Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Re:ZERO -Kara Hajimeru Isekai Seikatsu
Peti94
Ez az, hogy Subaru legnagyobb fegyvere az információ, de nem képes rendesen kihasználni/felhasználni.
A képességének a "hátránya" nem Subarun múlik, akármennyiszer meghalhat és újrakezdheti, ha pedig új mentési pont lesz akkor így járt. Egyszer már úgyis megtörtént a tragédia, inkább örülnie kellene, hogy kapott egy második-harmadik-sokadik esélyt, hogy megmenthesse azokat akiket szeretne.
De ahhoz, hogy manipuláljon másokat nem kell jóban lennie velük, simán csak aszerint kellene alakítania a dolgokat, ahogyan az a többieknek jó lenne, és így rávehetné őket, hogy úgy cselekedjenek, ahogyan ő szeretné.
Például Roswaal is ugyanezt csinálja, látja a könyvben leírt jövőt és emiatt tud kedve szerint manipulálni másokat. (Subarunak is ezt kellene tennie)

A legnagyobb baj, hogy mindenkit megakar menteni, felállíthatna egy fontossági sorrendet és azokat mentené akiket még meglehet, és a többieket hagyná meghalni, így később kevesebb emberre kellene vigyáznia.
Minél többen lesznek hozzá közelállók, annál többször kell majd meghalnia, hogyha mindenkit megakar majd menteni.

Az pedig, hogy mások szívatják, és sok váratlan esemény történik nem ok arra, hogy ne fejlődjön, sőt pont ellenkezőleg, a sok megpróbáltatás miatt kellene egyre inkább fejlődnie.
De ugye a fejlődés alatt nem csak fizikai fejlődésre gondolok, ahogy a fentebbi kommentemben is írtam, hanem szellemi fejlődésre is.

Ennyi szenvedés után inkább negatív irányba kellene fejlődnie szellemileg, és meg kellene őrülnie, mert nincs olyan ember a világon aki ennyi szenvedést kibírna józan ésszel.

Amúgy mire nem figyeltem oda eléggé?
Szerkesztette: Peti94 - 2020.10.05. 14:23
 
Hasler
Szóval akkor az időhurkot nem lehet kihasználni tanulásra ?
Kicsit furcsa mert ha tudom hogy 3 nap múlva meghalok akkor szimplán nem teszek semmit csak tanulok és edzek ezerrel és a 3.-nap szimplán meghalok és kezdem elölről .
Akkor meg hogy lehetne kifogás hogy nem volt ideje rá ?
Én csak annyit mondok hogy ott volt az a jelenet mikor bekattant és ordibált Emiliával hogy neki köszönhet mindent stb-stb . Az kész komédia volt .
Nekem a legnagyobb bajom hogy majdnem végtelen ideje lenne mindenre és nem képes kihasználni és a karakterfejlődéséről meg nem is szabad beszélni mert mikor Satella megjelent az elmondott mindent.
 
Peti94
Hasler: Én így gondolom; )
De nagyon leegyszerűsítve a dolgot, az egész Re:Zero olyan, mint egy játék ahol Subaru a játékos és, csak az automatikus mentési pontokon tudja elmenteni a játékot, de sosem tudja, hogy mikor lesz a következő.
Például, ha egyszer meghal majd visszakerül 2 nappal korábbra, akkor nagy az esély rá, hogy 2 napig nem lesz új mentési pont.
Lényegében eddig az új mentési pontok mindig az első halála utáni időben keletkeztek.
Például meghal pénteken majd visszakerül hétfőre akkor hétfő és péntek között nem lesz új mentési pont, mert még az eredeti halála előtt van.

Így a két időpont között bármikor és bármennyiszer meghalhat, mert nagy valószínűséggel nem lenne új mentési pont.
Ebben az időben tanulhat, információt szerezhet, tárgyakat kereshet, hogy amikor visszatér akkor könnyebb legyen összeszedni őket stb.

-----
De amúgy Subaru minden szenvedésének az az oka, hogy másokat akar védeni, és nem magával törődik.
Simán otthagyhatna mindent és élhetné a nyugodt életét a fantasy világban, (persze így is simán meghalhatna, de mégis kevesebbet kellene szenvednie)
Lényegében olyanokért hal meg folyamatosan, akiket alig pár hónapja ismer.
 
Jaeger
Értem amit dungeonlord mond és szép meg jó, de teljesen nem győztél meg.

Oké, hogy mindig váratlan problémákba ütközik Subaru, oké, hogy itt hagyta Rem, de ebben az évadban is milliószor felviditották meg lelket öntöttek belé.

Amikor túlesett az első próbán akkor egy hatalmas lelki pluszt is kapott, Echidinától is sok pluszt kapott. Akkor a következő problémánál nem kéne mindig teljesen összeomlania.

Félrene értsétek nekem az ahogyan a nyulas dolognál összeomlott azt értem, odaáig jó nagyon az évad, de utána megint túl hamar rendbejött majd megint túl hamar összeomlott.

És már tényleg megtanulhatta volna, hogy nem szégyen segítséget kérni mint tette a bálnás esetnél.

Szóval egyelőre nem láttom a történet ívét csak egy hullámvasútat.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Peti94
Jaeger írta:
Félrene értsétek nekem az ahogyan a nyulas dolognál összeomlott azt értem, odaáig jó nagyon az évad, de utána megint túl hamar rendbejött majd megint túl hamar összeomlott.


Nem értjük félre, a nyulas eset után bárki összeomlott volna, ahogy te is írtad, nemsokkal utána már úgy viselkedik, mintha meg se történt volna.
De ott volt az az eset is amikor Satella megszállta Emiliát, amikor Subaru levette Satella fátylát és meglátta Emilia arcát ott egy olyan trauma érte, hogy utána szinte "félt" Emiliától. De pár rész múlva már úgy viselkedett, mintha meg se történt volna.
 
dungeonlord
Jelenleg a story sokkal bonyolultam, mint az egyesek gondolják, amit ti vártok, az lenne Roswal útja, amit szeretne Subaruval tenni .Viszont a főszereplő mindenkit megakar menteni, és nem csak Emiliát .

Jelenleg Subaru csak 2 igazi barátja , aki pozitívan támogatják. Otto és Patrasche . Többiek független, vagy inkább Roswalnak segítenek bizonyos okok miatt ..Echidna is ide tartozik, aki majdnem átverte Subarut, ha Minerva nem állítja meg .
Rem elveszitése 1 dolog, viszont ott vannak az emlékek kimaradások, amik csak nehezítik Subaru cselekedeteit.

Mindenki jön azzal beszéddel, hogy Subaru nem használja ki az információkat .Ez nem igaz, mert kihasználta, amit lehetett , viszont kevés támogatóval, és erőtlenséggel miatt nem volt egyszerű dolga .
Minden egyes részben újabb, és újabb akadályok várták Subarut , amig nem jött rá az igazi probléma forrása ,aki ugye Roswall.

Igazából nem sok értelme van kibeszélni, hisz part 2 megfogjátok kapni azt , amit hiányoltok.
 
Peti94
Attól még, hogy "csak" 2 barátja van, bárkitől kérhetne segítséget, főleg ha nem rajta kell segíteni, hanem másokon.
Például elmondaná, hogy megtámadták a kastélyt és a falut is és párnapon belül mindenki megfog halni, akkor jóval többen segítenének neki, mivel olyanok vannak veszélyben akik a többieknek is fontosak.
De a vérnyulak miatt már mindenki élete veszélybe kerül, és ha elmondaná, hogy mi fog történni akkor felkészülhetnének rá.

Amúgy eddig egyszer se indult el egyből a felébredés után a kastélyhoz, mindig várt pár órát vagy akár egy napot is.
De ha már jóval előbb odaérne, akkor mindenkit biztonságosabb helyre vihetne.
Például Betty segítségével a szentélyhez vihetne mindenkit kastélyból és a faluból is.
Így egy helyen lenne mindenki akit megakar védeni, és így kevesebb veszéllyel kellene szembenézniük.
 
Jaeger
dungeonlord szerintem itt senki nem mondta azt, hogy azt akarjuk csak Emiliát mentse meg.

Pont arra utaltunk, hogy lenne más megoldás arra, hogy a többieket megmentse. Illetve Subaru hangulatingadozásaihoz semmi köze ahhoz kit akar megmenteni. A boszorkányok is megmondták, hogy úgy viselkedik mint egy gyerek :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
dungeonlord
Ez már Bastian is megmondtam, hogy Subaru egy hikikomori életét élt .

Ezért is említettem, hogy Subaru fejlődik , mert képes volt a hikikomori túlesnie , és kezd kialakulni egy baráti társassága egy másik világban . Subaru csak most repült ki igazán a fészekből, aki most tapasztalja az élet kihívásait némi extrával.

Sok apró részletekre nem figyeltetek oda, amiért nem tudjátok megérteni a főszereplő viselkedését . Olyan főszereplőről beszélünk, aki nem isteni erővel kezdte , és nem felnőtt személy ,akinek már van tapasztalata.

Egyszerűen túl sokat vártok olyantól, aki nem ilyen életét élt . Ezért is mondtam várjuk meg part 2 , mert akinek most nem esett le, annak talán part 2 segít .
 
Bastian
Ne keverjél bele a vitába.
Nem szól ez másról, minthogy foggal-körömmel véded a nagy kedvencedet, még véletlenül sem elismerve, hogy bizony akadhatnak a nézőknek fenntartásai teljes joggal. Lehet veled vitatkozni, de azoknál a műveknél, amit igazán sokra tartasz, vagy valami egyéb indok motivál, nem bírod levenni a fanboy szemüvegedet, és mindenki mást nézel hülyének, jelen esetben például Petit, hogy nem figyelt oda. Nekem is vannak kedvenceim, de nem sértődök meg, ha felrónak velük kapcsolatban hibákat. Ugyanúgy tudom szeretni akkor is.

dungeonlord írta:
Kezdjünk a legnagyobb kihívással Remmel, aki az a 1.évad sztárja volt .Szerencse ezt a legnagyobb kihívást ügyesen kezelték


Ezen mondjuk jót nevettem.
Hahaha...

Szerepel 8 kötetben, ott sem mindig övé a rivaldafény, cserébe immár 16 kötete kómában van. Tényleg ügyesen van kezelve.i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Kicsit félreértesz .Az elmagyarázás és foggal körömmel védeni nem ugyanaz. Ne keverjük a kettőt .

Nem azért védem, mert szeretem, hanem azért , mert nem értik meg főszereplő gondjait . Hangsúlyoztattam is a part 2.

Rem ügyben arra céloztam, hogy nem csak vele működik a story, és hallottam khm spoilről :
spoiler
Rem már felkelt
.
Annyira nem követem a novel eseményeit, ezért a novel témában nem akarom belemenni xD. Mert tul sok spoilert olvasstam .

Ha már Rem témánál vagyunk, akkor ajánlom: https://rezero.fa...iki/Re:_IF
Érdekes alternatív story .Nagy kár, hogy még nem találtam manga formájában .Ha nem is main storyban, de azért foglalkozik vele az író .
 
Bastian
Ez nem így működik.
A fejedbe vetted, hogy csak a te verziód az elfogadható Subaru megértését, megítélését illetően, mindenki más rosszul látja. Emiatt te folyamatosan elnézel neki dolgokat (Ezt a hikikomori témát például sokadszorra dobod be, mintha mindent ki lehetne magyarázni vele.), másoknak meg tele van a hócipőjük a karakterével, amely ha egyszer lép egyet előre, rögtön visszalép kettőt. A két oldal pedig nehezen tudom elhinni, hogy valaha is konszenzusra fog jutni.

A spoiler nem igaz.

Kimondtad a lényeget, ez nem hivatalos sztori. Az mondjuk meglep, hogy nem csináltak belőle OVA-t.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
2 és 3 évad között tudom elképzelni, mert nagyon népszerű sorozat lett.
Viszont sok probléma lenne, mert ha megcsinálják, akkor lassulna 3.évad megjelenése, és nem tudom, hogy hány kötetre tervezi a storyt.
Esélyt adok, mert benne volt a 2.évadban easter eggként: https://twitter.c...7804390402
Aki esetleg nem vette észre, annak belinkelek ^^

Ha már easter egg. akkor mondok még1 . Ha minden igaz, akkor Re zero írója, és Konosuba írója kocsmai találkozással jött össze a Re Zero storyja, amikor egy elfről beszéltek xD.
 
Bastian
A The Frozen Bond és a Memory Snow helyett simán lett volna alkalmuk megcsinálni. Így viszont ha nagyon kell majd a della, akkor hozzányúlnak.

Volt már KonoSuba-Re:Zero crossover. A Memory Snow-ban a Tél Tábornoka résznél is ott van Kazuma csapata.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Peti94
Nem zavar a kioktatás, helyreigazítás, mert előfordulhat, hogy elsiklottam valami felett.
De ha már felhoztad, hogy Subaru hikikomori, akkor ebből adódóan ismernie kellene sok mangát és animét, és sokféle fantasy világ felépítést.

De Subarut (az első pár részt kivéve) mégis jobban érdekli Emilia, mint maga az új és ismeretlen fantasy világ és a mágia megléte.
Az elején még milyen lelkes volt, hogy megidézték, és hogy ebben a világban ő lesz a"hős".
De az első halál után visszaesett a lelkesedése és a világ felfedezése helyett, inkább Emiliát kezdte követni, mint egy kiskutya, azóta nem tudja elfogadni Emilia halálát és ezért folyamatos szenvedésnek teszi ki magát.

Akármennyit is segített neki Emilia, akkor is "csak" egy csaj, akivel valószínűleg soha nem lesz semmilyen intim kapcsolata, ezért fölösleges ennyit szenvedni érte.

Tegyük fel, hogy Emilia egy balesetben elvesztené az egyik testrészét vagy megvakulna, akkor Subaru csak azért öngyilkos lenne, hogy megakadályozza, hogy Emilia maradandó sérülést szerezzen. :O
-----

Szóval a lényeg, hogy mindig mindenkit megakar menteni, de ezt csak szenvedés és halál árán teheti meg, ezután pedig ha nem sikerül megmentenie azokat akiket szeretne, akkor meg rinyál, hogy mennyit szenvedett a többiek érdekében.
Lényegében saját magának okoz felesleges szenvedést, de ezt sem veszi észre.

Ha nem került volna ebbe a világba, Emilia, Rem, Felt, és még sokan mások már mind halottak lennének, ez lenne a dolgok természetes menete.
De valamilyen oknál fogva valaki (valószínűleg Satella) megidézte ebbe a világba, de semmilyen célt vagy magyarázatot nem adott Subarunak, csak otthagyta együl egy ismeretlen világban.

De ha ez nem elég, még meg is átkozta, így gyakorlatilag "halhatatlan" lett, ami egy elég erős képesség, de a használatához sokat kell szenvednie.
Nem beszélhet az átokról és a képességéről, minden halálát átéli és a nagy részükre emlékszik, ráadásul akaratán kívül is aktiválódhat a képesség (pl egy balesettől), ezért ha akarna se tudna meghalni ténylegesen.

Oké, hogy a képességével megtudja változtatni a múltat, de nem kötelező használnia.
Nem kellene mindig megöletnie magát, hogy folyamatosan másokat mentsen meg, akik pár nap/hét múlva újra veszélybe kerülnek, így az előző szenvedései feleslegessé válnak, mert megint kezdheti előröl az egészét.

Ez egy hülye példa, de jól bemutatja Subaru átkát: Subaru egy nagyon magas hegyen áll és egy földrengés miatt leesik, majd becsapódik a földbe. Ezután ha az új mentési pont a hegy tetején lenne, akkor egy "végtelen" időhurokba kerülne, mert folyton leesne és közben az össze halálára emlékezne, és nem tudna mit tenni ellene.

Egyszerűen bele kellene törődnie, hogy van amin nem tud változtatni és élni a nyugodt életét a fantasy világban.
-----

De lehetne egy másik lehetőség is, ami pedig a végleg megőrülés.
Legyen olyan, mint Roswaal vagy Betelgeuse vagy Boszik és ezt a személyiségváltozást a "halhatatlanságával" ötvözve, ő lehetne a fő gonosz ebben a világban. :P
 
Ugrás a fórumra: