Hozzászólások
One Piece manga
narutoforever
Ha ezt a mangát lezárják 3-4 éven belül az eleve nem sejtet jót. Oda stílusában haladva a megválaszolatlan kérdések, hiányzó helyszínek, karakterek, történetek még ennek a dupláját is jelentenék. Nem mondom hogy teljesen csalódott vagyok csak vagy nagyon-nagyon izgalmas utolsó 150+ fejezet lesz ebből ami emlékezetes lezárást adna egy amúgy olykor lassú cselekményű mangának éreztetvén hogy a Szalmakalaposok tényleg nagypályások lettek és nagypályás dolgokat visznek végbe vagy hiányérzetettel búcsúzunk ettől a kivételes mangától.

Ha esetleg lenne egy folytatása a One Piece-nek akkor érthető. Mit csinálna Oda Luffy-ék nélkül? Szerintem ő ezt egy életre vállalta.
Szerkesztette: narutoforever - 2020.08.06. 17:13
 
dungeonlord
Ugyanaz fog megismétlődni, amit Roger és Luffynál láttuk . Generációk között jelentős eltérések lesznek ,de a végeredmény ugyanaz lesz .One piece kincs megszerzése, ami végül egy felejthetetlen kaland lesz , és ez újra és újra megfog ismétlődni .

Ez a vége sokkal jobb ,mint Luffyék a világ békért küzdenek. Ők kalózok, és nem hősök .Ennél többet ne is várjatok .
One piece egy hatalmas világ , és mi csak egy részét fogjuk látni, ami szerintem teljesen rendben van .A többi felfedezetlen világ a saját képzeleteden fog múlni .

Amig létezik a one piece , addig lesz ok kalózkodni, hisz rejtett kincsről beszélünk, amit kevesen tudnak megszerezni .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.08.06. 17:50
 
Szemi1992
Azt azért tegyük hozzá, hogy a One Piece élőt is voltak kalózok Roger azt érte el az utolsó mondatával,hogy még többen indultak neki a tengernek hadd idézzek valamit Garp-tol amit Luffy-nak mondott idézem"Mára annyi a kalóz mint csillag az égen". A One Piece világa egy tengerekre és szigetországok épülő világ magától értetődő, hogy kalózok voltak-vannak és lesznek akár One Piece nélkül is, ahogy Fehérbajusz mondta előbb vagy utóbb de valaki megfogja találni:D
Szerkesztette: Szemi1992 - 2020.08.06. 20:15


Mi a kötelességed? A császár akaratának szolgálata.

Mi a császár akarata? Hogy harcoljunk és meghaljunk.

Mi a halál? Ez a mi kötelességünk.
 
czera
Még a hideg is kirázott... Ez nagyon durva volt!
https://www.manga...ece-v2-987
 
Giovanna
(Bemásolom a másik topicba írt véleményem)

A rohadt életbe! Ez aztán kemény fejezet volt!

Nagyon felpörögtek az események, a Vörös-Hüvelyek megmutatták, hogy micsoda hihetetlen erővel bírnak, nem hittem volna, hogy ilyen erősek lesznek.

Először nagyon furcsáltam, hogy megsebezték Kaidout, ( ugye akivel a tengerészet sem tudott semmit sem kezdeni, meg halhatatlan), és külföldi fúrumokon is nagyon csodálkoztak, hogy mégis, hogyan lehetséges ez?!

Aztán néhányuk megemlítette, hogy egy Big mom-hoz hasonló eset történt, vagyis KAidou úgymond ,,sokkott" kapott amikor Oden megjelent a lelki-szemi előtt, és ezért a testét borító ,,állandóan működő" hakija megszünt.
Simán lehet, hogy ez van a háttérben. De az is lehet, hogy szimplán a nagyon fejlett Hakinak köszönhetik, hogy sérülést tudtak rajta ejteni....

Amúgy lehet, hogy ezt a Hakit, csak nagyon kevesen ismerik, ritka esetekben történik meg, akárcsak maga az Ébredés...

Még annyit azért hozzátennék, hogy Kaidou még minding nem használt Hakit, és még csak most kezdni majd komolyra venni a figurát :D Ja meg ott van a hibrid-forma is :D
 
narutoforever
Azt hittem még pár hetet várni kell mire így konfrontálódnak. Vajon ez lesz az Arc finálé vagy csak rávezet egy még nagyobb ütközetre ami a Marineford-i csatát is lepipálja?
Szerkesztette: narutoforever - 2020.08.07. 16:37
 
Paidion
Jól értem (látom), hogy Hawkins csatlakozott Law-hoz?
 
Hiei
Jinbei a borítón végre. Bár nekem a ráírt cím megint azt az érzést kelti, mintha Jinbo meghalna. Három kutya pedig a maradék három tagot szimbolizálja, gondolom én.
A fejezetről nagyjából ugyan az a véleményem. Mint, amit a spoiler topicba írtam.
Furcsa és talán kicsit összecsapottnak is érzem. Ezt a haki dolgot remélem tisztába teszik, mert már kezdek összezavarodni. Most már ötletem sincs Kaidou mitől sebezhetetlen. És tényleg elképzelni nem tudom, hogy a rengeteg alkalommal, mikor kiakarták végezni, akkor kikkel próbálták meg kivégeztetni. Óvodásokkal?
 
Rikiya
Én nagy dilemmába kerültem. Tekintsek erre egy szimpla logikai bukfencként, avagy ez is egyfajta Plot Armor, hogy a közeljövőben megkönnyítse Luffy dolgát?

Mi a búbánatos francot műveltek az elmúlt 40 évben Kaidou-val? 18 alkalommal szállt szembe a Tengerészettel és a Mamáékkal. Meglepő módon meg sem sebezték, meg sem ölték. De tudjuk, hogy 7x szenvedett vereséget, mégis évtizedekkel később, a Yonkou tagjává nőtte ki magát, miközben jóformán bárki, aki képes erre a típusú Haki-ra, megsebezheti.

Azt is furcsálltam, hogy Oden volt az első, aki heget hagyott rajta, erre...


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
vincentlll
egyszerű a válasz ami elhangzott 2 év timeskip előtt az egészet ODa elfelejtette és mostanába reebootolja a egészet amit most láttunk nem is lehet össze hasonlitani régi dolgokkal és régóta várom első 450 rész újra kiadását mert igy sok mindennek nincs értelme jelenleg
főleg hogy régi legendák már hétköznapi szintre süllyedt mégse annyire OP tank karakterek mint gondolták őket
 
Ban
Szerintem Kaidónak és Mamának a legmagasabb szintű védelmi típusú hakija van, amíg Shanks és Fehérbajusz támadó típussal rendelkezik. Ez a yonkouk ereje. Feketeszakállt még nem tudom hova tenni, mivel még nem láttuk harcolni. Luffy pedig szintén a támadó típust sajátította el. Na szóval a tengerészet nem rendelkezik ilyen szintű hakihasználókkal. De Wanón van ilyesmi, amit Ryounak hívnak. Kizárólag a legerősebb szamurájok képesek a használatára. Ryuuma, Oden, és most már a 9 vörös hüvely. Szerintem ez lesz a kulcs, mivel amikor Mamát erős érzelmi sokkhatás érte, megsérült, vérzett. Tehát a védelme egyértelműen haki, és egy bizonyos mértékű koncentrációt igényel. Az, hogy már 5 éves korától rendelkezett vele, az azt jelenti, hogy egy született szörnyeteg és ösztönösen sajátította el, mint ahogy a madarak megtanulnak repülni. Tehát amit Luffy most elsajátított új hakit, azzal már tud harcolni egy yonkou ellen.
 
Rikiya
Végül is csak Garp és Sengoku szolgálta aktívan akkoriban a Tengerészetet.

Én nem emlékszem olyasmire, hogy csak a legerősebb szamurájok volnának képesek rá. A Ryou csupán a Haki egy másik elnevezése, amely Wanón használandó.

Nekem nem úgy tűnik, hogy ez a fajta fegyverzeti Haki ösztönösen elsajátítható. Luffynak is meg kellett tanulnia a börtönös edzés folyamán. A Király Akarata az egyedüli Haki típus, ami nem igényel tanulást, egyesekben automatikusan megvan, csak tudnod kell irányítani. Egyébként is, még ha ez is lenne az oka Mama sebezhetetlenségének, a hatalmas fizikai erejére, hatalmas termetére mi a magyarázat?


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Ban
Rikiya írta:

Egyébként is, még ha ez is lenne az oka Mama sebezhetetlenségének, a hatalmas fizikai erejére, hatalmas termetére mi a magyarázat?


Ez mondjuk Odától függ, számomra viszont az a lehetőség lenne a legkívánatosabb, hogy CC-hez hasonlóan Vegapunk is kísérletezett óriásprojektel, és az 5 éves LinLin volt a remekműve. Csak akkora szörnyeteget teremtett, hogy azonnal törölte a projekt létezését. Ehhez kb. három feltétel szükséges. 1. Vegapunk idősebb mamánál, és gépesített teste van, Franky-hez hasonlóan. 2. LinLin 5 évesen mesterségesen kapta meg ezt a szuper védelmi hakit Vegapunktól. 3. szintén Vegapunk kísérletének köszönhetően volt lehetséges, hogy úgy szerezte meg a gyümije képességét, hogy megett egy gyümihasználót, tehát ez csak ebben az esetben fordulhatott elő, más nem élné túl, ha kannibál módon próbálna gyümihez jutni.
Nos, nekem ez a történet tetszene jelenleg a legjobban, de Odától függ, hogy hasonlóban gondolkodik-e, vagy kitalát már rá egy mégjobb verziót. De az is lehet, hogy Oda is olvasgatja a fanok által kitalált teóriákat, és mondjuk amik tetszenek neki ötletek átgondolja és felhasznál belőlük valamennyit. Közben a fanok legfeljebb azt hiszik, hogy eltalálták Oda gondolkozását, igazából meg pont fordítva van, az ő teóriájuk lett felhasználva Oda által. Bárhogy lehet.
 
kasza93
Én úgy gondolom hogy ez a kannibál képesség átvétel általános dolog lehet, nem pedig kísérlet eredménye. Ezt pedig fehérbajusz halála miatt mondom. Ugye Teach akkor lopta el valahogy a rengésgyümölcs erejét a lepel alatt. Igaz hogy nem láttuk pontosan mi történik, de Bigmom visszaemlékezèsekor bennnem ez körvonalazódott azonnal. Persze nem ismerejük még BB gyümijének a részleteit, de valhogy ez nekem jobban adná. Aztán még lehet ez a titka a dupla gyümölcs használatnak.
 
Ban
Na igen, az meg a másik dolog, hogy a Feketeszakáll kalózok gyümölcsképességeket lopnak. És nem csak Feketeszakáll, hanem Dressrosán a pankrátor is próbálkozott vele. Meg akarta ölni Luffyt egy késsel. Ebből az vehető ki, hogy a gyümi képesség lopás nem a sötétség gyümi egyik képessége, hanem bárki képes lehet rá. Lehet ez a kannibál módszer lesz a trükkje. Persze ehhez is kellenek feltételek. pl. meg kell ölni az eredeti gyümi használót, plusz meg kell enni a szívét, vagy máját, szerintem nem elég csak egy darabka hús a testéből. Ezt abból következtettem le, hogy amikor Mama megette a nővért, ő az egész testét fogyasztotta el. Feketeszakáll viszont látszólag nem tett kárt Fehérbajusz testében, viszont a mellkasa már alapból ki volt lyukasztva, tehát a szívét ki tudta szedni gond nélkül. Luffy esete a Pankrátorral pedig, mivel alapból ökölharcos, minek kellett a kés? Ha csak meg akarta ölni Luffyt, akkor puszta kézzel támadta volna meg, vagy karddal. Akkor miért pont késsel? A késsel ki akarta vágni a szívét. Ez a kannibál módszer megmagyarázza a Feketeszakáll kalózok gyümi képesség lopásait és magyarázatot ad a tetteikre.
 
Ugrás a fórumra: