Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Csevegő
Filmek & sorozatok
KingBradley
Na ugye! Spoiler mentesen olvastam az IGN kritikát... Ítélkezem majd, ha megnéztem. Bizakodom! :)

Pont most csöppent le NC ről.
 
Capac
IGN kritikát ne olvass. Nem is értem, hogy hogy képes bárki is a "IGN" és "kritika" szókat egy mondatban alkalmazni. Azok a srácok mindent az egekig magasztalnak, nem véletlenül tartja magát a mém, hogy "11/10 -IGN mert drága a latte a büfében." Majd azután kell véleményt mondani a filmről, ha láttad. Én is csak azután fogom lehúzni/nem lehúzni, ha láttam. De ja, nekem is baromira várós, mert eddig mindkét Cloverfield telibe talált nálam.
Szerkesztette: Capac - 2018.02.05. 18:16


[center]"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
goku5
Érdekes és jó kis filmnek néz ki mind a kettő, de majd meglátjuk milyenek is lesznek majd valójában. Bár én is jobban várom a dinókat az előző filmek alapján!
 
Sabaku
Izraelben nem tanítanak angolt, Capac?

Aes, BS
Nem csodálkozom, hogy nem tetszett, azok alapján, amiket írtál, egyértelmű volt, hogy egy baszós-karatés sorozatot szertnél nézni, ahol néha arcodba dobnak kis vért meg akciót, és csókolom. Fogalmam sincs milyen lelkivilág kell ahhoz, hogy a vége ne tetsszen, és árulásnak vedd a dolgot, nekem mindig ez jut róla eszembe Ikszdé

Nem is értem, hogy gondolhatod, hogy pár retek kalóznak meg szökött rabszolgának volt valaha is bármi esélye az angol birodalom ellen az ezerhétszázas évek első felében. Az évtizedekkel későbbi függetlenségi háborút is csak úgy tudta "megnyerni" az a nyomorult gyarmat megnyerni, hogy 1) az egész népesség(civilizáció) beleállt 2) fél Európa is nyomás gyakorolt közben az angolokra, az amcsikat támogatva. Hadvezérnek ne menjél : (


Mindhunter
Végre én is bepótoltam, megéri a hypot. :D Nem igazán vagyok nyomozós sorozat-párti, főleg a pszichopatásak nagyon eltúlzottak nekem általában, de ez nagyon király. Nem vette Hannibálosra a nyomasztást, pont jó. Az meg, hogy igaz sztori már önmagában is baromi érdekessé tenné, már csak szakmai szempontból is, de a nyomozások is jók benne. Ajánlom mindenkinek.

Altered Carbon/Valós Halál (első 5-6 részt láttam eddig, szóval spoilerek arra)
Mivel most olvastam a könyvet, érdekes összenézni, mert sok minden változott, többnyire a jobb irányba. Összevonták a csaját, a kiképzőnőjét, a volt katonatársát(Jimmy?) meg az ideológiát adó Quellt, ami összekapja a narratívát. Egy kicsit fel is fényezték Takeshit ezzel a lázadósdival, hogy így egy fokkal kevésbé legyen, khmm, kétes, ami nem túl zavaró, bár feleslegesnek érzem. Bancrofték is rendben vannak, a Hendrixből gondolom azért lett Raven, mert Poet többen ismerik. Kölcsönburok helyett az eredeti testében vallatják, gondolom nem akarják két arcnál többel terhelni a nézőt, meg az a látvány se hiányzik senkinek, hogy női burokban feldugnak neki egy izzó piszkavasat. A legtöbb változtatásba eddig nem tudok belekötni, ami ritka az esetemben, bár ugye a könyv eleve nem nyűgözött le :D
Itt is beüt azért a PC, bár már az eredetiből se hiányoznak ezek. Az Elliot család befeketült és nagyobb szerepet kapott(bár elvileg pont azért volt Lizzie a célpont, mert úgy néz ki, mint Miriam, de úgy látom más irányba viszik majd el a dolgot), egy rendőr muszlim, Ortega me spanyol-mexikói lett. Ez kifejezetten jót tesz neki, a nagyis rész ad neki valami mélységet, az eredeti karakter semmilyensége ellenében. Ryker és a meggyilkolt csaj is barátok voltak ebben, ami szintén jó, mert én a könyvben egészen a végéig nem értettem, mi ez a nagy felhajtás pont akörül a gyilkosság körül, meg így Rykertől is látunk valamit. Az elején nem azon kell kiakadni, hogy fiatal fekete apát lerobbant 50es fehér testébe rakják, hanem, hogy egy hétéves kislányt egy öreg lepukkant nőbe, ami bár szintén PC-szagú, de közben mégis jobban érzékeltetni, amit kell.
Eddig nézeti magát, remélem a maradék is lesz ilyen.

Mai előzetesdömping:
- Han Solo: eddig se érdekelt, ezek után még ennyire sem érdekel. Értjük, csavargó meg csempész volt, nagy cucc. Csaj meg szerelmi szál látom ebbe is kell, inkább Leiáról csinálnának politikai drámát, oda lenne is megfelelő színész.
- Red Sparrow: nagyon nem érdekelt, de ez nem csak ebben a mezőnyben tűnik ki, hanem alapból is szimpi.
- Infinity War: egy karakter miatt úgyis megnézem : (
- Westworld: detto Solo, csak ez még annyira se érdekelt eredetileg.
- Cloverfield: godzilla-retek? Jar-Jar Abrams? No thx.
- Mission Impossible: ezeket még nézi valaki? Nem rosszak, de hat filmet miből néz meg az ember?
- Jurrasic: komolyan, ki ül be és ad ki pénzt ilyen filmre?


i.imgur.com/R2cU7eQ.png

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
 
Jon
Hát én sem voltam annyira lenyűgözve a most jött trailerektől, pedig szerintem mindegyik baromi jól felépített és hatásos volt, de az Infinity War-on kívül egyik sem keltett bennem hype-ot.
Az IW-n meg már eleve hatalmas a hype-om :D

A Solo trailer szerintem baromi jó volt, de egyrészt a sztori engem nem igazán érdekel, a karakter sem, felületes SW tudásom alapján is egy csomó másik karakterről néztem volna filmet, másrészt még túl közel van a 8-as, és talán kicsit belefáradtam a SW hangulatba. Ettől függetlenül, valószínűleg haverokkal nézzük majd decemberben. Bár ez az első SW film az elmúlt 3 évből, amin elgondolkodok, hogy vajon elmenjünk-e rá, de márcsak a társaság miatt is, meg a hagyomány miatt valszeg nézzük majd.
A Jurassic World trailer is baromi jó volt, csak valahogy ma reggel engem nem érdekelt, de ez valószínűleg úgy is mozis lesz, és szerintem nem is lesz rossz.
Az IW meg hype, hype, hype, egyre jobban, ez a kis teaser is nagyon tetszett, alig várom, hogy láthassam.

A Westworld... szerintem fantasztikus ez a trailer, az egész, visszaadja az első évad hangulatát, de engem nem érdekel őszintén, hogy mi lesz. Az első évad számomra olyan szinten közel volt a tökéleteshez, és a lezárás olyan gyönyörűen lekerekítette a történetet, hogy én, bármennyire is az egyik kedvencem lett, nem akartam volna másodikat. És nem is tudom elképzelni, hogy annyira... lekössön, mélyre menjen úgy, hogy legyen izgalma. Most akkor jön a háború az emberek ellen? Vagy mi? Hopkins is hiányozni fog, pontosabban az a szerep, amit ő betöltött.
Na mindegy, nem kérdés, hogy nézni akarom, és még arra is fogadni mernék, hogy baromi jó lesz, sőt, arra is simán látok esélyt, hogy eldobom az agyam, és mindent visszaszívok, csak na, nálam az első évad vége az úgy ahogy van, betalált, és inkább örültem volna, ha úgy hagyják, kimagaslóan, egyszerűen és nagyszerűen, a többit a képzeletünkre hagyva.
De még egyszer, úgy is nézni fogom, ha tudom.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Aes Sedai
"inkább Leiáról csinálnának politikai drámát"

Olyan nem lesz, ilyen a régi kánonban volt, de az 10 éves kor alatt nem eladható... a Disney ilyet nem csinál. Inkább összehozta, hogy tulajdonképpen minden régi hős megbukott.

BS
Csak a lényegre nem válaszoltál: amire kíváncsi lennék, hogy miért gondolod azt, hogy itt a karakterek alakítják a történetet és nem fordítva, mint a többi sorozatban.Ez talán egyedül Max esetében igaz, meg valamennyire még Eleanornál. De a többiek nagyon vergődtek, szinte Walking Dead szinten. Ezt persze nem szidásnak mondom, mert pl a TWD most is az egyik kedvencem, meg sok sorozat ilyen még. Csak azt nem értem, miért állítod az ellenkezőjét.

Hozok egy példát is:

Amikor megérkeznek Nassaura, és fel akarják szabadítani a négereket, akkor van egy nagyon tipikus ilyen vergődés, amikor a karakterek csak sodródnak:
- Szabadítsuk fel a négereket!
- Ne szabadítsuk fel őket!
- De mégis!
- Bassza meg jön az ellenség, gyorsan szabadítsuk fel a négereket!
- Nem, inkább egymást gyilkoljuk le, mert az sokkal drámaibb!!!!!444
Két nap múlva meg kiderül, hogy ettől az egésztől először a négerek jól megszívták, aztán felszabadították magukat és közben meg a kalózokat persze jól megutálták.

Szóval ezt értem vergődés alatt, és még sok hasonló volt. És ez nem negatív kritika, önmagában nem zavar, hogy így van, az élet is sokszor ilyen. Csak az érdekelne, hogy te ezt miért nem így látod.

A lelkivilágom pedig köszöni szépen jól van. Csak az nem fér bele, hogy ha egy ember mindent feltesz egy célért, de tényleg mindent pl. ezerszer kockára teszi a saját életét, másokét pedig fel is áldozza, barátait is megöli ha kell, stb. szóval jó láthatóan erősen rá van fókuszálva ezekre a dolgokra, aztán hirtelen elmegy buzulni valami rejtett helyre és ott hagy ezért mindent??? Ez teljesen hiteltelen. Abszolút lerombolta Flint karakterét. És nem maga a homoszexualitás ténye, hanem az, hogy ezért ott hagyott mindent. És ez igen is árulás. Egyszerűen nem tudom, hogy lehet ezt másnak látni mint árulásnak. Hiszen mindenkit hitegetett, pontosabban ő is láthatóan hitt a céljaiban, erre ezt elcseréli a melegedésre?

Az akció mennyiségével egyébként bőven elégedett voltam, a második évadtól az utolsó előtti részig. Igazából az utolsóval se lett volna baj ebből a szempontból, csak mivel még egy órányi karakterrombolás is volt benne, hát ahelyett inkább még jöhetett volna némi belezés. És nem, bár látom szeretnéd ezt hinni, nekem egyáltalán nem csak a verekedés kell egy történetben. De biztos, hogy inkább az, mint egy kidolgozott karakter lerombolása.

Ami meg a háborút illeti, nyilván semmi esélyük nem volt a kalózoknak nyerni a Brit Birodalom ellen. De a gyarmati felszabadító háborúknak nem kell nyernie, elég, hogy ne veszítsenek, és a gyarmattartónak túl drága legyen a háborút fenntartani.

 
Jon
Nem tudom, hogy volt-e már valaha valami, ami ennyire kiakasztott volna minden téren, mint a Hannibál 1x10. Ez minden szinten undorító volt, pszichikailag, lelkileg, fizikailag, de úgy, hogy azt hiszem átlépte azt a határt, amit én már nem akarnék nézni, mert egyszerűen nem egészséges, és amit már nem tudnék élvezni... mit élvezni... eh.
Fuj, hánynom kéne.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Gdat88
Engem nem érdekel annyira a Stanger Things 2. évad, hogy megnézzem, de valaki spoilerezze már el nekem,
spoiler
hogy mi lett 11-el. Hogy szerepelhet, mikor elvileg meghalt?
 
Szentinel
Gdat88 írta:
spoiler
hogy mi lett 11-el. Hogy szerepelhet, mikor elvileg meghalt?


spoiler
Úgy, hogy nem halt meg. Átzuhant Upside Downba, majd megtalálta a módját, hogy visszatérjen.
 
Jon
https://www.youtu...SvnepZS26s

Én nekem annyira nem is jött be a Jessica Jones első évada (Kilgrave viszont fantasztikus volt), de ez a trailer nagyon odavágott nekem.
Különösen a végén. Taps-taps-taps.
Úúúú, csak remélni tudom, hogy az (ő), amire (akire) gondolok :D


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Coelho
Pár rész után rá kellett jönnöm, hogy 21. századi cinikus majd' 30 évesként már nem olyan félelmetes az X-akták, mint amikor anno hatévesen a faterommal és a tesómmal néztem, végig a takaró alá bújva és minden rész után három hétig a WC-re se mertem egyedül kimenni. :ehh
 
Capac
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem rohadtul bejött a Star Trek Discovery. A kötelező polkorrektségen túl,(buzik, kötelező erős női karakterek egy hímsoviniszta föderációban, buzik, vörhenyesek, buzik) egy baromi jó hangulatú, jól kinéző, érdekes, pörgős sztorival megpakolt első évad volt. Minőségileg és tartalmilag is legalább akkora ugrás lett a szememben az előző szériák után, mint pl az SG Universe az SG1 és SGA után. Valahogy ennél a szériánál nem éreztem azt, mint az eddigi ST sorozatoknál, hogy ez megint csak egy újabb rókabőr lenyúzás. Persze, az, de remekül sikerült eladniuk, és ezért jár a keksz. Szerencsére bejelentették a 2. évadot, szóval 2019-ben újra kimerészkedhetünk az űr végtelen óceánjára.


[center]"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
goku5
Felkerült a Stargate: Origins.
Hát ez még az előzetest is alulmúlja. Tényleg nem igen nevezhető ez igazi csillagkapunak. Pláne ennyi év után. Tényleg szánalmas.:S
Igazi pénz és látványkímélő az egész minimális mennyiségű színésszel eljátszva. Kevés színész, kevés látvány, gyenge történet és elég béna is semmi izgalom. :S Színészi alakítás pont bele illik.
Nem igazán érte meg rászánni az időt.:nee
 
Capac
Egyet kell értenem gokuval (én sem hiszem el, tényleg) ez az Origins egy nagy büdös lószar. Olcsó operatőri munka, szar díszletek, gagyi trükkök és tré színészek. Asszem nálam egy részt élt meg a szemét, innentől kezdve jó messzire el fogom kerülni ezt a hulladékot, inkább megnézem megint a Universet.


[center]"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Sabaku
A Star Trek Disconak volt pár jó része a közepe felé, de a végére olyan tehetséggel baszták el a jó karaktereket, illetve nyírták ki/távolították el azokat akiet legalább jó színész játszott, hogy valami botrány. A végére belengetni az Enterpriset meg olcsó húzás, főleg hogy nagy eséllyel még csak nem is az AOS színészeket sikerült fiatal Spocknak, Pikenek stb-nek megszerezni. Nem tudom ki gondolta, hogy egy 5 perces csavarért megér eldobni egy Jason Isaacet, amikor nagyrészt Lorca tette nézhetővé azt a pár részt is. Az meg miért jó az emberiségnek hogy a klingon ribanc egyesíti az ellenséget? Meg lol majd az a szerencsétlen csávó, akit megerőszakolt, megkínzott és belevarrt egy klingont(!!!) majd elmegy vele mert... csak? Mert haszna aztán nem lesz azon a bolygón. Inkább küldték volna haza hajókázni, ha már mindenképp meg akarnak szabadulni a maradék használható színészektől is.


i.imgur.com/R2cU7eQ.png

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
 
Ugrás a fórumra: