GyIK: Kérdések a projekt kiadásokkal kapcsolatban
GyIK (Gyakran Ismételt Kérdések) >Kérdések a projekt kiadásokkal kapcsolatban
 • Ha ajánlok nektek sorozatot, lefordítjátok?
 • Miért nem csoportosítjátok át a fordítókat a felfüggesztett projektekre?
 • Miért vannak felfüggesztett projektek?
 • Mikor lesz kiadva az X anime vagy X manga?
 • Ha ajánlok nektek sorozatot, lefordítjátok?

  Ajánlani lehet, de nem garantáljuk, hogy azt le is fogjuk fordítani belátható időn belül, mert az erőforrásaink végesek.  Miért nem csoportosítjátok át a fordítókat a felfüggesztett projektekre?

  Ha valaki elkezd fordítani egy sorozatot, de mondjuk nem tudja folytatni magánéleti gond, munka, stb. miatt; viszont jelzi, hogy amint megoldódtak a gondjai szeretne részt venni a folytatásban, akkor nem keresünk embert arra a projektre hiszen a fordítás egy hobbi és nem jó, ha mindenki belenyúl a másik munkájába. Ráadásul mindig az adott fordító "ért" legjobban az adott sorozathoz; ő tudja kinek milyen a stílusa, ki mennyit és hogy szokott beszélni, ezért érdemes megvárni hogy az adott fordító tudja folytatni a munkát a sorozattal és csak végső esetben kezdeményezünk átcsoportosítást, vagy tagfelvételt.

  Miért vannak felfüggesztett projektek?

  Minden projektre szervezünk egy kis csapatot, akik együtt dolgoznak. Anime esetén: Egy fordító, egy lektor és alkalomadtán egy formázó/videószerkesztő. Ha ebből a kis csapatból kiesik valaki (kevés szabadidő, magánéleti gond, megunja, stb.), akkor leáll a projekt, mert várnunk kell arra, hogy tudja folytatni. Vagy ha úgy dönt, hogy nem folytatja, akkor keresnünk kell embert aki beugrik helyette.

  Mivel rajongókból állunk és mindenki "ingyen" a saját szabadidejét felhasználva dolgozik, így általában sokkal nehezebb embert találni egy projekt befejezésére.

  Ha megoldódott a projekttel kapcsolatos problémánk, akkor a Megjelenések menüpontban újra fel fog tűnni aktív státusszal az átmenetileg leállított anime, vagy manga.

  Mikor lesz kiadva az X anime vagy X manga?

  Erre a célra hoztuk létra a Megjelenések menüpontot, ahol havi és ezen belül heti bontásban találhatjátok meg, hogy mi-mikor várható. Ennél pontosabban nem tudjuk behatárolni, hogy mi-mikor lesz kész, így az ezzel kapcsolatos kérdezősködés is felesleges.

  Ha olyan sorozat érdekel, amelyet korábban fordítottunk, de nem találod a listában akkor várj türelemmel, mert egyetlen egy projektet sem hagyunk abba, csak átmenetileg szüneteltetünk és éppen azon vagyunk, hogy a lehető leghamarabb tudjuk folytatni.