Hozzászólások
One Piece manga - Spoiler és annak megbeszélése
kristofkristof
Amúgy ezen az oldalon eddig kb Luffy a legerősebb, szóval ha most ő is így ki lett ütve, akkor nyilván a többieknek még annyira sem lesz esélye. Örülök, hogy más is így látja. Szerintem Law is inkább másodhegedűs lesz, úgyis Luffy végzi el a munka oroszlán részét majd.. valamikor. Most őszintén nem lenne igazságtalan, ha Law egyenrangú lenne most Luffyval, aki azért végigmászta a ranglétrát (most ne menjünk bele a részletekbe), amikor Law még Doflamingoval sem bírt el? Kétségtelen, hogy azóta erősödött Law és most is kap valami pluszt biztos, de Luffy azért elég komoly ellenfeleket vert le azóta, Law meg eléggé passzív volt, még ha kötelességből is.

Azt nem teljesen hiszem, hogy Law trükközött most, de nyilván ettől nem zárható ki. Eléggé reménytelen helyzet ez most, a zűrzavarnak bőven meglett a böjtje. Én most úgy gondolom, hogy a kulcs az egyik szamuráj lesz a maradék kettő közül. Ha az a nagy kalapos az egyik a visszaemlékezésből, szerintem majd ő húzza ki őket valahogy a szarból. Kezdem én is úgy érezni, hogy mégis csak lehet, hogy két hét múlva lesz az ütközet, csak, hogy húznák el addig az időt?
 
Hiei
Jah már évek óta megy a Scoper Gaban teória, hogy ő tanítja meg Luffynak felébreszteni a képességét Wanon.
 
Bromiosz
Luffy biztosan feláll a következő részben ha nem valami trükkös dolog történt.
Az kizárt, hogy egy ütéstől kidőljön. Ha meg igen akkor itt valami nagy csoda várható. Anno egy Pacifistával sem bírtak együtt de pár év múlva meg aprították 1v1-be. Ez a harc a Dragon Ball-ból Son Goku és az öreg Sátán első csatáját juttatta eszembe. Persze ott sem az első ütéstől dőlt ki Goku hanem becsülettel péppé verette magát :D
Ha mégis ekkora a különbség akkor milyen erős lehet már?
 
Hiei
Quick Summary

Translation @Zoro4Prez2016

Chapter 924 Ha

Law attempts to collect Luffy and escape, but he is stuck with a nail made of Seastone, sealing away his powers. Hawkins explains that Seastone, which has spread out through the world, originated in Wano Country, and the only craftsmen skilled enough to refine Seastone so small exist only in Wano Country. While still knocked out, Luffy still scowls at Kaido. Kaido orders his subordinates to throw Luffy in prison.

Kaido: "If we can break his spirits, then he can become a fine military power for us."

As all of the subordinates close in on Luffy, they all suddenly begin foaming at the mouth and collapse.

Shutenmaru: "That was Lord Oden's power just now... Did that guy do it!?"
Kaido: "So you have it too... just like that brat, Kid, who has that same Haoshoku Haki... Hardly anyone can use that Haoshoku."

Kaido puts off the retrieval of Law and flies off in order to start drinking again. While Law was stuck with the Seastone nail, a single person was able to successfully escape. In Okobore Town, Tsuru is attending to the wounded. Kinemon watches over her from the shadows. Kinemon is suprised after he sees Shutenmaru, who has gotten too close to his side.

Kinemon: (Ashura Douji!)

O-kiku arrives at the remains of Oden Castle and discovers a large pit. Inside the pit are Nami and the others. Shinobu can make whatever she touches mature with her "Juku Juku Bewitching Jutsu", and she was able to protect everyone by maturing the ground and making it sink.

Inuarashi discovers Tama barely breathing in the wastelands. He lays bare his anger at Kaido's actions. A special issue paper is being distributed throughout Wano Country. Ussop, Franky, and Robin read it with a horrifying speechless expression.

The next day in Wano Country, several samurai are being worked like slaves in a factory in Udon. A single guard approaches a cell with a poisonous fish and peers into it. The cell is dark, and you can not see into the farther areas.

"Anybody in here?"

”Well, '4 poisonous fish a day' and 'boneless fish.' Those two were the only things decided on."

The guard absentmindedly puts the fish in the cage without removing the bones.
A chained Luffy is brought there. Luffy draws his attention, and a bone from the poisonous fish goes flying from the middle of the cage and pierces the guard in the neck. The man, who's collapsed to the ground with blood running from his neck, asks who's in the cage, but nobody knows. Luffy is also put in this cage. Kaido's subordinates laugh loudly that Luffy is being put hard to work until his spirit breaks. Inside the cage, a similarly ragged Kid resides.

Luffy and Kid: "We remember... Kaido..."

"Hm? Ah... You..."

The stage curtain falls.
End of Act 1 of Wano Country.

End (Break next week)


Ezek után csak remélni tudom, hogy nem győzi le Kaidout ebben az arcban.
És innentől senkit nincs értelme a Yonkouhoz hasonlítani. Egyértelmű, hogy mindenki messze van tőlük.
Kivétel talán a világ legerősebb kardforgatója. Nincs isten, hogy Shiryu megölje és Garp.
Bár arra is feltettem volna a házam, hogy Kaidou nem one hiteli Luffy-t.
Remélem hagyomány lesz, hogy Luffy minden Yonkou börtönét végig járja. Nincs elég sablon a One Pieceben:D

Egyáltalán nme vagyok elégedett a résszel én nem hiszem, hogy ebből Oda jól fog kijönni. Már Katakuri elleni harc is a világ komédiája volt. Kaidout ezek után legyőzni ebben az arcban mindenképp nevetséges.
Ha nem 1v1, akkor azért, ha az akkor meg azért.
Na mindegy. Jah és Kaidou tényleg alkesz már is visszament inni.
 
hgabi
Két szó ... Bull shit. Én is mindig amellett állok ki, hogy mi nem mondhatjuk meg minek hogyan kéne történnie, hiszen Oda az író és mi az olvasók (fogyasztók.) De ez így ilyen formán egyszerűen csak hülyeség. Semmi, de semmi értelme, hogy Kaido ilyen erős Luffyhoz képest, legalábbis történeti szempontból. Így most megint ott vagyunk, hogy na Luffy végre ott van mondhatni az világ elitjében, deeeee azért még mindig vannak, akik úgy törlik fel vele a padlót, hogy a szemük sem rezzen. Ezek a húzások annyi történetet rontottak már el, hogy azt megszámolni is nehéz. Hogy nagyobbakat ne mondjak ott volt a Bleach, Fairy Tail és igen a Naruto is Madarával meg az istentelen baromságaival.
Egyszerűen a történet íve nem logikus az erők szempontjából. Luffy mostani erejével főleg a G4-ben simán ott kéne legyen a Marinefordi háború legjobbjai között. Simán el tudnám képzelni, hogy most ott megküzdjön bármelyik Admirálissal is akár.
Igen, látom én a problémákat, ami a túl hosszú történet miatt jön elő. Hisz a történet közepén még közel sem biztos, hogy ki vannak dolgozva úgy, egyes részletek mint később. Ennek legékesebb példája a haki. De akkor erre van egy jó megoldás. Húzz meg egy határt erőben, hogy ettől följebb nincs vagy csak kicsit van és ennyi. Én nekem semmi bajom nem lenne azzal, ha a történet pl 2/3-ánál vagy 3/4-nél mindenki elérné a maximum erejét és a maradék időben arra fókuszálnának, hogy a történetet fejtsék ki és elvarrjanak minden régi szálat, hogy a manga kerek egészet alkosson.
Ehelyett most az van, hogy G4-ben Luffy képtelen volt elkerülni Kaido támadását. Ez akkora erőkülönbséget tükröz, hogy nemhogy ebben az arc-ban, de kb a következő 10 évben (One Piecen belül) nem lenne szabad legyőznie Kaido-t. Íííígy már el is érkeztünk az oly sokat látott betonfalhoz, amibe a narratíva teljes erőből fejel bele.

Másrészt ott van Kid, akiről az égvilágon semmit nem tudunk csak azt az elhanyagolhatót, amit láttunk. Erre bedobják teljesen random, hogy jah am neki is van Király Akarata. Kinek? Ennek a teljesen érdektelen sablon "én csak azért vagyok itt, hogy a főszereplőnek később riválisa legyek teljesen logikátlanul" karakternek? Semmit nem tudunk róla, a múltjáról, hogy valami kötődésünk lenne hozzá és még stílusa sincs, mint legalább Law-nak. Ezt nem értem, hogy nézik be folyamatosan az írók, hogy ha valami fontos történik azt mutasd, ne pedig mondd. Nem tudom mibe telt volna egy fejezetet rászánni a Kaido vs Kid, Appo, Hawkins csatára, ahol mondjuk tényleg láthattuk volna Kidet használni a Király Akaratát. Az ilyen kis dolgok megmutatásával sokkal több karakter ki lehetne dolgozva és mondjuk olyan harcok kárára nyugodtan mehetett volna, mint a Katakuri vs Luffy. Mert nekem nincs azzal a harccal annyi bajom, mint sok embernek, de egyvalami igaz. Feleslegesen el lett nyújtva. Egy rövidebb, velősebb harc, logikusabb felépítéssel sokkal jobb lett volna.

Az a szerencse, hogy a One Piece egyvalamire képes volt. Hogy a fő karakterei a szívemhez nőjenek. Ha ez nem lenne itt is tartanék egy jó pár hónapos szünetet, mint anno pl a Fairy Tailnél. De pont emiatt a szeretet miatt rossz látni, hogy most Luffy le lett degradálva egy senki Kid szintjére. Mert az, hogy ketten mondják, hogy "Nem felejtjük el Kaido." pontosan ezt jelenti, hogy Oda párba rakta őket.
 
AFR
Megint bűnbe estem mert holnap a fejezetet csak este fogom tudni elolvasni így elolvastam a Spoiler-t.

Ha jól értelmeztem Kid-nek is van Király Akarata és azt Luffy-éhoz hasonlítja Kaidou.

Kaidou-nak tényleg mániája az erős emberek toborzása hisz ha jól értem Luffy-t és Kid-et is azért börtönözte be hogy megtörje és behódoljanak neki.

Amit Hawkins mond az fura mert elvileg Vegapunk is meg tudja munkálni a Kairoseki-t.
De akkor valószínűleg Kaidou fegyverei amiket készítenek Kairoseki-ből készülnek.

Sőt ha tippelnem kéne Luffy nem Kaidou ereje vagy Haki-ja miatt feküdt ki hanem mert a Kanabo tüskéi Kairoseki-ből vannak.

Hiei
Az nem 1v1-et miért tartod nevetségesnek és miért utálod még mindig ennyire?
 
szocsola
Fent van már valahol az új fejezet?
 
Germa66
szocsola: a fejzet holnap jön ma max egy két képet találhatsz róla.

Dungeonlord: Az állításod akkor alaptalan volt semmi összfüggés nincs így a hozzászólásod értékelése és az igazság között ugyanis te is csak a véleményedet mondtad el nem tudod alátámasztani semmivel. Plusz mitől lenne egyenlő Kid Luffyval? Azért mert neki is van egy ritkább fajta Haoshokuja? Ez csak párhuzam. Ahogy a habitusuk is. De ettől nem lesznek egyenlőek.

Nem azért kapod a dislikeokat mert rosszulsz tippelsz néha hanem azért mert a tippjeidet ténynek tekinted. (Megjegyzem soha nem dislikeoltam egyetlen hozzászólásodat sem pedig mindig van egy-két szavam hozzád.)
 
Tapion-sama
Ha Kaidou fegyverén valóban kairouseki tüskék vannak, akkor az rengeteg mindent megmagyarázna (és nem mellesleg szerintem ez az opció senkinek sem jutott eszébe). Így tök logikus a one hit, és az is belepasszol a képbe, hogy Luffy idegbeteg volt és nem láthatta előre Kenbunshokuval a harc eredményét.

Kidd Haoshokuja egyébiránt jóval kevésbé seggből előrántott, mint Law teljes neve. Most valóban nincs túl nagy slungja, de biztos remek flashbacket kapunk majd Kiddről, mert Oda a háttérsztorikban mindig is profi volt.

Bíztam benne, hogy Oda kellemes csalódást okoz majd, és meglep minket. Részemről meg is tette, ráadásul a kairousekit már rég el is felejtettem, úgyhogy brilliáns húzás volt.

+ ha tényleg csak Wano ország képes formálni a kairousekit, akkor lehetséges, hogy Vegapunk innen származik?
Szerkesztette: Tapion-sama - 2018.11.08. 13:56


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
http://viharsziget.naruto-kun.hu
Germa66
Szerintem ez könnyen meglehet tekintve hogy a Világkormánynak jelenleg mennyire nincs köze Wanohoz. Azonbn ne felejtsük hogy Vegapunk egyszerre a One Piece világ Einsteinje, Teslája és Teller Edéje. A nagybetűs zseni. Én kinézem belőle hogy a Wano beli módszerek ismerete nélkül kifejlesztett egy egyéni módszert amivel meg tudja munkálni.
 
Hiei
Franky szigetéről származik Vegapunk. Ott mondják is nem?
Kaidou fegyvere meg nem lehet Kairouseki, hiszen a semmiből került elő sárkány formában valszeg a hátán volt. Akkor pedig hozzáértek a tüskék.

Megkerestem Karakuri szigeten Future (jövőországában/majdanország) Baldimoron született Vegapunk.
Szerkesztette: Hiei - 2018.11.08. 15:32
 
Tapion-sama
Valóban, Karakuri szigeten született. Akkor nem wanoi.
Viszont Kaidou és a kairouseki kapcsolata elég homályos, hiszen próbálták már párszor kivégezni, és ő is próbált öngyilkos lenni, mégis él. Pedig tengervízzel vagy kairousekivel biztosra mehettek volna. Szerintem ez gyanús.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
http://viharsziget.naruto-kun.hu
Hiei
Mama se a gyümölcse maitt sebezhetetlen sztem ez Kaidoura is igaz. Főleg, ha sárkány és nem ember:D
 
Giovanna
Tapion-sama írta:

Ha Kaidou fegyverén valóban kairouseki tüskék vannak, akkor az rengeteg mindent megmagyarázna (és nem mellesleg szerintem ez az opció senkinek sem jutott eszébe). Így tök logikus a one hit, és az is belepasszol a képbe, hogy Luffy idegbeteg volt és nem láthatta előre Kenbunshokuval a harc eredményét.
Bíztam benne, hogy Oda kellemes csalódást okoz majd, és meglep minket. Részemről meg is tette, ráadásul a kairousekit már rég el is felejtettem, úgyhogy brilliáns húzás volt.


Mondasz valamit, és jó ötlet, de szerintem akkor Oda nem írta volna oda a végére: ,, Ekkora az ereje a világ legerősebb lényének!" Tehát szerintem Luffy-t kairouseki nélkül ütötte ki, amit még mindig nem fogtam fel... pfff... mekkora lehet a teljes ereje annak az állatnak...
 
AFR
Tapion-sama
Igen én is azért írtam hogy remélem ez lesz mert sok mindent megmagyarázna.
Ugye Luffy dühös és aggódott is és ezek a Megfigyelésének lehet betettek.
A G4-ből való kiütését megmagyarázná a Kairoseki és akkor ott tartunk hogy fogalmunk sincs mennyivel erősebb igazából Kaidou.
Ebben az esetben a fegyverrel kell valamit kezdeni és akkor lehet lenne is esélye.

De nem csak Kid-ről írják a Hódítót hanem Oden-ről is.
Amit sokkal inkább fölösnek és seggből előrántottnak érzek.

Illetve ha nem gyümiből ered a halhatatlansága akkor Kairoseki se tudja nagyobb esélyel megölni mint bármi más. Nem?

Hiei
Lehetett rajta védőréteg míg Sárkány alakban volt.
Vagy ugyanúgy viselkedett a fegyvere mint a ruhái.
Azt se kellett előszednie és felvennie visszaváltozás után.
Ezek Sárkány alakban misztikus módon eltűnnek mint sok más manga-ban :D
 
Ugrás a fórumra: