Hozzászólások
One Piece manga
Severum
Én se úgy gondoltam hogy azért, hanem összességében nézem és azért jutottam erre. De azt sem tartom kizártnak hogy még tengerészek is fognak csatlakozni majd, amikor el kell dönteniük hogy az igazságot vagy a jót választják.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Rikiya
Azt azért ne felejtsük el, hogy Luffy már a manga elején megmondta, hogy minimum 10 tagot akar a legénységébe tudni. Tehát több mint valószínű, hogy mai napig ehhez is tartsa magát. Ha Jinbe és Vivi végül tényleg csatlakoznak, akkor megvan a 10 tag, de ha netán meghal Jinbe, akkor még csatlakozhat valaki hozzájuk. Én azt sem tartom kizártnak, hogy egy végső háborúban, amit feltehetően a VK ellen fognak vívni, meghal az egyik szalmakalapos. Persze az sem kivitelezhetetlen, ha többen lesznek, mint 10.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
bakod
Vivit én is szívesen látnám viszont, de nem tudom elképzelni hogy bármi esélye lenne azok ellen, akik ellen mennek Luffyék a közeljövőben.
Persze lehet hogy tévedek majd kiderül :D
 
vincentlll
Coby is is talán csatlakozni fog ő meg 11. tag lehet simán mivel luffy elismerte és riválisok nem ellenségek egymásnak :)
 
Rikiya
Lehetetlennek tartom, hogy Coby csatlakozna a szalmakalaposokhoz. Az ő álma az volt, hogy teljes értékű tengerész legyen. Szóval abszólút esélytelen.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
vegel2014
Szerintem Coby a tengerészet mellet marad majd és olyan lesz Luffy számára mint Roger számára Garp volt.

Talán még akkor is a tengerészet mellet marad mikor már kiderül, hogy közel se ők a jó fiuk, és akkor- talán Luffy javaslatára- mikor le lesznek verve a tengerészek ő majd a jó irányba tereli azt, az addigra kiépült tekintélyével. Én ezt tudom elképzelni Coby végső szerepének.

Ami azt illeti én nem őrülnék ha meghalna egy szalmakalapos, de ha muszáj akkor az utolsónak csatlakozottak közül legyen valaki. Nekem még mindig az East Blue-i ötös a kedvencem.
 
Rikiya
Így átfutott az agyamon ez a tengerész jó/rossz dolog. Inkább maradok annál, hogy a tengerészet, avagy a tengerészgyalogosok jó fiúk. A kalózok bűnözők, csak azért, mert a Szalmakalaposok meglehetősen jók, nem azt jelenti, hogy a többi kalózok is azok, általában elég szörnyű dolgokat csinálnak. A tengerészet alapvetően az OP világ rendőrsége. Lehet, hogy nem tetszik néha, amit csinálnak, de általában az emberek védelmének céljából teszik azt, amit. Olykor-olykor úgy mutatják be a tengerészeket, mintha rosszak lennének, mint Akainu, aki az abszolút igazságosságot szélsőségesnek veti, és egyértelműen a törvény betűjének a megszállotja, nem pedig a szándékának. Szintén a Világkormány korrupt, és kézenfekvő, hogy rossz fiúk, azonban a tengerészet alattuk van, tehát szerfelett ők is korruptak. Alapvetően egy tengerész gondolata jó, jó fiúknak kell lenniük, ugyanakkor ez a rendszer túlontúl megsérül, és így látszólag sok rossz tengerész van.

Azonban ne feledjük, hogy ez egy kalóz történet, ennek következtében, akik ellenzik a Szalmakalaposokat, azok ellenségek, nevezetesen a rivális kalózbandák vagy tengerészek, kiterjesztve a Világkormány.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
Szerintem ez nem ilyen egyszerű, mert a tengerészet csak a a világkormány hivatalos arca. Általában lehet hogy jó fiuk de inkább csak egy eszköz az égi sárkányok kezében hogy azt csináljanak az emberekkel amit akarnak. Valójában az igazság ott azt jelenti hogy ők a mindenek felett álló égi nemesek kutyái és betartatják a szabályaikat.
Az embereket mikor védik? Ha megfizeted a mennyei adót a gazdinak, de ez is csak addig számít amíg szemet nem vet rád az egyik és már visznek is neki játéknak.
Ha meg te ellenkezel és ez nem tetszik neked na akkor jönnek az admirálisok az igazság nevében.

Ja és nem gondolok mindenkit ellenségnek aki ellenzi őket, mert a tengerészek általában nem is tudják hogy a szalmakalaposok jó fiuk, de én csak azokat gondolom igazi tengerésznek akik komolyan is gondolják a dolgok, mint Smoker, Fujitora, stb
Milyen jól is működhetne a rendszer ha nem a korrupció hanem ezek a tengerészek irányítanák és a Luffy Shanks Fehérbajusz típusú kalózok lennének Shichibukai rangban.
Szerkesztette: Severum - 2019.08.10. 10:49


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Rikiya
Először is, mivel a tengerészetnek tulajdonképpen jó dolgokat kellene csinálni, a tengerészek nem feltétlenül csatlakoznak a Világkormány támogatásához, hanem inkább a béke és az emberek segítése érdekében cselekednek. Alternatív megoldás az, ha csatlakoznak a forradalmárokhoz, vagy kalózzá válnak. Mindkét lehetőség bűnözővé tesz: tehát ha tiszteletben tartják a törvényt, és nem akarják, hogy vadászon rájuk a VK, de továbbra is segíteni akarnak az embereknek, akkor a tengerészet az egyetlen lehetőség.

Másrészt, ez egy önmegőrző rendszer. A tengerészek közül senki sem lázad, mert akkor az Égi Sárkányok megparancsolják, hogy öljék meg őket. És a félelemtől senki sem hajlandó megpróbálni együttesen fellépni ellenük. Ide nem tartoznak természetesen a forradalmárok, akik pontosan ezt teszik.

Akkor vannak olyanok, akik belül valószínűleg szükséges gonosznak tekintik. Az emberek olyanok, mint Garp vagy Aokiji. Rájönnek, milyen rossz ez, ám végül azt hiszik, hogy a tengerészek oldalán képesek a legjobbakat tenni. Mivel sok-sok kalóz valóban rossz.

Még mielőtt valaki megkezdené, hogy miért nem lázadnak fel ellenük az erősebb tagok, megszeretném kérdezni: hogyan készítenék fel a tengerészeket alapvetően a puccs elkövetésére? A legtöbb tengerész az abszolút igazságosságot követi, ami azt jelenti, hogy "a kormány ellenségei gonoszak, tehát a kormány jó, engedelmeskedj".

Hogyan reagálnak az egyedülálló tengerészek, akiket arra képeztek, hogy kövessék a kormányt, akik az abszolút igazságosságon, mint a lebuktató szabályon alapulnak, amikor a kormány közbelép? A tengerészek valószínűleg elválasztanák egymást.

Akkor ott van a Cipher Pols, az öt vén és ami a legfontosabb: a kormányhoz tartozó országok királyai. Ha a tengerészek úgy döntenek, hogy a világ nemeseit, a tetejét, olyan könnyen dobják le, akkor milyen esélye van a királyoknak? Szeretnének ellenállni ennek az új tengeri kormánynak, a saját álláspontjuktól való félelem miatt.

Tehát a tengerészek harcolnak magukkal, harcolnak a királyok seregeivel, és amíg ez megtörténik, ott vannak még a kalózok, akik kifogják azokat az országokat, amelyeket védeni kellene, és megtámadja a polgárháború mindkét oldalát.

Mindent összevetve, nem kellene összefüggésbe hozni a tengerészetet és a Világkormányt. Tény, hogy kapcsolódnak egymáshoz, na de mégiscsak a VK irányít, általában ők adják ki a legtöbb parancsot a tengerészeknek, és ők nem ellenkezhetnek. Vagyis kivitelezhetetlen, hogy szembe szállnának velük. Több száz királyság áll a rendelkezésükre, nyílván ebből sok olyan van, akik szintén nem tartják helyesnek néha, amit a VK parancsa ad, de attól még támogatják őket, és ha ők is úgy döntenének, hogy fellázadnak, még akkor is ott van nekik még nem tudom hány száz királyság, akik pedig ugyancsak korruptak, gonoszak.

Összegezve: A tengerészet és a VK sem tökéletes, sőt meg sem közelítik a tökéletességet, de a kalózok méginkább tökéletlenek, hiába van egy pár olyan kalózbanda, akik vélhetőleg jók. Garp szavait idézném: "Ma már annyi kalóz van, mint égen a csillag". Jelenlegi tudomásunk szerint, ebből minimum van pár kalózbanda, akik jóindulatúak, a többiről csak feltételezem, hogy rosszak, de ki tudja.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
Jól látod és én ezt nem is vitatom, nem beszéltem lázadásról. Pont azt mondtam hogy a rendszer elvileg jó a korrupt irányítással van a baj.
De szerintem a végén arról kell majd dönteni hogy mit választasz a jót vagy a rosszat, és nem pedig a törvény lesz a kérdés. Mert amikor Luffy rájön az igazságra legyen az bármi, akkor lesz ez kérdés.
Vagy passzív szemlélők lesznek a jó tengerészek amikor lesz a világkormány elleni harc, vagy ők is védik a rossz igazságot már ha tényleg lesz.
Persze lehet Oda egész másként képzeli ezeknek a véghez vitelét, de én valamiért úgy érzem a végén az fog számítani hogy mi a jó.


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Rikiya
Nem is azért írtam le mindazt, mert te beszéltél volna róla, csak gondoltam tisztázom ezt is, hogy miért nem szállnak szembe az Égi sárkányokkal.

Egyébként egyet értek, szerintem is az lesz a döntő lépés.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Germa66
Srácok, elvileg csak holnap lesz fejezet úgyhogy mára ne várjátok.
 
czera
Igen, én is úgy látom. Hát szomorú de egy napot már tudunk várni.
Kíváncsian várom a folytatást, remélem a Mama vs Kaido folytatása nem lesz off screen mert akkor belebolondulok! :D
 
kristofkristof
A RAW már kint van, aki hasonlóan türelmetlen, mint én az megnézheti.


"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."

"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
 
zackary
kristofkristof írta:

A RAW már kint van, aki hasonlóan türelmetlen, mint én az megnézheti.


tudsz linkelni?
- egy türelmetlen -


------------------------------------------------------
Ne tartsd fontosnak hogy fontosnak tartsanak. Csak szeress, és fontos leszel.
 
https://www.facebook.com/coolgearsteampunk/
Ugrás a fórumra: