Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Csevegő
Könyvek, képregények
Syzygy
Sabaku írta:
Gaiman - Sandman Overture : ((


I know that feel sis. : (((

Sabaku írta:
Julian Jaynes - The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind


westworld pls : ((
(amúgy ez érdekel szóval a barterbe rakd be ezt is majd)
 
Capac
Kiéhezettek

Imádom a disztopikus, posztapokaliptikus, zombis/fertőzöttes filmeket és könyveket, ez tudott. A tavaly bemutatott Kiéhezettek című film után biztos voltam benne, hogy megveszem a könyvet, mert ez a kevert The Last of Us, Holtak Napja, 28 Nappal Később, Legenda Vagyok stílus nagyon bejött nekem. A filmet nagyon alul pontozták, mert szerintem évek óta nem volt ilyen jó, tökös scifi horror. És hogy mi a helyzet a könyvvel? Na bazd, az basz!

A történet:

A sztori az "összeomlás" utáni angliában játszódik, ahol az emberek rettegnek, és magasan védett erődvárosok mögé bújnak. A történet szerint 20 évvel ezelőtt kitört egy új vírus, ami agyatlan gombázókká, kiéhezettekké változtatta az embereket. Ahogy ezután az lenni szokott, a modern társadalom összeroppant, milliárdok haltak meg, vagy váltak kiéhezetté, az emberiség meg majdnem ment a levesbe. Eltelt 20 év, még mindig nincs meg a gyógymód, ezért az angol kormány titokban gyerekeken kisérletezik, akik már a vírussal a szervezetükben jöttek a világra, de ők maguk csak bizonyos ingerek hatására produkálják a tüneteket. Ilyen inger pl az emberi izzadtsággal levegőbe kerülő hormonok szaga. Amíg ezt a szagot nem érzik addig átlag kölykök. Játszanak, PistikeHD4K420 néven jutyub csatornákat csinálnak, ahová Minecraft videókat töltenek fel. Ezeken a gyerekeken kisérletezik a kormány a szigorúan titkos földalatti bunkerben. Próbálnak rájönni, hogy vajon miért másak ezek az "alanyok", mint a többi kiéhezett, és talán bennük van-e a gyógymód a vírusra. Random időközönként a főorvos, Dr. Caldwell, gyerekeket visz el, hogy fölszeletelje az agyukat, persze nem találja meg a gyógymódot. Ekkor jön a képbe, Melanie, a főszereplő, mert ő az összes többi gyereknél okosabb, tehát őt kell fölboncolni. El is viszi, de ekkor megtámadják a bázist, és megölnek szinte mindenkit. Egy kis csapat azonban túléli, és elindulnak a vadonon át, hogy visszajussanak a biztonságos civilizációba. Innentől spoiler.
Na, a sztori kibaszott jól van fölvezetve, az embertelen körülmények közt, ridegen tartott gyerekek megteremtik az alap légkört. A történetvezetés nagyon jó. Az első oldal után nem tudod letenni a könyvet, mert mindig újít valami megrázót. A szétvert anglia brutálisnak hat, de igyekeznek végig árnyaltan, a háttérben tartani, hiszen nem az áll a középpontban, hanem Melanie lassan öntudatra ébredése, és Dr.Caldwell van a központban. Legalábbis szerintem. Szóval a sztori kikúrt jó. És tudjátok mi jó még? Hogy végre teljesen elhagyták a kötelező szerelmi szálat. Pontosan. Hiszen ezen műfaj mindig megköveteli a szerelmet, de a legtöbbször csak púp a sztori hátán, a cselekményt sosem viszi előrébb. Itt szerencsére teljesen kihagyták, és ezer köszönet érte az írónak.

A karakterek:

A főszereplő Melanie, aki ő maga sem tudja, hogy micsoda, a könyv végére teljes fejlődésen megy keresztül.
Helen Justineau, Melanie védelmezője. Ő mindig a legjobbat akarja a kislánynak, és képes föláldozni az életét érte.
Dr. Caroline Caldwell, az illetékes főorvos. Racionális, realista, csak az emberiség javát tartja a szeme előtt. Emiatt teljesen érzéketlenné vált, mert csak úgy képes megtenni azt, amit meg kell tennie.
Parks őrmester, a helyi keményfejű katona, aki gyűlöli a kiéhezetteket, a kölyköket, Melaniet, és amúgy mindenkit. De sosem adja fel, a legvégsőkig küzd.
Gallagher közlegény, a naív, bátortalan katona.

Szóval, a karakterek nagyon jók, tökéletesen bele illenek a könyv légkörébe. Nincsenek túlságosan mélyítve,de sok részletet megtudunk az életükről, hogy könnyebben elfogadhassuk őket. Mindegyik hordoz magában jót is, és rosszat is, és mindannyian átesnek némi fejlődésen.

Végül, a könyv mint mondtam, az első oldalaktól kezdve leköt, a brutális, és elkeseredett története sokszor okoz keményebb pillanatokat. Vannak benne üresjáratok, de ezek is fel vannak töltve érdekes beszélgetésekkel arról, hogy valójában mi is a vírus, mik a fertőzöttek, mi a 42. Nem tökéletes a könyv, vannak hibái, de bőven fogyasztható, és többször is újra lehet olvasni.


"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Coelho
http://cdn.wallgi...ac7f17.gif

Gdat meccsek előtt az ellenfeleivel. :D

szerk.: bocs, szar az egerem és nem mindig oda kattint, ahová akartam - így került ide a vicc topic helyett ez a komment :ehh
Szerkesztette: Coelho - 2017.04.12. 22:43
 
vegel2014
Elolvastam Robert Jordan Az Idő Kereke könyvsorozatának A Világ Szeme névre hallgató kötetét.

Ember ez a könyv valami eszméletlen. Már nagyon régóta szemezek ezzel a sorozattal és úgy döntöttem hogy egye-fene megveszem és ha tetszik folytatom, ha nem akkor nem. Azt kell hogy mondjam, hogy tetszett. :)

Az alapelve(Spoileressen): A világ alapja az idő kereke ami szövi a mintát és ez a minta maga az életünk is. Viszont évezredekkel ezelőtt Balzamon a Sötét Úr ( Az ördög megfelelője) ősze akarta ezt törni és ezzel véget vetni a világnak. Csaták folytán sikerült ezt megakadályozni és elzárták Balzamont és a követőit egy mágikus börtönbe amit az as sadei-ok készítettek. Ezek a varázslok az Egyetlen hatalomból nyerik az erőt aminek két fele van a férfi és a női ( valamint ez forgassa a kereket is) Balzamon meg tudta rontani ennek az erőnek a férfi felét és ennek hála minden férfi mágus megőrül és megöl minden számára fontos személyt. Ezért a női mágusok megkeresik és meg is ölik őket ezáltal sokakat megmentve.

Nos ez csak a múlt :) most jön a jelen :)

Emondmezőn járunk ahol épp ünnepség készül.(Bell Tine) Rand alThor és apja egy közeli tanyáról megy épp és a faluba igyekeznek amikor Rand egy furcsa fekete köpenyes alakra figyel fel aki épp őket nézi, majd el is tűnik. Mikor beér a faluba elmeséli az esetet barátainak Mat-nak és Parrin-nek. Kiderül hogy ők is átélték ugyan ezt és aggodnak. Mikor Rand és apja hazatér a tanyára furcsa szörnyek tőrnek rájuk és épp hogy sikerül túlélniük. Randék visszamenekülnek a faluba és kiderül hogy a szörnyek ott is jártak, de a faluban épp áthaladóban lévő as sadei megmentette azt. A mágus furcsa dolgokat mond a főhősünknek és azt mondja hogy vele kell tartania mert őt és a barátait keresik a szörnyek. Rand egy kis vonakodás után elhiszi és az as sadei-al tart. A barátai valamint a falu polgármesterének lánya és egyben Rand szerelme is velük tart (Egwene) valamint a faluban szintén csak áthaladóban lévő mutatványos is(Tom Merilin) később csatlakozik hozzájuk a falu fiatal javasasszonya is. És ezek után jön a bonyodalom. :)

Vélemény:

Eleinte nem fogott meg. Jordan igen hószú tájleírásokkal bombáz már az első oldalakon és egy kicsit fáraszto hogy még meg sem ismerted a főhőst már tudod hogy hol nő a legjobban a kukorica. De a karakterek sem igazán tudnak igazán kibontakozni addig amíg csak a főhős szemével látjuk őket. Később mikor megkapták a karakterek a maguk kis fejezetét meg is szerettem őket és idővel a tájleírások is igen élvezhetőkké váltak. A könyvsorozat nagyon hosszú (14 kötet) és így az első után nem igazán lehet véleményt írni,de szerintem egy a Tűz és a Jég dala minőségi műről van itt szó.
Nos alig várom hogy megkaparintsam a következő kötetet ami a Nagy Hajtóvadászat néven fut és a leírás alapján legalább olyan jó lesz mint ez volt. :)
Szerkesztette: vegel2014 - 2017.04.13. 14:48
 
Aes Sedai
Hát én mind a 14et olvastam legalább kétszer, és azt kell mondjam, jól választottál. A közepe fele azért lesz pár szarabb rész meg kötet. De összességében így is nagyon jó a cucc.
 
vegel2014
Aes Sedai

Így a nevedet nézve látszik hogy szereted a sorozatot. :)

Hallottam, hogy a közepénél egy kicsit unalmasabb, de nem baj engem a lassabb kicsit unalmasabb részek is lekötnek ha egy fantasztikus világban játszódik. Azt is halottam, hogy az utolsó három könyvet már más írta meg a szerző halála miatt, de állítólag ő is jól hozza a világ stílusát.
Azért kezdtem bele a sorozatba mert kb 98 százalékban jót halottam róla. :) Mindig utána szoktam járni a könyveknek, hogy jók-e mielőtt megveszem őket és eddig csak egyszer vettem rosszat ( Beavatott széria( na az egy kupac ...)) Egyébként sokan írták, hogy hajaz a gyűrűk urára és ez igaz is de engem egyáltalán nem zavart és a végére el is tűntek belőle a hasonló elemek.
Egyébként az igaz, hogy a női karakterek nem olyan jók? Azt hallottam de nekem eddig tetszenek ( főként a hercegnő és Egwene)
 
Sasha
És immáron finish, megrendelésem leadva - a számlálás elkezdődött.
https://www.szuki...03200.html
Már alig várom, hogy ezek a könyvek is megérkezzenek. Már azt se tudom, hogy a sok Warhammer és Warcraft könyv után őket hova tegyem. A képregényekről nem is beszélve.


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
vegel2014
Folytattam Robert Jordan könyvsorozatát és a soron következő kötet a Nagy Hajtóvadászat volt

A kommentem rengeteg spoilert tartalmaz

Történet


Nos ugyebár az előző könyv Fal Daraban lett vége és Moiranne megbizonyosodott, hogy Rand az Újjászületett Sárkány. Ebben a könyvben Moirannne elmondta Randnak a dolgot, de az beijedt és elutasította. Később Fal Dalába enyészek,trallokok és árnybarátok törtek be és ellopták Mat tőrét és az előző részben megtalált Valere kürtjét. Rand Mat,Loial,Perrin,Hurrin és Ingtar társaságában vissza akarják szerezni a kürtőt Padan Faintol akinél épp van. Út közben Rand,Loial és Hurrin elszakadnak a többiektől egy portálkő miatt és egy párhuzamos világba kerültek, ahol találkoztak Serenevel aki egy nagyon rejtélyes csaj. Vissza sikerül jutniuk a való világba és vissza szerzik a Kürtőt és a tőrt , de hamar újra ellopják azokat. Serene rejtélyesen eltűnik és nem tudni, hogy hova. Pont mikor ellopták a tárgyakat akkor találkoznak Ingtarral és a csapatával és egy ogier stedingbe mennek, hogy az által eljussanak, oda ahova a rablók is mentek. Mikor újra használják a portálkövet Tomafőre kerülnek ahova Sas Sárny Arthur leszármazottai épp visszatértek és terrorizálják a jó népet. Rand és csapata egy városban találja meg a kürtőt és a tőrt. Rand nagy megdöbbenésere Egwene szintén a városban van. Egwene rabságba van esve egy Fekete Ajahba tartozó nő árulása miatt és barátnői Min, Elayne és Nyinave( nem tudom pont, hogy hogyan is írják a nevét) meg akarják menteni. A mentő akcsiolyuk sikeres volt,de Rand ezt nem tudja és nehéz szívvel, de ott hagyta Egwenét a városban. Út közben felfigyelnek rájuk a katonák és Rand nagy meglepetésére Ingtar bevallja, hogy árnybarát volt. Hogy megmentse magát a szégyentől és a becstelenségtől Ingtar feláldozza magát és feltartja az ellenséget. Randék kijutnak a városból , de az ellenségek feléjük tartanak valamint a másik irányban Fehérkőpenyesek vannak. Utolsó esélyként Mat megfújja a kürtőt és megjelenik annak hatására Sasszárny Arthur és a korok hősei. A hősökkel lovagolnak a főhősök is, de Rand ősze találkozik Balzamonnal. Megküzdenek és Rand meg is nyeri a csatát, de súlyos sebesülést szerez. Min talál rá a félholt Randre és gondoskodik rolla, hogy ne dobja fel a bakancsot. Megjelenik Min előtt Selene aki elmondja, hogy ő igazából Lanfear az egyik kitaszított és azt is, hogy Rand az övé lesz. Ezek után újra eltűnik. Mikor Rand felébred Moirannet találja a szobában aki elmondja, hogy a csatáját Balzamonnal mindenki látta mert a csata az égen folyt. Rand elfogadja végre, hogy ki is ő valolyában és a társai hűséget fogadnak neki. A lányok Min kivételével, de Mattal együtt Tar Valonba tartanak vissza.
Vége


Vélemény


Az eleje mikor Rand bujkált és megsértette a barátjait nekem nem nagyon tetszett mivel úgyis tudtam, hogy meg fogják találni. Ezen kívül minden más nagyon jó volt. Rengeteg új karakter jelent meg és a régiek is visszatértek nagy örömömre. :) A cselekmény fordulatos és izgalmas, néhol szívszorító, néhol pedig vicces.A lezárása pedig ütős, ahogy kell.
Alig várom megint csak, hogy folytathassam a kalandot.Aminek a címe pedig az, hogy Az Újjászületett Sárkány
Még találkozunk. :)
 
Aes Sedai
Az Újjászületett Sárkány talán az egész ciklus legjobb kötete. Szóval, hajrá :)
 
vegel2014
Ennek őrülők.:) Alig várom,hogy megvehessem. :)
 
Capac
Babilon Hamvai

Megérkezett, elolvastam és hááááát... eléggé vegyesek az érzéseim a könnyvel kapcsolatban. Kicsit overused kifejezéssel élve, nem rossz, de a jó nem ilyen. Az viszont pozitívum, hogy a dögunalmas 5. könyvhöz képest érezhetően gyorsabbak a történések, és érdekesebbek is.

A sztori rögtön ott kezdődik, ahol az előző résznél abba maradt. Marco Inaros üveggé olvasztotta a Föld felszínét, ahol most vulkanikus tél uralkodik és milliárdok haltak meg, közben a Szabad Hadiflotta totális uralma alatt tartja az Övet, a Gyűrűt és benne a Medina állomást.A Föld azt sem tudja, hogy mihez kezdjen magával, közben a Marson lassan véget ér a polgárháború és megpróbálnak kezdeni valamit a pár ellopott csatahajóval.
A könyv nem szarozik a karakterekkel, kézhez kapunk szinte mindenkit, akiket megismertünk az 1. résztől kezdve és akik nem haltak meg. A Roci alap legénységén, Avasaralán, Bobbien kívül itt van Clarissa, Michio Pa (a Behemót első tisztje volt a 3. részben), Prax, Anne, Fred, Anderson Dawes stb stb és újnak megkapjuk Naomi tard fiát, Filipet, Marcot és valami random seggfejet a Medináról. Viszont, egyvalakitől el kell majd búcsúznunk, egy olyan szereplőtől, aki az eleje óta szerves részét képzi a világnak : (((
A sztori sem baszakodik, rögtön a mélyvízbe dob minket. Mielőtt bárki elkezdene meredezni a protomolekua részre, előre szólok, hogy egy büdös említés sem lesz erről a könyvben.
Az egész könyv kizárólag Marco Inaros elleni harcról fog szólni, cserébe kibaszottul fog darálni. Lesznek itt csaták a Pallason, a Ceresen, a Medinán, a Gyűrűben, a Ganymedesen. Ebben az egy könyvben több hajót fognak elpusztítani, mint eddig a teljes szériában együtt véve.
Szóval a történéssel nincs is gond. De akkor miért nem jó a mű?
Azért, mert retek sok karakter van benne, viszont a fele ezeknek totál érdektelen. Prax, Filip, sztorija nyugodtan átlapozható. Előbbivel semmi nem történik, utóbbi meg annyira rohadtul idegesítő, hogy már idegből is kitépnék minden olyan oldalt, amin rajta van a neve. Teljesen fölösleges szál, egyáltalán nem lehet azonosulni a karakterével, cserébe fullretard és idegesítő.

A csapongó sztori és a szar karakterek miatt ez a könyv sem akar jobb lenni, mint a Kalibán Háborúja, de már kezd kilábalni a posványból, és magában hordozza annak a lehetőségnek a csíráját, hogy talán újra jobb lehet, mint az erős közepes.
Még egy gondolat:
Összegezve sajnos a Térség mostanra eljutott arra a szintre, hogy nem több egy nagyon jól hangzó asztrofizikai szakkifejezésekkel és felemás sztorival és karakterekkel rendelkező széria. Továbbra jó olvasmány, de koránt szincs már meg benne az a misztikus fátyol szerű, a jelenkor társadalmára is jellemző kikacsintásokkal átszőtt sztori, azzal a mélységgel és beláthatatlan térrel, amitől a Térség az, ami. Meg van még benne a potenciál, hogy jó legyen és nagyon remélem, hogy ismét jó is lesz.


"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Aes Sedai
Hát azt hiszem mindenképpen újra kell olvasni az előzményeket, legalább a 4-5öt, mert nekem pl. lövésem sincs már ki az az Inaros, csak rémlik, hogy valami gonosz volt. A többi névre viszont emlékszem, sajnos Filipre is. Nekem sokkal jobban tetszett az 5. mint neked, de a Filipes nyafogós szál nekem is uncsi volt. A sok űrcsata engem amúgy sok mindenért kárpótol majd, mert én emiatt szerettem meg anno az SF műfajt, és ez az amit manapság a még amúgy jó könyvekből/filmekből is kispórolnak. De azért az, hogy semmi előrelépés a protomolekula ügyében, az idegesítő.

Ettől függetlenül, abból kiindulva, hogy nekem az 5. is jobban tetszett, mint neked bízok abban hogy ez is jobban fog. Plusz ugye nálam Clarissa esetében ugyanaz a fonboy hangulat van, mint pl. Sansa, Beth, stb. emiatt azért nyilván érdekesebb lesz számomra az egész.
 
Capac
Clarissa például sok figyelmet kap, főleg Holden belső monológjaiban, amikben nem tudja eldönteni, hogy elfogadja-e, vagy sem-e xD
Viszont a csaj maga nekem most már sokkal szimpibb, mint az Abaddon Kapujában, mert nem annyira őrült, hanem inkább viccesen őrült.


"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Aes Sedai
Na kiolvastam a Babilon Hamvait.

Hát ez elég felemás lett. Jók voltak a harcok benne, de azért egy nagy időhúzás volt az egész valahol. Ez a Szabad Hadiflotta legalább teljesen a szíriai "mérsékelt felkelőkről" lett mintázva.

Botrányosan kevés Clarissa akció volt benne, így kb. semmi értelme nem volt bevenni a főszereplők közé. Mondjuk Bobbie-nak is csak kicsit jutott több szerep.

Igazából a legnagyobb baj tényleg az volt, hogy a fősztoriról (ufók, protomolekula, új bolygók stb.) alig esett szó, az egész a filler csetepatéról szólt. Az meg már szinte halálosan idegesítő volt, hogy amikor a dialógusokban véletlenül rá terelődött a szó ezekre a lényeges dolgokra, szinte már feltűnően terelődött el a téma azonnal. Pl. a Laconiát és az azt elfoglaló Duerte admirálist (aki így látatlanba is az egyik legérdekesebb gonosz karakternek tűnik), azért sokszor emlegették, de amint kiderült volna valami, a legbanálisabb módon szakadt meg a beszélgetés.

Plusz nagyon fáj, hogy a epilógus ilyen lett. Pedig a Térségben ezek jók szoktak lenni, mindig van valami cliffhanger, mint pl. Sauveterre kapitány fejezete az 5. rész végén. Ehhez képest most valami teljesen érdektelen hülyeség volt Annával. Azt az idióta bölcselkedést ami ott ment azóta se tudom hova tenni. Remélem csak viccnek szánták, és nem kezdik el filozófusnak hinni magukat a szerzők, mert az valami kibaszottul irritáló és a történettől nagyon idegen lenne. Ez egy űropera, maradjanak is ennél, ilyet tudnak írni jót, másmilyet meg nem.

TL;DR: továbbra is meg fogom venni az új köteteket négyezerért, mert megérdemli ez a sorozat, de azért nem bánnám, ha végre visszatérnének a kiindulóponthoz. A következő részben idegeneket akarok, nem is keveset. Meg sok Clarissát.

http://expanse.wi...range_Dogs

Ezt adnák inkább ki magyarul. Kb. több köze van a fősztorihoz, mint az egész 5. könyvnek.
Szerkesztette: Aes Sedai - 2017.09.04. 11:09
 
Capac
Az 5. rész epilógusát megmagyarázta Naomi, amikor rektelte Marco Inaros teljes flottáját. Szerintem akkor arról a mechanizmusról beszélt, ami hajókat evett.

Amúgy egyet értek veled. Túl sok volt az elmúlt két könyvben az övbéli szarakodás, bőven elfért volna az egész egy könyvben úgy, hogy még helyet is adnak az ősi fenyegetésnek.
Clarissát meg nem vették be a fő gárdába. Inkább olyan volt, mint Prax. Még ha úgy is beszéltek róla, mint a csapat tagja. ő továbbra is csak egy megtűrt személy, akit egyedül maximum csak Amos kedvel, vagy ki tudja mit érez iránta.

Ja, a 7. rész címe Persepolis Rising lesz, és decemberben fogják kiadni. Hozzánk ez valamikor a tavasz vége/nyár eleje körül fog megérkezni, kb mint a Babilon Hamvai.
A Perszepolisz elég beszédes név, tömören anno egy vallási és kulturális központ volt, a mai Irán területén. A pusztulását Nagy Sándor idézte elő a hódításai alatt. A könyv címéből én arra mernék következtetni, hogy arról fog szólni a sztori, hogy megalapították az új szövetséget, viszont a kapukon túlról már elkezdenek ide áramlani a szarságok. De ez csak az én véleményem.


"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Ugrás a fórumra: