Hozzászólások
One Piece manga
Germa66
Rikiya: Én értem mit mondasz, csak sajnos pont ebből látszik hogy közelébe nem mentél egyik databooknak se. Nem következtetek semmit, azt írtam ami ott le van írva. Olvasd el a databookot és meglátod, mert most így az alapján tapogatózól amit mástól hallasz.

A hibák amik előfordulnak a databookban olyan hibák amik a mangában is előfordultak. Mondjak néhányat? Nem kell annyira megerőltetnem magam. Flampe 33. nővér, Avalo Pizarro 2. hajó kapitánya, Bege 5 éve a BM kalózok csatlósa, Bege vérdíja 3 milliárd belly. Ezek mind tévesen leközölt infok a mangában amik ki lettek javítva.

A Jinbés dolognál meg konkrétan leírtad a lényeget. Hogy neked nem elég ennyi, de másnak igen, akkor kérdem én szubjektív véleményt miért vonsz kérdőre ?

Tapion: Rengeteg ilyen van a sztoriban. Shiliew -Shiryu stb. Szerintem felesleges emiatt minden infot nem létezőként kezelni csak mert a databookban van. Pont azért van a databookban mert Odának nem volt ideje kitérni rá és mert valszeg a sztori szempontjából nem mérvadó. Ez a Jinbe-s dolog esetében úgy fejeződik hogy hogy egy megerősítést kaptak azok akik már tagnak kezelték.
A nevek máshogy írása szerintem amúgy a fordítók hibája.
Szerkesztette: Germa66 - 2019.01.03. 16:01
 
Tapion-sama
De milyen fordítókról beszéltek?

Egy alapfogalom:
romaji - japán karakterek latin betűs átirata

Vivi vezetéknevét a mangában egészen a 906. fejezetig nem láthattuk romajival leírva, kizárólag kanjikkal. Pont ezen okból a neve helyes írásmódja nem volt ismert. Mindenki csak tippelt, az R és L betű megkülönböztetlensége (fuhbazzegmilyenszóez) miatt. Oda-sensei romajival leírta a Nefertari nevet a 906. fejezetben. R-rel. Majd jött egy databook, ami szerintetek teljes mértékben Odától származik, és abban Nefeltari van írva. Romajival. És L-lel.

Shiliew-t szintén ezért írták Shiryu-nak, amíg Oda le nem írta romajival helyesen. Coby-Koby tök ugyanez a szitu. De számtalan ilyet sorolhatnék. Az egyik kedvencem Bell-mére, akinek a 629. fejezetben láthattuk leírva a nevét latin betűkkel, míg a One Piece Red: Grand Characters "hivatalos, Odától származó" databookban Bellemere volt írva.

Kérdezem ismét: milyen fordítókról beszéltek?

Mindemellett, kérdezem én, Karoo-t (avagy korábbi nevén Carue-t), Vivi kacsáját miért nem tartja senki a Szalmakalapos Kalózok tagjának?


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
http://viharsziget.naruto-kun.hu
Germa66
Az ő kártyája is bekerült a volt szalmakalaposok közé ha jól tudom.

Én rendelkezem az angol verzióval a 82. kötetből és ott a 823. fejezetben Vivi neve szintén Nefeltari pedig ez jóval a databook előtt lett kiadva. Mint mondtam én az ilyeneken nem akadok fenn úgyhogy nekem mindegy, de ezért más információt hiteltelennek tekinteni sztem hülyeség.


" hivatalos, Odától származó" < - ezt nem én találtam ki, rákereshetsz. Nem értem hogy ennyi erővel Sabo meg Ace vérdíját miért hiszitek el. Azokat is rendezvényeken közölték le, nem pedig a mangában írták ki....
Szerkesztette: Germa66 - 2019.01.03. 19:40
 
AFR
Miért tartanánk?
Karoo vagy Carue mindegy de ő és Vivi csak velük utaztak és a barátjuk lettek. Megkérték hogy csatlakozzanak de Vivi visszautasította.
Ez a nagy különbség Jinbe és Vivi között. Vivi visszautasította és nem lett tag míg Jinbe elfogadta Luffy-t mint kapitányát és viszont.
Ez olyan mint Nami. Gondolhatott Luffy akármit. Nami csak együtt utazott Luffy-ékkal az Arlong arc-ig. Ugyanis addig ő az Arlong kalózok tagja (sőt talán tisztje erre már nem emlékszem) volt. Nami csak Arlong legyőzése után lett ténylegesen is tag.

Na de a lényeg. Ne akarjatok már meggyőzni arról hogy Jinbe nem tag mert én se akarlak az ellenkezőjéről. Ugyanannyi esélye van mindkettőnek. Más a nézőpontunk ennyi. Oda tudja a frankót és úgyis az van amit ő mond.

Egyébként nem hiszem hogy csak mi nem értünk egyet ebben szóval hátha belekerül majd egy SBS-be a Jinbe kérdés.
 
czera
Nagy a csend.. Várható a hétre manga?
Vagy hol lehet ezt megnézni?
 
Rikiya
Most pénteken fog kijönni az angol verziója és hétvégén pedig a magyar.
 
czera
Nem lesz ma, majd csak jövő héten. :(
 
bakod
Ez szomorú de igaz :/ pedig én is rákészültem hogy végre olvashatom az új fejezetet.
 
Rikiya
Pedig ma kellett volna kijönnie,hétvégén pedig a magyarnak :(
 
dungeonlord
dungeonlord írta:

Attól függ,hogy idén vagy jövőre lesz szünet.
Ha December végén kapunk fejezetet(20 könyékén), akkor Jan első két hetében lesz pihi.
Ha nem kapunk December végén,akkor újév utáni kövi héten jön a kövi adag.
Így vagy úgy 2hét pihi lesz. Fejezet szerint, idén nem lesz több.
Én szerintem pedig 1fejezetet még kapunk idén.
 
czera
Megjelent a fejezet és a jövő héten szünet...

930
Remélem Sanji nem valami idétlenül fog kinézni!
 
sentinel03
https://readms.ne...930/5615/1
 
Ugrás a fórumra: