Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Renai Zunousen
Bastian
Manga

Nem, kilépett és valahol máshol él. Valentin-nap visszament, hogy elmondja a szándékát Kaguyának, hogy szeretne Miyukinak csokoládét adni, de csak, mint barát. Ott mondta Kaguya, hogy nem rendelkeznek elég személyzettel, amire Hayasaka mondta, hogy nem örült volna, ha nélküle is boldogulnak.

Az Ishigami-szál el lett húzva, ez a bajom. A szexes résznél már le lehetett volna zárni, de mivel a cseresznyevirágzásról volt azt hiszem szó, márciusig kellett várni a végére, ami jó 70 fejezetet ölelt fel, minimális fókusszal a karaktereken. A tanulság nyilván az, hogy nem lehet erőltetni a romantikus érzések születését, hiába vagy jó véleménnyel valakiről, de erre nem kellett ennyi fejezetet elpazarolni véleményem szerint. Tsubame, mint egy eszköz, kiíródott, de ingyen tisztára mosta Ishigamit.

Iino szerintem alapjáraton magányos. Erre sok a bizonyíték. A szülei nincsenek otthon, sokat olvas, egy óriás plüssmackóval alszik, ami átöleli, óvodás képe van a szerelemről. Osaragi is megjegyezte, hogy elvonja, elvonta Ishigami figyelmét, amikor megtudtuk, hogy Osaragi is érez, vagy érzett valamit Ishigami iránt, de Iino miatt nem próbálkozik, de nem is akarja, hogy Iino révbe érjen a kárára. Nem akarom lesarkítani arra, hogy Iino csak figyelemre vágyik, viszont az tény, hogy innen ered a vonzalma főként, abból, hogy Ishigami törődik vele, ugrik a csesztetéseire. Miyuki szerintem nem volt veszélyben, mert neki az extra jelölt az Fujiwara volt.i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Bastian írta:

Megjegyzem, gondolom sejtheted, de nem tetszett a legutóbbi pár fejezet. 100 fejezet kidobva az ablakon a semmire/olyasmire, amit a többség ezer éve tudott, hogy nem fog bekövetkezni.

Okés Attack on Bastion.

Egyelőre élvezzem a fejezeteket, viszont
nyam-nyam
a rövid randi, vagy inkább nem randi nekem se tetszett , de azért nem volt rossz tsubame összefoglalója . Külön tiszteletem, hogy nem húzta a szálat .

Viszont a Miku a véleményedhez még mindig nem tudok egyetérteni, ráadásul az animében ezt a szálat egy picivel előrébb hozták .

2.évad végénél pedig jól összefoglalta a lényeget:https://www.youtu...oOFL2JWwd8

Ishigami elsőnek Tsubame választotta , de csak azért , mert se Miku, se Ishigami nem tudott a segítségéről .
 
Bastian
Ismét nehéz megértenem, hogy mit akarsz mondani. :hmm

Most Tsubame nem húzta a szálat, vagy a szerző? Mert mindkettő feleslegesen húzta, bár Tsubaméhoz az is kellett, hogy túl nagy határidőt szabott meg neki Ishigami, amin komikusan meg is lepődött.

Miku nevű karakter nincs. Iino Miko a becsületes neve.

A videó semmit nem támaszt alá, semmit nem foglal össze.

Erőltesd meg magad, dungeon, mert ismét csak azt látom, hogy egy olyan álláspont mellett állsz ki, amivel TE MAGAD nagyon a sötétben tapogatózol, de információ morzsácskákból már megépítetted a kártyaváradat.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Szerző . Az anime ügyben arra céloztam, hogy te szerinted Miko (elnézést a név elírásért ) nem kapott ,vagy késve lett felvezetve Ishigami iránti érzéseit .Ezt az anime pont javítja .

Abban mind2 egyetértünk, hogy a mostani fejezetek gyengék , vagy kapkodosra sikeredett . .
Elfogadom az író döntését , és dicsérem, hogy nem húzta felesleges azt a szálat, aki nem nyerhet , viszont amilyen jól felépítette Tsubame érzéseit, olyan gyorsan összecsapta egyetlen egy fejezetben .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.11.15. 14:12
 
Bastian
Félreértesz. Én nem kedvelem az olyan hősnőt, aki passzív a történetben, de mivel a szerző úgy döntött, hogy ő lesz a nyertes, meg lesz jutalmazva a passzivitása. És ha általában nem csinálnak semmit, akkor a szerző legalább megsajnáltatja őket egy szomorú háttérsztorival, vagy nyíltan búbánatosak, sírnak, csak azért, hogy melléjük állítsa az olvasókat. Ez nagyon olcsó húzás.

Nem az a bajom, hogy Iino későn lett felvezetve, de ha nagyon érdekel, hamarabb tudta meg az olvasó, hogy Tsubame irányába húz Ishigami, mint azt, hogy Ishigami irányába húz Iino. Még a legelső, megdönthetetlen jel, hogy Iino érez valamit Ishigami iránt később történt Tsubahéhoz képest.

A bajom azzal van, hogy Ishigami irányából nem történt romantikus vonzódás Iinóhoz, hűséges volt Tsubame elnyerését illetően. Elment 100 fejezet mindenre, amit másokra való koncentrálás húzott el, miközben Tsubame szerintem nem kapott annyi fejezetet, mint Iino. Mert rohadtul előtérbe kellett helyezni, hogy Iino sír, szenved, többször is. Végeredményben mégis ott tartunk, hogy a 2 lehetséges pár egyik tagja egyoldalú romantikus érzéseket táplál a másik fél iránt, a másik fél pedig nem akaródzik ezt viszonozni.

Elment 100 fejezet anélkül, hogy Ishigami ténylegesen látta volna a nőt Iinóban. Nekem nem reális, hogy ezt követően értelmes módon összejöjjenek. Iino tárt karokkal fogadná Ishigamit, de Ishigami nem szemelte ki magának Iinót, számára ő nem opció. Az pedig megint olcsó húzás lenne, ha egyszer csak ráébredne, hogy a nagy szerelme végig az orra előtt volt.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Azt azért csendben hozzájegyzem , hogy se Miko, se Ishigami nem tudott a másik középiskolás segítségen, mert ha tudtak volna, akkor másképp alakulhatott volna ez a szerelmi háromszög. Ezt az író ügyesen kezelte , és szépen aprólékosan felvezette egy csavarral , amit még a karakterek között is lezajlott egy kisebb szerelmi háború , hogy melyik lány érdemli meg Ishigamit .

Az a vicc egészben, hogy Tsubame szintén hasonló cipőben jár ,mint Miko aki nem a múltban , hanem jelenben segített sokat Ishigaminak , és Ishigaminak végül beleszeret Tsubame . HA viszont elötte vagy utána nem sokkal utána tudott volna Mikoról, akkor talán másképp alakulhatott volna az egész.

Ne érst félre, mindenképp egyetértek mindennel, amit feljebb említettél .Amilyen jól megírta az elnök,Kaguya és Hayasaka közti konfliktust , olyan rosszul kezelte Tsubame,Miko és Ishigami szálat .

Mert se a csavar nem lett időben elmondva , se Tsubame nem kapott lehetőséget a győzelemhez , amivel Ishigami is elgondolhatott volna , hogy kivel szeretne járni .

Ennyi erővel a karácsonyi incidensnél kelet volna lezárni Tsubame szálat , és a lépcsős mentéssel egy új kapcsolat alakulhatót volna Ishigami és Miko között.
Számomra ez egy mélyseb volt, amit 203 fejezetben kaptunk.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.11.15. 15:38
 
Bastian
Ezt múltkor is írtad, hogy nem tudtak a középiskolás segítségről, de itt pontosan mire gondolsz?

Így vélekedek én is. Ha Iino minden ellenére befutó lenne, akkor felesleges volt húzni az időt karácsony után.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Mert Ishigami azt hiszi, hogy a középiskolás utáni incidens után senki se fogja szeretni ,max barátként .

Ishigami csak azért lett szerelmes Tsubame , mert ő volt az egyetlen nem baráti kapcsolatból, aki támogatta és sokat segített neki .Ha viszont előbb tudott volna Mikoról, akkor Tsubame helyett Mikoban lett volna szerelmes.

Ezt viszont csak 1 ember tudta , aki nem más mint Osaragi . Aki viszont azért nem árulta el , mert ő is megkedvelte Ishigamit , de ő nem akarta elárunli Mikot , ezért Osaragi visszafogta a Ishigami utáni érzéseit, és elkezdte támogatni Tsubame , akivel nem menne tönkre ez a barátság .

Ezért érezted Tsubame hatalmas előnyét, mert ez a csavar visszafogta a másik kettő lányt . Ez a csavar csak most jön, hisz most Osaragi sor, hogy képes elengedni Ishigamit vagy nem .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.11.15. 17:27
 
Bastian
Ez nem igaz.

Ishigami leírta, hogy miért szereti Tsubamét. A többsége külsőség, de vannak benne belső dolgok is. A külső vonz, a belső megtart. Minden azt követően történt, hogy "kinyitotta a szemét", azaz elfogadta, hogy vannak emberek, akik törődnek vele, és ő is elkezdett nyíltan törődni másokkal. Kaguyát például csak azért nem próbálta meg felszedni, mert nagyon nem ugyanabba a társadalmi osztályba tartoznak, nem aggódott amiatt, hogy a barátja, Fujiwaránál dettó nem játszott ez az indok.

Osaragi semmi olyat nem mondott, hogy Iino lett volna Ishigami választottja más körülmények között. Ezt nem tudom, hogy honnan vetted, de kérem az oldalt. Ishigami adta Iinónak a virágot, amit sejtettünk. Osaragi rákérdezett, hogy miért, talán szerelmes volt belé? Ishigami azt mondta, hogy nem, de érzelmi alapon összetörték volna Iinót, ezért szeretett volna kiállni mellette, érzékeltetni, hogy legalább egy ember támogatja.

Osaragi keresztje az, hogy Iino időzítése állítóan pocsék a számára. Amikor Ishigami felkeltette a figyelmét a középiskolában, látta, hogy Ishigami odaadja a levelet Iinónak, ezért letett róla. A jelenben azt látja, hogy Iino depressziós azért, mert Ishigami célpontja Tsubame, de nem fogja Iinót támogatni, mert szeretné, ha Ishigami meg lenne jutalmazva, valamint szerinte észszerű, hogy Ishigami beleszeretett Tsubaméba. A monológja alapján letett Ishigamiról. Nem minden szeretetből lesz szerelem, ha kedvelsz valakit, az nem mindig romantikus. Ha esetleg mégis próbálkozna, mert Ishigami szabad préda, ellőtte illene beszélnie Iinóval, hogy nem fogja támogatni, ő is a saját boldogságáért küzd.

A másik része a dolognak, hogy amíg Ishigami fel tudja mutatni a levelet, ami megjegyzem fabatkát sem ért, nem oldatta meg Iino problémáit, mit tud Iino felmutatni, miféle titkos segítséget, ami ugyanolyan hatással volt Ishigamira, mint a levél rá? Szerintem semmit. Ez meg Iino keresztje. Nem bánt jól vele, csak azt követően kezdett el pedálozni, hogy közeledett Ishigami vallomása Tsubaméhoz.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Bastian írta:

A másik része a dolognak, hogy amíg Ishigami fel tudja mutatni a levelet, ami megjegyzem fabatkát sem ért, nem oldatta meg Iino problémáit, mit tud Iino felmutatni, miféle titkos segítséget, ami ugyanolyan hatással volt Ishigamira, mint a levél rá? Szerintem semmit. Ez meg Iino keresztje. Nem bánt jól vele, csak azt követően kezdett el pedálozni, hogy közeledett Ishigami vallomása Tsubaméhoz.

Na itt van a kutya elásva és ez a lényeg!

Mert Miko a középiskolában volt a legrosszabb időszaka, amikor majdnem feladta azt , amiben hit, de amikor megkapta az első támogatói levelet , azóta újra erőre kapott, és azt a virágot a mai napig kincsként használja, vagy pontosan ő volt Miko első nagy szerelme ,aki mai napig keress.

Ishigami pedig szintén, aki egyedül maradt középiskolában , és nem tudott Mikoról, aki a hátterében segített . Ezt az igazgató is szépen megemlítette nekik .Ha mind 2 megtudták volna az igazat, akkor másképp kezelték volna egymást .
Ishigami nem lett volna egyedül, és Miko megtalálta volna azt a személyt , aki küldte neki a levelet.

Itt
[url] https://manga4lif...age-4.html [/url] és
és itt:
https://manga4lif...age-1.html
.
Ha Osaragi nem szereti Ishigamit, akkor miért nem árulta el neki ezt a fontos titkot Mikonak ? Biztos nem azért, mert kiakart tolni a legjobb barátjával. Érdemes megfigyelni a Valetin napos fejezetet, ahol Osaragi adott egy csokit Ishigaminak. Azt a csokit nem hiszem, hogy barátként küldte.
Bár Osaragi régen igyekezett összehozni ezt a kettőt bolondot , viszont nem párként, hanem barátként .

189és a 192 fejezet összefoglalja a lényeget .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.11.15. 19:14
 
Bastian
Még egyszer kérdezem, dungeon, hol segített Iino a háttérben Ishigaminak a középiskolában? Hol vélsz felfedezni bármi titkos segítséget Iino részéről?

Az igazgató egy poénkarakter, akit többször lazán kijátszottak. Miért foglalná össze pont az ő szava a kapcsolatukat? Senkit nem ismer, Miyukiról is illúziói vannak még, hogy mennyire tökéletes.

Osaragi nem ért egyet Iino szerelmi nézeteivel, teljesen érthető módon. Semmit nem tud Iino a levél küldőjéről, de már eldöntötte, hogy micsoda fantasztikus ember, meg az ilyen tettek jelképezik az igaz szerelmet. Ahogy Osaragi mondta, feketének vagy fehérnek látja a világot. Megjegyzem, küldhette papíron a levelet egy nő is, akkor Iino egy nőbe lenne szerelmes a tudtán kívül?

Ellentétben Osaragival, Iino nem figyelte Ishigamit, nem tudja, milyen ember valójában. Fel sem merült benne, hogy ő lenne a levél küldője, mert annyira előítéletes vele szemben. Ha Ishigami névtelenül adta oda neki, Iino meg nem kutatja a küldőt, akkor Osaragi tiszteletben tartja Ishigami szándékát, nem avatkozik bele, azt követően meg pláne nem, hogy nem volt mögötte romantikus szándék. "Képzeld, kiderítettem a levél küldőjét. Ishigami volt az, de nem azért küldte, mert szerelmes beléd." Iinóban egy világ omlana össze, na nem mintha a 206. fejezet ne vitt be volna neki egy hasonló ütést.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Bastian írta:

Még egyszer kérdezem, dungeon, hol segített Iino a háttérben Ishigaminak a középiskolában? Hol vélsz felfedezni bármi titkos segítséget Iino részéről?Amikor Ishigami megverte Oginot, akkor nem csak tanulók fordítottak hátat Ishigaminak, de az iskola kiakarta rúgni onnan , mert nem írta meg a bocsánat levelet Ishigami , és itt jön képben Miko , aki gőzerővel igyekezett megvédeni Ishigamit.

Miközben Miko épp a középiskolás tanárokkal beszélt , akkor jött Shuchiin iskolájának az igazgatója, aki nem csak végig hallgatta Miko storyját, de ő volt az ,aki oda küldte Shirogane , hogy vizsgálja ki az igazságot . Aki te póén karakternek nevezel, az valójában nem az. Mert Shirogane elmondta a kivizsgálást eredményeit az igazgatónak , és nem viccből póénkott a 2.évad végénél .Mert ő is tudta igazságot.

Ha nincs Miko, akkor Shirogane sose találkozott volna Ishigamival, és Ishigamival nem tudott volna tiszta lappal kezdeni. Szép kis láncreakciós csavar xD.

EZért is említettem, hogy tsubame a jelenben, Miko pedig múltban segített .Csak egyikről tudta, a másikról nem . Innentől már csak ismételni tudom magam.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.11.15. 21:18
 
Bastian
Csak eljutottunk odáig, hogy ezt bejátszod, mert tudtam, hogy ez lesz az egyetlen, amit elő tudsz venni. Ezt is fogóval kellett kihúznom belőled.

Akkor elmondom az én változatomat: Iino nem védte meg Ishigamit.
Neki az volt a baja, hogy szerinte Ishigami felfüggesztése túlzás, amikor a leckéjét ugyanúgy leadja hétről-hétre. Elmondták neki, hogy addig nem fogják továbbengedni, ameddig nem írja meg a hivatalos bocsánatkérő levelét. Iino erre inzultálta a háta mögött és azt mondta, hogy túl hülye ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű bocsánatkérést megfogalmazzon. Itt vége is a sztorinak, semmit nem ért el, hiába figyelt fel az igazgató a hallottakra.

Ellenben Kaguya pletykaként értesült az esetről, Fujiwara kinyomozta, hogy miről van szó bővebben, és együtt összerakták a tökéletes képet Miyukival. Iinónak semmi köze az egészhez, nem ő küldte őket, nem is az igazgató eszközölte a nyomozást. Ő a bocsánatkérő leveles részt hallotta, amit végül meg is kapott, azt a papírt, amit Miyuki töltött ki nagy betűkkel, illetlenül rávésve egy sértést, és mivel jót röhögött rajta az igazgató, visszaengedte Ishigamit. Ő egy ilyen szeszélyes karakter. Diáktanács 1, Iino 0.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Nem tudok mást mondani, hisz ennyit is tudtunk meg a mangából . Miko se tudta, hogy Ishigami miért verte meg Oginot . Innentől egy csavar mait lezárt helyzetről beszélünk. Innentől csak mi lehetett volna teóriák lennének .

Az igazi kérdés az, hogy Miko mióta kedvelte meg Ishigamit, miközben se a Oginoról , se a virágról nem tudott .


Az utolsó megjegyzésed tényleg igaz ? Úgy rémlett, hogy amikor Ishagami megverte Oginort , akkor nem ment vissza az iskolában addig, amig Shirogane nem találkozott .Kaguya pedig honnan tudhatott Ishigamiről , aki az elnökön kívül senkit se érdekelt, főleg nem egy másik iskolából .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.11.15. 23:24
 
Bastian
https://manga4lif...ge-14.html
Itt mondja Ishigami a bal felső panelen, hogy fogalma sincs, hogy miért engedték vissza a suliba. A dialógusok mellette pedig a bocsátkérő levélről szólnak.

Miyuki úgy hivatkozik Kaguya szavaira, hogy pletyka, Kaguya nem is tagadja. Nem szokása a pletykálkodás, de a megérzése azt mondja, hogy valami van a háttérben ezzel az esettel, majd Fujiwarát megkérik, hogy derítse ki a tényeket.

https://manga4lif...ge-18.html
A bocsánatkérő levél.
https://manga4lif...ge-23.html
A fejezet végén az igazgató reakciója rá.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Ugrás a fórumra: