Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Csevegő
Én topic
Jon
Ez nagyon szép Heni (bár azt gondolom, hogy magáról mindenki elfogultan gondolkodik, de akkor is), nem is hibáztattalak semmiért. Nem te tehetsz arról, hogy milyen emberekkel vagy körülvéve.
Csupán annyit mondtam, hogy az élet így nem teljes, legalábbis szerintem nem. Azt nem tudom, hogy mit kéne tegyél, hogy több legyen, nem is tudom, hogy akarsz-e többet, nem ismerlek, szinte semennyire. Csak arra a mondatra reagáltam, miszerint senkire nem támaszkodhat az ember, csak magára, ami ha így van, akkor az szerintem szomorú. Nem elítélendő, (sőt), csak... szomorú. Sajnálom, ha így van/volt, bárkinek.

(Persze itt bejön az is, hogy szerintem talán a barátok és a család, meg bármilyen más személy sem töltheti be az életet teljesen, de ez már más téma.)


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Sasha
Talán a "teljes élet" kérdésének megválaszolása abban gyökerezik, hogy neked milyen céljaid, vágyaid vannak, hogy éled az életed s hogy az első kettőből miket tudsz megvalósítani.

Példa
Példának elővehetjük mondjuk a gazdagokat is. Lehet hogy bármit megvehetnek, bárhova eljuthatnak, de ha végezetül boldogtalanul halnak meg (valahány), mert igaz barátaik nincsenek és nem biztos hogy más örömöket megtapasztalhatnak az életben, amik nem "vásárolhatók", akkor kijelenthetjük, hogy nem élt teljes életet, mert nem volt meg mindene, amit igazán akart és itt mindegy, hogy amíg élt, világot látott, sok mindent kipróbált, sok "mindene volt" - mire ment vele, ha szomorúan élt és magányosan? Utóbbi érzet is akkor áll fenn, ha igényed van a társaságra, barátra, családra.

Míg lehet, hogy másnak nem ezek az igényei.

Végezetül mindenki a saját életét éli és az ő helyébe nem tudhatod, nem érezheted, hogy ő teljes életként éli meg-e az övét vagy sem. Csak magadhoz tudsz viszonyítani és a saját érzelmeiddel reflektálni a helyzetére.Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Jon
Fölösleges ezekre használni a spoiler-eket. Arra való, amire a neve utal.
Az utolsó mondatot teljesen igaz, de én úgy gondolom, hogy az emberek nagy többségének hasonló vágyai vannak, még ha azok el is vannak temetve, jó mélyre, és be vannak tömve minden hülyeséggel-nem hülyeséggel.

Itt az a kérdés, hogy mik azok a vágyak.
(Persze itt bejön az is, hogy szerintem talán a barátok és a család, meg bármilyen más személy sem töltheti be az életet teljesen, de ez már más téma.)

Itt arra akartam utalni, hogy a lelkedet önmagában egy ember sem tudja betölteni, mert az ember többre született- igen, magyarul Istenre gondoltam.
Szerk.: Ez persze tudom, hogy hit kérdése. Egy ateistának ez hülyeség, vagy valami hasonló. Nem akarok most erről vitatkozni, ha lehet :D
Szerkesztette: Jon - 2017.09.13. 17:20


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Sasha
Ez persze tudom, hogy hit kérdése. Egy ateistának ez hülyeség, vagy valami hasonló. Nem akarok most erről vitatkozni, ha lehet

Sokféle emberrel beszéltem már. Rengeteg arcát láttam már a hitnek rajtuk keresztül/általuk. Én személy szerint nem pocskondiázom egyiket se. Tisztelem mindenki nézetét és nem utálom ki azért, amit gondol (akkor is, ha az illető fordított helyzetben felém teljesen másképp viszonyul). Anya is hisz egy Istenben (már), s számára Isten a saját Lelke.

Itt arra akartam utalni, hogy a lelkedet önmagában egy ember sem tudja betölteni

Ma kaptam egy levelet az egyik exemtől, aki a hosszú eltelt évek ellenére is már-már Istennőként tekint rám. Én pedig nem győzöm megpróbálni rávezetni arra, hogy próbáljon saját lábra állni és erőt venni magán. Úgy állítja be a szenvedését, mintha ez már eleve elrendelt dolog lenne, amin nem változtathat. Ez szerintem hülyeség. Felfogásról, tettekről, érzelmekről beszélünk. Annyi példát felhoztam neki, annyi labdát visszadobtam, mégse tanul belőle. Én csak remélni tudom, hogy lesz saját élete. Illetve... ez is az övé. Viszont önmagát gyötri és ezzel a felfogásával, hozzáállásával csak a boldogságtól fosztja meg magát, semmi több. Azzal pedig nem segít senkin, hogy "új esélyért" könyörög, hogy jóvátegye a dolgokat (? - ezt a részt sem értem, hisz én tökéletesen jól érzem magam, nekem nem tud ártani, biztos tudja már, miket rontott el de ez még nem azt jelenti, hogy jóvá kell tennie). Lényegében feltettem neki egy kérdést is ehhez a részhez, hogy: Biztos, hogy őt az érdekli, hogy "nekem tegyen jóvá" bármit is és nem-e az, hogy a saját örömét érje el újra? Rendkívül átlátszó, hogy milyen vehemenciával próbál belém kapaszkodni - ezért is lett elegem. És én sose köntörfalaztam senkinek, így már a kapcsolat alatt is számtalanszor ismételgettem, hogy mi az, amit nem fogok sokáig tűrni sőt, segíteni is próbáltam, pedig itt pláne nem volt könnyű akkor a helyzet.
Szerkesztette: Sasha - 2017.09.13. 17:52


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Jon
Sasha írta:
Tisztelem mindenki nézetét és nem utálom ki azért, amit gondol (akkor is, ha az illető fordított helyzetben felém teljesen másképp viszonyul). Anya is hisz egy Istenben (már), s számára Isten a saját Lelke.

Ez becsülendő. Anyukád meg... hát, ebbe most megintcsak, ne menjünk bele, azt hiszem.

(Heni az exéről)
Ma kaptam egy levelet az egyik exemtől, aki a hosszú eltelt évek ellenére is már-már Istennőként tekint rám. Én pedig nem győzöm megpróbálni rávezetni arra, hogy próbáljon saját lábra állni és erőt venni magán. Úgy állítja be a szenvedését, mintha ez már eleve elrendelt dolog lenne, amin nem változtathat. ... Én csak remélni tudom, hogy lesz saját élete. Illetve... ez is az övé. Viszont önmagát gyötri és ezzel a felfogásával, hozzáállásával csak a boldogságtól fosztja meg magát, semmi több.


(Korábban Heni Micsudinak)
Mert amúgy kinek csinálod? Nem inkább magadért kellene?
...
Nagyon nagy akadály az, ha te más embertől várod, hogy előre toljon és hajrázzon téged (és ezen is lehet változtatni, ha akar az ember!), amikor fel lehet nőni és kiállni, küzdeni magadért.
...
Te egyébként is notóriusan próbáltál kapaszkodni mindig valakibe, annak ellenére, hogy talán feltűnt már, hogy ezzel csak magadnak ártasz. Aztán ha szóba kerül, jön a kifogás, amit még el is hiszel magadnak.
...

(Capac a másik topicban)
Capac írta:
akkor meg amiatt siránkozna, hogy az exe 1500 km-s hatósugarán belül van és hogy mennyire tönkretette.


.....
OMG, Micsudi Heni exe :O :O :O
Kész, összeállt a kirakós. Most már értem szegény Micsudit is, meg Henit is :nee


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Sasha
Hűha. Szépen összetettél egy képet és valóban, így belegondolva tényleg olyan, mintha egymásról beszélnénk. Afelől viszont megnyugtatlak, hogy a pasas végül is nem Micsudi. :D Beismerem, ez tényleg érdekes szituáció, de egy egészen más. A levél küldője amúgy 6 évvel idősebb tőle.

Viszont így van időm azon agyalni unalmamba, hogy ha a fiktív szerelmeimmel össze tudnék jönni, melyik hagyna a legtovább életben, vagy kivel hogy jönnék ki. Néha izgalmasabb is, mint a köznapi dolgokon filózni. :ehh Hiába - jó időtöltés. Egész érdekes magánéleti képeket sikerül így összerakni. Ikszdé


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Jon
Nyilván nem, ez teljesen egyértelmű :ehh


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Micsudi
Ez Kiba tetszik hogy ez mennyire egybevág de közben mennyire nem így van :D Jon gondolkoztál már a nyomozói pályán :D Különben Heni nagyon jókis csaj de szerencsére nem az exem :D Bár még lehetsz Heni :D Nyitott vagyok mindenre XD Viccen kívül Mostanában nem hoztam szóba exeimet. És habár most volt egy negatív periódusom igyekszem tenni a dolgomat. Különben igen tudom másoktól teszem függővé magamat. Dolgozom az ügyön.
 
Sasha
de szerencsére nem az exem

Kezdhetted volna úgy is, hogy álmaim egyik exe! Hah? Anti-micsudis lenne nem igaz?

Egyébként bármit ki lehetne jelenteni. Még mindig néhány exem bombázása alatt állok és meglep, hogy a leglekezelőbb mondataim ellenére se tágítanak. Ráadásul újabban az is kiderült, hogy az egyik szó szerint lejött debbe egy nap, hogy beálljon egy fa alá és meglessen, ahogy kutyát sétáltatok. :ehh


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Micsudi
Csak a bombázókat bombázzák szóval legyén mán bódog :D ;) Ellenben ez a srác ha csak ezért utazott le akkor az creapy as fuck.
 
Jon
Minden Sashához és az ő dolgaihoz kapcsolatos komment törölve. És mostantól törölve is lesznek.
Sasha- mostantól tilos a témát felhoznod nyilvánosan. Az egyik dolog az, hogy nem szeretném, ha ilyenekkel foglalkoznánk,
a másik meg az, hogy semmi értelme nincs linkelgetned meg sztorizgatnod, hacsak nem direkt az a célod, hogy provokálj másokat.
Akárhogy is, a téma tilos. Ha megszeged, azért felfüggesztés jár.
Moderátori.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Sasha
Rápillantottam egy másik fórumon lévő profilomra, amit hamarosan átszerkeszteni kívánok. Aztán, mivel annyira nagy rajongója vagyok önmagamnak átolvasgattam az "Inkább X, mint..." részlegem.

Inkább energia ital, mint kávé.
Inkább nyár, mint tél.
Inkább zene, mint másokkal való beszélgetés.
Inkább munka, mint iskola.
Inkább edzés, mint nassolás.
Inkább semmi alvás, mint kevés.
Inkább tank/fighter/assassin, mint priest/mage.
Inkább "harci kutya", mint öleb.
Inkább közgyűlölt, mint univerzális seggnyaló.
Inkább ég/levegő, mint víz.
Inkább könyv, mint film.
Inkább elektronikus hangeffektek, mint üres, sablon dalszövegek.
Inkább győzelem, mint feladás.
Inkább öntörvényűség, mint rabiga mások elvárása által.
Inkább a saját belátásom szerinti legjobb út, mint a mások által kitaposott, vélt "helyes".
Inkább éjszaka, mint nappal.
Inkább hús, mint zöldség és gyümölcs.
Inkább töltőtoll, mint ceruza.
Inkább önostorozás, mint önsajnáltatás.
Inkább tervezés és rögtönzés, mint rögtönzés vagy tervezés.

Újak/régiek, nektek van hasonló listátok? Hogyan jellemeznétek magatokat ilyen formában?


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Dawe
Érdekes ötlet, összebarkácsolok ezen dolgok alapján én is egy listát. :D

Energia ital, mint kávé.
Inkább nyár, mert akkor jó meleg van, és nem kell megtanulnom korcsolyázni.
Zene és másokkal való beszélgetés, mindkettő oké. Csak ne legyen a másik fél egy fatuskó.
Az edzés és nassolás mindkettő jöhet, nem tehetek róla, szeretem a hasam, ő is engem. xD
Melóznék inkább, de idén még le kell érettségizni, szóval.
Ha keveset alszom, az szerintem is felesleges.
Priest/Mage párti vagyok, kaszabolni csak ha tetszik az adott class. :D
Harci macskám van, az számít? :D
Szeretem ha utálnak, mert akkor valamit nagyon jól csinálok. Tartja a tizenéves tinimondás, teljesen jogosan. xD
Levegő, és repülés
Filmezni jobban szeretek, így hogy most kevesebb időm van, nem is tudom mikor olvastam legutóbb könyvet.
Zenéből a metál, és akkor nem lövök mellé.
Győzelem, és természetesen minél többet kihozni magamból, így rájövök, mégis mire vagyok képes.
Öntörvényűség, de azért mások véleményét is meghallgatom, sose tudni mire lehert képes 1-2 jó tanács.
Természetesen éjszaka, az olyan békés és csendes.
Sose lennék vega, és bár ettem szójafasírtot, és nem volt rossz, ez még nem indokol semmit. xD
Toll, természetesen, főleg ha valami dokumentumot kell aláírni, és a toll még elegáns is, olyan "üzletemberes" hatása lesz. xD
Önostorozás természetesen, a sajnáltatásból kevés esetben fogsz jól kijönni úgyis.
Rögtönzés, természetesen Yolo, persze ha fontos a dolog azért átgondolok mindent, de sokszor jobb spontán cselekedni, akkor olyan dolgok is eszedbe juthatnak, amik alapesetben nem.
 
Capac
Inkább egy felső középiskolás és/vagy egyemista 18-20 éves japán waifu, mint egy szőrös 200 kilós disznó a megyeiben.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Sasha
Korcsolyázni? A tükörjég kijátszására gondolsz a villamos után loholva, vagy sikerült olyan elvetemült ismerősöket szerezned, akik a jégkori művészetébe akarnak beártani? :D Erős a gyanúm, hogy nem az utóbbi. Így hogy felhoztad, már kezdem érteni, én miért nem csúsztam el jégen utcán. Talán köze lehet ahhoz, hogy éveken át verseny szinten korcsolyáztam régebben. Sose gondoltam volna, hogy megéri. Viszont nektek, akik nem sajátítottátok el ezt az aranyat érő tudást:
Kép
[img]http://www.kephost.com/images/2018/02/21/16473437_1010746769065617_6303233270304274674_n.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Meg persze az is közre játszhat, hogy én sose rohanok lélekszakadva a zebrák túloldalán villogó lámpák, vagy tömegközlekedési járművek után.

Pár hete anyám készített magának szójafasírtot, mert ő "hivatalosan is" vegának mondja magát (amíg meg nem érzi a rántott húsom illatot). Illatra nekem is ízlett, úgyhogy reflexből elragadtam magamnak egy darabot, de egy harapásból rájöttem, hogy erre az én szervezetemnek semmi szüksége, úgyhogy lenyeltem a falatot, és megszabadultam a zsákmánytól. Hús nélkül nem megy, sajnálom.


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Ugrás a fórumra: