Hozzászólások
One Piece manga
Giovanna
Rikiya írta:

Én nagy dilemmába kerültem. Tekintsek erre egy szimpla logikai bukfencként, avagy ez is egyfajta Plot Armor, hogy a közeljövőben megkönnyítse Luffy dolgát?

Mi a búbánatos francot műveltek az elmúlt 40 évben Kaidou-val? 18 alkalommal szállt szembe a Tengerészettel és a Mamáékkal. Meglepő módon meg sem sebezték, meg sem ölték. De tudjuk, hogy 7x szenvedett vereséget, mégis évtizedekkel később, a Yonkou tagjává nőtte ki magát, miközben jóformán bárki, aki képes erre a típusú Haki-ra, megsebezheti.

Azt is furcsálltam, hogy Oden volt az első, aki heget hagyott rajta, erre...


Valóban nagyon ellentmondásosnak tűnik az egész, de szerintem itt az érzelmi sokkon lesz a hangsúly. Akárcsak BigMom esete, hisz mint tudj, egy sokk hatására képes megsérülni! Kaidou látta maga előtt Oden arcát, és ez egy sokkot váltott ki belőle, amitől a sebezhetetlenséget garantáló Hakija megszünt.
Szerintem szimplán erről lesz szó. És megmagyarázza azt is, hogy még maga Shnaks sem, és senki a Tengerészetből sem tudta megsebezni Kaidout.
 
AFR
Shanks miért ne tudná? Azt se tudjuk hogy valaha összecsaptak-e

Ráadásul egy valamit elfelejtesz. Tudjuk milyen a teljes testes Haki és ennek semmi jele náluk.

BM-nál ez egy vele született mutáció. (Bár az még kérdéses hogy a sokk miatt miért gyengül de nem lehet köze a Haki-hoz logikusan.)

Kaidou-nál pedig kaptunk is rá utalást hogy semmi köze a Haki-hoz. Nem csak hogy semmi jele a Haki-nak rajta de Luffy is úgy hivatkozott a bőrére hogy pikkelyek.
Kaidou "sebezhetetlensége" a Sárkány gyümijéből ered. (Az eddigi ismeretek alapján.)
A Sárkányokat pedig majdnem minden történetben csak különleges módszerekkel/eszközökkel lehet megsebezni. Ez jelen esetben ez a módszer a Ryuuou.
Nem ez lenne Oda első bakija. Ellentmondásba futott ez van. De lehet meg tudja majd magyarázni. Lehet Wano-n kívül nem túl ismert ez a technika. De az se magyaráz mindent. Úgy néz ki Rikiya-nak igaza lesz.

Nem tudom lehet csak nekem van olyan érzésem de mintha Oda elkezdett volna kapkodni. Remélem nem azért mert valami komoly baja lett amit nem hoznak nyilvánosságra de emiatt még be akarja fejezni. Ha ez az 1 arc/saga és 5 év dolog igaz akkor félek nagyon össze lesz csapva a vége.
 
Rikiya
Rayleigh, a kígyónővérek, Sentomaru, a 3 admirális (Akainu, Aokiji, Kizaru)...

Mindnyájuk képes rá. A különbség, hogy a szamurájok ezt az energiát átáramoltatják a kardjukba. Szóval mint mondtam, Wanón csak az elnevezése más.

Tudjátok, az lenne számomra a legnegatívabb csalódás, ha sem Kaidou, sem Big Mom nem tudná a technikát. Lehet cáfolni azzal, hogy nincs szükségük rá, pedig igenis jól jönne még nekik is.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
Nekem ez nem furcsa annyira, én úgy képzelem ezt a dolgot hogy hiába ütsz te a legkeményebb hakival, ha gyenge vagy mellé. Luffy erős az tény, de ő meg mintha egy fa ütővel akarná áttörni az acél ajtót.
Aisa a példa rá hogy lehet valaki született haki használó, tehát Mama is valószínűleg ösztönösen használja ezt a Hakit.
Támadó és védekező haki az szerintem ugyan az, és minél keményebb a pajzsod annál erősebben verheted vele pofon az ellenfelet.
A ryou elnevezés meg erre a testen kívül megjelenő hakira vonatkozik szerintem, amit Wanon a legelterjedtebb valamiért.

Na igen, az egyenlőre koránt sem biztos hogy a haki miatt annyira nehéz megsebezni Mamát és Kaidout.

Meg azt se felejtsük el hogy teljesen más az hogy magadtól fejlessz ki valamit vagy tanítják és elmondják hogyan kell csinálni, lehet anno Oden idejében kimondottan oktatták ezt a haki típust.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
AFR
Rikiya

Ray biztos de a többiek is 100%? Ez kiderült valahol?

Severum

De akkor BM full fekete lenne.

Viszont a fa ütős dolog tetszik. Nagyon jól leírtad.
 
Rikiya
https://www.youtu...k_1rbABCt0

Mikor Ray bemutatta Luffy-nak a Haki különböző típusait, Luffy visszaemlékezett, hogy korábban is látta ezeket a technikákat. Köztük Sentomarutól és a kígyónővérektől.

https://www.youtu...COz43lyuvI

A 3 admirális is valószínűleg ugyanazt használták, mikor megállították WB támadását.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
Mama egy mutáns, nála lehet másképp hat a dolog kicsit. :D

Én is azt mondom hogy ezek ugyan azok a hakik, csak szerintem a szintjük más.

Gondolom Wanon kimondottan tanították ezt a hakit, nem mondom hogy a két dolog pont ugyan az. De az gyanús nekem hogy csak ők képesek megmunkálni a poneglypheket meg a kairousekit, ezért lehet van némi köze egymáshoz a 2 technikának.
Szerkesztette: Severum - 2020.08.08. 15:31


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
AFR
Rikiya

A kígyónővéreknél nem biztos elvégre Luffy-nak akkor még lövése se volt a Haki-ról de itt
https://naruto-ku...ece/939/15
megerősíti hogy Sento tényleg ezt használta.
Azért vicces hogy Ray nem hogy nem tanította meg neki de azt se mondta el hogy hogy tudja elsajátítani. Pedig tudja kik a Yonkou-k és hogy nélküle esélye sincs.

Csak feltételezés hogy azzal állították meg. Nem tudjuk.

Ezzel nem azt mondom hogy nem de ugyanannyi esélye van mint hogy igen 50-50%.

Ugyanígy a Csapások. Nem tudjuk tudnak-e Haki-t. Elvárás hogy tudjanak mert mégis csak egy Yonkou top emberei de amíg nem vetik be addig csak elvárás marad.

Severum

Igen lehet, de az is lehet hogy születésekor beépítettek a testébe egy szerkezetet mely láthatatlan védőmezőt von a bőrére és a szerkezet rá van kapcsolva az idegrendszerére így mikor sokkolják a szerkezet túlterhelődik és leáll ami következtében a védőmező megszűnik és ő megsérülhet.
Lehetséges csak még nem láttunk rá példát a manga-ban. :D
 
Rikiya
Szerintem nem kellene túlgondolni. Miután Ray felkonferálta a Haki típusait, Luffy azonnal észbe kapott, hogy ezeket bizony már látta az előző ellenfelei ellen. Belemagyarázható, amit te mondasz, de részemről ez egyértelmű utalás.

Feltételezés, viszont kifejezetten gyanús, hogy ugyanazt a pozíciót vették fel, mint Rayleigh és Sentomaru, valamint a Kígyónővérek.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
dungeonlord
Amit linkeltél, ott nem használt hakit .
Doffyval is összehasonlítottam, aki csak karcolgatta Gear 4 formát, de Cracker gumicsontig belevágott .
Én azt mondom, hogy akkora különbség nem lehet a parancsnokok ,az admirálisok, és a Yonkok között(haki) .
Fizikai erő , és méret már más tészta.

Tudjuk, hogy az admirálisok és a parancsnok között nincs nagy különbség , vagy az admirális és a Yonkok között .Ezt láttuk Marinefordnál, amit sokan elítélnek . Ha az admirálusok gyengébbek lennének, akkor Akainu nem tudta volna Wb fejét ledarálni .Egy dühös pillanatról beszélünk .

Katakuri, és Cracker képes arra a fegyverzet haki szintre, amit épp Luffy tanul . Mert mind 2 átütötték a Gear 4 formát , amit az öreg elmagyarázat Luffynak . Mert Luffy Gear 4 teste olyan kemény, mint Kaidoé vagy Bm .


Látod Severum, mai fejezett csak megerősítette teóriámat .
 
AFR
Rikiya

Igazad van.
Átnéztem a kérdéses fejezeteket és az általam meg általad linkelteket és elég megalapozott a gyanú.
De ezzel csak erősödik az hogy Oda ellentmondásba vagy lokikátlanságba futott.
 
Severum
dungeonlord

Igen de ez csak akkor igaz ha ténynek veszem hogy a beteg öreg FB nem volt gyengébb mint fénykorában.
Meg azt mondják ő volt a legerősebb yonkou, de kérdem én mikor győzte le BM-et vagy Kaidout? Mert sérülésnek rajtuk nyoma sincsen, leszámítva amit Oden ejtett Kaidoun, Edward meg már Marineford előtt is tele volt sebekkel. Vagy nem harcoltak valamiért sose egymással?
Szerintem azért volt ő a legerősebb yonkou mert hasonlóan szeretik egymást a legénységben mint a Szalmakalaposoknál, míg a másik kettőben hát tudjuk milyen a hozzáállás.
Azok a sebesülések amiket FB kapott egy képben lévő Kaidounak és Mamának meg se kottyantak volna szerintem az eddigiek alapján.
Talán Akainu megsebezheti őket ha elég erős a hakija, azt nem mondom hogy biztos nem, meg edzhetett is azóta.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Rikiya
AFR

Hát figyelj, az elkövetkezendő fejezetekben valamit még kitalálhat, amivel igazolhatja a történtek hitelességét, de abban is biztos vagyok, hogy ha még lesz is rá magyarázat, az is több sebből fog vérezni. Nem ez az első eset.

Amúgy én sem aggódom Kaidou miatt. Bizonyára megismétlődik a Fehérbajusz effektus. Elvégre ő a legerősebb élőlény, a legújabb fejezetben pedig azt nyilatkozta, hogy befogja nekünk mutatni ezt az erőt, nemde? Itt az alkalom, hogy igazán demonstrálja azt a bestiális állóképességét.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Giovanna
Na igen külfödi-fórumokon is írták, hogy itt 9 nagyon erős ember adta bele minden erejét, évekig készültek erre a pillanatra, minden agrsszivitásuk ebben a csapásban volt benne, és Kaidou csak kisebb karcolásokat szerzett.

Most jöhet majd a Haki, meg a hibrid-forma :D
 
Rikiya
Nem tudom melyik külföldi fórumokat követed, de amelyeket én szoktam (Reddit/Worstgen), azoknál általában csak úgy gyűlnek a retardáltabbnál retardáltabb hozzászólások. Természetesen olykor-olykor akadnak kivételek, melyek kimondottan értelmesek. :D

Annak azért nem örülök, hogy Kaidou sárkánnyá változott. Először is nem fekszik neki a tömegharc, pláne ebben a formában. Hatalmas felületet biztosít az ellenfeleinek, sokkal könnyebben betalálnak a támadások. Ráadásul most fogják használatba venni a sulong erejüket a Minkek, beleértve az Inu & Neko párost, így azt hiszem, Kaidou rengeteget fog kapni.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Ugrás a fórumra: