Hozzászólások
One Piece manga
Rikiya
Haki volt,csak később rajzolódott ki.Enel megfigyelés színe az Égi szigeten,Sentomaru vagy Rayleigh fegyverzet színe Sabaodyn,avagy a Gorgon nővérek fegyverzete Amazon Lilyn.Tehát mindvégig volt haki,csak még nem volt teljesen kész.Konkrétan a Legjobbak Háborúja után lett befejezett.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
Erre számtalan példa van hogy megváltoznak dolgok egy hosszú történetben, vagy később adnak értelmet neki.

De én egész pontosan arra gondoltam hogy Marinefordban mikor Mihawkot akarta megütni akkor egyértelműen a megfigyelés hakit használta akaratlanul és így helyén maradt a karja, vagy amikor majdnem kivégzik Acet akkor meg a király akarata, vagy amikor harcol a kigyó nővérekkel.
Ezek után kiokosította az alapokról Rayleigh és azóta tudatosan használja őket.

És pont azért volt az elején is haki mert most is van. Csak korábban nem beszéltek róla.
De ha nem volt akkor Mihawk hogy vágta ketté Don Krieg hajóját?
 
zackary
A fejezetről: Miért lett az az érzésem hogy O-Toko a tégla?


------------------------------------------------------
Ne tartsd fontosnak hogy fontosnak tartsanak. Csak szeress, és fontos leszel.
 
https://www.facebook.com/coolgearsteampunk/
bakod
én is azok közé tartozom, akik azt mondják eddig is volt Haki, csak nem volt megnevezve. ezt erősíti, hogy mikor Rayleigh a Hakit magyarázza, Luffy visszaemlékszik az addigi csatái "fura" pillanataira, köztük Enelre is.

Szerintem Oda ezt tudatosan építette az eleje óta, viszont mi csak később - Luffyval együtt -tudtuk meg hogy létezik.


O-toko lenne a tégla? mármint persze lehetséges, még akár az időzítés is jó lehet. de akkor nem szólt volna előbb is?
 
Severum
Nekem ugyan ez jutott eszembe Hyoriról.
Gyanus hogy túlélte, és pont Zoro karjába üldözik, akinek rögtön kitálal mindent.
 
kasza93
Most nevezzetek bolondnak, de nekem valahogy az az érzésem támadt a fejezet után, hogy Kawamatsu az nem más mint Tonoyasu. Legalábbis hiyori visszaemlékezésében nagyon hasonlóan viselkedett, arról nem is beszélve, hogy az előző fejezetben úgy állitott be kanjuroékhoz mint ha csak egy reggeli séta után benézne a haverokhoz.

De ha ez igaz akkor meg ki a fene lehet bezárva, a cellában, aki Kawamatsuként mutatkozott be a mi nindzsánknak.

Kiváncsi vagyok ti mit gondoltok erről ? ( Az I betűkért meg elnézést, sajnos az nem működik a gépemen. )
 
zackary
Én szerintem nem tudta az elején hogy akar egy olyan dolgot, mint a haki konkrétan, de ugye már az első fejezetben közölte hogy lesz egy misztikusabb erő féle. Majd Enelnél végigpróbálta hogy működne ez, milyen lesz a fogadtatása, és tetszett, így nevet adott neki, és beszélni kezdett róla. De azt hogy "haki" szerintem az elején még így nem fogalmazódott meg benne, csak tudta akar valamit még a gyümi mellé. Nekem még így is kicsit hirtelen volt anno a haki bevezetése, és nagyon gyorsan "alap" lett hogy "mindenki" ismeri.


------------------------------------------------------
Ne tartsd fontosnak hogy fontosnak tartsanak. Csak szeress, és fontos leszel.
 
https://www.facebook.com/coolgearsteampunk/
Gerigo
Én szerintem a tégla az a mosolygós emberke, és talán meg is mérgezte Zorot mikor kapott vizet tőlük és ez lehet az oka hogy Zoro le volt gyengülve Kamazou elleni harca alatt.
 
AFR
Severum
Ez igaz de sokkal később és azt se felejtsd el hogy ha igaz hogy a fémvágás képessége amit akkor használt Zoro az Haki akkor onnantól mindig az kellett hogy legye. Márpedig onnantól fogva tudatosan is vagdosta a fémeket. Tehát Zoro akkor onnantól fogva tudott Haki-t használni.
Ezért tartom korainak ezt a két dolgot összefüggésbe hozni

kasza93
Akkor Raizou nem ismerte volna fel Kawamatsu-t
Illetve Tono-t felismerték volna Kinemon-ék.
 
Rikiya
De, ha már akkor tudott hakit használni,akkor miért kellett tanítania őt Mihawknak? Sőt,Zoro kardjai gyakran eltörtek,vagyis hakit semmiképpen sem használhatott.
Szerkesztette: Rikiya - 2019.04.14. 22:53


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Severum
Szerintem azért mert az valami különleges felhasználási módja a hakinak, amit véletlenűl előbb megtanult használni Zoro mint az alapot.

https://naruto-ku...ece/939/13

Ebből gondolom, meg abból is hogy Hyou papi is azt a fajtát használja a vágáshoz.
Lehet Zoro mestere is wanoról származik.
 
AFR
Az lényegtelen hogy különleges vagy sem és hogy melyiket tanulta hamarabb a lényeg hogy Haki és az sebzi a Logia-kat tehát ha a fém vágás Haki akkor Zoro-nak sebeznie kellett volna már akkor is a Logia-kat.

Ez itt a buktató
Ettől lehet hogy Zoro mestere a Haki-ról beszélt de Zoro nem használhatta azt.
 
DieHardy
Ehhez a Zoros témához: És ha csak olyan minimális szinten használt hakit a fegyverével, ami elhanyagolható volt a logiák ellen, viszont keményebbé vált, mint egy sima kard? Ugye mindig mondják, hogy az nyer akinek erősebb a hakija, lehet itt is ez volt. Zoro megkeményítette a kardját minimális szinten(tudatalatt), így az más tárgyakban nagyobb kárt tudott okozni, viszont szimplán nem volt elég, hogy a logiákon sebesülést ejtsen.. Ahogy van ez az erősebb haki amit most tanul Luffy úgy lehet, hogy van egy "elődje", ami kardforgatóknál így nyilvánul meg.


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
kiskovacs5
Zoroval kapcsolatban bennem inkább az fogalmazódott meg, hogy mint már korábban mondták is, Mr.1. ellen fel tudta éleszteni magában a képességet arra, hogy ezt a hakit használni tudja, viszont ő ekkor még csak arra használta ezt, hogy kemény tárgyakat/anyagkat át tudjon vágni, amiket egy sima kardforgató nem tudna.
Tehát tudatosan használta a későbbiekben, hiszen magát az érzést megtapasztalta, milyen érzések cikáztak benne akkor, honnan merítette az erőt ami ehhez kellett.

A Logiákkal kapcsolatban nem emlékszem pontosan, hogy akkoriban harcolt e ilyen gyümölcsöt használó ellenféllel, viszont ha igen, akkor nem várható el tőle, hogy velük szemben is tudatosan használja, hisz akkor még nem tudták, hogy velük szemben ez az egyetlen lehetőség, hogy hatékony legyen a támadásuk.
Még Rayleigh világosította őket fel, ha nem csalnak az emlékeim.

Persze ha hiba van a gondolatmenetemben, akkor szívesen meghallgatok építő jellegű kritikát, hisz mostanában nem igazán olvastam vissza a manga régebbi fejezeteit, így bőven jó esély van rá, hogy megkoptak bizonyos emlékeim :D
 
Severum
Én is így gondolom. :)
Meg van még egy szempont ennél a a vágásnál(haki) ha nem akar nem vág semmit.
Vagyis mintha nem is adna folyamatos sebzést, csak amikor éppen akarja a használó, már csak ezért se jutott eszembe menet közben hogy ezzel lehetne loggiákat darabolni.
Ha jól emlékszem Monet volt az első loggia akivel harcolt de ellene nem is akart hakit használni.
 
Ugrás a fórumra: