Hozzászólások
One Piece manga
dungeonlord
bakod írta:
Dungeon: bár tény hogy BM hadserege megsínylette a dolgot, bukásról koránt sem beszélnék. Esélyük nem volt egy Yonko ellen, és amúgy se emiatt jöttek. DE még a menekülésbe is majdnem belehaltak. Oké Jinbe jól tartotta magát hála a víznek - bár hé mit számít ez? a lényeg hogy igen is tartotta.

Annyi pofont kaptak Luffyéktól, hogy még mindig alábecsülik .Ott volt 2 Yonko parancsnok a tengeren, de egyik se vette észre Germát a saját területüknél. Katakuri és az ilyen további failek után már nem várok semmit se tőlük.
Esélyük sincs? Ezt majd Bege fogja eldönteni.Megadja a kegyelemdöfés Big Momnak vagy nem .Pero pedig kénytelen lesz végignézni.
Megvan kötve az keze.
 
Csilla1050
Szerintem meg nem véletlen, hogy pont a Big mom kalózokat érte el a One Piece történetvezetése olyan szakaszában, mint az összes eddigit (Arabasta, Dressrosa) szinte borítékolható volt, hogy itt valami nagy dolog fog történni. Adva van egy királyság, annak egy uralkodója, meg kell buktatni.

A Mama legnagyobb vesztét pont az okozta, amiről azt gondolta, hogy majd erősíteni fogja, ez pedig a "Szövetség". A Big mom kalózokat belülről őrölték fel, amire a Mama csak rátett mégegy lapáttal, még ha nem is szándékosan (Az őrjöngése) Bíztak a tűztank kalózokban akik hátbaszúrták őket egy igen jó tervvel, ami a Mama őrjöngésének "aktiválása" volt, ez bizonyult a legsebezhetőbb pontnak, hiszen mit láttunk? Big mom a saját birodalmát kezdte el darabokra szedni, és ha Sanjiék nincsenek, a császárságból már nem lenne valószínűleg csak a negyede.

Luffyt és Namit elfogták majd börtönbe zárták, és ha nincs Jinbe (Akit akkor még minden BM kalóz társnak tekintett, ergó szövetséges = belső ember) akkor valószínűleg ott égnek benn.

@Dung én egyáltalán nem tudom megérteni a gondolatmenetedet, olyan, mintha nem is egy mangát olvasnánk. Luffy legyőzte Cracker Nami segítségével akinek hála Luffy megtudta enni a katonákat ezzel szabadalmaztatva a Tank mant, ha nincs Nami, valószínűleg Cracker a végtelenségig gyártja a katonákot, Luffy G4-e meg előbb utóbb kifull.

A másik: Luffy vs Katakuri egy olyan harc, amit ha nem Luffyval vív hanem valaki mással, akkor megnyeri. Luffynak történetvezetési célból kellett nyernie. A Germa hajója is ez a kategória, nem vették észre, mert nem vehették észre.

Viszont nem a 2 parancsnok bukása vezetett idáig. Az egyetlen felelős az egészért az Big Mom, mert ha végig megvigyázza ép elméjét, nincs az az isten, ami segített volna Luffyékon...Max Oda :D
 
jasek89
Dungeon

Biztos nem fog jót tenni a BM kalózok jó hírének amit most műveltek velük szalmakalaposék. De a birodalom yonkou kiiktatásával fog elbukni és nem hiszem, h Luffy most fogja kiütni a Mamát, már Katakuri kiütése is korainak tűnt. Ráadásul még mindig nem érzem erősebbnek Katakurinál.
 
Paidion
Hát, szerintem jól érzed, nem is erősebb. Arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz Kaido előtt, mert hiába lesz 1 vs x, Luffy ide még szövetségesekkel is kevés lesz, hiszen a végén végül úgyis 1v1 lesz. A következő szint pedig az admirális, akikkel lesz is alkalma találkozni Luffynak a Reverie arc során. Kétlem, hogy egy arc Luffy nélkül zajlana, ha pedig van Luffy, általában harc is van. Kizaru egyébként igencsak kilóg a sorból, már csak ő van a régiek közül, szerintem ő is a leggyengébb, ha pedig kiderül, hogy az új admirálisok valóban szörnyetegek, ahogy Doffy utalt rájuk, akkor talán elfogadható lenne egy Kizaru vs Luffy. Bár azért vannak kétségeim, mindenesetre valaki kell ellenfélnek, Weevil pedig egy vicc. Akármennyire is hypeolta Kizaru, én őt egyszerűen képtelen vagyok elképzelni Katakuri után.

Más: szerintetek vége lesz a 900. fejezettel az arcnak?
 
dungeonlord
Nem.Nagyon sok elváratlan szál maradt az arcból.Pl ott van Bege döntése,Germa66 lezárása,Snack,Stussy,hír és még sorolhatnám.910 saccolom a lezárást.
 
Paidion
Germa, Stussy és Morgan a hírekkel már lehet arc utáni jelenet, sőt, egyre inkább úgy érzem, hogy ezek valamiképpen átvezetések lesznek a Reverie archoz. Fogalmam sincs miképpen, de szerintem gyanús, ugyanis mind a három valamilyen mértékben kapcsolható a Világkormányhoz.

Ha nem lesznek nagyobb harcok, szerintem belefér.
 
jasek89
Dungeon

Abban egyetértek, h közel vagyunk az arc lezáráshoz, viszont abban is 100% biztos vagyok benne, h nem most fogják kiiktatni a Mamát sem, sőt sztem nem a szalmakalapos csapat lesz az, aki ledönti a Mama birodalmát. Valahogy nem hiszem, h Oda az arc lezárása után vmikor visszahozza ide Luffy-ékat, ilyen még nem volt.

Viszont abban látok esélyt, hogy Kaido-t legyőzik, már az opening is utalt rá.
 
Hiei
Luffy lefogja verni az összes Yonkout. Nem hiszem, hogy a Revierin jelen lesz Luffy azt meg végképp nem gondolom, hogy Kizaru komolyabb kihívást jelentene. Határozottan Katakuri szint alatt van. Ha lenézzük Shirohige legénységét a háborúban látottak alapján, akkor az admirálisokkal se tegyünk másként. Semmit nem mutattak.
Egyedül Akainunál van esély egy jövőbe látásra, mert szétválasztotta magát, mikor Vista és Marco hakival támadták.
Ezt leszámítva sehol sincsenek Katakurihoz képest. Logiák, a hakijuk nem kiemelkedő, legalább is senki nem áradozott róla. Mondhatni már semmi félelmetes nincs bennük és értékét vesztettnek tűnnek. Ryokugyu meg Fujitora már más tészta bennük van illetve lehet potenciál. Viszont Akainu, Aokiji, Kizaru hármasból már csak Akainuban látok potenciált. A maradék Sanjinak és Zoronak még elmennek, de Luffy már átlépte azt a szintet.
Nem hiszem, hogy 900. résszel vége lenne az arcnak. Odára nem jellemző tempó lenne.
 
jasek89
Luffy-nak a célja, h leverje az összes yonkou-t, de sztem ezt nem fogja tudni megvalósítani. Erősen kétlem, h pl Shanks-t bántaná Luffy. Nagy világ a one piece és tele van erősebbnél erősebb karakterekkel. Nem hiszem h egyedül csak a szalmakalapos csapat lesz képes leverni egy yonkou csapatot.

Én abban is látok rációt, h a Feketeszakáll gondol egyet és nekimegy Shanks-nak és máris egy yonkou kilőve. Nemcsak Luffy-ék körül történnek dolgok. Legalábbis nekem az már túl erős lenne, ha egyedül Luffy verné le mind a négy yonkou-t.
 
Hiei
Nem hiszem, hogy Luffynak gondot jelentene Shanks legyőzése. Nem kell megölnie vagy ilyenek.
Miért ne győzhetné le a példaképét és utána bulizhatna egyet? Sőt ennek jobban örülnék, mint egy sablonnak, hogy Kurohige megöli. Annyira klisé lenne, hogy az már fáj.
Szerkesztette: Hiei - 2018.03.13. 22:46
 
Paidion
Szerintem se Shirohige legénysége, se az admirálisok nem ítélhetőek meg Marineford alapján, így egyiket se nézem le. Papírforma szerint elvileg egy admirális erősebb egy Yonko első embernél, de kétségtelen, hogy ez csak találgatás, szóval lehet igazad van, meglátjuk. Talán Marco után okosabbak leszünk.
 
dungeonlord
Paidion írta:

Szerintem se Shirohige legénysége, se az admirálisok nem ítélhetőek meg Marineford alapján, így egyiket se nézem le. Papírforma szerint elvileg egy admirális erősebb egy Yonko első embernél, de kétségtelen, hogy ez csak találgatás, szóval lehet igazad van, meglátjuk. Talán Marco után okosabbak leszünk.

Évek óta erről beszéltem,de azóta változott a véleményem a Yonko jobb kéz és az admirális között.
Maradok az egyenlőnél inkább, mert az admirálisok és a Yonko jobb kezek nem átlagos ellenfelek.Ők állnak a legközelebb egy Yonko/főadmirális szinthez.
Nem tudom elképzelni, hogy Kataruki nem lenne képes megállítani Big Momot.
Egy Mochi ébredéssel simán mozgás képtelenné tudná tenné egy agyatlan ellenfelet. Big Mom nem gumiember, tehát egy jó adag mochival még talán képes lenne megfullasztani is.Sőt,Perospero támogatásával könnyebb dolga lenne.
 
Germa66
Big Mom egy kacsintása elrepítené mindkettőt. Fogadd már el.

Szerintem még mindig felesleges beszélni szintekről, minden egyén más erőt képvisel.
 
jasek89
Dungeon

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor a tengerészet mire vár? Miért hagyja, h Big Mom élje aranyéletét az újvilágban, ha számukra verhető?
Katakuri meg miért hagyja magát, hogy Mama csicskása legyen, ha erősebb nála?

Az állatokban megvan az az ösztön, hogyha erősebb vagyok az alfánál, akkor a helyére pályázok, ugyanez megvan az emberekben is, pláne az one piece-ben. Tengerészetnek meg óriási szenzáció lenne, ha maguk legyőznének egy yonkou-t, de nem csinálnak semmit, mert félnek a Mamától, ahogy a többi yonkou-tól. ÉS ne gyere Akainu-val, mert akkor kezdett szájhősködni, mikor meghalt Fehérbajusz, de amint képbe került Shanks, köpni nyelni nem tudott.
 
Csilla1050
Katakuri nem tudná megfullasztani a mamát mochival, prometheussal simán átvágná magát rajta, az óriás kardról nem is beszélve. Sőt, én a gyerekek gesztusaiból és reakcióiból azt veszem ki, hogy ők félnek a mamától, főleg a rohamától, mivel láttuk, hogy saját fiát is képes volt felfalni, az meg az életéért könyörögve futott.

Szal sem Katakuri, sem Peros nem tudná megállítani a mamát...Főleg nem édességgel, a mama kedvenc eledelével. Simán kinézem a mamából, hogy felfalná a mochit, pont mint Luffy.
Szerkesztette: Csilla1050 - 2018.03.15. 13:30
 
Ugrás a fórumra: