Boldog születésnapot az oldalnak! El nem tudom mondani mennyi hálás vagyok, hogy 14 éve, 14 évesen felfedeztem ezt az oldalt, és a Jetixes részeken kívül megismerhettem általatok ezt az animét, ami azóta is az egyik all-time favoritom. Nélkületek egy rendkívüli élményről maradtam volna le, így nem lehetek elég hálás!
Köszi minden régi és jelenlegi szerkesztőnek a munkáját, óriási királyok vagytok!
Josh kolléga szavain túl annyit fűznék hozzá az adományozáshoz, hogy nagyjából attól a pillanattól kezdenének elszaporodni a "fizetek érte, akkor miért nem csináljátok?!?!?!?" hozzáállású látogatók. Márpedig mivel szabadidős tevékenységről van szó, nem fogunk sem olyan projektet felvenni, ami nem érdekel legalább 1 fordítót és 1 lektort és 1 formázót/szerkesztőt (tehát legalább 3 embert), de a magánéletünket se fogjuk félredobni azért, hogy az XY anime/manga új részét a megjelenés pillanatában elkezdjük csinálni.
Egyelőre egyik csapattagunknál sem ütött be olyan krach, hogy anyagi segítséget kelljen nyújtani neki, ha így alakulna, a szerver fenntartásra gyűjtött pénzből (amit kb. 3 éve folyamatosan szervercserére akarunk költeni, de valahogy mindig elodázódik és éves szerverbérletre megy) természetesen kölcsönzünk részére - nekem pl. annó 10 évvel ezelőtt így lett laptopom, és vissza is fizettem (akkor még) Cartneckernek a teljes összeget. Meg is érte neki, mert különben 1 évig biztos nem tudtam volna félrerakni annyit, hogy vegyek egy saját gépet (még csak akkor kezdtem dolgozni a való életben), így az alatt az 1 év alatt tető alá is hoztuk a One Piece animét 500 rész lemaradásról xD
Egyetlen olyan eset volt, mikor rendkívüli okokból kértük a segítségeteket, mikor volt csapattagjainknál tűzeset történt (akik egyébként szintén a Fórumnak köszönhetően jöttek össze, majd házasodtak össze, ma már boldogan nevelgetik gyermeküket). Hozzáteszem, hogy szép számmal kaptunk akkor babaruha és egyéb babás holmi felajánlásokat is, amiket le is szállítottunk nekik.
Ne legyen többet ilyen, mert sosem jó, de abban biztosak lehettek, hogy szólni fogunk, ha olyan nehézséggel találkozunk szembe, amit csak a közösség ereje tud áthidalni.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
A fórumhozzászólásokhoz kapcsolatosan, nem vagyon egy nagy fórumozó, és általában egy műhöz hozzáírni addig nem szoktam amíg vmennyi részt nem néztem meg belőle. Sokszor előfordul hogy összevárok több részt vagy akár az egész sorozatot és egyeben megnézem. Utána szoktam véleményt nyilvánítani és köszönetet is mondani, ha eszembe jut (mint írtam nem vagyon egy nagy fórumozó).
Én nagyon hálás vagyok a működéseteknek, a munkátoknak, mégha ez hozzászólás formájában nem mindig történik meg sajnos
Ma van 5 éve már hogy regiszráltam ide. Azóta minden egyes nap bejelentkezek és böngészek az oldalon. Nagyon szeretem a naruto-kun-t és ajánlani is szoktam annak, aki esetleg animét/mangát keres. Nem szoktam semmihez sem hozzászólni,de gondoltam most írok pár sort. Nem vagyok a szavak embere, de igyekszem pár épkézláb mondatot írni. Tehát csak meg szeretném köszönni nektek a munkátokat, hogy időt és energiát szakítatok minden nap arra, hogy a legújabb animét/mangát megnézhessem. Valószínűleg ezután sem fogok hozzászólásokat írni,de remélem ezt elnézitek.
De gondolni biztosan fogok rá. Nagyon szépen köszönöm a fordításokat és további jó munkát kívánok nektek!
Legyen nagyon szép napotok és jó hétvégét!
Boldog 14. születésnapot!!
Sziasztok először is boldog szülinapot .köszönök mindent amit eddig csináltatok. De lehet egy kérdésem az égetet videók hogy hogy nincsenek full hd ban?szeritem jólene főleg hogy jön az attack on titans utolsó évad.
A válaszokat előre is köszönöm.
Asd34 írta:
az égetet videók hogy hogy nincsenek full hd ban?szeritem jólene főleg hogy jön az attack on titans utolsó évad.
Több okból sem használunk aktuálisan futó projekteknél 1080p videókat az égetéshez:
1) Kb. minden videót én égetek, és ez videónként (720p) kb. másfél óra. Egy 1080p videó esetén ugyanez a folyamat 3-4 óra is lehet részenként (mozifilm esetében akár 18 óra is lehet, lásd Kimi no Na Wa.)
2) Az Indavideó méretkorlátozása miatt ugyanezt a videót ~2 óra alatt le kéne konvertálni 1 GB alatti 720p felbontásúra. Ellenkező esetben nem engedi feltölteni.
3) A MEGA tárhelyeink (1 fiók max 15 GB most már sajnos, régen 50 GB volt) durván 10 részenként megtelnének, kezelhetetlenné válna, és pl. egy neverending shounen esetében (vegyük csak a ~170 részes Borutót és ne a ~950 részes One Piece-t) ez rengeteg fiókot igényelne. Egy 12 részes sima évados anime se biztos, hogy elférne egy fiókban.
4) Persze, kódolhatnánk a legújabb módszereknek megfelelően (HEVC, x265 és társai), amit ki is próbáltam: 8 óra egy rész égetése, és még akkor se kaptam viszonylag elfogadható fájlméretet. Kísérletezni sajnos nincs idő, mert elúszunk a feladatokkal és publikálásokkal. És persze konvertálhatnánk lefele ezeket is 720p-be, hogy Indavideóra is feltölthető legyen... +2 óra. Így már 10 óra egy rész úgy, hogy a fordítást, lektorálást és formázást nem is számoltam ^^ És persze az sem biztos, hogy ezeket a részeket minden platformon le lehet játszani (tévé, tablet stb.), max az újabbakon.
5) Ez alatt a 6 vagy 10 óra alatt semmilyen más tevékenységet nem tudok folytatni, mert a progi felzabálja a gépem minden porcikáját. Képzeljünk el egy hétvégét, mikor Danmachi, Jujutsu, One Piece, Boruto és most már Attack on Titan is van (Januártól Danmachi megy, jön helyette Dr. Stone, Nanatsu és Neverland...). Ez a 7*(6 vagy 10) óra csak égetés, semmi munka ^^
6) Az 1. pont módszerével kb. kéthetente törölnöm kellene a fájlokat a gépemről -> nem seedelném tovább a torrentet, mert véges a kapacitásom nekem is ^^
7) Az Attack on Titan pont rossz példa, mivel minden részét megcsináltuk nektek fullHD BDrip videóba égetve. Egyre több sorozatunkkal tesszük ezt, mert kvázi már ráérünk foglalkozni velük, éjszaka beég pár rész (Attack on Titan, Kimetsu no Yaiba, legutóbb pedig a One-Punch Man). A 4. évaddal kapcsolatban tervben van a BDrippek megjelenésével a fullHD kiadás, addig viszont csak két opció van: beéritek a 720p égetett feliratos videóval, vagy különálló .srt felirattal megnézitek 1080p-ben.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Több okból sem használunk aktuálisan futó projekteknél 1080p videókat az égetéshez:
1) Kb. minden videót én égetek, és ez videónként (720p) kb. másfél óra. Egy 1080p videó esetén ugyanez a folyamat 3-4 óra is lehet részenként (mozifilm esetében akár 18 óra is lehet, lásd Kimi no Na Wa.)
2) Az Indavideó méretkorlátozása miatt ugyanezt a videót ~2 óra alatt le kéne konvertálni 1 GB alatti 720p felbontásúra. Ellenkező esetben nem engedi feltölteni.
Csak 1 felvetés:
Amikor a DD-hoz égettem a feliratot a videóra régen, hogy fel lehessen dobni indára, én ezt VLC-vel meg tudtam tenni, ami egyből lekonvertálta az 1080p-s videót 720p-re, és ez a kb. 15-20 perces résznél nem tartott tovább 30 percnél. Ha más nem egy esélyt lehetne neki adni. Azonban ehhez kell 1-2 extra beállítást csinálni, tehát ha úgy gondolod, hogy megér egy próbát, dobj egy üzit vagy valami. (sikeresen ráégette a különböző formázásokat is)
Ismerem a módszert, nekem a nem androidos tévém miatt minden feliratos sorozattal ezt kell csinálnom. Viszont már a 720p -> égetett feliratos 720p konvertálás is képminőség-vesztéshez vezet, úgyhogy sajnos ezzel nem vagyunk kint a zsákutcából =/
Én sem szoktam kommentelni. Nem csak itt máshol sem. Nem vagyok az a típus.
A jeles esemény kapcsán most kivételt tettem és ha már itt vagyok megköszönöm a munkátokat és további sok erőt és kitartást kívánok hozzá még jó sokáig, mindannyiunk örömére.
Egyébként szerintem az, hogy ha jól láttam több mint 41 000 tagja van az oldalnak sokkal beszédesebb visszajelzés mint néhány mondat a fórumon.