A Charlotte animével kapcsolatos megbeszélések.
[Naruto-Kun Projekt] Charlotte anime
Nem rossz anime, de figyelembe véve, hogy az első 5 részt beleférkőztethették volna 3 részbe is, és az utolsó 3 epizódot pedig jobb lett volna kétszer annyiba, így összességében az eleje túl vontatott volt, ( fillerszerű ) a közepe viszont egy mestermű, a vége ezzel szemben meg össze lett csapva. Az alapötlet viszont jó, a grafika a helyén volt, az OP/ ED is, a karakterek viszont nem fogtak meg különösebben.
Yusa/Misa az a két típus, amint kimondottan utálok: a rettentően buta, kis cuki karakter, és a végletesen tsundere lány... egyértelmű, hogy csak a moe miatt lettek beletéve, de hogy viccesek nem voltak, az is biztos... meghatódnom sem sikerült a történetükön. Azontúl az egyetlen kapcsolat, ami normálisan ki lett dolgozva, az Yu és Ayumi testvéri viszonya volt. A szerelmi szál Tomori és Yu között is elég gyenge volt: oké, apránként megismerték egymást, aztán Tomori kihúzta a csávából Yut... ( egyáltalán minek kellett annyi ideig néznie, hogy úgy szenved, mint egy félzombi? ) Igen, és a Tomoriban kialakult érzelmek el lettek törölve az időugrás miatt... de azért az utolsó 2 percben megpróbáltak még némi érzelgősséget belevinni még az egészbe, amivel nem is lett volna semmi gond, ha nem csapják össze az utolsó 3 részt.
Pontozni nem szeretek, de miután megnéztem, adtam volna rá egy 8-ast, de így utólag elég neki egy 7/10, mert azért mégis ott vannak azok a hibák, amik nagyon lehúzzák, pedig mindene meg lett volna ahhoz, hogy egy Angel Beats szintet megüssön, ha a készítők nem szenvedtek volna akkora időzavarban és jobban kitértek volna a szereplőkre is. Ettől függetlenül még mindig a kimondottan jó animék közé tartozik, egyszer érdemes végignézni. Nagyon szeretem a kiszámíthatatlan történeteket, amik tele vannak csavarokkal. Sok minden elmondható a Charlotteról, de hogy lapos és unalmas lenne, az semmiképpen sem. Szerintem ezért is úszott el néhol az egész, mert a készítők túlságosan arra akartak koncentrálni, hogy nagyot üssön... sikerült, de közben elvesztek azok az apróságok, amikre nekem szükségem lett volna...
Luna írta: sikerült, de közben elvesztek azok az apróságok, amikre nekem szükségem lett volna...
Fehér Elvtárs jól emlékszik, én említettem a Rewrite-ot, ami nyáron fog érkezni. A Charlotte-hoz képest viszont a gondok nem lesznek kicsik, amennyiben nem kap minimum 36 részt, amolyan Little Busters! szerűen, vagy 2x2 szezont Clannad szerűen, ami a preferált megoldás lenne.
Nem spoilerezem el a visual novel lényegét, csak pár gondolatot mondanék, hogy miért aggódom:
- Az általános út mellett van legalább 7 út, amit fel kellene értelmesen dolgozni.
- A Grisaia no Kajutsu rendezőjének és stúdiójának kezébe került a széria. Tetszett a Grisaia trilógia, de a Kajitsu vagy háromszor olyan hosszú, mint a Meikyuu és a Rakuen együttvéve, mégis csak 13 részt kapott. És amikor ez azzal járt, hogy karakterek útjait rendezték le 1 részben, akkor nem csodálom, hogy nagy az ellenszenv a stúdió és a rendező iránt...
http://i59.tinypi...ab7er9.png
- Lesznek/Kellenek visszaugrások a sztoriban, amiket okosan kell megjátszani, különben a nézők nem fogják érteni...
Szerintem 24 részes lesz és finito, rengeteg bosszankodással, de a bizalmat én megadom nekik.
A Charlotte maradék feliratával pedig jelentkezem majd az elkövetkezendő hónapokban. Teehee!
Kijött az ova is. Érdekes, hogy indonéz meg spanyol felirat már van, de angol még sehol...
(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Egy picit csalódott vagyok, hogy nem egy, a 13. rész utáni történést kaptunk. Bár, lehet ez a megoldás jobb... ki tudja.)
Összessségében véve nekem nagyon tetszik eddig. Az elején furcsa volt, végülis nem szólt másról mint egy k.cs.g f...ról aki mindenkit kihasznál. Aztán mint anno a Mirrai Nikkinél itt is egyszer csak berobban egy nagyon mély sztori, csak itt hamarabb jött.
A karakterek jól kidolgozottak szóval remélem néhány OVA lesz a az anime utánról is.
Ugrás a fórumra: |