Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Douluo Dalu animációs sorozat
alena
Köszönöm szépen Ayagii, és az oldalnak is, a feltöltésért, már nagyon vártam! :) :bow
 
Hasler
Köszönöm Szépen a fordítást .
Úgy látom valamit nagyon félreértettetek Ronqronq apja mondta is hogy " Butus ha visszajön akkor együtt lehettek és a másik két TD is nagyon bízik benne hogy egy hihetetlen fejlődésen megy keresztül ezzel az elhatározással a szívében.
Az anyjáról nem tudni semmit szóval lehet hogy fiatalon elhunyt vagy csak még nem jött el az ideje hogy szerepeljen.
 
Severum
Igen, de csak akkor ha elég erős lesz hozzá Oszkár akkor elveheti, ennek adták meg a bizalmat és tartották benne a lelket.
Szóval nem értettük félre, és reméljük megerősödik kolbászos barátunk annyira hogy viheti a főnyereményt. :D


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Chakra
Nem lenne baj ezzel a szabállyal, mert belegondolva van értelme. A "baj" akkor jön, ha a Ning klán támogató típusú lélekmester örököse egy szintén támogató lélekmesterrel találnak egymásra. Mint ahogy a példa is mutatja.

Mondjuk egyet nem értek. Minden lélekmester típus jártas a közelharcban, legalább alap szinten. Kivéve a támogató típusúakat. Ők miért nem? Csak mert így tényleg abszolút védtelenek. Az animációban nem térnek ki erre. Esetleg a novellában van róla valami? Ayagii?


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
goku5
Szerintem annyira nincs értelme. Mert hogy azt mondták hogy támogató mellé (férj feleség) támadó legyen.
Na de ennek most mi értelme van? Az hogy párja az legyen hogy az egyik harcoljon a másik támogassa. Na de a házasoknak miért kell külön lenniük? Nem lehetnek mindketten támogatók?
Ning bácsi is másik két valakivel van (férfiakkal)
A harc egy dolog de a házasság szerintem más dolog.
 
Ayagii
Egy támogató típus akármennyire is fejleszti a harcképességét (létezik ilyen szó?), akkor is gyenge marad. Szerintem Rongrong apját is simán lenyomná közelharcban egy 20 vagy 30-as szintű lélek mester. Harcképesség terén lényegében átlagemberek.

Persze jöhetne a kérdés, hogy ki mondta, hogy harcoljanak? Választhatnának egy másik támogató típusú lélek mestert párnak, és elvonulni a harc elől.
De ezért van kiemelve, hogy a "fő tanoncoknak" van ez a szabályzat. Általában a fő tanoncok egy klánban vagy szektában a lehető legmagasabb pozíciójú tanoncok, sokszor még néhány oktatónál is nagyobb a rangjuk. Ők képzik egy klánnak/szektának a fő erejét és jövőjét, tehát nem hagyhatják ott. Meg nem is válik olyan könnyen senkiből fő tanonc.

Ez a világ egy olyan világ, ahol az erős megeszi a gyengét, lényegében dzsungel törvénye. Attól még hogy békésnek látszik minden a felszínen, nem biztos, hogy tényleg békés is minden.

Lényeg a lényeg: az ilyen magas képességekkel rendelkező tanoncok sokszor kerülnek a harctérre, ezért lényeges, hogy a párjuk, akikre rábízhatják a saját életüket, tudjon harcolni.

(Ezek általánosítások a hasonló típusú (wuxia, xianxia, xuanhuan) regényekre. Nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy leírtam, de nagy a valószínűsége)

Szerkesztés goku5 kommentjét olvasva:
Nehéz olyan társakat találni, akikre rábízhatod az életedet, még akkor is, ha azok a saját szektádból/klánodból valóak, de a házastársadra általában rábízhatod.
 
Peti94
Ha már a kihagyott/kevésbé részletezett dolgokról van szó, akkor olyan kérdésem lenne hozzád:
@Ayagii, hogy esetleg nem-e lenne kedved összeírni egy spoilermentes listát, hogy mit hagytak ki eddig vagy mit változtattak meg? ;)
 
Chakra
Severum írta:
...
Akár azt is el tudom képzelni hogy oda rejtette az anyját anno fater. :D bár az is kicsit fura lenne mert a lelkét elvileg neki adta, de a lélekgyűrű nem biztos hogy az egész lelke, szóval ki tudja.


Ez szöget ütött a fejembe. Tang Hao a 27. részben 16:57 körül amikor a kezébe veszi a kék-ezüst fű levelét, akkor előhívja a vörös gyűrűjét a tenyerében. És onnantól kezd a növény reagálni arra, amit mond. Mintha ideiglenesen "átadna" valamit a vörös gyűrűből a kék-ezüst fűbe. Mondjuk a példa alapján érdekesség, hogy egy növény lélekszörny is emberi alakot ölthet, ha eléri a 100 000 éves kort. Hiszen ha Xiao Wu harci lelke egy nyúl, és ő maga is nyúl volt, akkor ez adja, hogy ha Ah Yin harci lelke a kék-ezüst fű, akkor ő pedig kék-ezüst fű volt lélekszörnyként. Ezzel arra akarok célozni, hogy ha egy 100 000 éves, ember lélekszörnyből vörös gyűrű is lesz, egy megfelelő médiumon keresztül (esetünkben a sajátjával azonos harci lélek) tudhat minimálisan kommunikálni a világgal.


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Hasler
Nem gondoljátok egyébként hogy Ning papa kicsit felelőtlen az egy szem kislányával ? Mennyi olyan szituba keveredett eddig ahol akár nagy baj is lehetett volna. Meg ezt se teljesen értem miért csak 1 gyereke van általában 1 nagy klánban nem az a szokás hogy több gyerek mert ha történik valami akkor legyen utód ? Azért egy két olyan 70 körüli testőrt igazán ki rendelhetett volna hogy távolabbról figyeljék.
Meg van egy másik kérdésem mi a helyzet a császári családdal ?
Ott van egy két tehetséges családtag pl Ning papa tanítványa vagy éss a császári család rendelkezik valami egyedi Lélekkel ?
 
Peti94
@Chakra Érdekes elmélet. Szerintem mivel a lélekgyűrűk a lélekszörnyek lelkének részei, így a tudatukból/emlékeikből is megmarad valami, miután egy ember elnyelte a gyűrűt.
Pl: Amikor Tang San "elméjében/tudatalattijában" harcolt a pókokkal, ott elméletileg a pókok megmaradt tudata harcolt San tudata ellen.
Plusz ott van a Léleksokk is, ami akkor következik be, ha valaki a szintjéhez mérten egy túl öreg lélekgyűrűt próbál elnyelni, ilyenkor elméletileg a lélekszörny "tudata" felülkerekedik az emberén és "harc következtében" megsérülhet az ember tudata/elméje és megőrülhet.

Amúgy szerintem amikor Ah Yin feláldozta magát, ott nem halt meg véglegesen, hanem inkább újjászületett, mint egy sima kék-ezüst fű és ezzel újrakezdve nulláról a fejlődést.
Az emlékei/lelkének egy része pedig megmaradtak a vörös lélekgyűrűben.
 
Holdpenge
Amúgy csak nekem tűnt úgy , hogy ebbe az utolsó részben amikor még San nyelte el a leleklekcsontot TH előtt egy női hang mondta "fiam"
Vagy tévedek? :D
 
goku5
Az biztos, hogy elvárható hogy a házastársra rá tudd bízni magad.
NA de Ning bácsi is 2 TD-val járkál! Hol van ez esetben a felesége?
Lehet meghalt és ezért sincs testvére RR-nak. Lényeg hogy ennyi erővel mellé is lehetne találni valakit a férjén kívül akiben megbízik.
Pl elvárható lenne ha már ő lesz a klánvezér mellé is egy TD kerüljön vagy legalább egy lélek Dolo, elég erővel. Ezt azért ne várjuk már el a kolbászkirálytól. támadó erő még rendben na de mekkora!?
Testőr meg gondolom csak azért nem kellet RR mellé mert csak nem igen tudták ki is ő meg a Shrek tanárai csak ott voltak, és ők azért elég erősek. Na meg mondva is volt hogy had legyen önállóbb erősebb ne az elkényeztetett gyerek.

Amúgy már korábban is gondoltam már de csak nem írtam még de hogy is nézhet ki egy 100.e éves kék ezüst fű?

Amúgy a rész nagy része csak TS-ékról szól mégse ők itt a fő téma.
PL hogy TH csak most reagál rá milyen szemi is vannak a fiának!? Mentális ereje már 80 szint körüli. Vagy hogy a rendkívül tehetséges zseni apjának a teljesítményét fele annyi idő alatt elérte.
Mentális és lélek erő különbségek és mik is ezek pontosan.

Ha egy lélekszörny önként mond le az életéről könnyen fel lehet venni nincs lélek sok.
Az meg igaz lehet hogy a 100.e éves gyűrűre reagál a kék ezüst fű!
 
Severum
Végül is honnan tudott volna az apja a szeméről? amikor felébredt a lelke akkor kezdte csak használni ha jól emlékszem. Mert előtte zárva voltak valami meridiánjai vagy mi.
Az apja igen tehetséges, de ne feledjük hogy San félig lélekszörny és ők gyorsabban tudnak fejlődni, biztos ez is az egyik előnye annak hogy mama szörnyi volt.
A mentális ereje meg persze hogy igen nagy, mert gyakorlatilag egy 30+os fickó elméje van benne, előző élete minden tudásával, és most még kapott egy mentális fokozót is hozzá.

Ez hogy nem csak a főszereplő vonala érdekes ez is kimondottan jó pont DD-nek, ez sok műből hiányzik. :)

Amúgy észrevettem hogy gyakorlatilag senkinek sincs eddig, rendes 100000 éves lélekszörnytől gyűrűje, Tang Hao kapta az asszonytól, Bibi nénje meg elvette a valószínűleg még nem 100-as szintű nyuszi mamától, 2 másik TD segítségével.
Legalábbis szerintem egy isten szintű lénytől nehezebb elvenni a lélekgyűrűjét.
Vagyis nagyon erősek lehetnek azok a lélek szörnyek amelyek a +1000 évet választják. :D


"Azt mondta, hogy le fogja rombolni az egész Gyojin-szigetet, mert nincs elég cukorkátok!

Hülye! Bár ha húsról lenne szó, megérteném"
 
Peti94
goku5 írta:
Amúgy már korábban is gondoltam már de csak nem írtam még de hogy is nézhet ki egy 100.e éves kék ezüst fű?


Eddig nem sok növény lélekszörnyet láttunk, de kb sz összes egy sima "földhözragadt" növény volt, (bár ha jól emlékszem akkor a 30. rész körül láthattunk egy "sétáló fa" lélekszörnyet a háttérben).
A Kék-ezüst fű pedig megnőtt, mint egy lágyszárú növény (ahogy Tang San használja) vagy Fa-szerű lett.
 
goku5
Azokat a kérdéseket úgy írtam, hogy senki nem is írt ezekről semmit, mint lehetséges témák.
De főleg a szemnél hogy van neki és jó ezzel el is van intézve. Szóval nem firtatta honnan van olyan szeme. Van és kész.

Az meg hogy nincs 100.e éves gyűrűje sok valakinek azért is van mert egyrészt csak a 90. szintnél lehet olyat szerezni, és eleve nem sokan érték el. eddig ha jól emlékszem 8-al találkoztunk. Ebből kettőnek van.
Másrészt 100.e éves szörny se sok van eddig emberivel csak 3 szörnnyel is csak 2 vel találkoztunk és hát őket leteríteni nem olyan könnyű. TD-k is csoportostul mentek vadászni rájuk. És azok közül is az emberi formásakra akik gyengébbek.

Sétáló fa volt többször is. De a lényeg hogy ha már 100.e éves akkor mekkora nagy egész erdőből látható hatalmas valaminek kellene lennie. Idővel csak nagyra nő meg.
 
Ugrás a fórumra: