Hozzászólások
One Piece manga
Yasuie
Nem tudom valahol másutt volt-e már erről szó. Szóval ha ez másnak is eszébe jutott már, akkor az puszta véletlen egybeesés. Ugye már említettétek, hogy Kaido sokszor fogságba esett már és hogy korábban hiába próbálták kivégezni, sosem sikerült. Na de mi is volt a különbség (legalábbis jelenlegi tudásunk szerint) azok közt az esetek és a mostani közt? A mostaninál ott van Big Mom, míg a korábbiaknál valószínűleg nem. Ugye emlékszünk, hogy Kaido tartozik valamivel a Mama felé. És azt is feltételezhetjük, hogy a köztük lévő szövetség törékeny. (főleg miután Kaido épp most beszélt arról, hogy a kalózok elárulják egymást.) Kaido már alapból "hátba támadta" Linlint amikor nem beszélt neki a titkos átjáróról. Big Mom csak úgy mellékesen szerzett róla tudomást a bordélyban amikor arról beszélgettek, miért nem értek még ide a gyerekei. Na most mi van akkor, ha Big Mom meg akarta kicsit leckéztetni Kaidot? És amikor a Hüvelyek megtámadták, akkor megvonta tőle azt a segítséget, ami miatt Kaido még mindig tartozik neki, és ezért sikerült megsebezni őt.
Persze az is lehet, hogy a Hüvelyek tényleg ennyire erősek és jól tudják használni a Ryuuout. Akkor viszont nem értem, hogy Kin'emon miért volt cselekvésképtelen és miért volt annyira elképedve amikor Zoro feldarabolta a hatalmas hegynyi Picát, vagy miért tartott Doflamingotól? Miért nem volt képes, ha nem is szétdarabolni, de egy-egy húrt elvágni a kalitkában a Ryuuou-jával? Vagy hogy miért szerencsétlenkedett Inuarashi és Nekomamushi Jack ellen öt napon keresztül? Egyedül Ashura Douji muatott valamit. Tőle meg még Kawamatsutol el tudom fogadni, hogy nem csináltak semmit 20 év alatt (azon kívül, hogy a kappa túlélte a napi mérgezést és párszor megleckéztette az őröket a halszálkákkal, ha azok elfeledkeztek kifilézni a kaját), mert annyira hittek a próféciában, hogy vártak a megfelelő napig és nem akarták felhívni magukra a figyelmet. Vagy Kin'emon, Inuarashi, Nekomamushi is eddig csak játszott, és takargatta az erejét, mert nem tudták, hogy ki kémkedhet esetleg utánuk? Az megint csak nagyon erőltetett.
 
AFR
Yasuie

Ez nagyon egyszerűen magyarázható.

Itt:
Severum írta:

Nekem ez nem furcsa annyira, én úgy képzelem ezt a dolgot hogy hiába ütsz te a legkeményebb hakival, ha gyenge vagy mellé. Luffy erős az tény, de ő meg mintha egy fa ütővel akarná áttörni az acél ajtót.
...


Severum írt is rá egy jó hasonlatot.

A lényeg hogy attól hogy Kinemon kezében van egy technika amivel meg lehet sebezni Kaidou-t ami lényegében a gyengepontja még nem biztos hogy erős a Haki-ja vagy maga Kinemon.
Ugyebár Kaidou alig sérült meg. Pedig mindannyian leszúrták és a zuhanás ereje is segített hogy mélyebbre hassanak.
Ez annyit jelent hogy Kinemon jóval gyengébb Doffy-nál de a kezében van Kaidou gyengéje amivel meg tudja sebezni még ha csak kicsit is.
Ezzel nincs gond egyszerűen csak ennyire képes.
 
Rikiya
A Ryuuou-nak alapvetően 2 fokozata van:

Az első, amikor a Hakit, mint energiát egy helyre összpontosítod, azaz magadra öltöd a láthatatlan páncélt, amelyről Rayleigh és Hyogoro is beszélt. Ezzel visszaverhetőek az ellenfeleid támadásai, valamint ezt az energiát kibocsájthatod magadból egy támadás erejéig, ahogy Rayleigh is tette az elefánt ellen, avagy Sentomaru Luffy ellen.

A második, ennek egy fokkal fejlettebb változata, amikor a Ryuuou-t az ellenfeled testébe irányítod, ezzel belülről elpusztítva azt.

A szamurájok azonban a testükből a kardjukba áramoltatják, ezáltal a kardforgató és a kard eggyé válik. Így ha akarják, átvághatják a legvastagabb acélt is, ha pedig nem akarnak semmit átvágni, akkor a legvékonyabb papírt sem vágják meg.

Azért vázoltam fel mindezt, mert megfogalmazódott bennem egy feltevés:
Először is, ugye a második fokozat egy erősebb képességnek van titulálva, de én úgy vélem, hogy ez szituációtól függ, és lehetnek olyan helyzetek, amelyekben az első fokozat a helytálló. Az első fokozathoz nem szükséges hozzáérned az ellenfeleidhez, ha támadni/védekezni akarsz, viszont a második fokozat végbemeneteléhez mindenképp érintkezned kell valamivel/valakivel. Tegyük fel, nem tudsz közel kerülni az ellenfeledhez bizonyos okokból kifolyólag, akkor kényelmesebb megoldásnak bizonyulna az, ha az első fokozattal támadnál, mintsem a második fokozattal bajlódnál.

Luffy esetében mindkettő jól jön. Ugyanis visszaverheti Kaidou és a Mama hatalmas fizikai erejét, illetve ha nem is tud bennük kívülről kárt tenni, azt belülről megteheti.
Szerkesztette: Rikiya - 2020.08.09. 09:40


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
AFR
Szerintem ez a nem kell hozzá érni nem ennyire kényelmes dolog.
Szerintem azért nem kell hozzá érnie mert a pl. kezét körülvette a láthatatlan palást.
Itt centikről vagy milikről lehet szó.
Tehát ha valakit nem tudsz megközelíteni a 2. fokkal vagy az alap Haki-val akkor az 1. fokkal se fogod.
Szerintem az 1. fok és az alap Haki lényegében abban tér el (az erőt leszámítva) hogy ha valaki épphogy kitér az ütésed elől (szinte súrolja) akkor az alap Haki-t kivédte de az 1. fok eltalálja.
A 2. fok pedig szerintem a láthatatlan pajzs érintkezési felületén keresztül hatol az ellenfélbe. Tehát ha jól irányítod akkor a fenti szituban is behatol és rombol.
Más szóval szerintem a 2. fok csak akkor működhet ha az 1. fok betalál.
 
Rikiya
Igen, valóban nem annyira praktikus. Az érintés az továbbra sem szükséges az első fokozat használata alatt, ugyanakkor nem akkora hatótávolságú, hogy méterekről is támadni lehessen vele. Tehát azt elismerem, hogy konfrontációba kell lépni az ellenfeleddel ahhoz, hogy az első fokozat hatásos legyen. Magyarán ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. :D


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
narutoforever
Rikiya írta:

Így ha akarják, átvághatják a legvastagabb acélt is, ha pedig nem akarnak semmit átvágni, akkor a legvékonyabb papírt sem vágják meg.Erről az jut eszembe amikor Koushiro tanította Zorot a kardok lényegéről. Azt hiszem valami olyasmit mondott hogy: "Az a kard ami csak pusztítani tud nem igazi kard számomra." Szerintem Zoro is megkapja a maga fejlődését. Bár a harc neki inkább King ellen néz ki, ott van Marco is. Szóval talán mégis csak Kaidoval meccsel.

Szerk.: Mondjuk Enma már így is elég OP. :D
Szerkesztette: narutoforever - 2020.08.09. 13:21
 
dungeonlord
Rosszul értelmezitek a fegyverzet haki logikáját . Miközben az első szint a külső réteget támadja(testet), addig a 2 szint (belsőt szerveidet) fókuszálja .Nem kellene ezt túlbonyulitani .
A többiről majd késöbb.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.08.09. 13:35
 
Ban
Még az is kérdés, hogy az új hakit tudja-e használni G4-ben. Mert pl. mama erős, de nem gyors. De egy G4 Snakeman-el megtarthatja Luffy a távolságot, messziről pedig tudná sorozni a pitonnal. Mivel a távolság meglenne, mama nem tudná Luffyt lecsapni, mivel Luffy messze lenne tőle, közben messziről meg fokozatosan mardosná a piton csapásaival mamát. Normál esetben a piton csapásai szart se érnének mama bőrén, de ha az új haki képes végigáramolni a megnyúlott gumi kezén, akkor már minden ütés át tudna hatolni a páncélon és belülről okozna kárt. Tehát csak az a kérdés, hogy az új hakit Luffy tudja-e kombinálni a gyümölcsével, vagy nem. Ha úgy vesszük ezt az új hakit, mint az áramot, akkor nem számít milyen hosszú dróton vezeted át, egy pillanat alatt végigáramlik. Ezzel viszont Luffy akkor akkora OP képességet kapna, hogy simán le tudna szedni egy Yonkout távolról. A lényeg, hogy ne menjen közel hozzá.

szerk: közben eszembe jutott, amikor Luffy edzett a börtönben. Messziről sorozta a gatlingal a börtön kaput, ami tömény acél volt. Tehát akkor jól gondoltam, képes kombinálni az új hakit a gyümölcsével. Akkor még csak közel sem kell mennie az ellenfeléhez, messziről meg tudja sorozni őket. Akkor nincs miről beszélni, Luffy megérett az 1 vs. 1 Yonkou elleni harcra.
Szerkesztette: Ban - 2020.08.09. 13:40
 
Rikiya
https://naruto-ku...ece/955/10

Valószínűleg tudni fogja. A linkelt oldalon is G4-ben gyakorolt.

Lehet, hogy maga BM nem igazán gyors, de rengeteg fegyver van az arzenáljában, amivel kiküszöbölheti ezt. Nyilván itt a lelkecskékre gondolok.

https://naruto-ku...ece/873/12
https://naruto-ku...ece/873/18

Zeussal szinte már-már szempillantatás alatt utolérte Luffyékat, akik bőven messze voltak tőle. Nem is beszélve Napoleon-ról, Big Mom Ikokuja letarolná. Meg alapvetően a lelkecskékkel nagy távolságban is képes támadni. Azért kíváncsi lennék, hogy az óriás Prometheus ellen mit tudna csinálni. :D


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Giovanna
Azért kíváncsi vagyok rá (mint mindenki más), hogy milyen feltétel kell ahhoz, hogy valaki elsatítsa ezt a fejlettebb Hakit. Mert gondolom Kaidou -és Linlin nem tudja, mert akkor Luffy még inkább teljesen esélytelen egy Yonkou ellen :D

Tehát gondlom nemcsak az ébredés, hanem ez az új Haki is különleges esetekben jelenik meg.
 
AFR
Paidion írta:

Jól értem (látom), hogy Hawkins csatlakozott Law-hoz?


Én is ezen gondolkodom amióta csak megláttam ezen az oldalon
https://www.man gasail.co/sites/default/files/man ga/6/198480//13-13%20-%20M17Ra5E.jpg
a jobb alsó panel bal alsó felén Law mellett azt a hosszú hajat.
Nincs rá bizonyíték de senki mást nem tudok akinek köze lenne Law-hoz és ilyen haja lenne.

Illetve sorry hogy ilyen sokára jutott eszembe hogy nem reagáltam erre.
Szerkesztette: AFR - 2020.08.12. 00:26
 
Szemi1992
AFR


Error 1011 Ray ID: 5c13c77b98db1cd8 • 2020-08-11 17:46:59 UTC
Access denied
What happened?

The owner of this website (www.mangasail.co) does not allow hotlinking to that resource (/sites/default/files/manga/6/198480/13-13 - M17Ra5E.jpg).


Mi a kötelességed? A császár akaratának szolgálata.

Mi a császár akarata? Hogy harcoljunk és meghaljunk.

Mi a halál? Ez a mi kötelességünk.
 
AFR
Úgy tűnik valami gond van a belinkelésnél.
Tettem a link manga szava közepébe egy szóközt
Ha kimásolod és kitörlöd a szóközt akkor meg tudod nézni a linket.
 
Giovanna
Nem nyissa meg. Mit küldtél? Lényegében miről szól?

Tényleg amúgy azt hiszem arra nem volt válasz, hogy mit gondoltok arról az elméletről, hogy Kaidou a Mamához hasonlóan sokkot kapott, és ezért tudták megsebesíteni.
 
Paidion
Lehet az azóta eltelt történések miatt pl. már 50% fölé ment a túlélési esélyük a jóslata szerint, így ezt látta jónak.

Biztos a panelt küldte, ahol Law szerepel.

szerk.: az a bajom ezzel az elmélettel, hogy ez a haki kifejezetten úgy lett bemutatva, hogy képes Kaidot is megsebezni. Ha igaz lenne, Luffy se tudná, csak sokkos állapotban, holott kifejezetten az lett sugallva, hogy ezzel képes lesz.
Szerkesztette: Paidion - 2020.08.11. 20:40
 
Ugrás a fórumra: