Köszönöm!
Dragon Ball Daima anime [NKWT projekt]
Köszönöm a munkátokat!
Nosztalgia miatt nézem, de már akkor se tetszik mint régi rajongónak hogy ennyire gyerekes az egész. Bár a fiatal közönség megfogására azért tényleg jó. De azért szerintem ez is csak úgy hogy ők se látták az előzményeket, főleg a Z-t! Nagyon le lettek gyengítve hőseink.
Ja meg nem is tudom hogy 12 vagy inkább csak 6 éves besorolás van ezen a harcokat nézve.
A Dragon Ball eleje is nagyon gyerekes mai szemmel nézve ,én úgy állok hozzá hogy ez volt a mester utolsó munkája, már nem volt fiatal és az idős kor a második gyerekkor. Azzal nem értek egyet hogy nagyon le lettek gyengítve hőseink, nekem az jön le az előzetesből hogy Goku simán nyerni fog hármas számú Tagagami ellen.Szerintem a Dragon Ball Gt eleje sokkal gyerekesebb volt, a mai napig ki nem állhatom.Köszönöm a fordítást.
Köszi a feliratot!
Lenne pár gondolatom amit megosztanék, természetesen nem kötelező egyetérteni
Nem csak itt hanem más Dragon Ball-os fórumokon, oldalakon és személyes ismeretségi körben is sokan vannak, akiknek nem feltétlen nyerte el a tetszését az új évad, pedig nagyon érződik ezen az animén, hogy ízig-vérig Toriyama-sensei alkotása és aki ismeri a munkásságát az nem lepődik meg ezen. Az Ő történeteiben mindig a kalandozás és a humor volt a középpontban. Nyilván jelen volt valamilyen szinten a harc is, de csak annyira, hogy passzoljon az aktuális komikus, kalandozós sztorihoz és mondhat bárki bármit az eredeti Dragon Ball is ilyen volt egészen a Piccolo Saga-ig.
Gyerekes lenne az egész? Valóban, de valljuk be ennek a műnek a nem igazán tett jót az idő. Gondoljunk csak bele az eredeti manga már 40 éves, az első évad 38, a Z 35. Családon belül, ismerősök között is vannak fiatalabbak akik szeretik az ehhez hasonló animéket, de egy kezemen megtudom számolni, hogy azok közül akiknek ajánlottam hányan nézték végig és tetszett nekik pl. a Z. Mostanában egyre több régi cucc jelenik meg új kiadásban és a DB-nek is kéne egy rohadt jó felújítás vagy akár egy full reboot más sztorival a régiekből építkezve. Igazából a lényeg amire ki akarok lyukadni, azért olyan amilyen ez az évad, mert egy új, fiatalabb közönséget akarnak bevonzani (bár ezzel szerintem nem mondtam újat). A régi rajongóknak, akik az intenzív, izgalmas, látványos harcokra vágynak sajnos be kell érniük a Broly filmmel vagy lehet reménykedni egy Moro Sagában.
Ami engem leginkább zavar (és nem csak erre az évadra gondolok, hanem már a GT/Supertől kezdve) az a kreativitás hiánya… ebből a világból annyi mindent ki lehetne / lehetett volna hozni, rengeteg az ön-kopírozás, van egy rakás karakter akik csak repkednek az éterben, mert se múltjuk, se jelenük, se jövőjük csak úgy vannak, világépítésnek voltak nyomai, de abból is sokkal több mindent ki lehetett volna hozni, a sztoriról nem is beszélve. Ami meg a fő gonoszokat illeti: Frieza nem tudom hányszor lett már előhúzva a kalapból (ennek a száma kb. Krillin halálainak számával egyezhet meg ), az előző moziban kaptunk egy félig-meddig Cell copyt most meg ne legyen igazam, de érik egy Boo-hoz hasonló boss és még lehetne sorolni.
Na mindegy. Örüljünk, hogy tudunk még nézni Dragon Ballt és reméljük az új generáció igényt tart majd még folytatásokra és ki sül valami új, valami jó az egészből, mert örökre a nosztalgiából nem lehet megélni.
Köszi srácok a fordítást.
A részek nézése közben kicsit visszarepülök lélekben a múltba amikor is először találkoztam a Dragon Ball animével, amiről akkor még nem is tudtam, hogy anime, mivel akkor nekem még minden csak egyszerűen rajzfilm volt.
Persze nyilván szebb már a látványvilág, de hangulatában engem az eredeti sorozatra emlékeztet ami anno megfogott és ennyi idő elteltével is örömet okoz.
Ugrás a fórumra: |