Hozzászólások
One Piece manga
Duuu
A mangastream-es fordítás mindig megbízható, és jó minéőségű.

Valaki annó megjósolta ezt Kaido befoglalja Wano dolgot. Hát teli találat. :D

Végre egy rész, ahol válaszokat kaptunk és nem a kérdések sokasodnak. Kiderült, hogy kik gyártották a glyph-eket.

A 4 piros glyph része a Yonko erőegyensúlynak. A kalapomat teszem rá, hogy a 4. helyéhez Shanks a kulcs.

Megtudtuk, hogy a szamurájuk, miért kényszerültek elhagyni Wano-t.

Most még inkább kiemeltük a sztoriban a szalmakalaposok fontosságát. Bárki ahhoz, hogy Király lehessen, kell neki egy kulcs. Lord Oden valószínűleg az egyik ilyen kulcs lehetett. Viszont a Szalmakalaposoknál van az, ami bármit nyit. :D

Innetől nem érdekel, ha Robin nem kap nagyon harcot, mert nem ezért fontos. Azt, hogy a Kalózkirály pozicióra hány ember is pályázik most derül majd ki igazán. Az eddigi események teljesen elfeledtették velem, pl ennek fontosságát.
 
Hiei
Érdekes én szerintem a 4. az amit Roger magával vitt Skypieról és et a hiányzó. A világ egy darabját magammal vittem. A raftel a világ része és, ahhoz kell a kulcs aminek egy részét elvitt. Ezt fejből írtam nem néztem utána. Rám lehet nyugodtan cáfolni:D
Egyre jobban félek, hogy Momo tag lesz. nem akarom:( Utálom őt. Luffynak meg kötelező Sanji után menni-e nagyot csalódnék benne, ha nem így tenne.
Robin pedig megható volt. Eszembe jutott mikor azt mondta Luffyéknak, hogy úgy is elárulják őt, mint mindenki.
 
kristofkristof
Hát nem tudom elég bizarr húzás lenne, ha Momo Szalmakalapos lenne. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy kb. 6 éves gyereket bevennének. El nem tudom képzelni mi haszna lenne neki, így is van elég semmittevő a legénységbe, akik ha tehetik kihúzzák magukat a kötelességeik alól. :D
 
Laci
Most már tuti, hogy Zoroék maradnak Zoun mivel, hogy Luffy nélkül menjenek Kaido területére ezt nehezen hinném
Ha Luffy elmegy Sanjiért márpedig remélhetőleg elfog
 
dungeonlord
Végre egy szuper fejezet. Ezzel meglett magyarázva,hogy miért nem tudta senki se megtalálni a raftel szigetet és a One piecet.Ezek szerint,vagyis gondolom,hogy minden Yonkonál van egy olyan embere,aki eltudja olvasni poneglypht. Csak még nem sikerült megszerezni a másiktól a hiányzó puzzlet. Gondolom Kaidonak csak azért kellett Raizo,hogy megtalálják a rafteles poneglypht másik darabját.Kíváncsian várom a kövi fejezetet.
4darab vagy Shanksnél vagy Robin otthonán található.(ami épp Gorosei van)
 
Jon
Nem, éppen ez az, hogy nincs nekik olyan emberük, aki el tudná olvasni. Ezért van nagy veszélyben Robin, és ezért akarja őt mindenki.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Hiei
Közben utána néztem rosszul emlékeztem. Roger azt írta, hogy "itt jártam és egy részét magammal viszem a világ végére".
Így amit írtam nem helytálló. Elég vicces lenne, ha a Raftel egyik kulcsát otthagyta volna aRaftelenxD
Viszont így kezd világossá válni, miért tudták elolvasni és írni a nyelvet. Momo apja gondolom képes volt rá.
 
Acqu
Én vagyok az egyetlen aki szerint ez egy kicsit túl durva?
Gondolok itt arra, hogy innentől kezdve nem számít mennyire vagy kitartó, erős, találékony stb. Ha nem vagy képes elolvasni a Poneglypheket akkor esélyed sincs arra, hogy megleld a One Piece-t és Kalózkirály lehess.
Ha Luffy nem találkozott volna Robinnal, most ő is esélytelen lenne, annak ellenére, hogy miken ment keresztül az álmai eléréséért.
Ez csak nekem túl durva "szigorítás"?

Persze értem Roger álláspontját is, azért hagyta olyan helyen, hogy tényleg csak a legrátermettebbek találhassák meg. De ha teszem azt Robin is odaveszett volna (kérdés persze mennyit tudott Oharáról és arról hogy kik tudják elolvasni), akkor nem lenne senki aki képes volna megtalálni Raftelt. Esetleg a szamurájok.

És itt most lehet jönni azzal, hogy "hallani a dolgok hangját", és egy ilyen személyre várt Roger, de ez elég nagy lutri.

Mindezektől függetlenül nagyon tetszett a fejezet, és örülök annak hogy még több információt tudtunk meg, csak ez számomra valamiért egy kis tüske. :)
De ez csak az én véleményem.
 
Hiei
Mondjuk nekem az a furcsa, hogy a világon mindenki meghalt, aki érti ezt a nyelvet? Kétlem tuti van egy-két ember, aki képes erre. Csak nem tudunk róla.
Abban igazad van, hogy aki képes hallani a dolgok hangját megérti a táblát, de attól még írni nem képes a nyelven. Roger mégis írt a harangra. Úgy pedig elég nehéz írni ,ha diktálják, de azt se tudod milyen karaktert kell rajzolni. Szóval Rogernél is értett valaki hozzá. Nem a tábla mondta neki mit írjon.

Jah még annyi Dragonékhoz még nem érkezett meg Kurohige. Vagy nagyon hamar le is vertékxD
 
demandred
Ha jól emlékszem Jinbeinél is van egy poneglyph, amit a tenger mélyén talált.
 
hgabi
Acqu
Szerintem egyáltalán nem durva. Lehet ezt szerencsének nevezni. A tény az, hogy Robinnal Luffynak a lehető legjobb lapokat osztotta a sors. Emiatt egyik ellenfele sem fog sírni. Sem Kaido, sem Big Mom, sem Kidék, sem Kurohige. Mert nekik is megvannak az eszközeik arra, hogy Kalózkirályok legyenek. Ez pedig lehet pont az, hogy Robint el akarják vinni majd. Pont emiatt lett kiemelve a fejezetben, hogy innentől mindenki célpontja lesz és vigyázni kell rá nagyon.
 
Deathforce
Amúgy éppen a mostani fejezetből derült ki, hogy Momo apja, Wano ország volt vezetője, akit kivégeztek együtt utazott Rogerrel. Szóval Skypeia-n a szamuráj írta bele az üzenetet és olvasta is el az összes táblát.
Amúgy lehet nem figyeltem, de volt már valaha valami utalás rá, hogy Raftelen ki is járt? Mármint mindenki az Oro Jackson-ról vagy csak egy bizonyos keménymag? Mert ha az egész legénység ott volt, akkor Shanks és Buggy elvileg tudja merre van Raftel és tudja mi az a One Piece, nem? Mondjuk aztán lehet valami furcsa, mágikus-teleportálós út visz oda, ki tudja :D
 
Acqu
A probléma továbbra is az, hogy kell egy személy aki képes Phoneglypheket olvasni. De nem hibáztatom érte Rogert, Ohara még létezett amikor úgy döntött, hogy olyan helyen rejti el. Nem tudhatta, hogy később szinte mind egy szálig eltűnnek azok akik el tudják olvasni.

És nem mintha nem élvezném, hogy Luffynak van egy ilyen társa és a sors kedvezett neki. De gondolj bele, ha te egy kalandszerető ember vagy, és esetleg feltűnne egy másik srác hasonló kvalitásokkal mint Luffy. Lehet, hogy szimpatikus lenne és tudnál neki is drukkolni. De neki akkor se lenne esélye megtalálni a One Piece-t. Mert egyszerűen nem fog találni valakit aki dekódolja neki az oda vezető utat. Akár a feje tetejére is állhat.
Főleg úgy, hogy most már a szamurájok sem tudnának segíteni, Oden halála után. Mivel Momonosuke nem kapta meg a megfelelő tanítást, így nem tudja elolvasni ő sem. Robin maradt az egyedüli aki képes dekódolni. (Rendben a Gorosei vagy a Világkormány egyéb tagja talán képes még rá. Vagy ha voltak egyéb Ohara túlélők akik épp nem tartózkodtak otthon az incidens idején. Bár akkro ők gondolom tovább adnák a tanításokat a legmegbízhatóbbaknak. Még akkor is ha kockázatos. Na de ez megint messzire vezet.)

Ez az egyetlen dolog ami egy kicsit zavar. Nem az, hogy puzzledarabokként kell összerakni az információkat. Az csak még érdekesebbé teszi. De az elég nagy hátrány hogy ezek között a puzzle darabok közt van olyan aminek esélyed nincs hogy rájöjj a megoldására. Bármennyire is kreatív vagy. Legalábbis ha 800 éve léteznek és még senki nem fejtette meg (jelen tudásunk szerint) az Oharaiakon kívül, akkor az egy elég erősen feltörhetetlen titkosírás. Így az összes addigi munkád kárba vész.

Nem lenne bennem semmi hiányérzet, ha a négy irányjelző nem poneglyph alapú, hanem egyéb módon de baromi nehezen, ám mégis megfejthető rejtvény lenne. Mert akkor lenne esélye másoknak is.

De ez egyéni probléma. És újra leírom, hogy mindenesetre meg vagyok elégedve mindazzal az információrengeteggel amit kaptunk. :)

U.i.: Bocsánat, hogy megint egy kicsit hosszan kifejtősre és nehezebben emészthetőre sikeredett. :P
 
Hiei
Jó, de a One piece a "mindenkori" kalózkirály tulajdona. Szíve joga oda tenni ahova akarja. Nyilván tudatosan nehezítette meg a dolgát az embereknek. Shirohigének például fel is ajánlotta, hogy elmondja miként juthat oda.
Az pedig továbbra is valószínűtlennek tartom, hogy Robin az egyetlen, aki eltudja olvasni. Roger se tudott volna eljutni a Raftelre, ha nincs vele Oden.
Szóval ezzel így nincs semmi baj. Senki nem mondta Kaidouéknak, hogy ne mentsék meg Robint. Pechükre Luffy mentette meg.
 
Tapion-sama
Amúgy... a négy Road Poneglyph által jelölt helyek adják ki a Raftel helyét... nem magát Raftelt!!! Tehát, ez csak egy GPS rendszer, ha elég szerencsés vagy, megtalálhatod magadtól is, csak gondolom rohadt nehéz és időigényes.
 
Ugrás a fórumra: