Hozzászólások
One Piece manga
AFR
Nami
Borítokon volt mikor még nagyon nem volt tag és valójában Arlong kalóz volt.

És az hogy ha minden tag szerint és a kapitány szerint és ő maga szerint is tag akkor egy borítókép pont nem számít.
Márpedig ki lett jelentve hogy Luffy a kapitánya.

Ban

Igen ezért írtam hogy szerintem lehet kimentik BM-ot a gyerekei

Régen volt egy teóriám arra ha összecsapnának. Azt tippeltem hogy BM gyerekei nyernek (persze azt hittem Katakuri is itt lesz) a Csapások ellen viszont Kaidou elveri magát BM-ot azonban a gyerekeinek sikerül kimenteniük és elmenekülniük.
 
Tapion-sama
AFR:

Ha a logikádat vesszük, Luffy kijelentette, hogy Nami a társa lesz, még jóval azelőtt, hogy Arlonghoz értek volna (már Buggynál emlegette Orange Townban). Tehát társnak számíthatott (és ennyi erővel Jinbe is annak számíthatna a Gyojin-sziget óta, borítón mégse nagyon tűnt fel szalmakalaposként...)
Másrészt a történet legeslegeleje szerintem nem feltétlenül mérvadó, hiszen Odának akkor még a főszereplőket kellett megrajzolnia ezeken a képeken, nem Luffy kalózcsapatát. Hülyén nézett volna ki egy újonc mangakától, hogy van 3 főszereplője, de csak Zoro meg Luffy szerepel ezeken a képeken.

Nyilván nem vés kőbe semmit a borító. De akkor azt magyarázza el valaki, hogy mikor az összes Szalmakalapost rárajzolják, Jinbe miért marad ki folyton? Mi ennek az oka? Ha a társuk, miért nincs rajta egyiken se? (még azokon se, amik a kritikus "él-e vagy halott" pillanat előttről származnak)


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Germa66
Nekem a borítók reklámanyag. Szép, csili vili, érdekes esetleg vicces, de ennyi. A mostanin is rajta van fű meg fa, mert a STAMPEDE-et reklámozzák.


https://naruto-ku...ece/901/14

Én ezt nem tudom semminek tekinteni amikor feketén fehéren ott van.
Szerkesztette: Germa66 - 2019.08.02. 20:54
 
Hiei
Akkor mindenki, akit Luffy valaha meghívott a társa? Mert volt pár precedens.
 
Germa66
Mutass légyszi olyat ahol azt ordibálja másnak hogy én vagyok a kapitányod.
 
Hiei
Meghívta társának. Mi a különbség?
 
Germa66
Egyik egy kérdés. Kétes a kimenetele.

Másik egy felszólítás. Hogy tudja felelősséggel tartozik neki.
 
Rikiya
Azért különbség van aközött, hogy szimplán meghívsz valakit a csapatba, vagy te már kijelented, hogy a kapitánya vagy, ráadásul még parancsot is adsz neki.
Márpedig Luffy a Gyojin-szigeten hívta meg Jinbeit, viszont megmondta, hogy csak akkor tud véglegesen csatlakozni, ha lerendezi a Big Momos ügyet.

Lerendezte? Igen. Attól függetlenül, hogy életben van-e, vagy sem. Valamint mielőtt Big Mom-tól kilépett, jóval előtte a Nap kalózokkal is megbeszélte, hogy Luffyhoz akar csatlakozni, szóval ezentúl nem a kapitányuk.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Hiei
Caribouval is megegyezett, akkor tag mint Jinbe?
 
Germa66
Hát jelenleg az alattvalója. Maga Caribou mondta. Jinbenek viszont a kapitánya, szóval ő a legénységbe tartozik.
 
bakod
jó kis fejezet volt :D nagyon is alakul az az összetűzés. igaz még van 1 hét, ami alatt Franky szépen megjavítgatja a hajókat.a rabok a téren addig nem is biztos hogy kiszabadítják- mert hogy sz Kaido fülébe juthat.

Hawkins ezzel nost tényleg árulást követett el. érdekes kis csoport lehet az övék is.

King szerintem égi, vagy egy számunkra teljesen új faj. Oars meg simán óriás, lehet alfaj több is. pl embereknél lehet európai, ázsiai, afrikai vagy mégtovább is lehetne bontani.

Jinbe tag, csak még nem hivazalos mert nem koccintottak. de szerintem ő él.

Caribou nem tag, csak a flotta tagja lehet.
Szerkesztette: bakod - 2019.08.04. 20:08
 
AFR
Tapion

Különbség hogy Nami nem fogadta el.
Ő megmondta hogy csak velük tart de nem lesz a társuk.
Tehát nem kétirányú a dolog

Illetve a Gyojin szigeten még Jinbe is visszautasította. Ő csak a menekülés alatt fogata és ismerte el.
A borító meg továbbra is cáfolva van Nami által

Az meg gyenge kifogás hogy addig nem számít a szabályod amíg nem tudod ráhúzni a szabályod mert ezzel a kedző stb résszel pont ezt mondtad.

A magyarázatot számtalanszor leírtam már.
Oda nyitva akaja hagyni a kérdést hogy mi történt Jinbe-el.
Vajon él-e vagy meghalt.
Nem hiába nincs semmi infónk róla azóta.
És a kijelentés és a kérdés felvetődés között 1 fejezet sincs ha jól rémlik.

Hiei

A különbség az hogy Jinbe-t nem csak meghívta és kijelentette hogy a kapitánya hanem Jinbe is elfogadta annak.
Ez a különbség.

Hawkins mivel követett el árulást.
Sorry de ahhoz hogy azt bizton értelmezzem még kevés az angolom.
 
Tapion-sama
Germa66 írta:

Egyik egy kérdés. Kétes a kimenetele.

Másik egy felszólítás. Hogy tudja felelősséggel tartozik neki.


Luffy általában nem kérdez, hanem kijelent, illetve felszólít ("Légy a társam!";) És ezt számos Thriller Barki zombival, beszélő fával is megtette, illetve ne felejtsük el Crocust, Kurehát, Gaimont vagy épp Kin'emon alsótestét se. De ez csak szőrszálhasogatás.

AFR
Egyoldalú és kétoldalú dolgokról beszélsz. Luffy felkérése a Gyojin-szigeten egyoldalú volt, Jinbe időt kért. Azonban Jinbe akkor döntött úgy, hogy csatlakozik, mikor a teaparti elején visszaadta a Mamának a szakéspoharat (ami a fordítottja annak, mikor csatlakozik valaki Luffy legénységéhez, és koccintanak - jah, ez sem történt meg Jinbével. Hoppá.). Tehát nem Luffy újbóli kijelentésétől ("Én vagyok a kapitányod!";) kellene számítani akkor Jinbe tagságát, hanem onnantól kezdve, hogy lerendezte a "Big Mom-ügyet", és otthagyta a Mamát. Ugyanis ott vált kétoldalúvá a dolog. Azóta viszont - ahogy korábban is írtam - számos Szalmakalapos borító született Jinbe kritikus "él-e vagy halott" pillanatáig, és egyiken se szerepel. Oda nem akarta felfedni, hogy mi Jinbe sorsa? Mikor ezek a borítók jöttek, még fel sem merülhetett, hogy Jinbe ne lenne társ. Mégsem szerepel rajtuk. Mi az oka, ha nem az, hogy hivatalosan még nem társ?
Ha már itt tartunk, Sanji sorsát érdekes módon sosem akarta eltitkolni: az összes Szalmakalapos borítón rajta volt akkor is, mikor látszólag otthagyta a Szalmakalaposokat és Big Momhoz ment. És Robinnal se volt ez másképp, mikor a CP9-nal tartott. Jinbét nem akarja elspoilerezni, de Sanjit meg Robint igen? Elég fura.
És a bónusz: Brook a 442. fejezetben leokézta Luffy felkérését. Tagnak mégis csak a 488. fejezettől kezdve számít (a Thriller Barki buli óta ugyebár) - hiszen a 489. fejezet címe: A nyolcadik társ. Minő véletlen egybeesés, hogy a borítókon is csak a 489. fejezet után kezdett el felbukkanni :O

A másik: nekem nincs szabályom. Ez egy észrevétel, amit Sanji feltűnésétől kezdve lehet megfigyelni. A történet elejével kapcsolatban nyilván csak magyarázkodni lehet. Például az is egy magyarázat, hogy akik ideig-óráig velük tartanak, azokat valamilyen szinten Szalmakalaposként kezeli (Nami, Vivi, Karoo, Kin'emon stb.), és rárakja néhány borítóra.

Száz szónak is egy a vége: Jinbét addig nem vagyok hajlandó elfogadni tagnak, amíg nem koccintott a legénységgel (kanpai!), és nem kerül rá ezekre borítókra. Ha eddig minden egyes taggal megtörtént ez a taggá váláskor, akkor vele is meg kell történjen.

Ettől függetlenül alig várom, hogy jöjjenek a Mama emberi és elővegyék a köpeny alól Jinbe levágott fejét. Abszolút nem illik bele a bandába, és még szétvágja a szörny triót is. Hiába lenne neki posztja a hajón kormányosként, Luffy felkért Chopper előtt más orvosokat is (Crocus, Kureha), mégis Chopper lett a társa. Úgyhogy várom a kormányost, de nem Jinbét.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
AFR
Igen ott vált kétoldalúvá és onnantól tag mindenki szerint aki ott volt.
A másik kijelentéses dologgal csak érvelek e mellett.
Ha Jinbe szerint Luffy a kapitány és Luffy szerint Jinbe a beosztottja illetve mindenki más is így gondolja akkor kit érdekel hogy készült-e egy portré róluk

Ők tagok voltak és Luffy nem adta áldását a távozásukra.
Márpedig ez nem egy könyvklub hogy ha azt mondod csá akkor nem vagy tag hanem vérre megy.
Jinbe-nek is kellett az hogy hivatalosan távozzon BM-tól.

Brook valójában ott fogatta el. Ugyebár elsőnek utána el is mondta hogy ezért meg azért mégse teheti.

https://naruto-ku...iece/900/4
Carrot és a minkek még Bepo is tag lett?

https://naruto-ku...iece/821/4
Zoro, Franky, Robin, Usopp ki lettek akkor rúgva a csapatból?

De Nami-t semmiképp nem tudod kimagyarázni.
Szerepelt borítókon mikor nem volt tag csak velük utazott és valójában Arlong kalóz volt.
Ez mutatja azt hogy a 900 fejezetes tradíció amire hivatkozol sose jött létre.
Az meg csak plusz poén ha Vivi valaha is szerepelt ilyenen mert ő sose volt egy másodpercig se tag.
Nincs itt semmiféle tradíció meg mit tudom én. Egyszerűen 5 db véletlen egybeesésről beszélsz és a buktatóira azt mond hogy ezeket ne nézzük és akkor működik.
Ez most olyan mint a Titanic. Ha nem vesszük figyelembe hogy elsüllyedt és van egy nagy lék rajta meg tönkre van menve stb akkor még ma is egy csodálatosan szép és működő hajó.
Ez milyen érv?

UI: "Ha eddig minden egyes taggal megtörtét" de nem történt ezt fentebb kiveséztük. Nami megbuktatta a minden tagot.
De oké nem vagy hajlandó tagnak tekinteni egy borító miatt.
Azt viszont engedd meg hogy én tagnak tekintsem (ha nem engeded akkor is így lesz :D ) mert a csapattagok szerint Luffy szerint és Jinbe szerint tag. És ha meghal számomra Szalmakalaposként fog meghalni.
 
Tapion-sama
AFR írta:
Az meg csak plusz poén ha Vivi valaha is szerepelt ilyenen mert ő sose volt egy másodpercig se tag.


Sajnos ugyanaz a Vivre Card adatkönyv, ami Jinbét tagnak tekinti, Vivit és Karoo-t is Szalmakalapos Kalóz tagnak írja :( De gondolom, erre nincs frappáns válasz, csak az, hogy biztos hiba :D

Nem fogok minden egyes mondatodra reagálni, mert meguntam, hogy kb. ötödszörre is ugyanazt kellene elszajkóznom, csak más mondat- és szórendben. Számomra amúgy is elvérzett ott a mondandód, hogy az Oda-sensei által készített One Piece mangáról beszélve "véletlen egybeesés"-t említettél.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Ugrás a fórumra: