Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Csevegő
Én topic
Nikucci
Mondjuk arról tudnék vitatkozni, hogy melyik szakma a kényesebb és megerőltetőbb egy ember számára, tehát a vendéglátás vagy az idősgondozás, de igazából te le is írtál sok mindent az előbbi árnyoldaláról, ugyanígy nyilván a másiknak is megvan ugyanezen része. :( Csak ugye ahhoz még hozzájön az is, hogy azt általában azért választja valaki, jobb és normális esetben persze, amit Heni is leírt, mert szeret segíteni másokon, és erre többnyire az idősöknek van a legnagyobb szükségük, plusz ők el is várják ezt, jogosan, a fiatalabb korosztálytól. Míg ugye a vendéglátás, hát, luxuskategóriába azért nem megy, de én meg azzal mindig úgy vagyok, hogyha valakinek otthon van szép konyhája, szép felszereléssel, akkor rendre étterembe járni, meg egyéb kajáldákba, azt valaki puszta sznobságból, esetleg lustaságból teszi, tehát szüksége igazából nincs rá, mert ugyanazt, ha nem jobbat, otthon is tudna főzni, sütni. Míg egy 80 éves, reumás, kezdődő demenciás néni már más eset. Talán már hozzátartozója sincs, vagy ha van, nem akar róla gondoskodni, nem tud, mert megvan a maga baja.
Sok ilyen néni meg bácsi van, és ők már más kategória. És nagyon hisztisek tudnak lenni, ha nem kapják meg azt az ellátást, amire szerintük szükségük lenne. Naaagyooon!! :D Komolyan mondom, némelyik öregember nyűgösebb, mint egy kisbaba vagy egy kisgyerek. Olyan dolgokat nem képesek megcsinálni maguknak, hogy sokszor csak néztem, mi van már ilyenkor. Szóval készülj fel arra majd, Heni, hogy kb olyan lesz, mintha egy óvódába csöppentél volna, csak itt nem sírni fognak a "gyerekek", hanem kiabálni, csapkodni, fújtatni, a hátad mögött a főnökeidnek mindenféle dolgot összehordani, és nagyon, nagyon csúnyán fognak nézni néha. Tehát annyi lesz a különbség tényleg, hogy ők öregek és nem kicsik. XD
Persze ez az árnyoldala, a másikat már akkor tapasztalhattad te is. :D Sokszor még az ilyen hisztisebb idősek is, ha épp jó napjuk van, mert épp nincs szegénynek szorulása már 3 napja, nagyon kedvesek és beszélgetősek lesznek. És nagyon sok csokit meg egyéb apróságokat szeretnek olyankor osztogatni. XD


De miért lett volna meggondolatlan? XD Ha tíz évvel fiatalabb, na akkor persze. :) De amúgy csak manapság divat az a nők körében, hogy míg nincs sínen a karrierje, akkor addig nem vállal be gyereket, mert úgy érzi, nem tudna mindkét szerepben teljeset adni, és ez jól is van, mert a huszas éveink közepe, háromnegyede táján semmi gond nincs még a szüléssel, meg persze változó ez is nők körében, kinek milyen adottságai vannak, én hallottam már olyanról is, hogy valaki bőven harminc felett szült, és semmi baj nem volt a babájával. Anyukád amúgy is nagyon menőnek tűnik, meg inkább menő dolog az is, mint meggondolatlan. :D

Engem még bogarakon kívül éjjel semmi nem kergetett meg erdőben, vagy ha igen, csak a képzeletem rémképei elevenedtek meg, és nem is volt ott semmiféle Csupakabra vagy Hany Istók, bár júúj, az az alak nagyon a frászt hozta rám. Mármint az úgy volt, hogy pont sétáltunk hazafelé, és akkor még úgy tudtam, hogy világosban haza is érünk, erre az erdő kibaszott közepén hirtelen naagyon sötét lett, aztán a Nap el is tűnt, és akkor kezdték el mesélni, hogy a mellettünk elterülő kis tónak van egy különös legendája... Hany Istók legendája az. Én meg így: :O Neee, nem akarom végighallgatni, és akkor mégis végigmesélték, és emlékszem, úgy rettegtem egészen addig, míg lakott területre nem értünk, hogy kb ötször olyan gyorsan "sétáltam", mint alapból szoktam. XD
 
Sasha
@Stance

Erről a nemrég látott Batman vs Superman jutott eszembe ahol Luthor valami hasonlót mond: attól, hogy ráírod a húgyra, hogy gyümölcstea, még nem lesz olyan ízű.
Emberekkel dolgozol és lehetsz te akár maga a megtestesült buddha, az életképtelen vendég akkor is elmesérült marad.


Ez sajnos tény, de ne feledd azt se, hogy az, miként állsz hozzá bizonyos dolgokhoz, befolyásolhat sok mindent. Lehet, hogy az a gyümölcstea húgy, viszont ha valaki elhiszi, hogy gyümölcstea, akkor nem fog panaszkodni az ízére és sose tudja meg, hogy az nem tea volt. Persze ha tudod, s ennek fényében akarod elhitetni magaddal, szinte kivitelezhetetlen. De, a húgy ízét is meg lehet szokni, ahogy a minket körülvevő világhoz is lehet alkalmazkodni, de itt kiemelkedően fontos, hogy te magad mégis mit, mennyi mindent és hogyan fogsz fel. Nyilván az általad leírt illetők nem igen küzdenek hasonló problémákkal, ha ők maguk se fogják fel, mit tesznek, míg más (pl. te vagy én), igen szépen ki tudunk égni rajtuk XY alkalom után, de ha nagyot alkotnak, akár elsőre is.

Valljuk be, az ember nézetei nagyban formálják az egyén szeme elé táruló világot, hisz lényegében önmagában generálja a kapott képet, a már meglévő valóságot "lefordítva", feldolgozva. Amikor azt vágják hozzám, "Ne légy ilyen negatív" - nos, akkor is azt a látásmódom kritizálják, amellyel a világ egy részét ragadtam meg és állítottam előtérbe, mondhatni a pozitív dolgok lé (de, igazából, az is illúzió).

Amikor már tonnástul ömlik nyakadba a szar aztán jön egy tag és az elméd egyszerűen képtelen befogadni hogy egyáltalán létezhet ilyen nyomorék az életbe és istenhez szólsz magadba hogy miért veled történik ez, miért téged kellett megtalálnia ennek a fazonnak, akkor lehet agykontrollosat játszani meg optimistát, nem fog segíteni.


Talán itt jön képbe az elfogadás, ami fontos lenne. Tény, hogy úgy, hogy a környezetedben ez eleve kihalófélben van (legyen szó virtuális síkról vagy a fizikai valóról), nehezebb átvenni és az emberben mégis csak ott lappang az érzés, ami akkor tör elő, amikor . . . nos, a sok-sok példánál, amit mondjuk most felhoztál.

Lehet ez akár olyan, mint egy vicc mesélés, egyébként. Talán lehet, hogy először még jót nevettél rajta, de másodjára és harmadjára már nem tudsz. A szörnyülködés is működhet hasonlóképp. De, minden ember tud újabb, nem várt szituációkba keverni és talán ez az, ami valóban fárasztó. Hogy amikor talán elhiszed, hogy most már mindent kibírsz, mindig jön valami új idióta, aki bebizonyítja, hogy a francokat.

@Nikucci

Szóval készülj fel arra majd, Heni, hogy kb olyan lesz, mintha egy óvódába csöppentél volna, csak itt nem sírni fognak a "gyerekek", hanem kiabálni, csapkodni, fújtatni, a hátad mögött a főnökeidnek mindenféle dolgot összehordani, és nagyon, nagyon csúnyán fognak nézni néha. Tehát annyi lesz a különbség tényleg, hogy ők öregek és nem kicsik.


Tudom-tudom. Meg XY idő után az ember kezd visszahülyülni. Minden rossz szándék nélkül. Mama is ilyen, de ez a korral jár. Így imádni való ahogy van, úgy szeretem amilyen és ezen nem változtat semmi. Ha pedig ezt sikerül kialakítanod magadban másokkal szemben is, talán egyszerűbb lesz.

vagy Hany Istók, bár júúj, az az alak nagyon a frászt hozta rám. Mármint az úgy volt, hogy pont sétáltunk hazafelé, és akkor még úgy tudtam, hogy világosban haza is érünk, erre az erdő kibaszott közepén hirtelen naagyon sötét lett, aztán a Nap el is tűnt, és akkor kezdték el mesélni, hogy a mellettünk elterülő kis tónak van egy különös legendája... Hany Istók legendája az. Én meg így: :O Neee, nem akarom végighallgatni, és akkor mégis végigmesélték, és emlékszem,...


Én csak ezért utána lestem, még is ki a franc ez a Hany Istók, de én még mindig azt mondom, hogy a Tengeri Szerzetes viszi a pálmát a hónapban.

Különben nem szeretem a tavakat. Vagy is de, szeretem, de inkább azért, mert kissé ijesztőnek tartom őket és ez teszi őket vonzóbbá. Rejtélyesek. Mondjuk félő, hogy ilyen szépséget szemtől szembe nem fogok látni, hasonló méreteket öltve:

i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/02/26/261EFB4200000578-2967097-image-a-16_1424993266372.jpg


i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/02/24/260AE29B00000578-2967097-image-a-61_1424796505207.jpg


Pedig imádom őket!

úgy rettegtem egészen addig, míg lakott területre nem értünk, hogy kb ötször olyan gyorsan "sétáltam", mint alapból szoktam. XD


Én is így tennék. De, valószínűleg, ha bármi nemű fenyegetés lenne a közelben, vagy csak lehetőséget tudnék generálni - akkor visszafelé, ugyanígy! Most, hogy meg lett fenyegetve Magyarország remélem, hogy ha majd megyek Pestre, történik valami a közelemben.

Ne kérdezd, miért. Vágyom az ilyenre, új dolog és veszélyes. Vesztenivaló pedig nincs.


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Nikucci
Bizony, Stance, ilyesmi a placebo hatás. :) Hidd el, hogy király vagy, és az is leszel. Király dolgot teszel, és az is az lesz. Mint a Rómeó és Júliában. XD Mármint a musicalre gondolok, a Lehetsz király című betétdalra.


Heni, amúgy nem mindenkire jellemző. Nekem dédim 101 évet élt, és amennyire emlékszem, különösebben semmilyen demencia jelét nem mutatta, inkább egy kissé belassult, egész nap pihent, tv-zett, napozott rengeteget, meg tök jól elvolt, tehát beszélgetett, a kis botjával mászkált tök sokat, és meglepően sok mindenre emlékezett az életéből. Mesélt a két világháborúról is, mivel megélte mindkettőt.


Hany Istók téged komolyan nem rémiszt meg jobban, mint a Tengeri Szerzetes? :O De hát ő egy ember volt ténylegesen, aki a mocsárba költözött, és fura, nyálkás lett a bőre, meg ilyen békaszerű a külseje, és lehet embereket evett. :O
De inkább halakat szerintem. XD
Amúgy a Balatonban láthatsz szép nagy halakat, konkrétan több méteres harcsák is laknak benne, olyanok, mint a képeden. Vagy ha ott nem, akkor a Dunában is előfordulhatnak nagyon nagy méretű folyami harcsák, de azért csak óvatosan ezekkel. Simán elnyelnek egy akkora lányt, mint te. :D Pár száz éve amúgy még megszokott volt, hogy a Duna parton játszadozó Mariska, ha nem ment haza, akkor valószínűleg elvitte őt egy ilyen óriási hal. Sok harcsa gyomrában találtak kis cipőket meg egyéb, emberektől származó holmikat.

Jaj, ne már, ez meg olyan... Olyan butaság, bocsi. :( Ne akard már, hogy veszélybe kerülj te vagy bárki más körülötted. Nem hiányzik a terrorizálás senkinek szerintem. Főleg nem állami szinten. Vagy hogy értetted ezt?
 
Sasha
Heni, amúgy nem mindenkire jellemző. Nekem dédim 101 évet élt, és amennyire emlékszem, különösebben semmilyen demencia jelét nem mutatta, inkább egy kissé belassult, egész nap pihent, tv-zett, napozott rengeteget, meg tök jól elvolt, tehát beszélgetett, a kis botjával mászkált tök sokat, és meglepően sok mindenre emlékezett az életéből. Mesélt a két világháborúról is, mivel megélte mindkettőt.


Ez egyértelmű. Nyilván én se arra gondoltam, hogy mindenkit kivétel nélkül utolér.

Hany Istók téged komolyan nem rémiszt meg jobban, mint a Tengeri Szerzetes?


Egyik se rémiszt meg. De, a Tengeri Szerzetes cukibb, szóval... tudod, hogy én minden ilyennel szívesen leülök kávézni. :D A következő talán SCP - 049 lesz.

[img]http://kephost.com/images/2016/04/01/SCP-049.th.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.


Igen, ez a képzelet szüleménye. De, attól még kurva ennivaló és baromi barátságos!

De hát ő egy ember volt ténylegesen, aki a mocsárba költözött, és fura, nyálkás lett a bőre, meg ilyen békaszerű a külseje, és lehet embereket evett. :O
De inkább halakat szerintem. XD


Jah, különben Cthulhu Nagyurunk csicskásai is ilyenek. Nem para. :D

És amúgy megsúgom, a büdös életbe nem voltam a Balatonon! Akárhol kijelentettem, megköveztek. Szóval meg lehet, de talán én vagyok az egyetlen MO-n, aki nem járt még ott.

a Dunában is előfordulhatnak nagyon nagy méretű folyami harcsák, de azért csak óvatosan ezekkel. Simán elnyelnek egy akkora lányt, mint te.


175-175cm magas vagyok és úgy kb 60-62 kiló. Csak nem... bár láttam derékig harcsatorokba csusszant pasikat. De, nem... ez kivételesen nem valami földöntúli fétis.

Ne akard már, hogy veszélybe kerülj te vagy bárki más körülötted....Vagy hogy értetted ezt?


A lényeg annyi, hogy szeretem az extrémebb, veszélyesebb helyzeteket. Ebbe semmi hátsó- vagy ártó szándék nincs.


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Lew
Niki írtam pü-t. Cska gondoltam ide is leírom, mert +1 hsz, meg hátha nem láttad.


i65.tinypic.com/ncmt77.jpg
 
http://graypapaya.deviantart.com/
Nikucci
Nem olyan tuti az angolom, úgyhogy légyszi majd nagy vonalakba írd le, mit takar egy ilyen izé és mit eszik, mikor alszik, vagy alszik-e egyáltalán, és tényleg kávézik-e. XD Amúgy egy pestisdoktorra emlékeztet, akiket én nagyon büdösnek képzelek el mindig. Néha szegények pont a már elkapott pestistől talán, de legtöbb a sok büdös égetett cucctól szaglott.

Háttő.. nem tom, szerintem nem annyira ennivaló, mint egy pulyka, és valahogy túl barátkozósnak se tűnik nekem. Olyan agresszív a csőre meg a szeme, nem túl bizalomgerjesztő. :D

Ja, igen, a gyerekeket elrabló harcsák, volt hogy természetesen fiatalabb felnőtteket is kajáltak, felnőtt ruházatot vagy maradványokat is leltek horgászok által kifogott halak gyomrában. Nagyon sokáig élnek, és olyanok kb, mint a krokodilok meg a kígyók, csak nőnek széltében és hosszában is. Sokan az édesvizek cápáinak vélik a harcsákat amúgy. :)
Képet sajna nem tudok küldeni, de pár száz éve a Dunából még bőven 3-4 métert meghaladó példányokat is fogtak ki néha-néha a horgászok. Azért egy olyan már lehet téged is keresztben benyelne. :D
 
Sasha
Ezt a cukiságot tényleg az egykori pestisdokikról mintázták. Viszont az SCP (Secure Containment Protect) Foundation másról szól kissé. Illetve, amit előbb tudnod kell róla az az, hogy itt olyan lényeket vagy tárgyakat stb. tartanak fogva, amelyek ha kiszabadulnak, hatalmas problémákat és veszélyt okozhatnak.

Na most ezeket számokkal látják el, amik az "SCP" tagot követik. Jelenleg több, mint 3000 van.

SCP - 049, azaz A Pestis Doktor, a mi alanyunk jelen esetben.

Nos, ő egy kb. 190cm magas, 95 kilós, humanoid felépítésű teremtés, akit egy kis, bútorozatlan cellában tartanak fogva és figyelnek meg. Amikor valami oknál fogva ki kell hozniuk onnan, számos nyugtató vagy egyéb drog segítségével kábítják el távolról, majd különféle eszközökkel teszik mozgásképtelenné és itt nagy szerepet játszik benne a karjának/kezének lefogása is.

SCP - 049
[img]http://new4.fjcdn.com/pictures/Scp+049+not+mine+found+it_9aaa86_5454807.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.


Bár hasonlít az emberekre, nem az - megjegyzés: az arcán lévő "maszk" sem az aminek hisszük. Valójában a maszknak képzelt "tárgy" lenne maga az arca, ahogy a testén nyugvó ruházat is a része. Bár tud kommunikálni az emberekkel, remekül beszél angolul és egy-két más nyelvet is megért, aligha szólal meg és ez is csak új megfigyelés - hisz az első interjúig senki nem tudott arról, hogy képes lenne beszélni. Elmondása szerint nem sok értelmét látja, a különböző betegei pedig nem reagálnak jól a csevegésre, ezért elszokott tőle (lentebb egyébként egy másik SCP-vel egyszer találkozott, s azt követően rövid ideig egészen feldobva érezte magát és kissé nyitottabb volt, amíg vissza nem zárták - ekkor újra magába fordult).

Intelligens, látszólag illedelmes (ám ez veszélyes álca, alapvetően lenézi az embert és az interjúból ki is derül, hogy mennyire ironikusan beszél illetve a "Good Doctor/Good Sir" megszólítás sem komoly, épp ellenkezőleg), folyton elemez, tanulmányoz s arra törekszik, hogy a világot megmentse a "pestistől" hisz úgy hiszi, ez az ő feladata és senki más nem tudja tökéletesebben a gyógymódot rá, mint ő. Ez a "gyógymód" viszont mást takar. Az érintése valami okból halálos (és csak az SCP - 714 viselése tud átmeneti védelmet okozni), az áldozatait pedig különböző műtétek során élő hullaként feléleszti. Végül is igaza van. Egy élőholtban a pestis már nem tehet kárt.

Viszont én úgy érzem, hogy nemes egyszerűséggel ez számára csak egy ürügy arra, hogy az embereket megölhesse - valószínű, hogy velük van problémája, őket látja magának a problémának, akár a pestisnek. Erre is akadtak utalások.

Olyan agresszív a csőre meg a szeme, nem túl bizalomgerjesztő.


Engem pont ezek ragadtak meg benne. A szeme is gyönyörű, imádom.
De, valljuk be, tényleg nem szabad hátat fordítani neki. Főleg ha nincs nálad SCP - 714 ... akkor kivéltképp nem ajánlatos. :D

Viszont én ettől eltekintve egy teára meghívnám. Próba szerencse... XD

Bónusz: A szinkronhangját adó srác, TheVolgun SCP - 049-ként játszott... hm... hm... na mivel? The Plague - Én már akkor kész voltam, amikor a Pestis nevéhez kezdte pötyögni a "The Cure"-t... :D

Kommentek:

- Who the hell let 049 plays this!?
- [SCP -049] He had one job.Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Aes Sedai
Az előző fórumon már írtál erről az SCP meg pestis doktor dologról, és nekem tetszett az a leírás, de nem jutottam el odáig, hogy megkérdezzem mi is ez pontosan? Film vagy sorozat? Vagy rajzfilm? Mindenesetre érdekesnek tűnt.
 
Nikucci
Hát érdekes egy dolog, meg kell hagyni. :) De akkor tényleg pszichopata, ha nem is gyógyítani, hanem írtani akarja az embereket. :D Bár attól függ, lehet hogy az ő fajában ez teljesen természetes dolog, és akkor már rögtön másképp kell ítélkezni felette talán.
Amúgy emlékszem rá, hogy írtál már róla még régebben, akkor is nagyon tetszett. Ő akkor kicsit hasonló a Ki vagy, Dokiból azokra a fura lényekre, akiknek meg a második világháborús gázmaszkjuk nőtt az arcukhoz. Bár ott más dolgok zajlottak, ők úgymond szaporodtak is, de ez a lény csak simán kinyír mindenkit az érintésével. :D

Azt hittem amúgy, hogy az a másik SCP-s cucc egy húsvér valami, nem egy cucc tényleg. XD Ezek szerint tárgyakat is házifogságban őriznek? :D
 
Sasha
Talán ismerős már a Creepy Pasta. Ott is megannyi, felhasználók által kitalált dolgot lehet feltenni, képekkel.

Na, az SCP is ilyesmi, csak összetettebb és igényesebb. Egy fix világban játszódik (illetve ugyebár maga a többnyire földalatti intézményben). Az SCP-k között sok kapcsolat van, összefüggés amit az alaposan megválogatott Feltöltők megírtak. Itt ugyanis nem juthat be bárki a regisztráltak és írók soraiba, mint pl. a CreepyPastán. Emellett van belőle játék is, ami folyamatosan bővül, fejlődik, javul, frissül és újabb meg újabb SCP-k jelennek meg benne.

Csak magáról az intézményről is hosszabb novellákat lehetne írni, hisz elképesztő sztorija van, nagyon aprólékosan kidolgoztak róla/vele kapcsolatban mindent és sajnos a magyar fordítások nem takarják a teljes, angol jellemzést. Talán ez az a kis Blogocska/Wikicske, ami próbálkozik és Magyar.

Szóval ez egy elég összetett világ, bonyolultabb mint azt elsőre bárki gondolná és ez a benne eldugott és fogvatartott lények és objektumokra is igaz. Persze vannak kevésbé összetettebb SCP-k is. Ez például a Játékban is megjelenik éppúgy, mint a Doki és őt például piszkosul nem szeressük.

SCP - 096
[img]https://i.ytimg.com/vi/XWa6RuyltNo/maxresdefault.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.

Amit róla érdemes tudni az az, hogy egy igencsak magas, csont és bőr teremtésről van szó, akiről jóformán semmit nem tudni. Általában ül a saját kis cellájában, ahova nem tehettek kamerákat, mert megérzi, ha figyelik - akár egy képről vagy készülékről is. Akkor viszont teljesen megőrül. Sír, próbálja eltakarni az arcát, majd rövid időn belül feláll és őrjöngve rohan utána majd tépi szét azt aki mondjuk ránézett. Nem tudni, miért vált ki belőle ilyen pánikreakciót az ha rátekintenek. De, mi az SCP Foundation berkein belül "Szégyellős srácnak" becézzük szegényt.

Játék ízelítő SCP - 096-ról (igen, siralmas itt még a grafika, de mint említettem, folyamatosan újítják - ez sajnos nem nagy projekt) és a vele találkozók reakciójáról.


Én személy szerint örülnék, ha lenne megfilmesítése, vagy sorozat belőle, mert szerintem elképesztő és amilyen kis egyszerűnek tűnik maga a Játék is, nos... sokkal összetettebb és nagyon parás. Annyi rejtett utalás, meglepetés és mi egyéb van benne, hogy szinte megunhatatlan már csak azért is, mert sok információ és megjelenített adat vagy kitalált kreatúra, objektum mai világunkat is érintő problémákat hordoz magában vagy rejt el, vagy utal rájuk, vagy üzen és kritikus témákat is érintenek vele.

A legtöbb ismerősöm, akiknek megmutattam mert tudtam, hogy fogékony az ilyesmire, az sokszor napokat töltött a kutatgatással és olvasással, annyira megtetszett nekik ez a világ - amiről megsúgom, elég érdekes legendákból és történelmei eseményekből is merítettek, tehát annyira mégsem teljesen kitaláció minden.


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Aes Sedai
http://scphungary...segek.html

Ez tetszik, meg nem is csak fikció. Rám kb. minden orvosi, egészségügyi stb. könyv/cikk/írás ilyen hatással van. XD
 
Sasha
Na, akkor már megérte megmutatni. :D Elvileg több hasonló könyv, eszköz és konkrétan személy/szörnyi is van az SCP Intézményében, amik az egészségügyre, orvostudományra asszociálnak, majd utánuk lesek. De, akkor talán ez lehet az, amiért felfigyelhettél a Plague Dokira is, vagy tévedek?


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Aes Sedai
Nem, annak csak simán tetszett a leírása.

Én pont hogy kerülöm amúgy a betegsége tüneteinek a leírását, mert ha bárhol elolvasok egy ilyet azonnal kitör rajtam a hipochondria. :D Ezért is mondtam hogy rám minden betegséges könyv olyan hatással van, mint az SCP-1025.
 
Sasha
@Aes Óh, hipochondria... jó, ezek után érthető. :D Többek között ezért is bírom ezt az egészet, hogy az itt megjelenő SCP-k nem mindegyike pusztán kitaláció. Amúgy erről a könyvről valamiért az "Old Man" (SCP - 106) ugrott be...

Na, neki van aztán még kegyetlen fontos szerepe a Játékban. Gyakorlatilag a vele való viszonyod döntheti el a sorsodat és a sztori alakulását. Főellenség, de ő mentheti meg az életed is. Sok SCP-re mondom hogy dögös, cuki stb. de ez nem azok közé tartozik. Meg elég ránézni... egy két lábon járó kórság. :D

Mondjuk lehet, hogy a magától életre kelő műtőasztallal is jóba lennél. Ki tudja... én azt a szobát próbáltam kerülni. :D

Azt hittem amúgy, hogy az a másik SCP-s cucc egy húsvér valami, nem egy cucc tényleg. XD Ezek szerint tárgyakat is házifogságban őriznek? :D


@Nikucci Persze. Elég érdekes dolgok vannak az SCP Foundation birtokában. Ha eleget nézelődsz, jókat nevetsz egy néhányan, viszont van ami megdöbbentő.

És akkor most bemutatom nektek SCP - 1356-ot!

SCP - 1356
scp-wiki.wdfiles.com/local--files/scp-1356/rubberduckyscp.jpg


Nos, őt egy kis dobozban tartják a 9-es Szektorban.

Igazából, kétféle kacsa van a Játékban. Az egyik fehér, s ez amikor nem figyelsz rá oda, zenél ill. pillantásonként újra és újra rád néz. A sárga pedig ide-oda teleportál. Nem tudni róluk semmit.

Alapvetően Safe kategóriába sorolják őket, viszont illik tudni, hogy itt, ha egy SCP Safe értékelést kap azt jelenti, hogy még nem csinált semmi olyat, amiért tartani kéne tőle, vagy nem tudnak róla!

Megjegyzés: A játékban pl. számos SCP-t Safe-nek jelöltek meg és persze hogy akkor derült ki, hogy pl. Keter (ami az elpusztítandó - de nem tudják, hogy).

Egyébként itt az egyik kedvenc Videósom a témából, itt láthattok 3 SCP-t is röviden, illetve a kacsácskákat: [ Teljes Videó / Ducky!! ]Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Nikucci
A hipochondirával én is így vagyok sajna. XD Plusz ezek után a két gumikacsámmal se fogok soha többet fürdeni. Az egyik ráadásul egy kalóz, szablyával meg minden. Mennek a dobozba, ami a szekrény legaljára, arra meg rápakolok csomó nehéz cuccot. Bár nem tudom, fog-e használni. :D

De mi az, hogy egy magától életre kelő műtőasztal? Téged kelt életre, vagy az asztal elkezd a lábain mászkálni, miközben műtenek rajta valakit, és kiveszi az orvosok kezéből a szikét, és elkezd felvágni? :O
 
Ugrás a fórumra: