Tegnap volt alkalmam megnézni a részt, mivel eddig nem tudtam rávenni magam, hogy elcsesszek majdnem másfél órát az életemből, de végül megtettem. Hagytam ülepedni, érlelődni, hogy hátha, de nem.
Szóval ami tetszett: dany kampec, best. Tyrion egész részes szereplése overkill volt. A gyásza amikor megtalálta a testvérei holttestét és amikor közölte danyvel, hogy mehet a francba az a pszichopata állat, az kemény volt. Hát még ha így fogalmazott volna.
Ja és Sansa Észak Királynője. És kb ennyi.
Az egész rész egy rossz szappanopera volt. Hihetetlen, hogy Jon akkora gyökér állat volt, hogy még így is fontolgatta a hűséget danyhez, ezek után. Komolyan, én értem, hogy Kit marha bamba színész, de azért a karakter ne legyen már. Persze annak örülök, hogy végül tököt növesztett és kicsinálta a hisztikirálynőt, ellenben az, hogy a Falra száműzték már kevésbé volt szimpatikus.
Ez a Bran király lett dolog is felemás volt. Persze azzal, hogy képes látni a múltat is potenciális jelölt lett, de igazából olyan meh. Brienne könyvbe való írása megmosolyogtatott, valahogy sejtettem, hogy majd ő fogja kiegészíteni a sztorit neki.
Összességében ez az évad se volt se jobb se rosszabb, mint az 5,6,7. Csak fogom a fejem, amikor a panaszokat látom olyan emberektől, akik a torkomat elvágták volna, amikor azt mertem mondani, hogy Martin távozása után egyre csak csökkent a színvonal. Most meg persze sír a szájuk, mert jaj, nem jó a lezárás, ezt is hamar elvágták, stb. Nevetséges. Itt az eredménye annak, hogy a tudatlan nézőközönség bekajált mindent, amit elétoltak, csak mert GoT. És akkor emberek gondoljunk bele, hogy D&D, ez a két amatőr, semmirekellő, tehetségtelen kontárnak sem nevezhető egysejtű szemét fog StarWars tartalmat gyártani. Hívjatok papot! De legalább Qyburn-t.
Azon is csak vakarni tudom a fejem, hogy sok embert váratlanul ért dany elkattanása. Komolyan nem értem, melyik sorozatot nézték az emberek, mert számomra már nagyon hamar kiderült, hogy a csaj ketyós. Elég csak belegondolni abba, hogy miket tett. Az állandó követelőzés és azon való vergődés, ha valaki kimerte röhögni érte (Khart), kiskapuk keresése(makulátnalok megszerzése, khalok legyilkolása), megfélemlítések(a sárkányveremben a nemesek) és kemény megtorlások (elég csak a Tarlykra gondolni, de voltak még azért mások is). És akkor a látomásról nem is beszéltem, amit ugye elénk toltak a sorozat egy elég korai szakaszában. Ott két opció volt: vagy az Éjkirály jut el Királyvárba és győz (na persze), vagy pedig az ott bizony egy kemény pusztítás eredménye és az ott hamu. Szóval igen. Volt bőven jele annak, hogy őkelme eldurran majd, a mikor volt a kérdés mindig is. Sose volt alkalmas uralkodó, mert még segítséggel se tudott irányítani három szerencsétlen várost sem, ehelyett romba döntötte a gazdaságukat, a társadalmi szerkezetbe is belerondított csúnyán, aztán eljött, mert miért ne. Westeros pedig nem három "csöves" város lett volna. Robert se tudott uralkodni, de ő legalább nem volt egy kvázi zsarnok, hanem egy bohókás, szerethető bolond.
És így végszóra: Stannis the Mannis volt az egyetlen igaz -és alkalmas- uralkodója (vagyis jelöltje) Westerosnak, ehhez tartom magam. Peace emberek.