertyatartója Kid-nek? Kaidou még egy Injection Shottol is vért köhögött, de a Mamán meg nem alkalmazott semmilyen technikát? De legalább az egész széria során most először történt arra példa, hogy valaki vért hánytatott az öreglánnyal.
Egyébként annak ellenére, hogy ezek a démongyümölcseik "Ébredése", hát nekem nem igazán tűnnek nagy számnak, legalábbis Katakuriéhoz vagy Doflamingoéhoz viszonyítva. Én alapvetően sem tartom az Ébredést akkora előrelépésnek, hogy Yonkout verjenek vele. Még Law ébredésétől nem is várnék olyan sokat, mert neki az alap technikái is meglehetősen jók. Sőt, nem is értem, hogy mitől lesz annyira különleges az Ébredése. Ezelőtt is voltak olyan technikái, amelyekkel az ellenfelét belülről támadta, ugye az eddigi legerősebb a Gamma Knife volt, amivel konkrétan szétcseszte Doflamingo belső szerveit.
Kid Ébredése bizonyára kellemetlen lehet annak tudatában, hogy Big Mom egy óriási mágnessé változott, és minden fém kacatot magához vonz, de máskülönben ezt sem tartom akkora aduásznak ahhoz, hogy a Mamát sarokba szorítsák. Eleve a fém és vas cuccok úgy sem fognak neki ártani kívülről, és ha elindulok azon a gondolatmeneten, hogy Law képességei nem működtek sem Kaidoun, sem Big Momon, mivel nagyon erős a Hakijuk, akkor ilyen erővel miért nem lehetne szimplán kiküszöbölni Kid képességét is azzal, hogy a Mama Hakija nagyon erős és ellenáll a mágnesességnek? Tudom, semmi párhuzam nincs a kettő között, viszont ez ugyanígy igaz Law esetére is.
Egész egyszerűen túl buta ez a harc. Big Mom olyan, mintha életében harcolt volna háromszor és azokat is utoljára 50 évvel ezelőtt nyomta le. Van vagy 2 szerencsétlen technikája/mozdulata, azokat ismételgeti, amik általában kimerülnek abban, hogy a fegyverét csapdossa az ellenfeleihez. Pediglen kurvára sok a potenciál a gyümölcsében. Arról nem is beszélve, hogy jól tudja, hogy két ellenféllel áll szemben, de mindig úgy viselkedik és úgy támad, mintha csak eggyel kellene harcolnia, miközben a másik a háta mögött simán megtámadja, mindenféle kockázat nélkül. És ebben az a legnevetségesebb, hogy neki voltaképpen "több szeme van", elvégre ott vannak a lelkecskéi, egészen pontosan 3 lelkecskéje, akik meg legalább annyira retardáltak lehetnek ezek szerint, mint ő. Abban sem vagyok biztos, hogy szerencsétlen egyáltalán használ-e Hakit, pedig ha jól rémlik, nem is olyan régen dőlt ki Page One egy szimpla nyaklevestől.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.