Hozzászólások
One Piece manga
Hiei
Igazából annyira sok a lehetőség, hogy nincs is igazán értelme kombinálni. Ha Orochi gyenge az is simán lehetséges, de még azzal is meglephet Oda minket, hogy valójában erős, sőt az egy elég vicces fordulat lenne, mert ez a személyiség nem erre enged következtetni.
Kyoshiro is szinte bármi lehet még. Még az sem zárható ki, hogy a három szamuráj egyike. Tíz év alatt sokat változhatott. Bár én ezt tartom a legvalószínűtlenebbnek talán.
Ezért nem is spekulálok ezen annyira még.
Szerkesztette: Hiei - 2019.02.09. 15:32
 
Rikiya
Én úgy gondolom,hogy eleinte King-nek megse kottyanna Zoro,aztán minnél jobban húzodik a harc annál jobban fog állni a mérleg Zoronak.Zoro ha le is győzi,biztosan úgy,hogy még vért is fog izzadni.Tehát mindent kifog csafarni magából.így már nem tűnik annyira vészesnek.

De maradjunk annyiban,hogy Zoro még nem képes legyőzni a Yonkou legerősebb emberét,de azért már egy ilyen Jack féle parancsnokot csak legyőz.
Szerkesztette: Rikiya - 2019.02.09. 15:49


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
AFR
Hiei
Nem 10 hanem 20 éve. És Kyoshiro túl fiatalnak tűnik ahhoz hogy 40-50 éves legyen.

Mondjuk igaz. Ha kiderülne hogy a Shogun az eredeti elvárások szerinti erőt képviselne akkor az asztal alatt keresgethetném az államat és szerintem nem egyedül lennék :D

Rikiya

Hogy nem lenne vészes? Az egy második Luffy vs Katakuri amit leírtál.
Annál még az is jobb lenne talán ha alázná King-et mint Pica-t.

Szerintem még Jack is sok lenne neki. Én olyan Peros (még két karral) fölé lőném kicsit. De ez csak vak tipp.
 
Rikiya
Én amúgy is úgy gondolom,hogy ha Zoro harcolni fog a Yonkou legerősebb emberével,az csak is egy Luffy vs Katakuri 2.0 lenne.Csak is kizárólag azért gondolom ezt,mert én képtelennek tartom,hogy Zoro sokkal jobban boldogulna egy ilyen Katakuri kaliberű ellenfélel,mint maga Luffy.A harc menetét meg már leírtam fent.Igazad van,így még inkább vészesnek tűnik.De ez az igazság.Ha King ellen harcolni fog, biztosan hasonló cipőben fog járni,mint Luffy.
Szerkesztette: Rikiya - 2019.02.09. 16:24


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Sabaku
AFR írta:
Az egy második Luffy vs Katakuri amit leírtál.

Rikiya írta:
...az csak is egy Luffy vs Katakuri 2.0 lenne...

Vicces, hogy ezt írjátok, mert az első Luffy vs. Katakuri az bizony a Zoro vs. Mr. 1 volt.

De mondjuk nem tudom, mégis mi alapján lövitek be King erejét bárhová is egy képkocka után. Katakuri egész bemutatása a jellybean jelenettől kezdve már a hypra ment ki - nem véletlen az egyik legjobb karakter intro a mangában - míg eddig Wanoban mindenkiről láttunk egy-két panelt, és ennyi. Jack is nagyon nagy kutyának tűnt, míg ki nem derült, hogy nem az.

Én azóta a Shounen Jump Cover óta még mindig azt pártolom, hogy Luffynek és Zoronak ketten együtt kéne legyőzni Kaidot. Odára vallana ezt így lelőni előre, Ace halálát is megrajzolta már Amazon Lily alatt egy color spreaden.

Nidai Kitasunak mindenképpen szerepe lesz, ez most Chekov pisztolya ebben az arcban, aminek el kell sülnie legkésőbb a darab végéig, na meg Oda köztudottan nagy kardbuzi, ide sem véletlen rajzolta fel. Azt nem hinném, hogy Zoro karjai körül egyiket is lecserélné, szóval szerintem Luffynél fog kikötni. Shuusiról sem szabad elfelejteni, hogy azzal Ryuuma anno levágott Wanoban egy sárkányt, ezzel szerezve a hírnevét. Ami érdekes infó, hogy az "nyugati" sárkány volt, amilyet Zoro már le is vágott Punk Hazardon, nem "keleti", mint Kaido, szóval azzal még lehet híres kardforgatóvá válni. (Japánban más kanjit használnak a keleti és a nyugati sárkányra.)

Persze hogy az istenbe tudna Luffy kardot forgatni, ugye, na, ilyen apróságokon ugye nem szabad fennakadni, elvileg azzal, hogy Moria, aki köztudottan utálja Kaidot, él, és hogy éjjelre tervezik a Kaido elleni támadást, elméletben az is az asztalon van, hogy Moria belerakja Zoro árnyékát Luffybe, és így fogja Luffy Nidait használni. Persze ennek annyi előfeltétele van, mint a nyüh, hogy Moria éljen még, Wanoba kerüljön (Teach-el??), hajlandó legyen segíteni, etc. Aztán persze az esély erre az árnyékos kalandra alulról csapkodja a nullát, nem is beszélve az erőviszonyokról, de legalább nem a szokásos "Luffy kapja a bosst, Zoro a második legerősebbet stb stb" formulát követi.

Főleg, hogy bármikor kiderülhet, hogy Kaidonak is van egy Mother Caramel képe, amivel instant KO-zni lehet.


i.imgur.com/R2cU7eQ.png
 
AFR
Csak a kedvedért hogy biztos legyek benne újraolvastam a Zoro vs Daz harcot.
Semmiben se hasonlít a Luffy vs Katakuri harchoz.
Luffy-t Katakuri végig alázta.
Ez nem így volt Zoro vs Daz harcban.
Bár Zoro nem tudta megvágni az elején Daz-t de a harcot nem uralta Daz.
Kiegyenlített volt. Sőt Daz többször még védekezni se tudott.
Zoro összvissz két találatot kapott.
1. Nem is igen nevezhető találatnak mert hárította de az ütés ereje nekicsapta egy épületnek és megsérült.
2. Amikor bekapta a fúrót. Amit Daz ki is használt és szétkapta.

A lényeg hogy a két szitu és harc kicsit se hasonlít.

Egyébként a Kaku elleni harca (ami messze a leguncsibb harca szerintem) inkább hasonlít a Daz ellenire.

Szóval kicsit se vicces :ehh

Abban viszont igazad van hogy nem igen lehet belőni King erejét. De mégis csak egy Yonkou 1. számú embere és azt azért nem hinném hogy nagyon gyengébb lenne Kaidou 3 Csapása BM 3 Édességparancsnokánál. Szóval joggal várható minimum Katakuri közelinek.

A Nidai-nak szerintem is lesz szerepe de hogy nem Luffy kardja lesz a tuti. Max egy ideig Wano-n parádézik még vele.
Végül esélyes hogy Zoro kardja lesz a Sandai helyett. Elvégre ideje már lecserélni a leggyengébb kardját (Sandai Wazamono míg a másik kettő Oo Wazamono).

A Luffy és Zoro vs Kaidou-ra kb 0,1% esélyt adok hogy bekövetkezzen.
Ha már csapatharc Kaidou ellen akkor a szövetség különböző oldalairól legyen az a 2-3 ember. Sabaody Trió :D

Moria-r az esély meg hát...
 
bakod
Néha érdekes dolgok vannak fórumon de ti most olyan távoli jövőben éltek, ami még jó darabig valszeg úgysem lesz. én most visszakanyarodnék a mostani fejezetre:

Amit láttam senki nem említett meg: Robin - jogosan - csalódás volt timeskip után. Most nem a kinézetre gondolok, inkább arra hogy a képességével nem kezdett semmi extrát Oda. ugyanazokat a dolgokat nyomta, oké talán a Thriller Barkon láttuk hogy "szárnyat" növesztett 3 másodpercre. ez új volt...
Viszont most ennél egy jóóóval érdekesebb klón jutsut láthattunk tőle. Ez azért már inkább fejlődés.

A puccs szaga már a levegőben van. ez érezhető, mert Orochit ahogy láttam senki sem tiszteli. Azért nem röhögik ki mert az gondot jelentene. Viszont Kyoshiro erősebbnek is hat, legalábbis inkább tűnik szamurájnak mint a shogun.
Viszont ott LEHET egy hatalmas fék: Kaido ELVILEG Orochi mögött áll teljesen. bár azon se lepődnék meg ha Kaidonak mindegy ki lenne a shogun, csak bábállam legyen.

Azt sem zárom ki, hogy a 9 vörös hüvely - aminek tagja (volt??) Kinemon is - akiket Orochi említett, még mind életben van. Lehet csak én nem olvastam elég figyelmesen az eddigi részeket, de amikor a forradalom papírjait osztogatták lehet hogy ezeknek az embereknek lett a kezébe/zsebébe nyomva a cetli.

Komurasaki 1 fokkal most javított a helyzetén, bár még így is bőven minuszban van a megítélése számomra a pénzszerzési módja miatt.

Orochi gyümölcse érdekes. Zoan az biztosnak tűnik, bár tényleg olyan mintha külön személyisége lenne a különböző fejeknek. És emiatt elhiszem hogy valaki SMILEra gondol hiszen nem tűnik tökéletesnek, de sokkal tökéletesebb mint az eddgi SMILEk szóval emiatt én zoan gyümi mellett teszem le a voksom.

És itt kezdődik majd el valami. Robinra rátaláltak a ninják, és Kyoshiro is vérfürdőt emleget. Már alig várom hogy akcióban láthassam, mert nyilván nem is parancsnok szintet várok el tőle, ettől még erősnek tűnik.
 
Germa66
Már a Fishman Islanden is láttuk Robin klónját szal ez nem újdonság.
 
Severum
Elmagyarázná valaki a kardok közötti különbségeket?
Hogy mitől kapják a besorolásukat?
 
AFR
A minőségük szerint kapják.
A világ 12 legjobb minőségű kardja a 12 Saijou Ou Wazamono.
pl.: Yoru (Mihawk-nál), Shodai Kitetsu és a Durandal
Utána következő 21 legjobb (tehát a 13.-tól 33.-ig) a 21 Ou Wazamono.
pl.: Wado Ichimonji (Zoro), Shisui (Zoro) és a Nidai Kitestsu
Aztán következik az 50 Ryou Wazamono (34.-től 83. legjobb kardig).
pl.: Yubashiri (Zoro-nál és Enies Lobby-n elpusztult)
Végül a Wazamono-k. Ezek száma nem ismert.
pl.: Sandai Kitetsu (Zoro) és Shigure (Tashigi)

Szóval ez egy minőségi jelző.
Illetve volt már arra is utalás hogy a kardoknak van egyfajta saját erejük is amit a kardforgató hozzáad egy csapás erejéhez.
Szóval valószínűleg minél minőségibb egy penge annál nagyobb ez az erő is benne.
 
Germa66
A Durandal olyan mint a Shirauo, vagyis egyiknek sem tudjuk a pontos besorolását csak azt hogy Meito-k.
 
AFR
Igaz tényleg nem említették a Durandal rangját. Hibáztam :D
 
Severum
Köszönöm így már értem.
 
dungeonlord
Robin megmozdulása volt a 2 legjobb pillanat az arcban .Mint mondtam, Robin nem az 1vs1 harcos, ő inkább kém és támogató szerepet játszik.
Miközben sokan nyomják a hülyeség Parancsnok vs zorot vagy zoro vs kaidot, addig én szívesen megnéznék Brook,Nami,dagi, Robin vs 11 nindzsa csapat harcot.
 
Gerigo
Szerintem Orochi gyümilye azért néz ki ilyen furán mert lehet hogy ez még csak a hibrid alakja ami még azért jobban hasonlít Orochira mint egy igazi Hydrára.
Kövi fejezetben talán látni fogjuk hogy Chopperék ráveszik Mamát hogy szabadítsa ki Luffyt. Ha esetleg mama összefutna a csapatával akkor gondolom parancsba adná nekik hogy szövetkezzenek a szalmakalaposékkal Kaido legyőzésében ha csak nincs ott Pudding aki vissza adná az emlékeit, de Pudingból is ki nézem azt hogy szándékosan nem adja vissza az emlékeit tekintettel Sanjira és a többiekre. nem tudom hogy Katakuri vagy Cracker ott vanna-e de ha igen akkor talán láthatunk egy:
Katakuri vs King
Smhootie vs Queen
Cracker vs Jack
Illetve talán egy Big mom vs Kaido
Oda állítása szerint a legjobbak háborúja sehol sem lesz Wano-hoz képest tehát nem igen tudnék elképzelni ennél nagyobb durranást. Ha csak be nem futna Teach hogy a meggyengült Yonkokat intézze el. Kaido és Big Mom nyitott csatornán beszélgettek tehát Teach tudja hogy most kell lépnie. Moria ismeri Kaidot és talán a területét, így talán képesek könnyedén bejutni a nagy felfordulás közepette.
Ha valóban így lesz akkor ez még a tengerészetnek is kapóra jön mert így az Újvilágban a Yonko hatalom meg fog gyengülni és így a tengerészetnél lesz a katonai előny, ami nagyon jól jön nekik mert hát elég sokan vagyunk azon a véleményen hogy a tengerészet messze áll a Yonkóktól. Csak szépen megvárják míg elintézik egymást, aztán ők lépnek.

Remélem még a Wano ARC alatt megtudjuk hogy végül mi lett a Világtanácson mert engem ez érdekel a legjobban, meg hogy mégis milyen utasítást kapott a Gorosei Im-samától.
Szerkesztette: Gerigo - 2019.02.11. 08:30
 
Ugrás a fórumra: