Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Csevegő
Filmek & sorozatok
Aes Sedai
Hát igen, Spacey nagy búza, meg ha ezeket tényleg elkövette, akkor büntetést érdemel. De a művészi tehetsége ettől még nem vonható kétségbe.
 
Micsudi
Hát ez a Stranger Things második évad valóban odabaszott de rendesen :D Minden szál zseniális volt, minden a helyén volt, szerintem még a szerelmi szálak is. Semmibe nem tudok belekötni. Találkozunk jövőre :)
 
Capac
Allítólag kétséges a 3. évad, de szerintem senki sem anyázna, ha bejelentenék, hogy jön xD


[center]"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Micsudi
Szerintem tuti hogy lesz :D ha valami sikeres ez a sorozat az.
 
Capac
Eddig kétséges volt, aztán biztos, aztán megint nem xD egyelőre így állunk:
http://hu.ign.com...-az-idoben

szerk:
Megérkezett a Jóbarátok új openingje: https://www.youtu...mj9Zzt_xwQ
Szerkesztette: Capac - 2017.11.07. 18:48


[center]"Go into a room to fast Kid, the room eats you."
- Miller
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Aes Sedai
Megnéztem a Guardians of the Galaxy 2-t. Hát finoman szólva se vágtam hanyatt magam tőle. Nem volt rossz de semmi extra. A poénok jók voltak, de valahogy a történet annyira nem fogott meg. Az elsővel nem összevethető.
 
Jon
A többség ezt mondja, de nekem jobban bejött akkor, mint az első. Persze ez valószínűleg azért van, mert az elsőt laptopon néztem, a ketteset meg moziban haverokkal :D Utólag visszanézve sztorira, meg talán poénokra sem olyan erős, mint az első, de sokat számít a környezet.

A Thor:Ragnarök meg baromi szórakoztató lett. Egyrészt tényleg nagyon vicces, nemcsak duma, nagyon sokat röhögtünk rajta, de ez nem ütötte a komoly, drámai vagy epic pillanatokat, szerintem azok is rendben voltak, nagyon is. Még jobban át is jöttek, hogy Thor nem szenvedett az egész filmben, nem vette magát vérkomolyan, nagyobb volt a kontraszt, amikor viszont tényleg cselekednie kellett. Mondjuk ezzel nem ért mindenki egyet, és az utolsó 10-15 percben talán tényleg jobb lett volna, ha hagyják a poénokat a drámai pillanatok érdekében, de ezen kívül nem sok rosszat tudok mondani a filmre.
Sztorira szerintem messze a legjobb a három Thor film közül.
Sztori
Vártam már ezeket a pillanatokat, Odin búcsúzása nekem nagyon átjött, Thor power uppja baromi badass volt, a félszem is nagyon jól áll neki, a párhuzam közte az apjával is átjött, (arra, hogy végre tényleg ő legyen Asgard királya, már az első film óta várok), és nem beszélve arról, hogy rövid hajjal sokkal jobb Chris Hemsworth.
Loki karaktere is végre előrelépett, de ha nem is, akkor is valami új oldalát mutatta meg végre.
A film végi feláldozás meg a film csúcspontja volt az én egyszerű, idealista szívemnek.

Az új karakterek is nagyon jók lettek, Jeff Goldblum zseniálisan pihent volt, Hulk is hatalmas volt, és az apró gagek
Spoiler
Matt Damon, mint Loki a színházban, hát kész voltam :D
is nagyon ütöttek. Az ellenség is jobb volt, a humor mérföldekkel, szóval klassz film volt, baromi jól szórakoztunk rajta. 8/10 simán, és jól ágyazott meg az Infinity Warnak, le a kalappal a Marvel előtt, tényleg, az utolsó 4-5 filmjük mind nagyon tetszett (kivéve a Doctor Strange-t), jó előjelek az Infinity Warra.

Azért azt viszont nagyon remélem, hogy az Infinity Warban visszavesznek a poénfaktorból, mert jó dolog, ha néha nem veszi komolyan magát egy film, de az nem az a film lesz.

Szerk.:
A Gyilkosság az Orient Expresszen egy nagyon érdekes film lett. Aki úgy ül be rá, hogy most egy csavaros, okos, váratlan detektívfilmet akar megnézni, az jó eséllyel csalódni fog, legalábbis valamennyire (mint a húgom).
De én nem úgy ültem be rá, és nekem nagyon tetszett. A látvány gyönyörű, a színészek hozták magukat (Kenneth Brannagh nekem nagyon átjött, úgy tud nézni a közeliken, hogy az ember nem tudja levenni a szemét a szeméről - mondjuk már a Dunkirkben is nagyon átható tekintettel, enyhén könnyes szemmel, emelkedett hangulatban tudott révedni a messzeségbe :D Nekem mindenesetre nagyon átjött a pali.), a zene nagyon jó, a karakterek bár nem annyira érdekfeszítőek egyenként, de így együtt pont eléggé voltak érdekesek, és a drámai része nekem nagyon (de tényleg nagyon) megfogó volt. Az érzelmi, morális kérdését a történetnek nagyon átadták.
Csak a nyomozós része volt egy kicsit... nemtom, buta? Tény, hogy nem tettem le tőle az agyam, Poirot néha nagyon nem tudott előrejutni, egyáltalán nem tűnt annyira nagyon zseniálisnak, az ember néha előbb összerakta a dolgokat a fejében talán, szóval aki ezért ül be, az valószínűleg csalódni fog. Az is tény, hogy nincs sok tényleges nyomozás, sakkozás, amire valószínűleg vár a többség, ezért ül be rá.
Én nem ezért ültem be, nekem nagyon átjött, és nagyon tetszett, a negatív kritikák után én nagyon-nagyon kellemesen csalódtam.

De "egész jó, egyszernézős"-nek mindenképpen tudom ajánlani (ez meg az öcsém véleménye :D ).

Aztán tegnap láttam a Verdák 3-t, és tök jó lett ez is, nem tökéletes, de végre az egyes szellemiségét, hangulatát és legfőképpen szívét kaptuk vissza (nekem a Verdák 1 volt az első mozim 9 évesen, szóval valamennyire különleges nekem :D ).
Szerkesztette: Jon - 2017.11.13. 19:21


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Minagi
Öhm. Ilyen sokan nem olvasták a könyvet, vagy nem látták a 2010-es Gyilkosság az Orient expressze-t?

Én olvastam még kiskoromban (mai napig az egyik kedvenc könyveim Agatha Christie féle krimik) és David Suchet a kedvencem Poirot színészem, szerintem az összes vele készült Agatha Christie feldolgozást láttam. Ahogy Geraldine McEwan a kedvenc Miss Marple-öm, de ez már nem tartozik ide.

Szóval emberek számára annyira ismeretlen volt a történet, vagy mi? Mit vártak, valami dupla csavart? Sajnos ehhez az újhoz még nem volt szerencsém, de reményeim szerinte jövőhéten meg is nézem, mert én nagyon várom, és nem csak a sztár parádé miatt.
Remélem folytatják, és megcsináljk a Halál a Nílusont. Bár David Suchet-val azt 2004-ben csinálták meg, icipicit korainak tartom az új Poirot bevezetését. Szerintem várhatott volna még durván 10 évet, ha nem többet.
 
Jon
A húgom pont most fejezte be a Halál a Nílusont, és ő ahhoz hasonlította, és az alapján volt neki csalódás a nyomozás része a filmnek. Nekem nincs mihez hasonlítanom, a régi filmekből sok jelenetet láttam, de komplett filmet sosem (nénikém nagy Poirot fan, aztán ha ő nézte, én is bele-belenéztem :D ). Szóval nem a csavar hiányzott, hanem (az ő elmondása alapján) az, hogy lássa, ahogy Poirot nyomoz, összerakja magában a dolgokat - itt mintha sokszor vakvágányon lett volna, és az egész nyomozós rész háttérbe lett volna tolva, legalábbis szerinte.
Mindenesetre mint mondtam, nekem nagyon tetszett a film, és nagyon remélem, hogy folytatják a Nílussal, de simán lehet, hogy ezzel a többség nem így lesz, sajnos. Gondolom a sikerességén múlik.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Capac
Már pont elfelejtettem volna, de eszembe jutott, hogy nemrég jött egy új Stargate Origins teaser videó: https://www.youtu...LctS-RWNuY
A az eddigi híresztelésekkel szemben viszont ez hálistennek nem rajzfilm lesz, hanem élő szereplős széria. Basszameg, csak jöjjön már ki!!!!
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Minagi
Befejeztük a Mindhuntert. Az FBI profilalkotóinak születéséről szól, ha nagyon rövid akarok lenni. Én alapjáraton oda vagyok az ilyen témáért, így nagyon megörültem, mikor hallottam erről a sorozatról.

Az FBI szolgálatában álló fiatal ügynök, Holden Ford (Jonathan Groff) egy balul elsült túsztárgyalást követően rádöbben, hogy az, amit a szakma a '70-es évek végén tudni vél a bomlott elméjű erőszaktevőkről, csak a jéghegy csúcsa. Látva, hogy a berögzült alapok felett eljárt az idő, és a gyilkosok új generációja korábban nem ismert kérdések feltevésére kényszeríti az őket üldözőket úgy dönt, hogy szembe megy a korszellemmel, és nyitottan áll a pszichológia tudománya felé. Felettesei nem nézik jó szemmel, ahogy behódol a fiatalok hóbortjának, ám az élet idővel őt igazolja.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy veszélyes közelségből veszi górcső alá a megfejtésre váró rejtélyt, egy gyilkos elméjét. A különös kegyetlenséggel elkövetett, sorozatos emberölésért rács mögött sínylődő mészárosokkal folytatott beszélgetések során újabb és újabb ajtók tárulnak fel, a mögöttük rejlő üszkös és fekélyes ládák azonban igazi kincset rejtenek, melyet Ford, és idősebb korából adódóan eleinte hitetlen kollégája, Bill Tench (Holt McCallany) a gyakorlatban is képesek érvényesíteni. Az első, így tetten ért gyilkos esete pedig lassan megenyhíti az ellenzők táborát.

Innentől spoileresen írtam.
A sorozat 10 epizódja tanítani való kimértséggel és türelemmel mutatja be, ahogy egy forradalmi gondolat orkánerejű ellenszélben végül beérik, és történelmi jelentőségű igazságok kerülnek felismerésre. Ford és Tench munkája, a később hozzájuk csapódó Dr. Wendy Carr (Anna Torv) felügyeletével kiegészülve új érát indít el a bűnüldözésben.

Stresszorokkal és sorozatgyilkosokkal bővítik a terminológiát, miközben felismerik, hogy minden gyilkossal szót lehet érteni, csupán alá kell merülni az ő sötét pszichéjükbe, és ott, ha kell, nyakig gázolni a mocsokban.

Ford kíváncsi, tanulásra vágyó személyísége kezd az évad vége felé nem kicsit megváltozni és ez baromi jól van bemutatva.
Érdemes megvizsgálni, hogy Ford válsághelyzetben kihez rohant, mert egyáltalán nem Ed volt bajban, hanem maga Ford. Ott voltak a munkahelyi és magánéletei zűrök, és egyszerűen az egyetlen biztonságos helyre menekült: Edhez (Cameron Britton). Ed Kemper megérti őt, hiszen Edet is ugyanúgy érdeklik ezek a tragikus gyilkosságok. Persze ő el is követi, azonban ugyanolyan vehemenciával vizsgálja, mint Ford. Aztán, az utolsó jelenetben már nem Fordnál van a gyeplő! Ed lett a főnök, ő vezette az "interjút", és itt most a bűnös Ford, akit számon kérnek, hogy mégis mi a fenét csinál. Régebben tanítani akart, és megváltani a világot, most már csak az önfényezésre futja, és valami szokatlan empátianélküliségre. Ed kérdése mindezekre vonatkozik, és az, hogy Ford azt válaszolta, hogy: 'I don't know', már azt mutatja, hogy Ford elméletben már gyilkos. Pontosan olyan helyzetben van, mint az iskolaigazgató. Zseniális volt az a jelenet, s ezek után nem kapunk több részt. Csak mézes madzagot az évad alatt folyamatosan a híres Dennis Rader - BTK sorozatgyilkosról. Alig várom a következő évadot.

S a legvégére, a zenéje.
 
Saphira
Megy az HBO-n egy magyar sorozat, ami pszichológus(ok)ról szól, többet nem is tudok róla, de lehet belenézek majd. Amin jót nevettem, hogy egy gyönyörű dalt választottak a zenéjének, de kissé megváltoztatták, hogy HBO-konformmá tegyék, és jobban illeszkedjen a csodálatos jelenünkbe.

https://www.youtu...n8D93VPPlE

Vajon mikor jön el a kor, amikor a Himnuszt is csak úgy énekeljük, hogy: "hmm-hmm áld meg a magyart", aztán a hm-hmm helyére képzelje be mindenki, amit akar. :D

(Jó, mondjuk itt nyilván a pszichológus vonalhoz kellett illeszkedni Így sem rossz, mert akár úgy is lehet értelmezni, hogy a főszereplő sem tudja még, mi áll a "hmm-hmm" helyén.)


[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
 
Minagi
Kaze, te olvastad a Punisher képregényt? Vagy nézed a most kijött sorozatot?
A rendőr csajszi főszereplő lesz, mert baromira irritáló a színésznő így elsőre.
 
Kazekage
Még nem kezdtem el a sorozatot, képregényben sem a kedvencem, annyira nem is ismerem mint más címeket. Inkább a Runaways című sorozatot ajánlanám, már kint van pár része. Az az egyik régi kedvenc képregénysorozatom, nem hittem volna hogy valaki felkarolja.
 
Sabaku
Én sme bírtam elsőre a rendőrcsajszit, Mini. A sorozat a Daredevil első évada mellett egyértelműen az eddigi legjobb. Már a Daredevilben is nagyon bírtam Franket, itt sem okozott csalódást. Kár azért az egyetlen elcseszett szálért ami benne volt, de az se rontja el.


i.imgur.com/R2cU7eQ.png

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
 
Ugrás a fórumra: