Hozzászólások
One Piece manga
Csilla1050
Van egy teória, elmélet, miszerint ottvolt, mégha nem is mutatták Dragonnal vagy akár szemtől-szembe a nézőknek, a mangában az egyik oldalon volt erre utaló 2 képkocka. Ez alapján gondolom, persze ez csak egy elmélet, tudjuk, hogy ugye Oda nagyon profi Foreshadow-ban.

Itt a videó a teóriával:
https://youtu.be/...MI?t=4m51s

Itt pedig az ominózus kép:
https://www.reddi...h=0040c40a

Ugye a cilinder, a fekete köpeny és maga a tény, hogy Dragon ottvolt, miért ne vitte volna a jobbkezét, parancsnokát, a forradalmárok 2. emberét?
Persze Sabo itt még amnéziás volt és nem tudta, hogy Luffy a tesója, ezért nem fedte fel magát.

Nézzétek végig a videót egyébként, mond még sok érdekes, a Sabos Foreshadow-hoz hasonló dolgokat.
Szerkesztette: Csilla1050 - 2018.04.15. 21:20
 
Lad
Hmm érdekes. És végül is ja, ott lehetett.
 
Jon
Csilla1050 írta:

Arra pedig nem emlékszem, hogy az OP egyeduralkodását mint manga a halottak száma, a vér és maga a képregény elhúzódása "okozná", ez leginkább 400+ millió eladásból tükröződik vissza és a manga darkos hangulata miatt.


A OP darkos? Vannak benne vérkomoly dolgok, de ettől még nem mondanám darkosnak, egyáltalán nem. Általában sokkal inkább bohókás. Ez (is) a varázsa: bohókás, és így tud sokszor sokkal komolyabb lenni, mint sok "darkos" sztori.
És a One Piece nem az eladási statisztikák miatt ilyen népszerű, hanem azért, mert egy fantasztikus történet fantasztikusan felépítve. Persze, vannak hibái, de pl. a FT-hez hasonlítani (amit szintén szerettem, nagyon is, nagyon sokáig)... könyörgöm.
És ezért veszik, mint az állat.

Most, hogy elolvastam magyarul, gondoltam leírom a véleményem:
baromi király és epic fejezet volt. Jinbeit (én már annyira megszoktam Jinbei-nek egyébként, ha hibás is :/ ) eddig is nagyon szerettem, de lassan (sőt, biztosan) a kedvenceim közé került. Luffy újra igazi kapitány volt, és a végén a gyojinok meg valami elképesztően királyak voltak. Azért az komoly kis látvány volt a végén :D
És még egyszer, Jinbei az egyik legmenőbb, legszilárdabb karakter, bár látom, hogy sokaknak miért semleges, semmilyen karakter, de nekem nagyon, nagyon, nagyon nem :D

Remélem, hogy mostmár elszöknek végre, azért kezd sok lenni, még ha ilyen király fejezeteket kapunk, akkor is. A Mama szerintem elég szánalmas lett volna, ha nem tudott volna mostanra feltápászkodni, de nagyon, nagyon remélem, hogy miatta nem nyúl még tovább a menekülés.
Nagyon örülök, hogy Jinbeiék maradnak, én is menő dolgokra számítok majd ezzel kapcsolatban Wanon (vagy ha elfogják őket, akkor is, de nem hiszem. A halál természetesen kizárt, és nem is bánom ez esetben.)
Muscaton fogtam persze én is a fejem, de hát ez a OP, én ezt simán le tudom nyelni amíg ilyen a sztori mellette.
Ami még kicsit sok volt nekem, az Wadatsumi gyónása, nekem ő végig egy nagyra nőtt csecsemőnek tűnt, akire éppen ez miatt egyáltalán nem is lehetett haragudni... és persze az nem gond, hogy megértette, a rosszakkal volt, sőt, de azért ilyen érzelmileg összeszedett mondatokat nem vártam volna tőle.

Akárhogy is, baromi király fejezet volt, ahogy az előző is.

(De ettől függetlenül mostmár legyen vége két-három héten belül a szálnak, de max. egy 4-5 fejezet, ha még kitér a Germára, meg mindenkire :D ).


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Csilla1050
Jon, nekem pl. a szalmakalaposok múltja rendkívül darkos, főleg Nami, Brook és Chopper, de akár Sanjiét is említhetném. Persze nem egy Berserk vagy SNK, de megvan az OP-nek is a maga sötét fílingje, ha nem is feltétlen a történetben keresendő, a karakterekkel ezt visszakapjuk.

Illetve szoktátok/szoktuk számolni a halottak számát, és alig 1-2-t sikerült felsorolni, de valamiért, és nem tudom miért, mindig elfelejtjük a karakterek múltját. Nami múltjából Bellemere, Chopper - Hiluluk/Hiruruk, Franky - Tom-san, Zoro gyermekkori barátja (Bár ebben nem vagyok már annyira biztos...Valamiért úgy érzem, életben van :D) Brook kapitánya és a teljes legénység, Saul D. Jaguar, Usopp anyja, Sanji anyja...Most kapásból ennyit sikerült. Azért ez nem kevés.

A fejezethez:

Szerintem már nem húzza Oda ezt sokáig, 1-2 fejezet és a szalmakalaposok elhúznak, max 1-2 fejezet a Germa, illetve 1-2 fejezet Jinbei, bár ebben nem vagyok biztos. Nemigazán tudom elképzelni, hogy bármit is összetudna hozni a gyojinokkal...Ha csak nem zúdít egy óriás cunamit a komplett Totland-ra :D A tűztank kalózokra is kíváncsi leszek.
 
AFR
De általában azt is hozzáteszik hogy nem visszaemlékezéses halálok vannak kevesen.
Ugyebár ez talán még rosszabb hiszen a múltban hullanak az emberek de a jelenben meg azt is túlélik ha felaprítják őket és megeszik.
Egyébként meglepett hogy a felsorolásodból (Szalmakalapos visszaemlékezéses halálok) kihagytad a teljes Ohara lakosságát. Egy komplett szigetnyi embert. :D
 
Jon
Ezért mondtam azt, hogy vannak benne vérkomoly dolgok, de az összhatása nekem akkor sem sötét.

És ja, direkt ki szokta mindenki emelni, hogy a történet cselekményének "jelenében" él túl mindenki mindent. A visszaemlékezések pont fordítva vannak: azokban általában mindenki meghal. (És ez nem poén :D Gondoljunk bele a legutóbbi pár flashbackbe: 1. Mama megevett egy raklapnyi gyereket és embert. 2. Doffynak meghaltak a szülei. 3. Law egész népe meghalt, családostul, gyerekestül, mindenesetül. És amiben nincsenek halottak, az is elég durva.)


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
bakod
Jon ez tényleg igaz kiegészítve:
Jinbe és Hancockék rabszolgák voltak (elég kegyetlenül bántak velük és sokan haltak meg ott is).
Namiék szigetét is elnyomták, olykor 1-1- embert megöltek ha az nem csinálta azt amit parancsoltak.
Brook a legénységével együtt halott.

De alapból a One Piece -még ha a sötét múlt ott is van - egyáltalán nem rendelkezik darkos beütéssel.


Én is remélem amúgy hogy a BM-os szálat nem húzza már sokáig Oda. Nem volt ez rossz szál, sőt sok váratlan illetve izgalmas történés is volt, csak -mint általában - kicsit túlhúzta időben az ívet.
 
AFR
Jinbe katona volt sose volt rabszolga.

A többivel teljesen egyetértek.
 
Jon
Direkt mondtam, hogy az utolsó pár visszaemlékezés. Amúgy felsorolhattam volna az összeset :D


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
KRISZhun69
https://jaiminisb...902/page/1
 
felixgotrek
Na vége az arcnak.Kíváncsian várom a világtalálkozót meg Wanot! :D
Szerkesztette: felixgotrek - 2018.04.20. 14:45


"Lambert,Lambert,what a prick"
 
AFR
Nos nem vagyok egy nagy angolos és ez egy eléggé beszédes fejezet volt így nehéz véleményt mondanom de összességében tetszett.
Nem tudom mihez akar kezdeni Oda BM-al de remélem Luffy-ék már nem fognak szerepelni csak nyugiban elhajóznak.
Ellenben hogy a többiek hogy fognak megmenekülni az kérdéses.
A Germa megint aprít. Jó lenne már eldönteni hogy most ők aprítanak vagy őket aprítják. Mert minden megjelenésükkor fordul a kocka.
Mondjuk Jinbe-ék csinálhatnának a BM flottára egy árhullámot és szevasz.
A Brülée Katakuri jelenet tetszett. Mindketten nőtettek a szememben. Úgy tűnik hogy mielőtt ennyire nagy család lettek tehát az első néhány gyerek még nagyon szoros kapcsolatban volt egymással és tudtak Katakuri titkáról.
Azt viszont nem tudom biztosra hogy akkor Katakuri teljes legendája (veretlenség stb) kamu volt vagy csak a senki se terítette még el (nem érintette a háta a földet)?
Viszont Compote, Smoothie és Smoothie feltételezhetően ikertestvérei nagyon hanyagolva vannak.
 
czera
A végén Zeff-el akik ott voltak kalózok azok noname kalózok igaz? Nem ismerjük őket ugye? Hirtelen megijedtem hogy a végén még az öreggel baj lesz.

A másik, hogy Jinbe főnököt most azért féltem kissé.. Bár a gyojinok még mindig könnyebben megszökhetnek talán mint a Germa, ők remélem ott maradnak. Bár Reijut sajnálom, de hát ez van, a végén hősiesen cselekedtek.
 
jasek89
Eszméletlen ütős volt nálam a fejezet vége, mikor Mama felbukkan és közli a választási lehetőséget. Szó szerint kirázott a hideg. Kérdés h akkaor most mi lesz Jinbei-ékkel meg a Germával, mert ha Mama is ott lesz, akkor nem sok esélyük van elmenekülni sem.

AFR
Hát ha jól látom a Germa tagok rendesen megsebesültek, szal ha aprítanak is, nem sokáig fogják húzni.
Szerkesztette: jasek89 - 2018.04.20. 11:59
 
FeketeDani
Nah akkor amiket eltaláltam az ív közben, és viták alakultak ki miatta:
-Sanjinak itt sem lesz harca.
-Caesar nem csatlakozik.
-Jinbei nem hal meg. (Totoland utó-ív még tart, tudom.) :)

Amiben tévedtem:
-Pedro életben marad.


A világ legrosszabb teóriái mind úgy kezdődnek:
"A One Pieceben meg fog halni..."
Közel 700 karakter. Több, mint 900 fejezet. 3 halott.
 
http://www.szelesmosoly.hu
Ugrás a fórumra: