Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Re:ZERO -Kara Hajimeru Isekai Seikatsu
dungeonlord
Ennél többet nem igazán tudok mondani Peti, mert mindent összefoglaltam, amit lehetett ,és hiába írnák még okokat , ha nem érezitek át a főszereplő súlyát .
Várjuk ki a part 2 , hátha változik a véleményetek .

[img]A The Frozen Bond és a Memory Snow helyett simán lett volna alkalmuk megcsinálni. Így viszont ha nagyon kell majd a della, akkor hozzányúlnak.

Volt már KonoSuba-Re:Zero crossover. A Memory Snow-ban a Tél Tábornoka résznél is ott van Kazuma csapata.[/img]

Korona miatt lesz kérdéses a téma.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.10.07. 22:41
 
Jaeger
dungeonlord te maga vagy Subaru :D

Mert rajtad kívül itt senki nem érzi át, milyen szenvedéseket és próbákon kellett átjutnia.

Bízom benne, hogy most már sokadjára leesik Subarunak, hogy Ottora számíthat.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
dungeonlord
Még az is lehet^^ . De ezzel nem lennék büszke , és nem szeretnék magamról írni se, 1x elég volt .

Sok halhatatlan anime karakterrel találkoztam, de egyiknél se agyaltam azon ,hogy milyen érzés lehet a halálfájdalom.
Ez az anime egyik legérdekesebb része . Mert ügyesen bemutatja annak lehetőségeit .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.10.07. 23:49
 
Peti94
Pedig értem én (bár átérezni nem tudom), de lehet, hogy ez a hozzászólásaimból nem látszik.

Egy ki elmélkedés:
1. Mitől szenved Subaru?
A sok sérüléstől és az ezek miatt bekövetkező haláloktól.
2. Miért sérül meg és hal meg folyton Subaru?
Mert egy hülye gyerek módjára fejjel megy a fajnak és szándékosan a vesztébe rohan.
3. Miért/Kik miatt okoz magának szándékosan fájdalmat Subaru?
Olyan emberek miatt szenved Subaru akiket alig pár hónapja ismer.
4. Miért is akar megmenteni olyan embereket akiket alig ismer?
Mert párszor segítettek neki és innentől már fontosak lettek számára, ezért sok szenvedést okoz magának, hogy megmentse őket (aztán kezdheti előröl, mert mindig lesz újabb és újabb veszély)
De eközben a többiek még kevésbé ismerik Subarut (Emilia is alig 1 hónapja) és nem is értik, hogy miért akar segíteni nekik.
5. Megéri-e ennyit szenvedni olyanokért akiket alig ismer?
Egyértelműen nem.

Nem lenne kötelező segítenie rajtuk, simán otthagyhatna mindent és élhetne egy boldog életet a fantasy világban kevesebb szenvedéssel.
(Egy jó példa lenne erre "Az időgép" című film, ahol majdnem hasonló a felállás.
A főszereplő felesége meghal, ezért visszamegy a múltba, hogy megmentse, de miután sikerrel járt, a felesége újból meghal valami más miatt, ezért megint visszamegy és kezdődik minden előröl. Ezt eljátssza párszor majd miután sokszor látta meghalni a feleségét rájön, hogy így soha nem tudja megmenteni ezért elindul a jövőbe, hátha ott talál megoldást.)

De itt Subaru mégis a szenvedést választja, akkor viszont ne rinyáljon, hogy nem sikerül elsőre sőt még sokadszorra se megmentenie őket, inkább találjon ki valamit (fejlődjön), hogy kevesebbet szenvedjen.
Ráadásul egy baromi erős képessége van, inkább örülnie kellene , hogy megtudja változtatni a múltat, és ezzel sok esélyt kap arra, hogy szinte bárkit megmenthessen. (Sok hasonló isekai-ban bármit megadnának a főszereplők egy ilyen képességért, hogy megmenthessék a halott szeretteiket.)
---

Tegyük fel, hogy nem tudna visszatérni a múltba Subaru, akkor úgy próbálna megmenteni mindenkit, ahogyan azt már sok fantasy-ban láttuk, hogy megerősödik és megpróbál minél kevesebb sérüléssel túl lenni az esetleges problémákon, akadályokon.
De mivel a halála után visszatér a múltba, így egyszerűen nem tartja fontosnak, hogy fejlődjön, csak belerohan a veszélybe lesz ami lesz alapon.

Ha már azt az utat választotta. hogy mindenáron megakar menteni mindenkit, akkor felhasználhatná a "végtelen" idejét arra, hogy fejlődjön, információt gyűjtsön, és kipróbáljon olyan dolgokat amiket előtte még nem.
(Most jöhetne a a képessége "hátránya", hogy nem tudja, hogy mikor lesz új mentési pont, ezért minden alkalommal úgy próbál cselekedni, hogy mindenkit sikerüljön megmentenie.)

De ha egy kicsit gondolkozna, és az eddigi időhurkokból felállítana egy sémát, akkor láthatná, hogy az aktuális mentési pont és az előtte lévő (első) halála közötti időben nagy valószínűséggel nem jön létre egy új mentési pont.
Ahogy korábban is írtam már, például: Meghal Pénteken és visszakerül Hétfőre akkor Hétfő és Péntek között nagy valószínűséggel nem fog új mentési pont létrejönni.
Így kb bármennyiszer visszatérhet és kihasználhatná az idejét, hogy az aktuális problémát megtudja oldani.

Például az egyik időhurokban elmondhatná mindenkinek, hogy mi fog történni a jövőben és, hogy majdnem minden rossz dolog mögött Roswaal áll, és megnézhetné, hogy a többiek hogyan reagálnak rá, majd az ebből szerzett információt felhasználhatná a következő alkalommal.
---
De lenne még egy lehetőség amire szintén nem gondolt eddig Subaru, vagyis kitalálhatna valamit, hogy a többiek megtudják védeni magukat, és ne neki kelljen mindig mindenhol ott lennie, hogy megmentse őket. ;)
Szerkesztette: Peti94 - 2020.10.08. 01:21
 
Celam
Én dungeonlord-al érték egyet. Subaru komoly mentális problémákkal küzd, melyek önmagukban tompítják azt, hogy megfelelően képes legyen racionális döntéseket hozni.
A viselkedése alapján a poszttraumatikus lelki állapottal és bipoláris zavarral küzd. (Utóbbi megmagyarázza azt is miért képes olyan hihetően színlelni egyes karakterek előtt, mintha vidám lenne és mi sem történt volna vele)
Az őt ért pszichés hatásokat nagyon is életszerűen ábrázolja az anime, pedig ez egy isekai dark fantasy.

Azt vegyük figyelemben, hogy a valóságban mennyi idő egy embernek teljesen feldolgozni az említett lelki állapotokat. (Megsúgom: nem néhány hónap) Ehhez viszonyítva teljesen érthető, ha Subaru képtelen teljesen racionálisan szemlélni a helyzetet, hiszen már attól meginog a mentális állapota miatt, ha bármi is emlékezteti őt a korábban átélt borzalmakra, ami durván kihat az ítélőképességére is.

Egyébként az ezen oldalon elhangzott teóriáról kinek mi a véleménye:?
https://www.gyako...-eled-ujja

(Mindkét oldalon lévő hozzászólásokat olvassátok el)
 
Peti94
@Celam Igen tudjuk, hogy párszor már összeomlott és olyan traumák érték, hogy mentális sérülési lettek.
De ezek ellenére is ugyan úgy belerohan a halálba, mintha a következő halála nem lenne ugyan úgy fájdalmas, és azért azt csak felfogja, hogy a halál és a sérülések fájnak.
Az egyik részben még PTSD-je is lett, amikor lerántotta Satella fátylát és meglátta Emilia arcát, egyből utána "félt" Emiliától, de pár rész múlva ezt is valahogy "elfelejtette", mintha meg se történt volna.
(Ha hatással vannak egymásra a mentális betegségei, akkor ezzel gyakorlatilag az író, bármit belemagyarázhat a történetbe és nem is kell konkrét okokat írnia, csak annyit, hogy "ilyen meg olyan mentális betegsége van" és ezért viselkedik így.)

A sok halálfájdalomnak inkább elrettentőnek kellene lennie, hogy később még véletlenül se sérüljön meg.
Mert így még több szenvedésnek teszi ki magát és ezért még több mentális sérülése lesz.
Egyszerűen nem veszi észre, hogy saját magának okoz fölösleges szenvedést.
----
De nézzük a másképp, ha ennyi mentális betegséggel küzd Subaru, akkor egyszerűen leléphetne és otthagyhatna minden, nem kellene szenvednie olyanok miatt akiket alig ismer.

De ha ezt tovább folytatja, akkor omoljon össze és őrüljön meg végleg, sokkal jobb és érdekesebb szereplőt kapnánk, ha csak fele annyira lenne őrült, mint Petelgeus, vagy Roswaal.
---

Amúgy nem javaslom a hasonló oldalak olvasgatását, mert akarva- akaratlanul is teleszórják spoilerekkel. :!
Szerkesztette: Peti94 - 2020.10.13. 14:00
 
Jaeger
Ami itt történik az belemagyarázás. Jó ötlet elbújtatni Subarut a komoly mentális betegségei vannak és azért hozz fura döntéseket takaró alá.

De ő mindig is egyet lépett előre és kettőt hátra. A saját elveihez vagy igéreteihez se marad hű. A mostani helyzetében is messze nem futatta ki az összes elérhető megoldást a két probléma megoldására csak egyszer örült egyszer összesett és ez ment főleg a vége felé rengetegszer akár egy rész alatt is.

Ha a nyuszis dolog után három részig úgy marad (mert odaáig úgy ahogy de jól volt felépítve a lelki állapota és változásai) és nem jön rendbe majd omlik össze megint hirtelen én eltudtam volna fogadni de így nem igazán.
Szerkesztette: Jaeger - 2020.10.13. 16:44


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Celam
Szerintem tudja ő, hogy Satella nem Emília, csak mivel ugyanúgy néznek ki, ezért fejben még Satellára asszociált, ahogy meglátta Emíliát ébredéskor.
Téged is megrémítene, ha mondjuk egy gyilkos, aki fogva tart téged ugyanúgy nézne ki, mint egy szeretted vagy rokonod.


Mondj egy konkrét példát, hogy hol rohant bele a halálba úgy, hogy számít is rá.
Mikor először ment vissza a kastélyba, akkor még fogalma sem volt Elsa felbérléséről. Második alkalommal bízott benne, hogy Ram és a másik cseléd lány van olyan erős, hogy együtt legyőzzék Elsa-t, tehát még itt is bízott a halál elkerülésében, abban a hitben volt, hogy nagy esélye van rá így, hogy ő is és a többiek is túléljék.
A vérnyulas eset is elkerülhetetlen volt, főleg hogy azzal is akkor szembesült először, így azzal sem tudott mit kezdeni, ahogy azzal sem mikor Garfiel előtte bekattant és mindenkit széttépett maga körül, mindez teljesen kiszámíthatatlanul történt vele. Ezután még meghalt(öngyilkos lett) Satella feltűnésekor(mivel a fogságába esett), ami szintén egy olyan esemény volt, ami ellen semmit nem tehetett és végül volt az a halála, mikor a yanderevé kattant Emília ölében kiszúrt szemmel, összeharapdált testtel tért nyugovóra, amiről szintén nem tehet, mivel azt megelőző újraéledésekor korábban ment a kastélyhoz, remélve, hogy biztonságos helyre menekítheti a többieket, majd ugye jött a Roswaal-os váratlan fordulat is, amit szintén nem láthatott előre, hiszen korábban nem is ismerte az adott karakternek ezt az őrült/valódi oldalát.

Az utolsó részben elhangzottak miatt kockáztatja az életét másokért, annak ellenére is, hogy ez mentálisan megviseli őt. A saját életét semmire sem becsüli, gyűlöli önmagát gyakorlatilag és más emberekkel próbálja pótolni mindazt, amit saját magában nem szeret. Satella valahonnan tudja, hogy ez Subaru legfőbb problémája, ezért is tartom esélyesnek azt a teóriát is, amit az előző hozzászólásomban linkelt oldalon írtam.

Szóval ha ott hagyna mindent és élné a saját másoktól független életét, akkor az öngyűlöletbe roskadna bele, ahogy tette azt a való világi életében.


Azt mondod spoiler is le lett írva a linkelt oldalon? Tudom, ami Satella kettősségét illeti az biztosan spoiler, hiszen az animében még nem került szóba, bár a látottak alapján kikövetkeztethető.
Szerkesztette: Celam - 2020.10.13. 15:39
 
dungeonlord
Olvasgatom a véleményeket , de jelenleg 3.részre tudnom osztani az emberek nem tetszését .

1: Akik xxx anime után fárasztó újra és újra átélni egy főszereplő fejlődését .
2: Még mindig nem értik a főszereplő, és annak külső problémáit .
3: Itt már személyes véleményekről beszélünk, mint pl nem akar lassú és értelmes fejlődést , ami ellen nem igazán akarok vitában szállni , mert ha neki ez nem jön be, az ellen nem tudsz mit tenni .Legfeljebb türelmes várni .

Ezért is offolom a vitát addig, amig nem jön ki part 2 .
Mert szinte 80 % biztos vagyok , akiknek most nem jön be vagy nem érti Subarut , annak a második part 2 tetszeni fog és talán megfogja érteni Subarut .

Addig max személyes véleményeket lehet összefoglalni, hogy kinek tetszett, és kinek nem. Viszont abban mindenki egyetért, hogy nem rossz anime, csak a főszereplő érzései van 2.részre osztva a csapat .

3hónap , menni fog xD. Szerencse épp Kanjoval vagyok lefoglalva XD.
 
Celam
dungeonlord:
Egyetértek veled, viszont érdekelne a véleményed a nemrég elhangzottakkal kapcsolatban is.

Subaru szerintem teljesen megérthető a korábbi életét és a fantasy világba kerülését követő traumatikus események átélését figyelembe véve.
Sokan itt felnőtt fejjel a saját élettapasztalatukat próbálják rávetíteni egy olyan karakrerre, aki világ életében gyűlölte önmagát, a saját apja árnyékában élt+azóta még egyéb mentális problémák is felszínre törtek. Arról nem is beszélve, hogy ő még mondhatni gyerek, 18 éves, 0 tapasztalattal, teljes szociális elszigetelődéssel a fantasy világba kerülését megelőzően.


Ha nem félsz a spoiler lehetőségétől, akkor olvasd el a fentebb linkelt oldalon írt teóriát is. Szerinted mekkora esély van egy ilyen végkifejletre?
 
Bastian
Ja, hogy te már előre tudod, hogy ez egy lassú és értelmes fejlődés lesz. Nem tudtam, hogy rendelkezel a jövőbe látás képességével, dungeon, de így már minden világos. A második pontról pedig már elmondtam a véleményemet.

Azért az is megérne egy misét, hogy önjelölt orvosok, pszichiáterek lépnek színre, és megállapítják Subaru diagnózisát. Ameddig a kedves szerző nem méltóztatik lenyilatkozni, hogy mire alapozza a viselkedését, vagy elég lenne az, hogy kórházas sorozatok rabja, esetleg egy ismerőse a szakmában dolgozik és konzultált vele, addig felesleges fanfictionöket írogatnotok az elmeállapotáról.

Átlag feletti anime, 6-os. De jónak nem jó, ami 7-es, maximum megosztó, témákat generáló.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Peti94
Celam írta:

Szerintem tudja ő, hogy Satella nem Emília, csak mivel ugyanúgy néznek ki, ezért fejben még Satellára asszociált, ahogy meglátta Emíliát ébredéskor.
Téged is megrémítene, ha mondjuk egy gyilkos, aki fogva tart téged ugyanúgy nézne ki, mint egy szeretted vagy rokonod.


De onnantól ha ránézne Emiliára, akkor az arca mindig Satellára és a sok szenvedésre emlékeztetné, de pár rész után már nem is zavarja, hogy "Jé amúgy a szerelmem tök ugyanúgy néz ki, mint az aki megkeserítette az életemet".

Celam írta:
Mondj egy konkrét példát, hogy hol rohant bele a halálba úgy, hogy számít is rá.


Az legelső halálát követően már minden komolyabb, rizikósabb eseménynél számítania kellene rá, hogy "jé amúgy halandó testem van és bármilyen kis sérülésbe belehalhatok", mert ez egy mágiával rendelkező veszélyes világ.
Attól még, hogy magukra a halálokra nem tud felkészülni, tehetne ellen, hogy ne haljon meg.
Ahogy írtam egy fentebbi hozzászólásomban: Ha nem tudna visszatérni a múltba, akkor mindig úgy cselekedne, ahogyan a többi hasonló főszereplő akik tudják, hogy csak egy életük van, ők mindent megtesznek, hogy még véletlenül se haljanak meg.
Nézz meg egy sima Isekait, ha főszereplők random belerohannának az aktuális problémák megoldásába és meghalnának akkor vége lenne a történetnek.
Itt Subaru egyszerűen azért nem akar fejlődni, mert tudja, hogy úgyse halhat meg végleg és kb "végtelenszer" újrakezdheti.

Mivel Subaru vissza tud térni a halálból ezért egy hülye gyerek módjára belerohan a veszélybe, és ha nem sikerül akkor kezdi előröl (eddig nem is lenne akkora baj, mert ő választotta azt az utat, hogy szenvedni fog a többiek megmentése érdekében), de ezután ha nemsikerül valami akkor már ne rinyáljon.
Egyszerű a dolog: Subaru eldöntötte, hogy mindenkit megakar menteni és jól tudja, hogy ezt csak sok szenvedés és áldozat árán teheti meg, de amikor nem úgy sikerül valami, hogy azt szeretné, akkor meg rinyál.

Ez olyan, mintha egy boxoló azért rinyálna, mert úgy megütötték, hogy eltört az állkapcsa, de ő választotta, hogy boxoló lesz, akkor ne sírjon, hogy megsérül.

Celam írta:
Az utolsó részben elhangzottak miatt kockáztatja az életét másokért, annak ellenére is, hogy ez mentálisan megviseli őt. A saját életét semmire sem becsüli, gyűlöli önmagát gyakorlatilag és más emberekkel próbálja pótolni mindazt, amit saját magában nem szeret. Satella valahonnan tudja, hogy ez Subaru legfőbb problémája, ezért is tartom esélyesnek azt a teóriát is, amit az előző hozzászólásomban linkelt oldalon írtam.

Szóval ha ott hagyna mindent és élné a saját másoktól független életét, akkor az öngyűlöletbe roskadna bele, ahogy tette azt a való világi életében.


Ez meg a másik, ha ő egy alapból zárkózott ember, akkor miért megy egy csaj után, mint egy kiskutya és miért szenved érte ennyit?
Akkor a saját világában miért volt bezárkózott, ha most "más emberekkel próbálja pótolni mindazt, amit saját magában nem szeret" akkor ott miért nem tette ugyanezt?
Itt miért érdeklik olyanok akiket alig ismer?
Még nem is saját világából való emberek, hanem egy random fantasy világ lakói, akiket max addig ismer amíg vissza nem tér a saját világába.

Na de itt megint bejön egy olyan téma ami már szinte sablon az isekai világokban.
Azaz, hogy a főszereplők az átkerülésük után, szinte elfelejtik, hogy egy modern világból jöttek. (persze van pár kivétel, de ez nem tartozik közéjük)
Subaru-nak tudnia kellene, hogy hogyan is épül fel egy alap fantasy világ, és hogy a mágiának elméletileg "végtelen" felhasználási lehetősége van.
Azt is tudnia kellene, hogy a legtöbb főszereplő nem marad örökre a fantasy világban, főleg akkor nem ha az eredeti világában nem halt meg.

Meg se próbálja felhasználni a modern tudását, hogy előnyökhöz jusson a fantasy világban. (Persze itt van egy kis kivétel, mert az elején még villogtatta a telefonját, hogy "milyen szuper mágikus eszköz", de mostanra mintha már azt is elfelejtette volna, hogy nála van.)
Rendelkezésére áll a modern világ szinte összes tudása (legalábbis amit az eddigi életében tanult), de nem használja fel, hogy megkönnyítse a saját életét. :hmm
 
dungeonlord
Spoiler ? Résszemről az volt a spoiler, amikor Novel illusztráció képeket néztem, vagy az évad között elspoireztem a Reinhard vs Puck , amikor épp az alternatív Rem világot nézegetem . ^^Na az volt spoiler XD

4 pontban elmaradt a novel részletesebb adaptáció ,mert a novel jóval szájbarágó , és talán ez hiányzott pár embernek, hogy mi történt .

Sose szeretem azt , ha nem tudtak teljesen feldolgozni egy mangát vagy novelt , viszont amit eddig olvastam, nem történt katasztrofális vágások, sőt egyik ismerősöm szerint változtatnak, hogy amit kivágtak, azt később berakják .


Bastian okkal is említettem a nevedet, mert várom azt a napot ,ahol látom az a kerek 7pontot . Jedi erő van bennem xD.
 
Bastian
Alapvetően pozitív próbálsz maradni. Dicsérendő, de érveléshez nem elégséges.

Én az alapján vagyok szőrösszívű, amit láttam + az információk alapján, amit tudok. Ha azzal érvelsz, amire nincs garancia, hogy megtörténik egyáltalán, jelen esetben a türelem, úton van a fejlődés, már érkezik, azzal nem sok mindent tudunk kezdeni. De tételezzük fel, hogy tényleg lesz valami. A múltbéli sérelmek attól még megmaradnak. Nem mondhatod azt valakinek, aki kritizálta az 1. évad után Subarut, hogy várja ki a 3-4. évadot, mert arra valószínűleg fejlődik. Ők abból dolgoztak, amit láttak, és nem tetszett nekik. Miért lenne megvédhető azzal, hogy "500" rész múlva már jó lesz?

Mint a sok elmélet gyártás szériától függetlenül. Szórakoztató dolog, de az emberek már-már bebeszélik maguknak, hogy milyen királyságos dolgok történhetnek, szigorúan feltételes módban, ahelyett hogy arra fókuszálnának, ami ténylegesen megtörtént.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Celam
Bastian:
Az anime kezdete óta lassú, értelmes, hihető fejlődésnek vagyunk szemtanúi, csak sokan ezt nem látják/értik. A fejlődési út gyakran jár visszaesésekkel is, ez a valóságban is így van, főként az olyan egyéneknél, akiket bizonyos dolgok hátráltatnak is ebben. (Pl feldolgozatlan múltbéli traumák vagy az ha a jelenlegi életük és gondolkodásmódjuk ellenállást szít bennük a komolyabb változásra/fejlődésre)
Ha nem is fejlődik nagyon Subaru, az miért is baj? A valóságban is vannak problémás emberek, akiknek nehézséget okoz a pozitív változás, főleg ha jelen vannak az említett hátráltató tényezők is.

Peti94:
"De onnantól ha ránézne Emiliára, akkor az arca mindig Satellára és a sok szenvedésre emlékeztetné, de pár rész után már nem is zavarja, hogy "Jé amúgy a szerelmem tök ugyanúgy néz ki, mint az aki megkeserítette az életemet"."
<- Ezzel kapcsolatban, ha jobban belegondolok, akkor Subaru már az átélt szituáció alatt tisztában volt azzal, hogy Satella is szenved valamitől, hiszen sírni látta. Emellett akitől retteg valaki, annak nem mondja azt, hogy megmentelek. Vagyis nem Satellától fél, hanem attól az erőtől, ami elnyelte őt és mivel látta Satella bánatos arcát, így levonhatta a következtetést, hogy ő maga is egy áldozata mindennek.

"Az legelső halálát követően már minden komolyabb, rizikósabb eseménynél számítania kellene rá, hogy "jé amúgy halandó testem van és bármilyen kis sérülésbe belehalhatok", mert ez egy mágiával rendelkező veszélyes világ.
Attól még, hogy magukra a halálokra nem tud felkészülni, tehetne ellen, hogy ne haljon meg."
<- Az a véleményem, hogy pontosan a visszatérés a halálból képesség megszerzése miatt nem tesz ellene, hanem a komolyabb fejlődés helyett az úgymond könnyebbik utat választja, ahogyan tenné azt sok hozzá hasonló mentális problémákkal küzdő ember is. Viszont dungeonlord véleményének van létjogosultsága, hiszen a legutóbbi részben is több karakter emlékeztette rá őt, hogy igenis számít, ha meghal és ennek elkerüléséhez, a valódi fejlődéshez/továbblépéshez jobban igénybe kéne venni a többiek segítségét is, azokét, akiket annyira meg akar menteni. Szerintem nem hiába került ennyire felszínre az animében ez a téma, tuti jönnek váratlan meglepetések Subaru jellemfejlődését illetően.

"Nézz meg egy sima Isekait, ha főszereplők random belerohannának az aktuális problémák megoldásába és meghalnának akkor vége lenne a történetnek."
<- Ha egy másik Isekai főszereplő, aki szintén gyenge, erőtlen senkiként kerül a világba kapna ugyanilyen erőt, akkor nagy eséllyel hasonlóképpen cselekedne, legalábbis a képesség megszerzése után egy ideig biztosan. Persze ez jellem/személyiség, intelligencia, bölcsesség, tapasztalat függő is, de el kell fogadnunk, hogy lehet Subaru módjára is cselekedni. Ahogy bármelyik ember, az itt hozzászólók is mindenki eltérően cselekedne hasonló helyzetben, mi is elkövetnénk sok hibát biztosan, még ha nem is pont azokat, mint ő.

"Egyszerű a dolog: Subaru eldöntötte, hogy mindenkit megakar menteni és jól tudja, hogy ezt csak sok szenvedés és áldozat árán teheti meg, de amikor nem úgy sikerül valami, hogy azt szeretné, akkor meg rinyál.
Ez olyan, mintha egy boxoló azért rinyálna, mert úgy megütötték, hogy eltört az állkapcsa, de ő választotta, hogy boxoló lesz, akkor ne sírjon, hogy megsérül."
<- Szerinted ez a helyes felfogásmód, ezt értjük, de nem várhatod el, hogy egy mentálisan beteg 18 éves fiú ugyanilyen felfogással tekintsen az őt ért kihívásokra. :)

"Ez meg a másik, ha ő egy alapból zárkózott ember, akkor miért megy egy csaj után, mint egy kiskutya és miért szenved érte ennyit?
Akkor a saját világában miért volt bezárkózott, ha most "más emberekkel próbálja pótolni mindazt, amit saját magában nem szeret" akkor ott miért nem tette ugyanezt?"
Itt miért érdeklik olyanok akiket alig ismer?"
<- Alapból a másvilágba kerülése összefügghet a valóságtól való menekülésétől. Már maga az, hogy hikikomoriként élt egyfajta valóságtól menekülés, hiszen videojátékok, mangák világába temetkezett, míg a valóságban az evésen, alváson kívül nem sokat csinált, néha edzett is, mint tudjuk az 1. évadból.
Emíliát pedig azért követte kezdetektől, mivel a fantasy világba kerülve hirtelen megjelent előtte álmai nője, aki ráadásul nem is volt közömbös iránta és mivel vágyott barátnőre és úgy érezte Emlília a tökéletes, így kezdetben szerelemtől vezérelve cselekedett, majd később más tekintetben is megkedvelték egymást.
Egy 18 éves fiú gyakran tesz ilyet, hogy gondolkodás nélkül az ösztönök, hormonok által vezérelten mindent megtesz egy adott lányért, ebben sincs semmi hihetetlen szerintem.

"Na de itt megint bejön egy olyan téma ami már szinte sablon az isekai világokban.
Azaz, hogy a főszereplők az átkerülésük után, szinte elfelejtik, hogy egy modern világból jöttek. (persze van pár kivétel, de ez nem tartozik közéjük)
Subaru-nak tudnia kellene, hogy hogyan is épül fel egy alap fantasy világ, és hogy a mágiának elméletileg "végtelen" felhasználási lehetősége van."
<- Ezzel egyetértek, ha eltekintünk Subaru lelkiállapotától, de egyébként a valóságban sem sűrűn látsz olyan PTSD-ben vagy mély depresszióban szenvedő egyént, aki igazán tevékeny és kreatív lenne, főleg mikor folyamatosan olyan események veszik őt körül, melyek nem csak gátolják korábbi traumái feldolgozását, de egyben tetézik is azokat.
A mobiltelefonja pedig gondolom azért nem került elő azóta, mert lemerült vagy akár meg is semmisült az 1. évadban. (erre nem emlékszem)

"Azt is tudnia kellene, hogy a legtöbb főszereplő nem marad örökre a fantasy világban, főleg akkor nem ha az eredeti világában nem halt meg."
<- A karaktert ismerve nem hinném, hogy vissza szeretne térni a valóságba, még az átélt szörnyűségek ellenére sem. :) Igaz, hogy Echidna 1. próbáján feldolgozta a múltat, de ettől még több dolog köti őt ebbe a világba, mint a valóságba, az mindegy, hogy csak 1-2 hónapja ismeri az itt megkedvelt karaktereket, neki ez a kis idő is többet jelent, mint a valóságban eltöltött magányos évek.

dungeonlord:
Offoljuk a vitát szerintem is, nagyjából mindent kitárgyaltunk visszaolvasva az előzményeket is, mikor nem voltam jelen. Izgatottan várom az évad 2. felét.
Szerkesztette: Celam - 2020.10.13. 18:36
 
Ugrás a fórumra: